PDA

View Full Version : Prawdziwy problem serwera?

Brain
19-08-2010, 15:42
Jaki według was jest PRAWDZIWY powód problemów serwera z nowymi graczami? Ja gdy mówię do kumpli czy by nie grali na apo, oni na to: "haha na apo? a który jest już tam level pięciotysięczny?" To jest chyba najgorszy ich problem. Podawajcie swoje ; ).

Stoner
19-08-2010, 15:48
Okres wegetacji tego serwera się już skończył i po prostu przekwitł.
Może jak każdy napisze co ma do tego serwera to Mortiis będzie wiedział co na tym stoimy.
Ja osobiście nie mam zażaleń, mimo iż kiedyś grało się lepiej.

Benn
19-08-2010, 15:50
Oszuści i trochę mała widoczność newsów i zainteresowaniem graczy. Powiem, że najlepszym rozwiązaniem jest zrobienie nowego z nawet takimi samymi skilami i expem tylko z zresetowanami postaciami, nie było by takich sytuacji jak napisał Brain.

Zark
19-08-2010, 15:53
Najpoważniejszym problemem serwera są hotkeye ; ]

No i h lvle...także ; [

Mystery.
19-08-2010, 15:55
Szczerze ? Wg. mnie, połowa APO ma bany za Cave bota lub za coś innego. Przecież tu nie może być jak na normalnym serwie- Ban Cave - np. 30 dni , następny raz DELETE. Założysz się, że jeżeli byłoby tak to grałoby na APO po 300+ osób spokojnie ? Ale przecież najlepiej robić, aby się nie narobić, jak to powiedziała pewna osoba. ;)

Keszuwa
19-08-2010, 16:02
Ja bym zrobił teraz reset postaci i naprzykład kto pierwszy dojdzie do 1k to cos tam dostanie ciekawego np 100zł. Przyciagnie to graczy. I jak ktos juz osiagnie 1k to odnowa reset postaci.

Arrow
19-08-2010, 16:29
co do otsa mam ponad 30 kolegow ze starego apo ktorzy nie graja bo szkoda im gonic a mowia ze z checia by zagrali jakby nowy powstal lub zrobili restart, i zapewne nie tylko ja znam takich ludzi spokojnie po restarcie gralo by 500-600osob wg mnie.
zrobcie po prostu jakis hlvl normalny do wbicia a jak juz sie wbije hlvl no to cos zeby gracze grali dalej zrobic

Zarexoholik?
19-08-2010, 16:36
Jak ktoś expi to chyba logiczne, że masz duży poziom. Prawdziwym problemem jest balans profesji - reszta jest dobra.

Stoner
19-08-2010, 16:42
Ja bym zrobił teraz reset postaci i naprzykład kto pierwszy dojdzie do 1k to cos tam dostanie ciekawego np 100zł. Przyciagnie to graczy. I jak ktos juz osiagnie 1k to odnowa reset postaci.

O a to ciekawe.
Może nowy serwer 7.6 (jeśli by takowy powstał) działałby na też zasadzie- tylko każdy musiałby kupić pacc, bo inaczej nie było by profitu.

@Zarexoholik?
No masz rację, przecież ten serwer stoi już dobre 4 lata ( a może więcej) to ja ma nie być dużych poziomów...
Tym bardziej, że większość postaci z h levelem miała już po kilku ownerów.

Macios Knight
19-08-2010, 16:47
Ja sam przestałem grac przez to ze nie ma tej rywalizacji co dawniej. Teraz strasznie szybko idzie od 0-300. Kiedys zeby wbic 300 trzeba sie bylo nastarać, przynajmniej troche. A i jak ktos napisal wyzej moze byc nowy server takie sam exp skile etc. tylko ze z mapka z przed 2 lat i itemkami z przed 2 lat tak zeby gralo sie tak jak kiedys. Napewno to przyciagnie ludzi... ;d

Kurczak
19-08-2010, 16:50
Jak można z kimś rywalizować co napierdala przez miesiąc po 12h dziennie ? Nowy serwer 7.6 + stamina tak jak na rl ;) ( można by Soule zmienić na jako taką staminę :D )

900 souli - zielona stamina (+50%)
800 souli - zolta ( normalnie )
100 souli - czerwona ( 50% expa )

1 minuta online to -1 soul
2 minuty offline to + 1 soul
5 minut offline to +1 soul ( 801->900 )

Kicuu
19-08-2010, 16:53
h lvle/hotkeye tak jak mowi wiceps nowy server trzeba

Benn
19-08-2010, 16:54
Jak można z kimś rywalizować co napierdala przez miesiąc po 12h dziennie ? Nowy serwer 7.6 + stamina tak jak na rl ;) ( można by Soule zmienić na jako taką staminę :D )

Tibia jest dla graczy, a nie gracze dla Tibi, jeżeli ktoś ma czas to niech sobie gra 24/8. Poza tym na rl gra po 3k ludzi, a na apo nie całe 300, i to mogłoby spowodować spadek ludzi. Pomyśl trochę.

