View Full Version : Wprowadzenie listy potworków
Adherent
22-08-2010, 00:39
Witajcie!
Nie piszcie NIE z powodu takiego, że nie będzie się chciało komuś tego robić.
Sam to nawet zrobię jak mi dadzą listę potworków byle jak i jak gracze będą mówić co leci z czego.
Obserwowałem sobie ostatnio różne serwery oraz również real Tibię i doszedłem do wniosku, że na stronie APO brakuje wątku o nazwie: Potwory
Moja propozycja jest następująca:
Wypisać wszystkie potwory na APO Main i Rook oraz w odpowiednich kolumnach obok zamieścić info przykład:
ROOK|||||||
Wygląd|Nazwa|EXP|HP|Loot|Inne potwory mogące pojawić się na exp|Summony|Ilość summonów
(wygląd)|Rat|50|15|0-20gp, ser|(lista tychże potworków, żeby nie paść np. na Lizard Predator expiąc na Lizardach)|-|0|
Wydaje mi się, że dobrze byłoby to wiedzieć :)
Poprawiłem tabelkę, żeby było ładnie oraz dodałem pewną propozycję xD
Nauczyłem się je robić :)
Dla Mortiisa specjalnie ;)
Kolejna poprawka tym razem dla Marcello.
Combo danych potworków nie powinno być podawane.
Zepsułoby to zabawę czy danego potworka będziesz w stanie ubić.
O takie rzeczy pytać należy graczy, oni powiedzą mniej więcej ale zazwyczaj mają wyższe lvle i nie wiadomo jak to będzie z Tobą, więc masz niespodziankę. Mnie chodziło bardziej o praktyczne informacje niż ułatwienie.
Jeśli chodzi o loot co ile wypada dany przedmiot to też niestety nie wydaje mi się dobrym pomysłem, bo wtedy expienie to będzie zimna kalkulacja a nie zabawa i wtedy to nawet update z nowym potworkiem będzie nudny :P
A przyznam się szczerze, że chociaż kocham matematykę to lubię tę grę, bo jest amatematyczna :)
Jeśli chodzi o summony to dobry pomysł.
To tyle z mojej strony ;)
Na koniec.
Wielkie podziękowania dla admina Mortiisa oraz pozostałych, którzy mu pomogli.
Lista potworków jest zajebista i nie będę przebierał w słowach :)
Teraz wiadomo na co iść gdy chcemy poexpić a na co gdy chcemy se zarobić!
Fajnie, że ktoś wreszcie pokazał na co go stać i APO staje się lepsze :)
Teraz czekamy na balans i będzie git ;)
Wykonalne lecz kto się tego podejmie to jest od ch*** roboty więc wątpie żeby komuś się chciało to robic.
Nazwa|Ilość EXP|Przedmioty wypadające
Rat|20|0-10gp, ser
O takie coś ci chodzi? :o
Oczywiście jestem na tak. Najlepiej by było gdyby powierzono to jakiemuś tutorowi gdyż jest to czasochłonne i Administracji szkoda by było tracić na to czas ;)
#Krsix
Myśl, tutor nie ma dostępu do strony.
#
Jest to nie potrzebne, został stworzony i dodany na stronę Apo Fansite!
Armia Podkarpacki - lista potworów (http://apofansite.ugu.pl/monsters.html)
Pozdrawiam.
Reyalp:/
22-08-2010, 01:46
@up
Ta lista jest juz troche stara i przy niektorych potworach jest podana zla ilosc expa.
I na dodatek nie ma tam podanego loota.
Adherent
22-08-2010, 02:12
Nazwa|Ilość EXP|Przedmioty wypadające
Rat|20|0-10gp, ser
O takie coś ci chodzi? :o
Oczywiście jestem na tak. Najlepiej by było gdyby powierzono to jakiemuś tutorowi gdyż jest to czasochłonne i Administracji szkoda by było tracić na to czas ;)
Coś takiego ale zapomniałeś dodać ilość HP :)
Moim zdaniem jest to zbędne.
