PDA

View Full Version : Vote, zamiast mapcyklu + BF2 + bonus

Ktoś II
30-08-2010, 01:07
Witam

Zauważyliście chyba, że na serwerze gra coraz mniej osób, trzeba to zmienić i bardzo dobrze wiem, jak to zrobić!

Żeby nie owijać w bawełnę, przejdźmy do sedna.

1.
Zamiast mapcyklu przywrócić vote i dodać kilkanaście nowych map.
Nie chodzi o to, że mapcykl jest zły, tylko graczom się po prostu nudzi.

2.
Wgrać plugin BF2.
BF2 to taka opcja, że mając np.
0-50 fragów masz rangę szeregowy
51-100 - starszy szeregowy
101-150 - kapral
151-200 - starszy kapral
itd.

Urozmaiciłoby to grę. Gracze chcieliby dążyć do jak najwyższego stopnia.

3.
Widziałem ten plugin na serwerze, który jest praktycznie cały czas pełny i trzyma on dosyć wysoki poziom.

Jeżeli zabierzesz danej osobie powyżej połowy życia i ktoś inny ją dobije, fraga dostajesz Ty i osoba, która dobiła!
Jest to naprawdę fajna rzecz. Pisząc to, moja propozycja może wydawać się idiotyczna, ale w praktyce jest zupełnie inaczej. Kiedy brat mi powiedział, że na jednym z serwerów jest taka opcja, pomyślałem - bezsens. Wszedłem na serwer i gra wydała się super, genialna. Dostałem takiego kopa, że po wejściu na APO CS w ciągu trzech map znalazłem się na pierwszym miejscu w top15, z efektywnością 79%!

Słuchajcie, po wprowadzeniu moich propozycji, serwer zacząłby znów tętnić życiem. Każdy woli sobie pograć kiedy jest więcej osób. Jest dobra zabawa i co najważniejsze dużo zabijania ;D.

Xofer
30-08-2010, 01:12
Jestem na tak.
Lubię serwery z modem BattleField 2, dużo osób gra na takich serwerach...

Splaxor
30-08-2010, 01:18
W sumie coraz mniej gram w CS'a, a co dopiero na serwie APO, ale bardzo mi się podoba Twój pomysł. Szczególnie plugin BF.

@down
H@H@H@H@ :)

deeL `
30-08-2010, 01:49
@up
Ten Twój cholerny robak .. Znowu mam odciski na monitorze :f
@topic
BF2 lajtowy plugin, co do tego 3 to nie podchodzi mi, ale jeśli mówisz, że w praktyce ocena tego jest pozytywna to można spróbować.
Nie masz racji. Mapcycle się nie nudzi tylko jest całkowicie do dupy. Co 3-4 mapa to inferno, bardzo rzadko india, de_dust. Najlepiej dać vote, ale jakieś ogarnięte mapy do niego.

Metaxa Kamil
30-08-2010, 02:32
Empire widzę, że w końcu coś zacząłeś myśleć ; P

BF2 or COD i serwer odżyje :)

@aha
Co do mapcyklu to aż brak mi słów.
Jak napisał kolega up, inferno co 4 mapy a india raz na dzień ? Porażka...
Wyjebać Mapcycle, wprowadzić votemap ( nie można votować ostatnich 6 granych map ).
Dodać jeszcze jakieś ciekawe mapki i APO CS będzie jak nowo narodzony :P

Huskar
30-08-2010, 09:38
Propozycja okej ale ja wprowadziłbym na server CoD moda (Saylor opisał to dokładnie w swojej propozycji). I tak jak wprowadzą BF2 to ludzie pograją max. miesiąc a potem znów będzie tak jak w tej chwili - pustka :\ . A co do tego pluginu to nigdy o nim nie słyszałem i byłbym za wprowadzeniem na czas testów żeby potem nie było rozczarowania.

Styl
30-08-2010, 10:08
Jestem jaknajbardziej na tak. Cały czas gram na BF2. Dosyć rzadko na toproste.pl wbijam, bo za mało ludzi i nuda ogólnie. A zapomniałeś dodać (a może nie chciałeś) pozostałe pluginy, że np:

Ranking jest bazowany na liczbie fragów jakie zdobyłeś. Fragi mogą byc również naliczane za wybuch/rozbrojenie bomby.
Gracze z 6, 12, 18 oznakami będą dostawac odpowiednio 50, 100 lub 200 kamizelki + hełm.

