View Full Version : Vote, zamiast mapcyklu + BF2 + bonus
Witam
Zauważyliście chyba, że na serwerze gra coraz mniej osób, trzeba to zmienić i bardzo dobrze wiem, jak to zrobić!
Żeby nie owijać w bawełnę, przejdźmy do sedna.
1.
Zamiast mapcyklu przywrócić vote i dodać kilkanaście nowych map.
Nie chodzi o to, że mapcykl jest zły, tylko graczom się po prostu nudzi.
2.
Wgrać plugin BF2.
BF2 to taka opcja, że mając np.
0-50 fragów masz rangę szeregowy
51-100 - starszy szeregowy
101-150 - kapral
151-200 - starszy kapral
itd.
Urozmaiciłoby to grę. Gracze chcieliby dążyć do jak najwyższego stopnia.
3.
Widziałem ten plugin na serwerze, który jest praktycznie cały czas pełny i trzyma on dosyć wysoki poziom.
Jeżeli zabierzesz danej osobie powyżej połowy życia i ktoś inny ją dobije, fraga dostajesz Ty i osoba, która dobiła!
Jest to naprawdę fajna rzecz. Pisząc to, moja propozycja może wydawać się idiotyczna, ale w praktyce jest zupełnie inaczej. Kiedy brat mi powiedział, że na jednym z serwerów jest taka opcja, pomyślałem - bezsens. Wszedłem na serwer i gra wydała się super, genialna. Dostałem takiego kopa, że po wejściu na APO CS w ciągu trzech map znalazłem się na pierwszym miejscu w top15, z efektywnością 79%!
Słuchajcie, po wprowadzeniu moich propozycji, serwer zacząłby znów tętnić życiem. Każdy woli sobie pograć kiedy jest więcej osób. Jest dobra zabawa i co najważniejsze dużo zabijania ;D.
Jestem na tak.
Lubię serwery z modem BattleField 2, dużo osób gra na takich serwerach...
W sumie coraz mniej gram w CS'a, a co dopiero na serwie APO, ale bardzo mi się podoba Twój pomysł. Szczególnie plugin BF.
@down
H@H@H@H@ :)
@up
Ten Twój cholerny robak .. Znowu mam odciski na monitorze :f
@topic
BF2 lajtowy plugin, co do tego 3 to nie podchodzi mi, ale jeśli mówisz, że w praktyce ocena tego jest pozytywna to można spróbować.
Nie masz racji. Mapcycle się nie nudzi tylko jest całkowicie do dupy. Co 3-4 mapa to inferno, bardzo rzadko india, de_dust. Najlepiej dać vote, ale jakieś ogarnięte mapy do niego.
Metaxa Kamil
30-08-2010, 02:32
Empire widzę, że w końcu coś zacząłeś myśleć ; P
BF2 or COD i serwer odżyje :)
@aha
Co do mapcyklu to aż brak mi słów.
Jak napisał kolega up, inferno co 4 mapy a india raz na dzień ? Porażka...
Wyjebać Mapcycle, wprowadzić votemap ( nie można votować ostatnich 6 granych map ).
Dodać jeszcze jakieś ciekawe mapki i APO CS będzie jak nowo narodzony :P
Propozycja okej ale ja wprowadziłbym na server CoD moda (Saylor opisał to dokładnie w swojej propozycji). I tak jak wprowadzą BF2 to ludzie pograją max. miesiąc a potem znów będzie tak jak w tej chwili - pustka :\ . A co do tego pluginu to nigdy o nim nie słyszałem i byłbym za wprowadzeniem na czas testów żeby potem nie było rozczarowania.
Jestem jaknajbardziej na tak. Cały czas gram na BF2. Dosyć rzadko na toproste.pl wbijam, bo za mało ludzi i nuda ogólnie. A zapomniałeś dodać (a może nie chciałeś) pozostałe pluginy, że np:
Ranking jest bazowany na liczbie fragów jakie zdobyłeś. Fragi mogą byc również naliczane za wybuch/rozbrojenie bomby.