Jest o wiele ciekawiej, jak się pozna potwora w grze a nie przed grą.
#Krsix
Myśl, tutor nie ma dostępu do strony.
#
Jest to nie potrzebne, został stworzony i dodany na stronę Apo Fansite!
Armia Podkarpacki - lista potworów (http://apofansite.ugu.pl/monsters.html)
Pozdrawiam.
To ty trochę pomyśl... Przecież może to zrobić normalnie u siebie na kompie,a potem przesłać np Santano.
@topic
Jestem na nie, jest fansite i tam są, a jeżeli nie jest to aktualizowane to można napisać w dziale pomoc 7.6 i tam powiedzą.
Diduus v.0.2
22-08-2010, 10:36
Tak,dobry pomysl,jest takie cos na fansite ale mogloby byc na stronie głowniej ;)
#Lordzik#
22-08-2010, 10:41
Może i dobry pomysł, ale jak zrobić to po co wszystkie? Starczy np. od Drakuli w górę.
Bydgoszczanin
22-08-2010, 10:44
Propozycja może i dobra, ale jak wyżej ktoś napisał od Draculi w górę. Reszta potworów zbędna.
Adherent
22-08-2010, 10:54
Propozycja może i dobra, ale jak wyżej ktoś napisał od Draculi w górę. Reszta potworów zbędna.
A na rooku ziomek?
Przepisać większość z APO Fansite i dopracować szczegóły :P
Co to za problem?
Sam się tym nawet zajmę jak mi ktoś wszystkie info poda!
Seth Drut
22-08-2010, 10:55
Ale w sumie to po co?
Możesz sobie iść na takiego potworka i zobaczyć ile daje expa.
A komu by się chciało hp liczyć ;d
Niepotrzebne :s
Dareluss v0.5
22-08-2010, 10:57
Niech Mortiis mi da monsters.xml czy chuj co tam maja to zrobie XDDD
@top
Nie , to zbedne.
Ja jestem na TAk, powinna być taka zakładka, ale czy komuś będzie chciało się daną rzecz wykonać, to pewny nie jestem ;p
Pozdrawiam ;)
Domcio666
22-08-2010, 12:10
nom dobry pomysl ale komu by sie chcialo to robic ;p moze ekipa apo kogos zatrudni zeby to zrobil ale by sie przydalo
' Demeral < '
22-08-2010, 13:27
Nom fajny pomysl przydao by sie takie cos, ale tak jak wiekszosc mowi pewnie nie bardzo bedzie sie chcialo to komus robic :D
Ryśku xD
22-08-2010, 16:30
Myślę że by się przydał opis wszystkich potworów jakie są na serwerze.
Tylko kto to zrobi ? :D
Zarexoholik?
22-08-2010, 18:53
Jeśli znajdzie się osoba, która się tego podejmie to dlaczego by nie? Jestem oczywiście na TAK! Zaznaczyłem pierwszą możliwość. Przyda sie lista mobów, ale musi być dobrze wykonana!
Adherent
23-08-2010, 11:42
Jeśli znajdzie się osoba, która się tego podejmie to dlaczego by nie? Jestem oczywiście na TAK! Zaznaczyłem pierwszą możliwość. Przyda sie lista mobów, ale musi być dobrze wykonana!
Ja się podejmę xD Bardzo chętnie! :)
Zresztą jest to w temacie ;)
.Xienus.
23-08-2010, 12:01
Ale w sumie to po co?
Możesz sobie iść na takiego potworka i zobaczyć ile daje expa.
A komu by się chciało hp liczyć ;d
Niepotrzebne :s
w pliku servera jest nazw hp i exp każdego moba ;/
kiedyś było coś takiego na 4um...
wtedy jak apo było tylko na najazdach 2 raz do roku...
Knight Lukas
23-08-2010, 12:17
Sam kiedyś miałem takie coś zrobić ale od administracji nie dostałem odpowiedzi czy udostępnią mi listę potworów... Najlepiej gdyby zrobił to ktoś kto ma wgląd w potwory <dokładne hp, exp, loot>
Jestem za!