Marcelllo
19-08-2010, 16:55
Jednym z problemów jest zmniejszanie loota. Dlaczego jest problemem? Mianowicie nowi gracze nie mają jak się dorobić :) Widzą jak taki Sarumar ma ponad 1kkcc a oni zarabiają 5sc/h? Od razu się zniechęcają :) Loot powinien zostać niezmienny od momentu wprowadzenia do samego końca.

1st R. Boonek
19-08-2010, 17:14
1. Szymek knight 2709 15 58 129 118 118 15 136 10
2. Bart 2699 15 80 126 125 80 29 138 40
3. Edzio first 2694 153 17 15 11 10 10 36 10
4. Biberek 2601 46 50 27 37 45 121 127 16
5. Darkrose 2599 46 44 15 40 16 130 136 30
6. Xixe 2567 14 83 50 121 17 11 133 10
7. Torus 2564 148 24 15 16 10 10 36 13
8. Kingusia 2546 151 21 11 16 10 10 36 10
9. Deads Shooter 2366 45 30 10 43 17 120 119 10
10. Sarumar 2359 151 21 15 18 15 17 37 10

To jest prawdziwy problem :) im wyzsze lvle tym mniej graczy elton

Fox
19-08-2010, 17:24
kazdy mowi ze nowi gracze sie z niechcecaja jak widza w miescie 2,5klvl.To pytam sie na jaki ch_j ekipa dodaje potwory dajace po 2mln w grupach po 3?na expie x5.expienie takim 2klvl powinno sie odbywac na potworach w expie zblizonym do bally,ots,queen, itp a nie wardy,pathfindery po 2mln +itemy dajaca 10% szybciej expa.Ekipa sama nie wie ze sami w pewnym stopniu odpychaja nowych graczy.Jezeli chodzi o potwory to ja nie mowie ze nie maja dodawac nowych ale z expem bez przesady.Za niedlugo nastepny uptade dodadza pewnie z 3x nowe respy wardow i potwora dla 2,7klvl z 4mln expem i nagle spojrzmy i beda 3k lvl latac.Co do kasy na serwerze to powinini obnizyc owszem ale nie postac majacym 100 lvl expiacym na demonach,draculach i zarabiajacym 500cc na 3h cieszacym sie z gry tylko tym co wynosza po 3h 10kcc.Taki 100 lvl gdy nie ma znajomych wastuje na potworach i juz nie ma za co expic to odchodzi z serwera lub prosi w dp.Mysle ze serwer jest szansa odbudowac ale po przemyslanych decyzjach,rozwazonych,mysle ze w dalszym ciagu jezeli ekipa bedzie lala na to to bedzie gralo po 50-90osob online i wtedy ots siegnie dna
#edit
Kazdy placze na hlvl to zrobcie exp stage od 2,8k na exp 2 i wyjebac potwory typu ward i path
Z reszta jebe to odchodze z Apo hara ojebe na allegro...
Kolej rzyczy jest taka gracze chca gracze dostaja a potem placz ze lov lvl sie zniechecaja look.\/
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=77490

Lorens
19-08-2010, 17:26
Największym problem jest to, że nie ma tej rywalizacji. Balans profesji też nie jest idealny, jakby się wydawał. Dodatkowo oszuści/hackerzy, ale oni są wszędzie. :)

Patryk1551
19-08-2010, 18:25
Nie ma zabawy na tym serwie. Kazdy lubi pkowac a pk tutaj wyglada tak. Odpalasz pk liczysz do 3 i znajdujesz sie w temple xd Za duze lvle, za duzo tutorow, za dlugie bany za boty, a za krotkie za obrazanie. Na rl tyle osob boci i nie wszystkich banuja, a tu tylko zobacza to jeb ban. Za duzo złodziei i za duzo debili typu kosa xd To jest najwiekszy problem tego serwa no i wplyw na to maja tez hotki i balans

Saylor
19-08-2010, 18:28
Jedynym problemem są gracze, ich lvl i zachowanie.

