View Full Version : Nowy system banowania
Mystery.
19-08-2010, 21:31
Siemaaa, słuchajcie jest od chu** tematów i jeszcze trochę, że gra mało osób na serwie, APO upadnie itp. Weszła nawet propozycja dot. wprowadzenia nowego serwera 7.6 (Jak dla mnie jest ciekawa i byłbym na TAK). Jednak wg. mnie duży wpływ ma również system banów ! Wg. tego, co przejrzałem w statystykach, większość osób nie gra m.-in. z powodu bana przykładowo do 2021 roku powiedzmy za CaveBota. Co powiecie na wprowadzenie nowego systemu banowania ? Już przedstawiam przykład.
- Cave Bot (dotychczas DELETE-Nie dla wszystkich ale okej...).
Powiedzmy byłoby coś takiego:
Pierwsze w grze użycie bota - Cave -- Ban 26 dni.
Następne użycie DELETE postaci.
Użycie Makro/Botów itp. pierwsze - Ban 10 dni
Następne powiedzmy o każde 5 dni + .
To taka moja opinia, a np. (ale to już do przemyślenia ostrego) , wszystkie dotychczasowe bany, jakie miał ktokolwiek zostałyby zdjęte, ale zrobione zostałoby coś takiego: Ci, którym bany zostałyby zdjęte mieli by powiedzmy przy "statystyce" na stronce : Ban - Nie zbanowany , to zamiast tego widniało by coś takiego : Ban - Warunkowy.
Chodziłoby o to, że dostaliby unbana, ale jakiekolwiek wykroczenie, czy to Cave Bot, czy zwykly Handel/Wymiana karana byłaby już nieodwrotnym przywróceniem bana. Według mnie wróciłaby wtedy znaczna część graczy na serwer, co możliwe że mogłoby poprawić dotychczasową atmosferę na forum jak i w grze. Co wy o tym sądzicie ? To jest tylko moja prosta sugestia... Ale co o tym sądzicie Wy ?
Proszę o niewypowiadanie się maniaków, którzy zaczną zaraz wyzywać i wprowadzać znów niemiłą atmosferę. !
Down Zarex !!!
Fakt, mówiłem, że to jest nieprzemyślane, to powiedzmy zmieniłoby się w tym coś !
Przykładowo dostaje bana na 26 dni - za pierwszy raz + odjęcie 100 lvl. Kara dość wysoka. A złapią go i tak w tych 2-4 dniach, przezx ten czas 100 lvl nie wbije. Teraz trochę lepiej ?
Down !!!
Hahahah, chciałbym mieć lvl jak Breed, pzoa tym założyłem, temat, ale bana akurat nie mam ;)
Zarexoholik?
19-08-2010, 21:37
No tak! Przeciez jak dasz komuś możliwość puszczenia chara na cave jeden raz za friko to na 100% przywróci old graczy lub pozwoli przyjść nowym. Propozycja totalnie nieprzemyślana. Jestem na NIE! Jest dobrze tak jak jest w chwili obecnej!
Elite Vegox
19-08-2010, 21:42
Haah ale kombinujesz nie odzyskasz juz breeda zrozum
Top nie !
Kapitan Alkohol.
19-08-2010, 21:58
Tak, ale inne warunki banów.
Za cave powien być odrazu delete, nie ważne czy jesteś przy kompie czy nie, natomiast podoba mi się opcja - 1 ban za macro/boty 10 dni i każdy kolejny +5. Z tym że to bardziej nadawało by się do działu propozycje ^^
Nabijacz
19-08-2010, 22:01
nie jest dobrze jak jest dzięki temu systemowi dostałem delete ;]
Marcelllo
19-08-2010, 22:02
Jestem na nie. Powinno być od razu z wejścia delete za włączenie jakiegokolwiek bota (Auto UH, auto atak, auto manas czy cave). Każdy wtedy byłby równy i gra miałaby sens.
A takie kary jakie zaproponowałeś są wręcz śmieszne.
Mystery.
19-08-2010, 22:05
Jestem na nie. Powinno być od razu z wejścia delete za włączenie jakiegokolwiek bota (Auto UH, auto atak, auto manas czy cave). Każdy wtedy byłby równy i gra miałaby sens.
Widać, że jesteś z administracji. Wręcz śmieszne dla mnie jest np. to, że woder bone cisnął na Cave i dostał unbana za -100 lvl i 500kcc, to wg. Ciebie nie jest "śmieszne" ? ;>
Więc pomyśl, a potem pisz.