Nagrody za fragi:

Knife - 20/40/60% zadanych obrażeń nożem wracają do gracza.
Support - Przędkosc z M249 wzrosła (do prędkości noża)
Pistol - Szansa zatrzymania przeciwnika kiedy dostaniesz strzał
Assault - 10/20/30 bonusu HP na start rundy
Sniper - 1/3,1/2,Full Chance of Free awp/scout
Explosives - Darmowe
granaty/Darmowy def
Shotgun - Niewidzialnosc z nozem
SMG - Speed Boost

No i komendy:

say /bf2menu - odwiera menu główne
say /who - Pokazuje liste graczy oraz ich rank
say /whois <name> - Pokazuje rank i odznake wybranego gracza
say /whostats <name> - Show the stats page for a player
say /hud - Redisplays the HUD
say /ranks - Shows the kill xp table
say /help - wyświetla pomoc w MOTD
say /badges1 -wyświetla pomoc w MOTD, info
o odznakach
say /badges2 - wyświetla pomoc w MOTD, info o reszcie odznak
say /badges3 - Odznaki 3
bf2_addbagde <player> <badge> <level> - Daje odznake graczowi. Wymagana flaga ADMIN_BAN. Odznaka <0-5>. Pozioml <0-3>
bf2_addkills <player> <kills> - Adds to a players kills.. Also requires ban access
say /bf2stats - Show a list of your kill data

Zapewniam, że TO by przyciągneło wielu graczy i serwer był by bardzo często full = ] Długo trzeba wbijać by osiągać 3 poziomy we wszystkim, więc gra szybko się nie znudzi!

@Metaxa
Podbijam. Tylko nie co 6, bo będą płakać, a co 4-5 starczy =].

@edit
Co do map - jest ich wiele i ciekawych. Przede wszystkim dodać pare map awp. Mogła by być mapa de_rats rozgrywana jako "maly ludek w dużym realnym pokoju" xd i nie znam jej nazwy ale rozgrywana w samolocie. Zrobicie to macie załatwionych wielu graczy no i mnie =D

@Crayon^
Masz racje, zapomniałem o reklamie - ale zauważ, te mody naprawdę, by ożywiły serwer. takie moje zdanie

Vivek
30-08-2010, 10:20
Grałem na serwerze z bf2 z odznakami(kanciapa) było fajnie, ale to całkiem inna gra niewidka z nożem(prawie) itd
Fajnie gdyby na tym serwie zrobili bf2 RANK i vote mapa.
I zrobić 2 serwer bf2 odznaki z tymi "bonusami"

@edit
A co do map, można by wprowadzić na tych "niestandardowych" mapach rtv, ale tylko na nic. Czyli nie na inferno, dust, dust2, nuke itd.

SedaN*
30-08-2010, 10:54
Hmm.. Vote można dać, bo jednak na apo jest bardzo mało porządnych graczy, którzy potrafią grać wszystkie mapy. Jest masówka ludzi, którzy grają ciągle w kółko tylko dd2, inferno, nuke, india. Obawiam się jedynie, że po jakimś czasie zacznie się znowu płacz, że są ciągle te same mapy. Ale cóż.. Wszystkim nie dogodzisz.

Z BF2 również jestem na tak. Ostatnio zauważyłem, że społeczność apo rajcuje wysoka wirtualna cyferka, więc myślę, że mieliby jakiś cel, a co za tym idzie - wzrosła by frekwencja na serverze apo. Mi to w sumie jest obojętne czy będę miał z boku nie znaczącą dla mnie liczbę czy nie, ale jeżeli to ma poprawić sytuację i zapobiec pustkom na serverze to jestem na tak.

Z tą ostatnią propozycją mam mieszane uczucia. Z jednej strony fajnie, że nikt Ci nie będzie dobijał fragów, a z drugiej strony zrobi się zamieszanie z tymi wszystkimi fragami. No, ale myślę, że warto spróbować i zamieścić taki plugin na jakiś okres czasu i sprawdzić jak się będzie sprawował.