Gracze z 6, 12, 18 oznakami będą dostawac odpowiednio 50, 100 lub 200 kamizelki + hełm.
Nagrody za fragi:
Knife - 20/40/60% zadanych obrażeń nożem wracają do gracza.
Support - Przędkosc z M249 wzrosła (do prędkości noża)
Pistol - Szansa zatrzymania przeciwnika kiedy dostaniesz strzał
Assault - 10/20/30 bonusu HP na start rundy
Sniper - 1/3,1/2,Full Chance of Free awp/scout
Explosives - Darmowe
granaty/Darmowy def
Shotgun - Niewidzialnosc z nozem
SMG - Speed Boost
No i komendy:
say /bf2menu - odwiera menu główne
say /who - Pokazuje liste graczy oraz ich rank
say /whois <name> - Pokazuje rank i odznake wybranego gracza
say /whostats <name> - Show the stats page for a player
say /hud - Redisplays the HUD
say /ranks - Shows the kill xp table
say /help - wyświetla pomoc w MOTD
say /badges1 -wyświetla pomoc w MOTD, info
o odznakach
say /badges2 - wyświetla pomoc w MOTD, info o reszcie odznak
say /badges3 - Odznaki 3
bf2_addbagde <player> <badge> <level> - Daje odznake graczowi. Wymagana flaga ADMIN_BAN. Odznaka <0-5>. Pozioml <0-3>
bf2_addkills <player> <kills> - Adds to a players kills.. Also requires ban access
say /bf2stats - Show a list of your kill data
Zapewniam, że TO by przyciągneło wielu graczy i serwer był by bardzo często full = ] Długo trzeba wbijać by osiągać 3 poziomy we wszystkim, więc gra szybko się nie znudzi!
@Metaxa
Podbijam. Tylko nie co 6, bo będą płakać, a co 4-5 starczy =].
@edit
Co do map - jest ich wiele i ciekawych. Przede wszystkim dodać pare map awp. Mogła by być mapa de_rats rozgrywana jako "maly ludek w dużym realnym pokoju" xd i nie znam jej nazwy ale rozgrywana w samolocie. Zrobicie to macie załatwionych wielu graczy no i mnie =D
@Crayon^
Masz racje, zapomniałem o reklamie - ale zauważ, te mody naprawdę, by ożywiły serwer. takie moje zdanie
Grałem na serwerze z bf2 z odznakami(kanciapa) było fajnie, ale to całkiem inna gra niewidka z nożem(prawie) itd
Fajnie gdyby na tym serwie zrobili bf2 RANK i vote mapa.
I zrobić 2 serwer bf2 odznaki z tymi "bonusami"
@edit
A co do map, można by wprowadzić na tych "niestandardowych" mapach rtv, ale tylko na nic. Czyli nie na inferno, dust, dust2, nuke itd.
Hmm.. Vote można dać, bo jednak na apo jest bardzo mało porządnych graczy, którzy potrafią grać wszystkie mapy. Jest masówka ludzi, którzy grają ciągle w kółko tylko dd2, inferno, nuke, india. Obawiam się jedynie, że po jakimś czasie zacznie się znowu płacz, że są ciągle te same mapy. Ale cóż.. Wszystkim nie dogodzisz.
Z BF2 również jestem na tak. Ostatnio zauważyłem, że społeczność apo rajcuje wysoka wirtualna cyferka, więc myślę, że mieliby jakiś cel, a co za tym idzie - wzrosła by frekwencja na serverze apo. Mi to w sumie jest obojętne czy będę miał z boku nie znaczącą dla mnie liczbę czy nie, ale jeżeli to ma poprawić sytuację i zapobiec pustkom na serverze to jestem na tak.
Z tą ostatnią propozycją mam mieszane uczucia. Z jednej strony fajnie, że nikt Ci nie będzie dobijał fragów, a z drugiej strony zrobi się zamieszanie z tymi wszystkimi fragami. No, ale myślę, że warto spróbować i zamieścić taki plugin na jakiś okres czasu i sprawdzić jak się będzie sprawował.