Najlepiej zrobić restart charów, albo usunąć owy serwer i zrobić nowy;)

Teraz zbyt łatwo się expi, jest za dużo potworów.
@Azbestowy v.62.0

Tak nie gram:D

Możliwe, że masz racje, ale to jest moje zdanie.

Azbestowy v.62.0
19-08-2010, 18:55
Najlepiej zrobić restart charów, albo usunąć owy serwer i zrobić nowy;)

Pewnie w tej chwili w ogóle nie grasz, więc jest ci wszystko jedno. Wyobraź sobie ten ból dupy, który opanowałby całe forum :O

#topic
Wg. mnie otwarcie nowego serva pod 7.6/ reset na starym nic nie da. Gracze apo to dość zamknięta społeczność. Mało jest nowych graczy, którzy tworzą swoje pierwsze chary. No może przesadzam. 50 osób by doszło, ale nie więcej.

hrabiazly
19-08-2010, 19:03
Największym problemem jest to że tworzy się nowe potwory dające duża ilość expa. Popatrzmy na rl tibię. Jakie tam lvle latają. A czy tworzy się monstery dające po 10 k expa ? 1 k lvl potrafi wbijać poziom w 10 minut na lost 2 k lvl wbija szybko lvl na wardach a 200 lvl wbija wcale nie dużo szybciej. Po prostu na innych potworach. Problemem jest tworzenie niezliczonej ilości potworów o większym expie. Skoro ktoś ma lvl 2 k to powinien wbijać jeden lvl proporcjonalnie więcej do tego który ma 1 k a nie w podobnym czasie. Zamiast tworzyć nowe potwory o większym expie powinno się tworzyć większą ilość o expie podobnym do powiedzmy quenów. Tworzyć po 10-15 potworów dających taką samą liczbę expa ze zróżnicowaniem na monstery do loota do expa a nie potwory z coraz większym expem. Najlepszy potwór powinien mieć maksymalnie 1.5 mln i występować w ilości po 2 na respie. Ktoś ma 2 k lvl niech wbija 1 poziom 2 godziny. Usunięcie wardów patchów czy fw na pewno by to wszystko zbalansowało. Ktoś chciałby h lvl ? Dobrze niech katuje quenny czy potwory na podobnym expie a nie ma coraz większe udogodnienia. Niedługo powstaną potwory dające po 5 mln expa będzie się ich bić po 20 naraz i będą latać lvle 4k.

Fox
19-08-2010, 19:13
Największym problemem jest to że tworzy się nowe potwory dające duża ilość expa. Popatrzmy na rl tibię. Jakie tam lvle latają. A czy tworzy się monstery dające po 10 k expa ? 1 k lvl potrafi wbijać poziom w 10 minut na lost 2 k lvl wbija szybko lvl na wardach a 200 lvl wbija wcale nie dużo szybciej. Po prostu na innych potworach. Problemem jest tworzenie niezliczonej ilości potworów o większym expie. Skoro ktoś ma lvl 2 k to powinien wbijać jeden lvl proporcjonalnie więcej do tego który ma 1 k a nie w podobnym czasie. Zamiast tworzyć nowe potwory o większym expie powinno się tworzyć większą ilość o expie podobnym do powiedzmy quenów. Tworzyć po 10-15 potworów dających taką samą liczbę expa ze zróżnicowaniem na monstery do loota do expa a nie potwory z coraz większym expem. Najlepszy potwór powinien mieć maksymalnie 1.5 mln i występować w ilości po 2 na respie. Ktoś ma 2 k lvl niech wbija 1 poziom 2 godziny. Usunięcie wardów patchów czy fw na pewno by to wszystko zbalansowało. Ktoś chciałby h lvl ? Dobrze niech katuje quenny czy potwory na podobnym expie a nie ma coraz większe udogodnienia. Niedługo powstaną potwory dające po 5 mln expa będzie się ich bić po 20 naraz i będą latać lvle 4k.

