PDA

View Full Version : Ceny przedmiotów u NPC

Adherent
22-08-2010, 22:50
Witajcie!

Zauważyłem, że ceny przedmiotów u NPC spider są czasem nieadekwatne do wartości tych przedmiotów i powodują znaczne wahania ich wartości oraz niekiedy zaniżanie cen przez graczy.
Chodzi mi o:
daramanian waraxe wartość u NPC 8cc a u graczy duża rozpiętość między 60-100cc proponuję cenę u NPC 55cc.

vampire shield wartość u NPC 3cc a u graczy 8-10cc, więc proponuję u NPC 7cc.

Co wy na to?

Bambucha Rook
22-08-2010, 23:09
Nie Bo Tak Zartuje dobrze jest jak jest bo co jak Np. Cena Vampirki by spadla ponizej tych "Twoich" 7cc to by ludzie odrazu po zrobieniu questa poszli sprzedac Vampirke do Npc Spider Wiec niech tak zostanie jak jest bo administracja co chwile by musiala zmieniac ceny a po co? lepiej u ludzi sprzedac items niz nie ktore Dobre itemy sprzedac u Npc

#Topic Jestem na Nie! Dobrze jest niech tak zostanie

Stoner
22-08-2010, 23:27
To, że coś zyskuje większą wartość na rynku Npc'ków nic nie obchodzi.
Takie obniżanie i podwyższanie cen nie ma sensu.
Jestem na nie.

Wykopek
23-08-2010, 00:22
Jestem na NIE. Niestety zostaje sprzedawać je u ludzi.

Saylor
23-08-2010, 00:56
Również jestem na nie. Chcesz mieć więcej kasy, to sprzedaj innemu graczu, a nie NPC.

Heaven
23-08-2010, 07:17
Jestem na nie. Kto Ci powiedział że te przedmioty musisz sprzedawać u NPC a nie u graczy?

Zarexoholik?
23-08-2010, 10:02
Jestem na NIE! Tak powinno być, że jeśli nie sprzedasz komuś to NPC ci zaoferuje mało kasy. Jedyną możliwością jest sprzedawanie go graczom.

KaZeK
23-08-2010, 12:33
Ceny danych przedmiotów ustalają gracze a nie Administracja więc sorry. Ceny są dobre, przedmioty nie są aż tak często spotykane na Rooku.

Jestem na nie.

Kinderek
23-08-2010, 12:45
Zgadzam się z Tobą ludzie przebijają kosmicznie ceny, a u npc te itemki są tanie.

Trikol <3
23-08-2010, 13:07
To po co jest ten npc jak nikt z niego nie korzysta?

Tygrys
23-08-2010, 13:33
@up
Tak się składa, że sporo osób korzysta. Może akurat daramanian waraxe czy vampire shield tam nie sprzedają, ale inne itemy owszem.

NPC nie powinien dawać tyle ile dany item jest warty (czyli tyle ile gracze ustalili), bo to by była paranoja. Wtedy każdy wolałby iść do npc sprzedać itemy, bo po co się męczyć ze sprzedażą u graczy, skoro dostaną prawie tyle ile u graczy? W ten oto sposób zrobiłoby się znacznie wiecej kasy na rooku, a inni chodziliby w plate setach do xx poziomu.

Odpada, odrzucam & zamykam.