View Full Version : Nowy event
.:Edzio:.
20-08-2010, 13:26
Siemka wpadlem na pomysl aby wprowadzic ktory bedzie trwal bardzoo dlugo !!
polegal by on tym ze co restart gdzies na mapie respil by sie jakis item (nie wiem jaki chcialem santa doll ale nie ma takiego w 7.6 chyba )
Bylo by 2 npc.
1 npc. (nazwa tego itemku i koncowka event)
2 npc. helper event
u tego 2 mozna by bylo zdobyc podpowiedz jednak byla by mozliwa tylko 1
Mogla by kosztowac 3k cc lub odpowiedz na jakies trudne pytanie ;D.
U 1 npc mozna by bylo wymienic itemek ktory znalezslismy za itemki na apo
Klasyfikacja przedstawiala by sie nastepujaco
10 znalezionych itemkow -5k cc
15 znalezionych - silver wand/pharao sword / riper lance ( badz razie cos dla pallka xD)
18 znalezionych - pandemonium armor
40 znalezionych -sapphire legs
45 -broches
60 - hota
75 - silver wand / m mace / g bolt
80 - sapphire set
170 - kaptur
500 ( co jest raczej nie mozliwe) - ultimate weapon ( jezeli administracja sie zglosi )
Itemki do tego eventu mogly by leciec rowniez z potworow ktore wystepuja na najazdach
event trwal by dlugo poniewaz dziennie byla by mozliwosc zdobycia max 2 albo 3 takich itemkow ;D
event mial by miejsce osobno na rook jak i na mainie z ta roznica ze na rook byl by tylko 1 itemek dziennie poniewaz jest mniejsza mapa
aa i pomyslicie sobie ze nazbieram se 200 itemkow i wymienie za np. 20x 5k cc nie ma tak latwo kazda nagrode mozna wziasc tylko raz !
Octavious
20-08-2010, 13:29
fajny event by byl xd:D
za 15 to chyba crystal wand xdd
Teotihuacan
20-08-2010, 13:40
no, no pomysł zacny, ale pewnie to nie wypali. ;p
.:Edzio:.
20-08-2010, 13:44
oj juz nie placzcie ;D
co za cwel zaglosowal na nie ?
Twój ojciec mi mówił, że ten pomysł jest do dupy i zagłosował na nie.
Czatboks Monkey
20-08-2010, 14:02
Twój ojciec mi mówił, że ten pomysł jest do dupy i zagłosował na nie.
Signed !
Jeżeli chodzi o sam pomysł "eventu" to jest jak najbardziej na tak. Przesadziłeś trochę z nagrodami, ale to zawsze można zmienić. Swoją drogą, już dawno czegoś takiego nie było. Najlepiej jakby w evencie mogły brać udział wszystkie osoby, nie zależnie od levela.
Kumpel Armii
20-08-2010, 14:28
Bardzo dobry pomysł. Możliwość zdobywania itemku na wymiane byłaby na dwa sposoby.
1. tak jak z Grynch Clan Goblin na rl tibii.
2. po każdy restarcie serwera, w innych miejscach na mapie.
Jestem na tak.
' Demeral < '
20-08-2010, 14:41
Fajna propozycja, dokladnie moglo by byc tak jak napisal Kumpel Armii
@top
Tak :D
Mi się nie podoba więc zaznaczyłem nie.
Po co dajesz propozycje nie dopracowaną?
Nie wiesz jaki przedmiot? To nie pisz.
Cześć!
Jestem cwelem bo głosowałem na nie? Aha, pozdro;)
pixelmax95
20-08-2010, 15:14
Ja jestem na Tak!
@Saylor
To kurw* wypisuj 500 przedmiotow ty imbecylu. =.=
Jak chcesz coś napisać, Pisz bezbłędnie ;).
#Jestem na nie .
Marcelllo
20-08-2010, 15:38
Jestem na nie. Za dużo roboty dla ekipy z takim czymś ;) Zauważ, że itemki musiałyby mieć unikalne ID, pojawiać się w różnych miejscach na mapie, NPC musiałby znać unikalne ID itemu przy restarcie...
Lepiej już coś łatwiejszego do zrealizowania ;)
Jestem na tak. Ale itemy musiałyby się respić w nietypowych miejscach mapy w ilości 1-2 na dzień. Do tego mogłyby wypadać z ostatniego monstera na najeździe. Zakładając, że byłby to Omen z niego wypadałoby maxymalnie 3.
Dareluss v0.5
20-08-2010, 16:34
Nie bo po co , zajmijcie sie 8,42 i tak nikt nie zajrzy tu ! xd
Zajebisty pomysł oczywiscie jestem na tak fajnie jakby ktos znalazł 500 itemek xd
Azbestowy v.62.0
20-08-2010, 16:50
Zanim jedna osoba zebrałaby 500 przedmiotów (zakładając że jest 4-5 resów dziennie) to można czekać i rok, bo wątpie, żeby wszyscy sprzedawali (raczej zbierali by dla siebie a wcześniej wymieniali na słabsze nagrody) Więc z tym ultimate weapon to jest kompletna abstrakcja xd Ale już reszta nagród jest dobra.
Jestem na tak ale itemki było by można zdobyć tylko na najazdach << i to bardzo rzadko by leciało xd
Nie chcialbym byc na miejscu tego kto mialby przygotowac ten event. Jestem na NIE. Lepiej zrobic loterie i zniwelowac troche kcc'kow z serwa. Elos
Zarexoholik?
20-08-2010, 19:33
Co to za pomysł? Po co robić jakieś beznadziejne rzeczy? Lepiej poprawić balans, dodać nowe tereny. Jestem na NIE!
Również jestem na nie. Pomysł nie dopracowany ale mimo wszystko mi się nie podoba. Trochę to żałosne zbierać jakieś gówna co restart :confused:
~~Hodzik~~
20-08-2010, 20:04
Nastepna bezsensowna propozycja ...
Przy nowym update beda wprowadzone m.in Zbalansowane postacie , nowe potwory i moze jakis nowy ciekawy quest.
.Vimpexx.
20-08-2010, 20:52
Pomysł do dupy, nagrody przesadzone ^^
A co do UW, to an 100% by się nie zgodzili ^^
Jest to niepotrzebne, pewnie mają swoje pomysły, żeby kasa z serwera zniknęła.
Domcio666
20-08-2010, 21:32
oczywscie jestem za eventem moze by nawet wiecej ludzi gralo fajny by byl ten event by mogli to wprowadzic :)
Knight Lukas
21-08-2010, 11:21
Co to za pomysł? Po co robić jakieś beznadziejne rzeczy? Lepiej poprawić balans, dodać nowe tereny. Jestem na NIE!
Podbijam, ten event jest czasochłonny i niepotrzebny lepiej ten czas poświęcić na zrobienie czegoś co od dawna jest poruszane na forum!
Możliwe i że grałoby wtedy trochę więcej osób, ale co do Ultimate to wątpię. 24/h lowy by siedziały i czekały na zrespienie się itemka, co za tym idzie, ktoś nie wykazałby się refleksem i znów byłyby "draki" i beznadziejna atmosfera na serwie... Jak to Lukass powiedział, lepiej zająć się tym co jest naprawdę ważne i potrzebne. :D
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.