View Full Version : Stonecutter's Axe/Thunder Hammer - cena.
Zarexoholik?
28-08-2010, 04:06
U Soni za magic sworda otrzymujemy 20cc, za thunder hammer 4cc, a za sca marne 3cc. Dlaczego taka rozbieżność w cenach? Przecież te bronie są podstawowym przedmiotem do expa dla knighta. Każdy może zdecydować w czym chce się specjalizować, lecz ceny za te bronie się od siebie znacznie różnią. Tyle już lat i żadnych zmian. Proponuję wyrównać ceny thunder hammera oraz sca do minimum 10cc.
Następny....
Skąd się biorą tacy ludzie?
Tak było zawsze i nikomu nie przeszkadzał.
Po drugie, zanim lotniesz magic sword'a z np Ms'a, to Ci poleci kilka sca w tym czasie.
Według mnie jest wszystko w porządku. Kasy na serwerze więcej nie potrzeba.
Lepiej idź spać, bo jutro znów będziesz płakał, że ktoś jest na nie co do Twojej propozycji.
ps. Ładnie lecisz w kulki koleś z tymi reputami:)
#up
No tak, 20cc więcej to naprawdę dużo, a częstotliwość lootania można zmniejszyć =]
#top
Myślę że można by było zwiększyć cenę tak do 10-15cc, te trzy itemy (sov,th,sca) są dostępne z anhi i każdy bierze sworda bo najwięcej można za niego dostać.
Jestem za lekkim zwiększeniem cen :)
Kazek, jeśli chodzi o Anhi to akurat prawda.
Ale co do cen to jest tak. Th i sca lecą częściej niż sov dlatego cena tych dwóch itemów jest niższa.
Wybierajcie, albo równe ceny i mniejszy loot z MS'ów itd. albo niech jest tak ajk jest ;D
.Vimpexx.
28-08-2010, 08:22
Jeżeli ktoś z ekipy zmniejszy możliwość wyloocenia sc'a i thunder hammera, to jestem za podwyższeniem ich cen.
Jestem na Tak.
Myślę że powinni zwiększyć cenę tych przedmiotów, ponieważ one są na miarze magic sworda czyli mniejwiecej tyle samo ataku co obroony ;)
Jestem na tak, ale stonuccuter axe dosyć często leci ots queen i jeśli się nie mylę to jeszcze leci/leciał z Dracul też dosyć często i jego cena może wynosić max 5-8 cc co do thunder hammera może kosztować to 10 max 15.
Allonsey
28-08-2010, 09:26
Moim zdaniem powinny ceny być równe tych broni ponieważ każdy nosi co innego i to dla mnie śmieszne ze sca kosztuje 3cc tak samo jak thunder hammer
A sov 20 ; o Albo zmniejszyć lota i wyrównać ceny albo podnieść cenę tych 2 broni do minimum 10-15cc
Takie jest moje zdanie
od zawsze tak bylo po co cos zmieniac? i tak jest za duzo kasy na serwerze a jak 4cc i 3cc ci nie odpowiada to nie zbieraj tych itemow i po klopocie
Diduus v.0.2
28-08-2010, 10:02
Tak było zawsze i tak ma zostać,chcesz jeszcze wiecej kasy na servie?
Pewnego czasu SOV to był rar na servie.. nic sie od tamtego czasu nie zmieniło i tak ma pozostać
Jestem na tak. Nowi gracze zawsze kupują Sca/Thunder Hammera, bo są dużo tańsze od Magic Sworda. Jestem za wyrównaniem cen.
kadeshop
28-08-2010, 11:58
Nie bo sorka, Zobacz jak leci sca z drakul , a zobacz jak leci magic sword z urge, stanowczo na nie... To jest specjalnie tak zrobione, jezeli sca by było warte 20cc, to by nie leciało co z 3-5 drakuli ...
adrianeq :)
28-08-2010, 12:13
Za wszelką cene chcecie zmienić te APO. Niech zostanie tak jak jest. Wcześniej nikomu to nie przeszkadzało i było dobrze, aż do puki nie wbił na forum: Zarexoholik. Wszystko Ci przeszkadza.
Domcio666
28-08-2010, 12:15
jestem na nie poniewaz sca leci z kingow co chwile a magiv sword z ms uhuhu ale na expie moze 3 lootniesz
Także jestem za!
Poza tym podwyższenie cen SCA/TH będzie sprawiało wieksze zarobki wśród graczy ,którzy expią na OTS Kingach,Monster Skeletonach ;)
Ciekawa propozycja.
Malahadus
28-08-2010, 12:25
Moim zdaniem powini dac wyzsza cene,i zrobic aby one lecialy jak sov.
Kaziu Extreme
28-08-2010, 12:27
@Akuz
Napisales to tak jakby zal Ci dupe sciskal;/
@topic
Jestem na tak bo sca u ludzi chodzi coraz czesciej po 10cc a rzadko kto to zbiera thunder hammer nikt tego niekupujebo ae jest teraz najlepsze na serwie a kosztuje tylko 4cc i tez nie oplaca sie zbierac. Zwiekszyc cene sca do 15 cc a thunder hammera to conajmneij 10 i bedzie git:).