JESTEM ZE WSZYSTKIMI PROPOZYCJAMI NA TAK. Dobrze, że empajer założył taki temat, bo na apo w tym momencie potrzebne są zmiany.

Veto
30-08-2010, 11:03
Propozycja z votem - może być.
Propozycja z asystami - może być.
BF2, inne gówna - NO WAY!

Nie wiem czy wiecie, ale to nie w modach tkwi problem servera. Nawet powiem więcej - ciężko jest w dzisiejszych czasach o DOBRY server FFA. Wszystko to jakieś pieprzone 4funy, bf2, cody i inne gówna. Wystarczy popatrzeć chociażby na server M4F (Martin 4 Friends). Zwykły, w dodatku STEAMOWY server a niemalże ilość graczy nie spada poniżej tych 10, czy 12. U nas na serverze w tych czasach to jest szczyt... Podesłałem Crayonowi moje propozycje na pluginy - przykład? Ct po śmierci może oglądać tylko Ct - i na odwrót (częściowo wypleni podpowiadaczy), czy zmiana mapy dopiero po zakończeniu rundy (tyci szkopuł, a denerwuje). Nie trzeba się zamieniać w jakiś mierny BF2 czy inny szajs, żeby ściągnąć graczy. Wystarczą nowe pluginy i przede wszystkim - DOBRA REKLAMA. Reklamy to my w tym momencie nie mamy chyba w ogóle, oprócz tego forum i strony domowej APO. Trzeba rozreklamować server, wgrać pluginy - i liczba graczy na serverze z pewnością się zwiększy.

Krulowiec
30-08-2010, 11:14
Podoba Mi się pomysł z votem oraz dzieleniem fraga, bo czesto duzo fragow trace poprzez ' dobicie ' .
Co do bf2 , gdyby to było w czasie konkursu okey, ale teraz?

Posiu
30-08-2010, 11:21
Jestem na tak ale zauważ że,mniej gra na APO CS a więcej Gra na APO 7.6 ;]

Crayon
30-08-2010, 11:25
Osobiście jestem przeciwny serverom z modami, mógłbym tutaj przytoczyć post Veta, który obrazuje moją wizję tego wszystkiego. Tak naprawdę, wystarczy trochę zaangażowania head admina, dobra reklama, naprawienie servera od strony fizycznej i technicznej i mamy 22/22 + ludzi, którzy siedzą przed monitorem i odświeżają non stop status servera w oczekiwaniu na wolnego slota.

Map nominate można wprowadzić na nowo tak w sumie.

@Styl
TO by na pewno nie przyciągnęlo ludzi, bo skąd ludzie mają wiedzieć, że istnieje taki server? Nie reklamujemy się w zasadzie w ogóle, widać nas tylko na toproste.pl i od kolegów kolegów, którzy grają na APO. Prawda jest taka, że prawie wszyscy gracze na apo to bywalcy albo forum, albo świata 7.6/8.42 i ich koledzy. To wewnętrzna zbieranina, nie ma ludzi z zewnątrz, którzy grają, bo znaleźli ten server w internecie.

SedaN*
30-08-2010, 11:36
Wystarczy popatrzeć chociażby na server M4F (Martin 4 Friends). Zwykły, w dodatku STEAMOWY server a niemalże ilość graczy nie spada poniżej tych 10, czy 12.

Server w tym momencie przechodzi kryzys i często są pustki. Zastanawiamy się czy nie zmienić tego servera w jakiś mod lub FFA +BF2, bo teraz takie servery cieszą się dużo popularnością. Jednak najprawdopodobniej wejdzie nowy server w życie M4F. No, ale po części masz rację. Dobry server TP lub FFA w tych czasach to skarb, szkoda tylko, że tak duża liczba graczy woli iść sobie na jakieś pokemoniaste mody.

#top
Osobiście wydaje mi się, że jeżeli ma zostać wgrany jakiś mod to tylko FFA + BF2 byłby rozsądnym rozwiązaniem.