Temat był często poruszany ,lecz nie zrealizowany.
Chętnie go "odnowiłeś" co sprawi ,że administracja zastanowi się nad propozycją.
Jestem za przyda sie graczom.
Proponuję:
Nazwa|Hp|Exp|Exp/Hp|Loot
http://images1.wikia.nocookie.net/__cb20060810012728/tibia/en/images/9/9c/Amazon.gifAmazon|121|300|2.48|Lista Loot
Lista potworków jest w trakcje realizacji.
Jeżeli macie jakieś pomysły odnośnie listy potworków to proszę pisać w tym temacie.
Piczka ^^
03-09-2010, 16:13
Powinna to byc tabelka mniej wiecej taka jak na tibia.pl(zdjecie, nazwa, hp, exp, loot i ja bym dodal jeszcze hity) PROSZE TYLKO NIE DODAJCIE MIEJSC WYSTEPOWANIA NIECH TO ZOSTANIE TAK JAK JEST LUDZIE ZACZNA CZYTAC PORADNIKI
#up
Jest mapka respawnu to wiadomo jak dojsc.
A pomysł dobry i podoba mi sie.
Pomysl świetny fajnie ze Mortiis go realizuje ; )
Ofc Tak D:
Sub Zero 2
03-09-2010, 16:43
Ja proponuje zrobić to tak jak pokazał Apove , w formie tabeli.
...:KoMBoj:...
03-09-2010, 16:57
Dobry pomysł :) Oczywiście że jestem na TAK !
Nie, dlaczgo? bonie będzie się chciało tego nikomu robić.
Nie potrzebne.
Proponuję:
Nazwa|Hp|Exp|Exp/Hp|Loot
http://images1.wikia.nocookie.net/__cb20060810012728/tibia/en/images/9/9c/Amazon.gifAmazon|121|300|2.48|Lista Loot
LOL!! Co to jest!!!? APOVE? WTF
.Vimpexx.
03-09-2010, 17:10
Dobra propozycja, będzie można zobaczyć ile dany potwór ma hp i na czym się najbardziej opłaca expić, na XXXX lvl'u ;pp
Jestem na Tak.
Jestem na tak jeśli tylko ktoś się tego podejmie. Tylko żeby było to porządnie zrobione, a nie na odp***dol.
Woder (: !
06-09-2010, 10:34
Oczywiscie jestem na TAK.
To bardzo dobra rzecz i ulatwilo by to ludzia expienie dla lota.
Poniewaz wiedzieli by gdzie expic i jakiego lota sie spodziewac.
Łukaaasz <3
06-09-2010, 16:52
Jestem na tak, miałem juz kiedys pomysl aby zrobic cos takiego. Po pewnym okresie czasu odechcialo mi sie to robic mam gdzies w jakims folderze jeszcze zapisane z 100 potworów od najgorszego do najlepszego. Moze kiedys w wolnej chwili dokoncze to i wrzuce na forum .
Bardzo ciekawa sugestia poruszana wiele razy.
Myślę ,że dla administrajci to nie jest dużo roboty chociaż trzeba się napracowac by stworzyc taką "tabelę potworów".
Osobiście uważam ,że propozycja bardzo dobra poniewaz pomoże nowym graczom :D
.:Kicu:.
07-09-2010, 18:43
No pomysl dobry ale jak mowia wyzej duzo roboty jest przy tym xD
Marcelllo
07-09-2010, 19:15
Moim zdaniem powinny się pojawić informacje:
Maxymalne combo
Ilość summonów (maksymalnie)
Summony jakie może przywołać
Szansa, żeby dany przedmiot wypadł (przynajmniej jeden) na 100 000 zabitych potworów.