Porównujac do mojej wypowiedzi sens jest ten sam wyjebac potwory typu ward,path a dac nowe z expem qeena,bally.
Jednym slowem nie dodawac do gry potworow z expem pod okreslony lvl
Jezeli jest wiecej osob tego zdania to niech ktos zrobi propozycje na temat tych potworow.

adrianeq :)
19-08-2010, 19:27
Więcej złodzieji i żadnej reakcji z tej strony z ekipy APO. Mniejsze zainteresowanie graczami- Najazdy i eventy.

Demolka Knight
19-08-2010, 19:38
Mozna powiedziec ze z dnia na dzien jest mniej osob. Duzo zlodzieji , nie zbalansowane profesje i oczywiscie W ch.. i troche Kasy na servie !
Mysle ze res charow by dobrze zrobil.

Domcio666
19-08-2010, 20:39
prawdziwy problem tego servera jest to ze jest zly balansik postaci :< ms jest najgorszy a ek najlepszy powiini to zmienic

Marek
19-08-2010, 20:50
Ja Tylko się dziwie Mortiisowi czemu nie odpali nowego 7.6 ? Przecież nawet jeśli przez jakiś czas miałby z tego dobrą kasę to i tak warto!! Na 100% grałoby z 400 osób. Może mamy przykład , że Mortiisowi nie zależy na kasie ?

Flamaster
19-08-2010, 21:22
Wszyscy narzekają na ekipe lecz większość propozycji narzucili gracze.

h lvle/hotkeye tak jak mowi wiceps nowy server trzeba
@serwer
Tylko na nowym serwerze grali by praktycznie gracze z APO a nie nowi. Teraz raczej mało osób zakląda pod zakładkę 7.6.
@H lvl
Tibia to nie Metin, że wbijesz tam 100 czy 90 lvl i koniec gry.
@Hotkeye
Narzucone przez graczy a teraz płaczą Ci co głosowali na "Tak"

@topic
Sądzę, że jak na serwer 7.6 to jest bardzo dobrze nawet świetnie;o Nie wiem czy jakikolwiek OTS przetrwał tyle czasu. Morti próbował robić całkiem sporo rzeczy, aby serwer jeszcze się jako tako trzymał lecz APO upada bardzo szybko i nie sądzę, że Nowy serwer czy usunięci Hotkeyi coś tutaj pomoże bo umarłego już się nie wskrzesi:cool::D

Adasik
20-08-2010, 00:04
Głowym problemem jest to, że dzieci grające na tym serwerze nie mają za grosz wyrozumiałości, szacunku i respektu dla innych... Wprowadzenie deletów za boty(wosso,tibia auto,blackd,scar(nie ważne jaka to opcja)) nie naprawi problemu, bo ludzie pozbawieni botów przestaną grać. Żeby zmienić ten serwer trzeba by zacząć od siebie...

Daburi
20-08-2010, 00:43
Grałem tu troche miałem 620 lv wbiłem na cave 2 lvle i delte a slyszalem ze pare osob mialo uinbana za cave -.-
Problem jest taki:
Nie ma jak zarobic na malym lvlu ja bez pomocy kumpla gowno bym zrobil bo nawet na aola nie mialem a s wanda sorcem z dupy wziac?

Drugi H lvle.. nie ma jak pkowac walczysz o respa to jebnei Ci taki 2k i spisz..

Tak jak juz mowili potwory ktore daja ***** 587654 mln expa -.-

Dlugie bany zenada poprostu .. za cave nie powinno byc od razu delete.

Mam 400 ek ale nie chce mi sie grac bo : nie ma jak zarobic na klapki badz cokolwiek innego expiac np Msy 10 lvli-1.5kcc? + dedy=sl

Taki serv dla nowych graczy to jest koszmar, Masz kolegow? grasz Nie masz kolegow nie masz po co wbijac na ten server i tyle :c

Pewnie i tak osraja ten temat.

Memento Morii
20-08-2010, 01:04
Problem to nie duże lv , tylko atmosfera nie jest taka jak kiedyś ; o i nie ma co czepiać się h-lv bo jeśli ktoś umie expić i poświęca temu dużo czasu (czyt.Maniaczy) to już jego intencja co robi ze swoim Pixelem;o

czooki
20-08-2010, 01:40
Opcja resetu harów odpada ze względu na, zbyt dużą ilość graczy wkładających w to prawdziwe pieniądze. :o

Najlepiej nie zakładać nowych serwerów, lecz niech administracja udziela się w życie serwera, to znaczy.

Konkurs, np. na najlepszy filmik reklamujący serwer, nagroda to tam z 50sc i jakieś itemki no i oczywiście ograniczenia lvl, że.