All Eyez On Me
30-08-2010, 12:52
Serwer z modem = ściąganie plików+muzyki.. wielu to odstrasza sam mam cl_alldownload 0

Styl
30-08-2010, 13:01
Jestem jaknajbardziej na tak. Cały czas gram na BF2. Dosyć rzadko na toproste.pl wbijam, bo za mało ludzi i nuda ogólnie. A zapomniałeś dodać (a może nie chciałeś) pozostałe pluginy, że np:

Nagrody za fragi:

No i komendy:

Zapewniam, że TO by przyciągneło wielu graczy i serwer był by bardzo często full = ] Długo trzeba wbijać by osiągać 3 poziomy we wszystkim, więc gra szybko się nie znudzi!

@Metaxa
Podbijam. Tylko nie co 6, bo będą płakać, a co 4-5 starczy =].

@edit
Co do map - jest ich wiele i ciekawych. Przede wszystkim dodać pare map awp. Mogła by być mapa de_rats rozgrywana jako "maly ludek w dużym realnym pokoju" xd i nie znam jej nazwy ale rozgrywana w samolocie. Zrobicie to macie załatwionych wielu graczy no i mnie =D

@Crayon^
Masz racje, zapomniałem o reklamie - ale zauważ, te mody naprawdę, by ożywiły serwer. takie moje zdanie

@All Eyez On Me

Serwer z modem = ściąganie plików+muzyki.. wielu to odstrasza sam mam cl_alldownload 0

Skoro mapy będą dodawane to mod też może być. Dobrą mapę ściąga się ponad 3 minuty. A będzie ich więcej, więc? Mod będzie się krótko pobierać, chyba że administracja doda jakieś efekty - w co wątpie. Dlaczego mod będzie się krotko ściągąć? Odpowiedź jest prosta: parę muzyczek, no ten mod odznak, mody na hp, niewidzialność, dodawanie broni. Założę się, że 40% graczy cs'a z naszego forum ma to pobrane. Co do Twojej wypowiedzi z odstraszaniem graczy - mylisz się, jak widzę, że ludzie serwa polecają to jestem skłonny poczekać te parę minut i chyba nie tylko ja.

@edit
Przepraszam za double posta..

Crayon
30-08-2010, 13:19
Sciąganie map i muzyk to też nie jest w sumie za duży problem, bo przy chęciach head admina można ogarnąć na APO CS fast download, a wtedy wszystko sciągnie się w kilkanaście sekund. Aktualnym problemem jest brak zaangażowania kadry adminów i reklama, której nie ma.

Wgranie modu będzie decyzją tylko i wyłącznie Santano, który we wszystkich sprawach servera ma ostateczne zdanie.

@2Down
Nie od początku powstania servera, bo gdy było nas bodaj 5, to każdy orał jak mógł i praktycznie zawsze był któryś online. Jeśli nie w grze, to na steamie. Potem zaproszono do współpracy kolejnych i roby stały się nierobami. Teraz jest prawie 20 adminów, a ilu z nich faktycznie pracuje?

HpX3
30-08-2010, 13:22
Albo najlepiej stworzyć sieć serverow tzn bf2 server war3 server only awp dm itp sądze że to było by o wiele większym sukcesem a żeby server nie przynosił strat to dodać rezerwacje slotow za nie wiem 5zl/miesięcznie albo jakiegos sms 3.66.
Takie jest moje zdanie

Metaxa Kamil
30-08-2010, 15:11
Aktualnym problemem jest brak zaangażowania kadry adminów i reklama, której nie ma.e.

Problemy te trwają praktycznie od początku istnienia serwera APO CS :>

13 adminów ? Żaden nic nie ogarnia? No tak! Bo przecież po co jak mogą sobie siedzieć na CB i pisać non stop....

Maly
30-08-2010, 15:54
CS to syf i może dlatego tak mało osób tam gra?
Topic@
Jestem na nie, bo to zbędne nie chcesz nie graj...

SedaN*
30-08-2010, 16:03
CS to syf i może dlatego tak mało osób tam gra?
Topic@
Jestem na nie, bo to zbędne nie chcesz nie graj...

Syf? Każdy woli inne gry. Cs się cieszy dużą popularnością.

"nie chcesz nie graj" - tylko, że on coś próbuje zrobić, aby ulepszyć ten server i te Twoje słowa są nie na miejscu ;x.