Widać, że jesteś z administracji. Wręcz śmieszne dla mnie jest np. to, że woder bone cisnął na Cave i dostał unbana za -100 lvl i 500kcc, to wg. Ciebie nie jest "śmieszne" ? ;>
Więc pomyśl, a potem pisz.
To, że On dostał unbana, to nie jest istotne.
Twoja propozycja jest do bani. Po co wymyślać. Jest dobrze, jak jest. Kary muszą być.
Jedyne co mi się podoba to sposób banowania za marco boty!
Cześć.
Dość bardzo inspirująca sugestia ,lecz nie zgadzam się.
Jeżeli chodzi o używanie Cave Bota chciałbym "edytować" te liczbę na 45 dni gdyż użycie Cave bota jest najgorszym wykroczeniem jakie może być.
Jeżeli chodzi o zwykłe bany zgadzam się,oczywiście nie popieram twojej interwencji wobec ludzi ,którzy nie potrafia grać.
Propozycja bez sensu, ciekawe, czy gdyby Twoja postać nie dostała "bana" pisałbyś to samo.
Propozycja mi się w ogóle nie podoba. :/
Za cave jest od razu delete i niech tak zostanie.
Jestem na nie.
Co wąchałeś/brałeś/piłeś/paliłeś podczas pisania tego tematu? Ofc nie. według mnie propozycja całkowicie do bani. Chcesz pobocić no. nie?
Druga propozycja odnośnie botów mogłaby wejść, natomiast propozycja odnośnie usunięcia dotychczasowych banów w zupełności odpada...
Mystery.
20-08-2010, 06:30
Nie, nie chce pobocić, nie każdy jest takim łebkiem jak ty... Przeczytaj jeszcze raz dokładnie i wtedy pisz... Mówiłem, żebyście swoją sugestię wyrażali, a ty już płaczesz ! .
Adasik to nie do Cb ;p
Nie zrozum tumanie nie odrzyskasz juz swojego breeda bylo trzeba pomyslec jak wlaczyles cave a teraz wymylasz akies -100 lvli nie i jeszcze raz nie
Zobacz co się stanie, gdy ktoś dostanie tego pierwszego bana x gracz i sprzedaje chara graczowi y ten myśli, że nei było i dostaje delete.
Jestem na NIE, poza tym spowolniłoby to pracę gm'ów bo będe musięli liczyć ile dostał już banów i teraz na ile będzie kolejny.
Dobrze że to ty nie masz apo bo by już tego apo nie było. Każdy wie ze 80%~ osób używa bota na manasa. To że ty nie używasz to nie znaczy że inni nie mogą go używać... :)
#top
Jestem na tak.
Jestem na NIE dobrze jest tak jak jest ;< za CaveBota od razu powinien być delete !
Mystery.
20-08-2010, 09:39
Zobacz co się stanie, gdy ktoś dostanie tego pierwszego bana x gracz i sprzedaje chara graczowi y ten myśli, że nei było i dostaje delete.
Jestem na NIE, poza tym spowolniłoby to pracę gm'ów bo będe musięli liczyć ile dostał już banów i teraz na ile będzie kolejny.
Tak, ale nie o to mi chodzi. Zobacz nie muszą nic liczyć. Wtedy by pisało Ban - Warunkowy np. i wtedy odbanowali by powiedzmy all, to spokojnie 100-200 + osób by wróciło jak i część atmosfery. A GM nic nie musieliby liczyć, bo na stronce przecież intergaming.info pisze, że ktoś miał bana za to i za to i wtedy poprostu patrzą tam i przedłużają za Cave np. Perma już dają, bez możliwości odzyskania. A osoba, która nawet postaci kupi, to na intergaming.info będzie widziała, że postać miała bana i, że musi trzymać się na baczności ... Mówię Wam, że z 150+ osób by wróciło. A jakby jeszcze usunięto Hoty to możliwe, że z 500+ by grało... :)
Mówię Wam, że z 150+ osób by wróciło.
Żeby postawić cavebota... propozycja do dupy jak i autor tematu. Pomyśl jeszcze raz czy ta propozycja jest dobra..