Ten i ten level dostaną to, a ten i ten to.

Myślę, że takie rozwiązanie najlepsze.

Krsix
20-08-2010, 01:46
Dużo złodziei i oszustów, dużo noobów, hoty, duze lvl'e i inne pierdoły XD

Myślę, że jeżeli powstałby nowy serwer 7.6 to większość graczy odeszłaby z obecnego ;)

Solik aka Fiszu
20-08-2010, 02:18
Za duze lvl ; D , duzo kasy na serwie , kazdy allegro ; < nie to samo jak 3 lata temu.

Old Capitan Rook
20-08-2010, 13:48
Serwer przepełniony nobami oszustami ... to główny problem .

(-_-)-_-
20-08-2010, 14:14
Tibia jest dla graczy, a nie gracze dla Tibi, jeżeli ktoś ma czas to niech sobie gra 24/8. Poza tym na rl gra po 3k ludzi, a na apo nie całe 300, i to mogłoby spowodować spadek ludzi. Pomyśl trochę.

Owszem mogłoby ,ale popatrz z innej strony ,jak powstały serwery 8.42 to ludzie odchodzili bo nie było żadnych update ,żadnych questow itp.
Więc jakby miał powstać drugi serwer 7.6 to na obu serwerach musiały by być regularne update.

APO 8.42
19/800

APO-ROX
1/800

Nie rozumiem po co jeszcze stoi serwer rox ? Po co trzymać go dla 1 osoby?

Czemu nie realizujecie propozycji Scoopa ?

Po 1.
-Zwiększyć loota z poszczególnych potworów.
Po 2.
-Tak jak ktos napisał wyżej usunąć respy wardów innych lub obniżyć im exp i z tych potworów zmniejszyć loot.
Po 3.
-Więcej konkursów (Pytania na game-chat 5 sekund na odp),loterie osobne dla low lvl i dla h lvl.
Los dla h lvl to 500cc
Los Dla Low LVL 100cc
Co za tym idzie wszyscy będą mieli szanse ,a nie że h lvl będą kupywać po 500+losow.

Salik Shoter
20-08-2010, 14:21
ja wymienie pewnie to samo ci cu all up

-h levele
-hoty
-brak rywalizacji
-balans
-pvp
-rozrywka (chodzi o questy/eventy. tu quest polega na solo roomie wejdz zabij zabierz : c)
-loot
-boty
-bany.
-brak wlasnego klijenta? (moim zdaniem jakby dodali nowe, własne grafiki lepiej by sie gralo.
jak dla mnei to wszystko :C

UraBura
21-08-2010, 07:41
Jednym z problemów jest zmniejszanie loota. Dlaczego jest problemem? Mianowicie nowi gracze nie mają jak się dorobić :) Widzą jak taki Sarumar ma ponad 1kkcc a oni zarabiają 5sc/h? Od razu się zniechęcają :) Loot powinien zostać niezmienny od momentu wprowadzenia do samego końca.

To nie jest mazurek czy coś podobnego, że przez tydzień dorobisz si wszystkiego ;s Każdy zaczynał i nie od razu miał siano i lvl ;S

-Więcej konkursów (Pytania na game-chat 5 sekund na odp),loterie osobne dla low lvl i dla h lvl.
Los dla h lvl to 500cc
Los Dla Low LVL 100cc
Co za tym idzie wszyscy będą mieli szanse ,a nie że h lvl będą kupywać po 500+losow.

I co, myślisz, że kupował bym losy po 500 cc, czy wolał bym się przelogować i wysłać za 100?

Daburi
21-08-2010, 09:07
Twarz Zarexholika na forum jezeli usuna jego twarz na 4um wroce na apo bo gdy wchdoze na 4m boje sie ,jegotwarz mnie sledzi + ten redskull jezu to jest straszne ta twarz nigdy nie widziala swiatla dziennego musial kawe piec zeby mo grac grac grac w tibie grac gracgrac

.Xienus.
21-08-2010, 09:16
Najpoważniejszym problemem serwera są hotkeye ; ]

No i h lvle...także ; [
i dark lordy na main... i Wardy... i kaptur,critical system który na apo jest inny niż w każdej innej grze...
perfect amulet... i inne amulety tego rodzaju...cod dla facc...