Najlepiej jakby wszystko było generowane automatycznie z plików, ale oddzielnych niż są w katalogach serwera i dodawane potwory przy update'ach byłyby przez Hmmm... Miesiąc? Byłyby przez miesiąc zagadką (tzn nie byłoby ich na spisie, lub przynajmniej loot ukryty :D)
Morfeuxsz
07-09-2010, 19:43
Jest to bardzo dobry pomysł :) Oczywiście jestem na tak !
Jestem za. Ułatwiło by to grę szczególnie początkującym. Dobrze że jest już to realizowane i oby szybko było zrobione :D
http://www.apofansite.ayz.pl/monsterlist
?
Adherent
07-09-2010, 22:15
Mortiis, jak czytasz mój wątek to o wszystkim piszę w poście głównym :)
A do lokatora wyżej. Czytaj posty użytkowników a zwłaszcza ADMINÓW a potem załączaj linki, o których każdy dobrze wie :P
Ryśku xD
07-09-2010, 22:39
Przydało by się nowym graczom i aktualnym , ale kto to zrobi?
Marcelllo
08-09-2010, 21:44
a Ty byś może zobaczył, że to jest NOWA wersja strony...Ale dane i tak są nadal mało wystarczalne... Master Atom już był wiele razy ubijany i ja np. wiem, że z niego leci mls czego na tej stronie nie ma... :) Minos też loota nie ma chociaż nawet na forum były ss'y z nim ;) Więc takie gadanie to nic ;) Lepiej aby była porządnie zrobiona automatycznie wczytująca się strona :)
Lista potworów jest już na stronie.
Jest tam również wyszukiwarka itemów wypadających z potwora, która pokazuje listę potworów z których wypada szukany item.
Można również wyszukiwać itemy zawierające w swojej nazwie np. "amulet", wtedy wyświetli się lista potworów z których wypadają różne amulety, etc.
Lista potworów jest już na stronie.
Jest tam również wyszukiwarka itemów wypadających z potwora, która pokazuje listę potworów z których wypada szukany item.
Można również wyszukiwać itemy zawierające w swojej nazwie np. "amulet", wtedy wyświetli się lista potworów z których wypadają różne amulety, etc.
Może dałoby się jeszcze dodać min i max hity zadawane przez potwora? :)
Adherent
15-09-2010, 17:01
Piszę na koniec tematu by być od razu zauważonym.
Mam małą prośbę związaną z listą potworków jeszcze.
Proszę aby loot mógł się wyświetlać również w osobnym oknie, ponieważ ja mam laptopa z panoramicznym ekranem i niestety tam gdzie lista loot jest dość długa to nie mogę sprawdzić wszystkich itemków.
Z góry dziękuję i pozdrawiam! ;)
Dobry pomysł, który ujżał światło dzienne;) czekam na więcej pomysłów!!!!
Marcelllo
15-09-2010, 22:35
Piszę na koniec tematu by być od razu zauważonym.
Mam małą prośbę związaną z listą potworków jeszcze.
Proszę aby loot mógł się wyświetlać również w osobnym oknie, ponieważ ja mam laptopa z panoramicznym ekranem i niestety tam gdzie lista loot jest dość długa to nie mogę sprawdzić wszystkich itemków.
Z góry dziękuję i pozdrawiam! ;)
Wiesz, że można nauczyć się obsługi przeglądarki? Przytrzymaj ctrl i naciskaj "-" albo suwaj scrollem, wtedy zmniejszy się tekst i się wszystko zmieści :)
Jeżeli propozycja została wprowadzona to można chyba zamknąć temat? :)
#topic
Fajnie, że dodaliście kolejną nową ciekawą rzecz na stronce. : )
Komu to potrzebne, proponuję zrobić dobry balans a nie głupotami się zajmować :(
Dareluss v0.5
16-09-2010, 07:53
@up
to juz jest zrobione wiec po chuj piszesz
http://www.armia.toproste.pl/potwory/
Wyświetlanie loota zostało zmienione :D. Teraz można go wyświetlać, przesuwać, ukrywać, znów wyświetlać i ukrywać, a nawet wyświetlić więcej niż jeden loot z danego potwora w danej chwili.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.