JESTEM ZE WSZYSTKIMI PROPOZYCJAMI NA TAK. Dobrze, że empajer założył taki temat, bo na apo w tym momencie potrzebne są zmiany.
Propozycja z votem - może być.
Propozycja z asystami - może być.
BF2, inne gówna - NO WAY!
Nie wiem czy wiecie, ale to nie w modach tkwi problem servera. Nawet powiem więcej - ciężko jest w dzisiejszych czasach o DOBRY server FFA. Wszystko to jakieś pieprzone 4funy, bf2, cody i inne gówna. Wystarczy popatrzeć chociażby na server M4F (Martin 4 Friends). Zwykły, w dodatku STEAMOWY server a niemalże ilość graczy nie spada poniżej tych 10, czy 12. U nas na serverze w tych czasach to jest szczyt... Podesłałem Crayonowi moje propozycje na pluginy - przykład? Ct po śmierci może oglądać tylko Ct - i na odwrót (częściowo wypleni podpowiadaczy), czy zmiana mapy dopiero po zakończeniu rundy (tyci szkopuł, a denerwuje). Nie trzeba się zamieniać w jakiś mierny BF2 czy inny szajs, żeby ściągnąć graczy. Wystarczą nowe pluginy i przede wszystkim - DOBRA REKLAMA. Reklamy to my w tym momencie nie mamy chyba w ogóle, oprócz tego forum i strony domowej APO. Trzeba rozreklamować server, wgrać pluginy - i liczba graczy na serverze z pewnością się zwiększy.
Krulowiec
30-08-2010, 11:14
Podoba Mi się pomysł z votem oraz dzieleniem fraga, bo czesto duzo fragow trace poprzez ' dobicie ' .
Co do bf2 , gdyby to było w czasie konkursu okey, ale teraz?
Jestem na tak ale zauważ że,mniej gra na APO CS a więcej Gra na APO 7.6 ;]
Osobiście jestem przeciwny serverom z modami, mógłbym tutaj przytoczyć post Veta, który obrazuje moją wizję tego wszystkiego. Tak naprawdę, wystarczy trochę zaangażowania head admina, dobra reklama, naprawienie servera od strony fizycznej i technicznej i mamy 22/22 + ludzi, którzy siedzą przed monitorem i odświeżają non stop status servera w oczekiwaniu na wolnego slota.
Map nominate można wprowadzić na nowo tak w sumie.
@Styl
TO by na pewno nie przyciągnęlo ludzi, bo skąd ludzie mają wiedzieć, że istnieje taki server? Nie reklamujemy się w zasadzie w ogóle, widać nas tylko na toproste.pl i od kolegów kolegów, którzy grają na APO. Prawda jest taka, że prawie wszyscy gracze na apo to bywalcy albo forum, albo świata 7.6/8.42 i ich koledzy. To wewnętrzna zbieranina, nie ma ludzi z zewnątrz, którzy grają, bo znaleźli ten server w internecie.
Wystarczy popatrzeć chociażby na server M4F (Martin 4 Friends). Zwykły, w dodatku STEAMOWY server a niemalże ilość graczy nie spada poniżej tych 10, czy 12.
Server w tym momencie przechodzi kryzys i często są pustki. Zastanawiamy się czy nie zmienić tego servera w jakiś mod lub FFA +BF2, bo teraz takie servery cieszą się dużo popularnością. Jednak najprawdopodobniej wejdzie nowy server w życie M4F. No, ale po części masz rację. Dobry server TP lub FFA w tych czasach to skarb, szkoda tylko, że tak duża liczba graczy woli iść sobie na jakieś pokemoniaste mody.
#top
Osobiście wydaje mi się, że jeżeli ma zostać wgrany jakiś mod to tylko FFA + BF2 byłby rozsądnym rozwiązaniem.