i kto to mówi

.Vimpexx.
21-08-2010, 09:18
Ja wymienię pewnie to samo co all up

-h levele
-hoty
-brak rywalizacji
-balans
-pvp
-rozrywka (chodzi o questy/eventy. tu quest polega na solo roomie wejdz zabij zabierz : c)
-loot
-boty
-bany.
-brak własnego klienta? (moim zdaniem jakby dodali nowe, własne grafiki lepiej by się grało).
jak dla mnie to wszystko :C

Ja bym do tego dodał jeszcze itemki, wymyślają chooy wie co, że potem grać się nie da, kaptury, czapki, jajka itp...
Bezsens ;]

Breedq
21-08-2010, 09:52
Hmm... , wiesz co powodów może być tysiące.
Jednym mogło się znudzić 7.6 i poszli na OTS 8.41 +
Innym, mogą się nie podobać H lvl, jak to powiedziała większość.
Następni mogli odejść z powodu teraz już złej atmosfery, życia prywatnego, banów itp.
Powody można wymieniać i wymieniać.
Ja popieram większość i myślę, że odeszli zarówno jak i przez H lvl, lub też przez to, że im znudziła się tibia, oraz niefajna atmosfera na serwie.
Takie jest moje zdanie. ;)

Octavious
21-08-2010, 09:55
Oszuści i trochę mała widoczność newsów i zainteresowaniem graczy. Powiem, że najlepszym rozwiązaniem jest zrobienie nowego z nawet takimi samymi skilami i expem tylko z zresetowanami postaciami, nie było by takich sytuacji jak napisał Brain.

Wlasnie to jest sluszna uwaga zrobienie new serwera
ale czy z hotami czy bez!!?
ja zrobilbym new serw ze starym apo (mapka bez hotow crowla itd)
wtedy sie gralo a teraz zawielkie lvle i jeszcze 1

Zmieniajacy sie exp rate
1-100-10
101-200-9
201-300-8
i tak co 100 lvl az rate bedzie wynosil x3
bedzie wyrownanie i wiecej osob zagra na new serwie
ale czy stary nie upadnie??
...:D

DeverMix
21-08-2010, 23:17
Prawdziwy problem to przede wszystkim nooby ktore patrza tylko jak kogos oj**ac.
Hoty swoja droga lecz mi sie wydaja fajne xd
I to ze coraz mniej osob ogolnie gra w tibie dojrzewaja xd

Huskar
21-08-2010, 23:40
Mozna powiedziec ze z dnia na dzien jest mniej osob. Duzo zlodzieji , nie zbalansowane profesje i oczywiscie W ch.. i troche Kasy na servie !
Mysle ze res charow by dobrze zrobil.

Zrób "res" mózgu to z pewnością załatwi sprawę.

#topic.
Głównym problemem są boty dlatego administracja wprowadziła hoty , hoty spowodowały masowe pożegnania old graczy i tyle.

zielony kwadracik.,
22-08-2010, 00:04
Wedlug mnie problemem jest
- !uh
- !mm
I reszta hotow.
Przez to duzo osob odeszlo :D:D:D:D

Deads
24-08-2010, 15:31
Hotkeye , potęga Ek , Balanse każdej profesji...
wbijanie się na respy.. dużo osób przez to odeszło ale z tego co ja widzę to nadal gra taka sama liczba osób jak wcześniej , ale zacznie się szkoła i zobaczycie ;)

Bzdonc'
24-08-2010, 15:36
@up
230 osob to jest norma 7.6? no raczej nie :O
@Top
jakby zrobili exp rate byloby git, tak sadze xd

Romus
24-08-2010, 15:49
wbijanie się na respy.. dużo osób przez to odeszło ale z tego co ja widzę to nadal gra taka sama liczba osób jak wcześniej , ale zacznie się szkoła i zobaczycie ;)

Tylko akurat to ty wbijasz na respy najbardziej jebany kmiocie!

@Top
Dzieci pokroju Deadsa, Kosy itd oraz HOTY!!!!!!

' Demeral < '
25-08-2010, 19:23
Duza ilosc kcc na serwie oraz kupowanie charow na allegro to jest dla mnie problem...

Crayon
25-08-2010, 21:25
A może postawienie drugiego servera + możliwośc przeniesienia postaci z servera na server rozwiązałoby problem i przyciągnęłoby NOWYCH* graczy? Sam bym mógł spróbować sił w takim wypadku, bo de facto nie ma w ogóle po co zaczynać na 7.6, bo czołówki, bez kupienia chara, nie da się w zasadzie dogonić i pod względem poziomu, ale także pieniędzy w banku, czy skilli.