Jestem za!
Dobra propozycja,jednoczesnie mała poprawa ;)
Zwiększenie ceny SCA/TH będzie bardzo dobrym pomysłem w szczególności ,że jest to najtańsza podstawowa broń.
Szaloony Zieloony
28-08-2010, 12:45
Jestem na nie, trzeba by od razu zmieniać częstotliwość wypadania z potworów, a to tylko dodatkowa robota dla administracji. Lepiej niech się zajmą dodawaniem jakiś updatów/organizowaniem eventów. A po za tym co z tego, że jeden item jest droższy od drugiego?
Sensimila <3
28-08-2010, 13:22
Moja propozycja jest następująca. Aby te trzy itemki były jednakowej ceny , i zmniejszenie wypadania z potworków sca i thunder, leci tego wiecej niż sova.
Marcelllo
28-08-2010, 14:18
Jestem na tak ;) Sca już z dracul nie leci więc low-lvl'e nie zarobią, ale później będą miały szansę nieco więcej zarobić na ms/orsh/kingach :)
Właśnie dlaczego tak jest?
Przecież kiedyś było wiadomo, że sword najdroższy, bo ludzi będą chcieli walić z mls'a
teraz jak mamy ;epsze bronie od mls'a to bronie na których nowi 'uczą' się walczyć danym przedmiotem są takie tanie.
Jestem za zwiększeniem ceny.
Th i sca po 15cc
Zarexoholik?
28-08-2010, 14:40
Za wszelką cene chcecie zmienić te APO. Niech zostanie tak jak jest. Wcześniej nikomu to nie przeszkadzało i było dobrze, aż do puki nie wbił na forum: Zarexoholik. Wszystko Ci przeszkadza.
Żałosne. Jak ja na forum jak i na APO jestem znacznie dłużej niż ty. Chce zmienić to co jest źle ustawione tak by każdy był zadowolony. Chyba łatwo zauważyć, że większość się ze mną zgadza, więc albo ty nic nie ogarniasz albo my wszyscy się mylimy.
Ceny powinny być zmienione, by low levele mogły coś na tym zarobić. Lecą sca i thunder hammery i nikt tego nie zbiera, a sov'y każdy. Więc?
#niżej
Kasy mam więcej niż ty i twoi koledzy razem.
.Xienus.
28-08-2010, 14:46
Dlaczego taka rozbieżność w cenach?
bo na godzinę expiena mam gbp sca a Magic swordow może ze 2?
jak masz za mało kasy to zapraszam na allegro...
adrianeq :)
28-08-2010, 16:36
Żałosne. Jak ja na forum jak i na APO jestem znacznie dłużej niż ty. Chce zmienić to co jest źle ustawione tak by każdy był zadowolony. Chyba łatwo zauważyć, że większość się ze mną zgadza, więc albo ty nic nie ogarniasz albo my wszyscy się mylimy.
Ceny powinny być zmienione, by low levele mogły coś na tym zarobić. Lecą sca i thunder hammery i nikt tego nie zbiera, a sov'y każdy. Więc?
#niżej
Kasy mam więcej niż ty i twoi koledzy razem.
Proste, że istnieją śmieci na APO których nikt nie zbiera i tak powinno być. W końcu wg. Ciebie GÓWNO z Trolla będzie warte sporo -.-
jasne, ;o
od 4 lat jedynym wyborem na anni jest sov :|
Adherent
29-08-2010, 13:40
Jestem zdecydowanie za!
Przyda się takie wyrównanie.
Proponuję tylko by magic sword leciał 2x częściej jeżeli będzie 2x tańszy :)
...:KoMBoj:...
29-08-2010, 13:47
No tak sca jest nawet lepsza niż m sword a kosztuje 3cc..(paranoja) proponuje aby gm dodal nowe ceny.. Jestem na tak
Tak, bo male lvle chca skillowac np. sworda, ale moga sobie tylko pozwolic na sca/t hammer, bo np. bs jest za slaby. Do 10-12 cc mozna zwiekszyc, ale zmniejszyc czestotliwosc wypadania z powtorow.
Jestem na tak ,tylko przydało by się minimalnie zmniejszyć wypadanie thunder hammera z msow.
Kinderek
31-08-2010, 00:30
po pierwsze nie leci sc'a z msa a sov leci tak często prawie jak thunder hammer ja jestem za.
Zmienić cene ponieważ te bronie wydają się żałosne w porównaniu do magic sworda. To, że zawsze tak było to nie znaczy, że to było wporządku i super.
#Lordzik#
31-08-2010, 10:57
Oczywiście, że te ceny można zmienić, na 10-15 cc.
Zarex a moze
sov -3cc
Thunder -3cc
Sca -3cc?
Teraz dojebałeś.
Azbestowy v.62.0
09-09-2010, 15:59
A co to ma za znaczenie, skoro 10cc na tym servie na mainie jest dosłownie niczym?
diamondback#
17-09-2010, 17:29
Zmniejszyć ich częstotliwość wypadania , zwiększyć cenę jestem na tak . Z queenów leci dużo sca ,ale za 3cc to szkoda mi się w ogóle bawić w zbieranie tego ;/
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.