Marcelllo
20-08-2010, 09:45
Tak, ale nie o to mi chodzi. Zobacz nie muszą nic liczyć. Wtedy by pisało Ban - Warunkowy np. i wtedy odbanowali by powiedzmy all, to spokojnie 100-200 + osób by wróciło jak i część atmosfery. A GM nic nie musieliby liczyć, bo na stronce przecież intergaming.info pisze, że ktoś miał bana za to i za to i wtedy poprostu patrzą tam i przedłużają za Cave np. Perma już dają, bez możliwości odzyskania. A osoba, która nawet postaci kupi, to na intergaming.info będzie widziała, że postać miała bana i, że musi trzymać się na baczności ... Mówię Wam, że z 150+ osób by wróciło. A jakby jeszcze usunięto Hoty to możliwe, że z 500+ by grało... :)
Już daj sobie spokój. Postaci nie odzyskasz. Po drugie prawo nie działa wstecz więc dlaczego miałbyś dostać unbana? ;) Było zapowiedziane - nikt już nie odzyska postaci zbanowanej za Cave Bota :) I póki co ekipa sie tego trzyma (OMG co ja mówię o.0 aż dziwne xd)...
I uwierz, że ludzie nie chcą grać z Cave Botami, chcą grać z samymi graczami, a jeśli już miałyby wrócić osoby które za cave dostały delete to wróciłyby boty a nie oni! Więc jaki to ma sens?
Jestem na tak , delete dają im za to że mają cave boty? Inni też używają a ci co je używają , przecież grając od nowa od 1 lvla bez bota ponad rok no life trzeba by było na dogonienie chociaż czołówki żeby liczyć się jakoś na apo . Nie dziwcie się im , ubijacie ich jak macie 5-10x większy lvl. Ogarnijcię się i walczcie ze swoimi lvlami
Nie... za cave od razu powinien być delete... bez j3bani4 się z banami.
Za macro 20 dni + 10 następne (30, 40, 50) za 6x delete :cool:
Moja opinia
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=78563
Myślisz, że jak napisałeś, że postać oddałeś to oddadzą nowemu ownerowi chara, bo on nic nie zrobił? XD Pogięło cie troszkę... Propozycja [?] do dupy. Jestem na nie. Za głupotę jest kara i niech tak zostanie.
Azbestowy v.62.0
20-08-2010, 11:56
No tak! Przeciez jak dasz komuś możliwość puszczenia chara na cave jeden raz za friko to na 100% przywróci old graczy l
Może nie przywróci, ale nie będzie aż tak zmniejszała ilości graczy.
#topic
Dobra propozycja, ale wg mnie za wosso powinno być na jakieś 24h maksymalnie, bo i tak każdy tego używa (te pare osób, które tego nie stosuje można uznać za mniejszość i olać). Więc takie coś być może poprawiło by sytuację na servie, ale niekoniecznie. Uważam, że jest nieco za późno i trzeba przekonywać graczy, którzy są tu i teraz, aby nie odchodzili.
Wiesz, ja akurat chyba się zgadzam, tyle że nie wiem, głębiej musiałbym się zastanowić co do tego UNBANOWANIA postaci...
Wiesz, osób faktycznie przybyłoby na 100%, ale jednak musieliby dostać unban Ci, co jechali na Cave Bocie np.
Ale z drugiej strony wtedy byłoby o wiele więcej osób na serwerze... Hmm..., sam nie wiem już.
:rolleyes:
Nie płacz i tak nie dostaniesz Breda ;pppp
Za cave delete. za bota dłuższe bany ;S irytujące jest, że ja gdy skilluje na bocie dostane bana na 3 tygodnie, a Biberek i reszta oragów za auto manas, auto gold, auto healera i auto atak dostają tylko na 7dni. Ni wspomnę o Speed hacku Akuzina.
Po pierwsze system banowania jest jeden i taki sam wszędzie. Jak już to może być nowy sposób banowania, który opisałeś. Ja jestem bezstronny :D
Powinno być tak:
Delete- tak jak jest
Inne boty: I ban-10 dni, każdy kolejny +5 dni.
Diduus v.0.2
22-08-2010, 11:29
Nie,cave delete wosso miesiac bana xD bo ja na bocie jade :DD
Były dwa razy zmieniane systemy banowania i z tych dwóch podoba mi się ten co teraz jest...
delete za cave.. przynajmniej nie będą latały same 2klvl
ruszyliby dupsko i zrobili wlasny klient na ktorym nie mozna wlaczyc wosso i innych gowien, to by wystarczylo :O. albo dokonczyc apo connect z ktorym nie mozna byloby wlaczyc zadnych scierw, elos :p
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.