*Bądźmy szczerzy, na forum nowe nicki to starzy użytkownicy po banie. Taką samą sytuację mamy w grze.

UraBura
25-08-2010, 22:37

Zacznie się szkoła to więcej osób będzie grało :S tak myśl. Nie każdy chce spędzić wakacje z tibią tak jak Ty ;S
Topic.
Boty,hoty i oczywiście balans profsji.

PeToR
25-08-2010, 22:59
Hmm. Największym problemem serwera są high-lvle. Nie można kogoś zabić, bo zaraz ktoś relognie na swoją drugą postać i bum. Można by było zrobić na serwerze bariere lvl. np. 3 k - 3,5 k, a potem exp po prostu by nie leciał.

Również potwory za które dostaje się 2 mln expa. Najlepsze powinny być wise many i koniec. Poza tym expienie na apo jest nudne i monotonne, i dlatego już nie gram :D

A co do prawie wszystkich up@
I tak przecież za około 2 - 3 lata APO nigdy nie będzie online i każdy straci swoje "realne pieniądze". Więc reset postaci teraz czy za 10 lat i tak nic nie da, bo każdy straci to co wydał.;x

Osuz
26-08-2010, 00:28
Hmm h lvl? np taki szymek wbija lvl w 25 min paranoja w tyle to wbija 1k+....
Zmiejszajacy sie loot z dnia na dzien oczywiscie "My nic nie zmienialismy"
Itemy ktore daja chU*** wie co.....
Kiedy Mortiis sie zajmowal ots teraz to olewa -.-

To co tu jeszcze robisz?

10:49 Kogz Rooker: ze mna nie wygrasz 10:49 Kogz Rooker: moge ci pojechac po calej rodzinie
Mastah :) 12 letni....

Macios Knight
26-08-2010, 09:41
Moim zdaniem:
+ Zrobić nowy server 7.6 bez hotow te same skile itp,
+ Nowe konta na nowym servie + możliwość przeniesienia pacc ze starego na nowy
+ najlepszy potwór wise man
+ bez tych wszystich itemow typu macka, kaptur, hota, s set. itp.
+ Mapka sprzed 2 lat edytowana aby na poczatku kazdy z 15lvl mogl chociaż wbic i wiecej slabych potworow.
+ I tutaj nie wiem czy nie zmienic expa na 3x lub dodac exp rate
+ Nie wykonalne ale zrobienie zamknietych respow zeby nie bylo wbijania.

To tyle odemnie jak ktos cos osiągnal na starym 7.6 to nie odejdzie a gracze co odeszli ze wzgledu na klimat itp. wrocą na nowy :D

Krulowiec
26-08-2010, 09:48
Napewno są to hotkey'e oraz zbyt duze lvl, wchodzi jakis ' newbie ' na serwer patrzy exp x5 patrzy na statystyki 2,7k lvl , ludzie od ots'ow oczekuja szybkiego expa przy zajebiscie duzej kasie :P

Arhadus
26-08-2010, 11:12
Jaki według was jest PRAWDZIWY powód problemów serwera z nowymi graczami? Ja gdy mówię do kumpli czy by nie grali na apo, oni na to: "haha na apo? a który jest już tam level pięciotysięczny?" To jest chyba najgorszy ich problem. Podawajcie swoje ; ).

Zgadzam się z Tobą, ale otwarcie nowego świata gry pod protokołem 7.6 spowodowałoby odejście wielu graczy z obecnego serwera. Żywym przykładem takich emigracji jest 'RONOTS', na którym co jakiś czas powstają nowe światy, które są zapełniane do czasu, aż nie powstanie kolejny świat. Potem serwery, na których gra mało osób są łączone w jeden, podobno większy. Tak u nich wygląda błędne koło, które zapewne powstałoby również na APO. Ciężko jest przyciągnąć nowych graczy do gry, gdyż zniechęca ich stan innych postaci. Powstają nowe postacie, które osiągają hlvl, ale zazwyczaj są to drugie, trzecie, czy dziesiąte chary starych graczy, którzy mają 'kase na start'.

Kaziu Extreme
26-08-2010, 11:14
Glownym problemem serwera jest to ze dziala juz kilka lat oraz duze jak na exp x5 lvle :/.

