Zaloguj się

View Full Version : Linux

masz_deda_na_majnie
18-08-2010, 17:39
Witam,
Otóż mam taki problem. Kupiłem ostatnio nowy komputer ze sklepu komputerowego, okazało się, że na komputerze jest system Linux. I moje pytanie jest takie czy zostawić sobie linuxa czy zainstalować jakiegoś windowsa?
Jeżeli ktoś ma linuxa to prosiłbym o krótki opis tego systemu ;D jak jest z programami itd.

Z góry dziękuje ;)

Krulowiec
18-08-2010, 21:48
Sadzę , że Linux jest słabym systemem operacyjnym ^^, wgraj sobie 7 , pozatym za 2 - 3 dni kupuje nowy komputer i odrazu win 7 bo podobno niezły jest.

Oksy
18-08-2010, 22:23
Sadzę , że Linux jest słabym windowsem

O ja pierdole huHAuHEUSHEUUSHUhsUEHShsuHSuHEushuEhEUEHSUHEuHEuSH UHSE
huHAuHEUSHEUUSHUhsUEHShsuHSuHEushuEhEUEHSUHEuHEuSH UHSE
huHAuHEUSHEUUSHUhsUEHShsuHSuHEushuEhEUEHSUHEuHEuSH UHSE

Post stulecia.

@top

Windows. Do Linuxa trzeba dorosnąć.

All Eyez On Me
19-08-2010, 04:09
@2UP

Kolega raczej nie ma świadomości o możliwościach Linuxa chociażby to że serwery dedykowane lepiej postawić na Linuxie niż na Windowsie:D

@TOPIC

Przede wszystkim do obsługi Linuxa jest potrzebna znajomość skryptów, których jest mnóstwo. Lepiej zainstaluj Windowsa, jeżeli jest to nowszy komputer a nie jakaś złom/szarak to polecam Ci najnowszy Windows 7. Jeżeli masz więcej niż 3.5gb ramu to zainstaluj 64bitowy system i nie słuchaj LAIKÓW z forum, którzy ograniczają się do XP, Tibii, CSa.

masz_deda_na_majnie
19-08-2010, 09:22
Dziękuje Wam, jeszcze nie wiem co zrobie ale jak na razie jestem bardziej przekonany do tego Windowsa ;D

Jeszcze raz dzięki, temat do zamknięcia :P

@BENN
koleś umiesz czytać? TEMAT DO ZAMKNIĘCIA
więc po co się jeszcze wypowiadasz? skoro tak napisałem wygląda na to, że już rozwiązałem swój problem - . -

Benn
19-08-2010, 10:14
Zostaw sobie Linuxa, ale i zainstaluj sobie XP. Takie jest moje zdanie. Nie instaluj żadnych vist i 7 tylko miej na kompie linuxa i xp.

adrianeq :)
19-08-2010, 19:40
Sadzę , że Linux jest słabym systemem operacyjnym ^^, wgraj sobie 7 , pozatym za 2 - 3 dni kupuje nowy komputer i odrazu win 7 bo podobno niezły jest.

Sądzisz bo nigdy go nie miałeś. Jest najbardziej stabilnym i najmniej wadliwym systemem operacyjnym. Dla mniej doświadczonych użytkowników sprawia problemy bo nawet instalowanie programów nie jest takie łatwe- Wszystko na komendach :)

Zostaw sobie Linux'a i wgraj Windowsa jakiegoś na ten sam dysk.

Poczytaj: http://www.linuxportal.pl/linux_podstawy/instalacja_systemu_linux/linux_i_ms_windows_na_jednym_dysku.html