All Eyez On Me
30-08-2010, 12:52
Serwer z modem = ściąganie plików+muzyki.. wielu to odstrasza sam mam cl_alldownload 0
Jestem jaknajbardziej na tak. Cały czas gram na BF2. Dosyć rzadko na toproste.pl wbijam, bo za mało ludzi i nuda ogólnie. A zapomniałeś dodać (a może nie chciałeś) pozostałe pluginy, że np:
Nagrody za fragi:
No i komendy:
Zapewniam, że TO by przyciągneło wielu graczy i serwer był by bardzo często full = ] Długo trzeba wbijać by osiągać 3 poziomy we wszystkim, więc gra szybko się nie znudzi!
@Metaxa
Podbijam. Tylko nie co 6, bo będą płakać, a co 4-5 starczy =].
@edit
Co do map - jest ich wiele i ciekawych. Przede wszystkim dodać pare map awp. Mogła by być mapa de_rats rozgrywana jako "maly ludek w dużym realnym pokoju" xd i nie znam jej nazwy ale rozgrywana w samolocie. Zrobicie to macie załatwionych wielu graczy no i mnie =D
@Crayon^
Masz racje, zapomniałem o reklamie - ale zauważ, te mody naprawdę, by ożywiły serwer. takie moje zdanie
@All Eyez On Me
Serwer z modem = ściąganie plików+muzyki.. wielu to odstrasza sam mam cl_alldownload 0
Skoro mapy będą dodawane to mod też może być. Dobrą mapę ściąga się ponad 3 minuty. A będzie ich więcej, więc? Mod będzie się krótko pobierać, chyba że administracja doda jakieś efekty - w co wątpie. Dlaczego mod będzie się krotko ściągąć? Odpowiedź jest prosta: parę muzyczek, no ten mod odznak, mody na hp, niewidzialność, dodawanie broni. Założę się, że 40% graczy cs'a z naszego forum ma to pobrane. Co do Twojej wypowiedzi z odstraszaniem graczy - mylisz się, jak widzę, że ludzie serwa polecają to jestem skłonny poczekać te parę minut i chyba nie tylko ja.
@edit
Przepraszam za double posta..
Sciąganie map i muzyk to też nie jest w sumie za duży problem, bo przy chęciach head admina można ogarnąć na APO CS fast download, a wtedy wszystko sciągnie się w kilkanaście sekund. Aktualnym problemem jest brak zaangażowania kadry adminów i reklama, której nie ma.
Wgranie modu będzie decyzją tylko i wyłącznie Santano, który we wszystkich sprawach servera ma ostateczne zdanie.
@2Down
Nie od początku powstania servera, bo gdy było nas bodaj 5, to każdy orał jak mógł i praktycznie zawsze był któryś online. Jeśli nie w grze, to na steamie. Potem zaproszono do współpracy kolejnych i roby stały się nierobami. Teraz jest prawie 20 adminów, a ilu z nich faktycznie pracuje?
Albo najlepiej stworzyć sieć serverow tzn bf2 server war3 server only awp dm itp sądze że to było by o wiele większym sukcesem a żeby server nie przynosił strat to dodać rezerwacje slotow za nie wiem 5zl/miesięcznie albo jakiegos sms 3.66.
Takie jest moje zdanie
Metaxa Kamil
30-08-2010, 15:11
Aktualnym problemem jest brak zaangażowania kadry adminów i reklama, której nie ma.e.
Problemy te trwają praktycznie od początku istnienia serwera APO CS :>
13 adminów ? Żaden nic nie ogarnia? No tak! Bo przecież po co jak mogą sobie siedzieć na CB i pisać non stop....
CS to syf i może dlatego tak mało osób tam gra?
Topic@
Jestem na nie, bo to zbędne nie chcesz nie graj...
CS to syf i może dlatego tak mało osób tam gra?
Topic@
Jestem na nie, bo to zbędne nie chcesz nie graj...
Syf? Każdy woli inne gry. Cs się cieszy dużą popularnością.
"nie chcesz nie graj" - tylko, że on coś próbuje zrobić, aby ulepszyć ten server i te Twoje słowa są nie na miejscu ;x.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.