P/O/Z/I|O\M\E\K
26-08-2010, 11:39
PRAWDZIWYM PROBLEMEM SERWERA JEST PROTOKÓŁ 7.6!

Spójrzcie prawdzie w oczy, teraz wszystkie OTSy są pod 8.1+. Kiedyś to wszyscy grali na APO, a teraz? Gram na serwie na którym w 2 dni od powstania gra więcej osób niż teraz na APO. Oczywiście OTS jest pod 8.57. Teraz są takie OTSy o których pierwsze słyszę a gra na nich po 600 osób. Oczywiście są pod 8.XX. Obejrzyjcie sobie otservlist, 7.6 już prawie wymarło. Poważnie bym się zastanowił nad nowym serwerem. Taka RL MAPA + pyre, gengia, oken itp. pod 8.54-8.57 i już przynajmniej 200 osób na serwie. Potem Tygrys już może edytować mapkę na potrzeby graczy, ale taka RL MAPA to gwarantowany sukces.

Avandar
27-08-2010, 11:58
teraz to oni juz nic nie zrobia mogli pomyslec rok temu teraz 8.6 tibia rox po 1000 online ludzi to kto wbije na 7.6?

Dex von Evil
27-08-2010, 20:44
Piszecie w tym temacie, ze h lvl sa wlasnie tym " problemem".. jesli zrobia reset postaci wtedy duzo osob przestanie chodzic do szkoly, ktora niedlugo sie zacznie aby osiagnac ten 1k lvl i otrzymac nagrode.. Popatrzcie jaka strate poniosą 2k lvl-.- kilka lat pracy w plecy pojdzie..-.-
@top
Moim zdaniem najwiekszym problemem sa oszusci, allegro oraz hotkeye.. to najwieksze problemy tego servera.

Malahadus
27-08-2010, 21:22
Prawdziwym problemem serwa jest ,dzieci kupujace postac kozaczace pod depo,duzo oszustow itp,lvl to nie problem bo mozna go wbic w tych czasach to bardzo szybko,placzecie o resie zrobia resa to ci co teraz sie nameczyli wszystko straca co osiegneli przez cala gre na tym serwerze,przydalo by sie wiecej nowych terenow,expowiska dla low rozniez dla high,no i bardziej powinni sie glowni GAME masterzy zajmowac serwerem,a nie zatrudniac zalosnych tutorow co nie maja pojecia o banowaniu itd na serwerze.

UraBura
28-08-2010, 13:24
UP. Dzieci kupujące postacie to jest dobra sprawa jest kogo napiralać pod dp itp ;O a bez tego gra nie ma snsu.

Woder (: !
01-09-2010, 22:35
Duzo low lvli nie lubi grac na apo poniewaz posiadaja slabe lvl'e , a z tym ani sobie nie popekujesz ani nigdzie sie nie wybierzesz np. Devil Atom.

Akazoo
05-09-2010, 20:46
Wiadomo, lepiej sie grało jak byłe mniejsze lvle..
Teraz 1k lvlem z pk lepiej sie nie pokazywać w city bo śpisz na hita :/

Ryśku xD
05-09-2010, 21:05
Kiedy zaczynałem grać było fajnie , ale potem hacka miałem i już mi się odechciało grać ..

Delorian17
05-09-2010, 22:43
Kiedyś było lepiej mniej osób oszukiwało.
Teraz prawie każdy patrzy jak kogoś oszukać :/
Ale są wyjątki :)

Adherent
07-09-2010, 03:35
JA PROPONUJĘ PO PROSTU POSTAWIĆ NOWY SERWER NA TYCH SAMYCH SKILLACH I JAK JUŻ PADŁA PROPOZYCJA WTARABANIĆ NAGRODY PIENIĘŻNE:
NP:
100ZŁ - 1 MSCE
70ZŁ - 2 MSCE
40ZŁ - 3 MSCE
KOSZULKA APO - 4-10 MSCE
I SERWER DO 1000LVLA xD
PO OSIĄGNIĘCIU 1 DZIEŃ PRZERWY, ROZDANIE NAGRÓD I RESTART xD

STARY SERWER POWINIEN ZOSTAĆ, BO JEST FAJNY :)

Aha
07-09-2010, 07:44
Ha no to zróbmy mazurka, wtedy to nikt nie będzie grał :)
Moim zdaniem przyczyną jesteśmy my sami i administracja...
Ale to tak było i jest od zawsze