Zaloguj się

View Full Version : Nie wiem co

Patryk1551
30-08-2010, 22:30
Elo. Mam problem nie wiem z czym. Robiłem formata i nagle mi się pod koniec zawiesił komp no to reset poszedł i od tej pory nie chce mi się pokazać obraz. Mam 2 kompy więc przełożyłem kartę graficzną z tego co nie działał do starszego co tam śmiga wszystko. No i obraz się pokazał włączył się do pulpitu, ale też z jakimiś laggami strasznymi i nie pokazało się nic była sama tapeta. Ta karta to GeForce 8400 GS i nie wiem jak dalej sprawdzać co się zjebało. Nie mam pewności, że to ta karta, bo ona ma jakiś dziwny kabelek dzielący się na 2 wejścia w tym jedno było podłączone do płyty głównej. Proszę o pomoc.

Folgowsky
30-08-2010, 23:05
dzieli się na 2 wejście bo raczej wiatraczek masz osobno do podłączenia , może to być wina płyty głównej . A komputer Ci się włącza ?

adrianeq :)
30-08-2010, 23:13
Skoro instalacja została przerwana to musisz ją wznowić. Spróbuj od nowa przeinstalować system lub go naprawić.

Patryk1551
31-08-2010, 00:14
Skoro instalacja została przerwana to musisz ją wznowić. Spróbuj od nowa przeinstalować system lub go naprawić.
O Boże :o Jak mogę coś zrobić jak nie pokazuje się obraz.
@topic
Włożyłem starą kartę graficzną tam i też obraz nie działa. Nie wiem o co chodzi możliwe, że spierdoliła się płyta główna, ale nie rozumiem czemu tak po prostu jest i nagle nie działa xd
@Folgowsky
Normalnie pracuje tylko obrazu nie ma. Z tych 2 wejść mam podłączone jedno, a drugie nie wiem gdzie dać.

adrianeq :)
31-08-2010, 02:47
O Boże :o Jak mogę coś zrobić jak nie pokazuje się obraz.
@topic
Włożyłem starą kartę graficzną tam i też obraz nie działa. Nie wiem o co chodzi możliwe, że spierdoliła się płyta główna, ale nie rozumiem czemu tak po prostu jest i nagle nie działa xd
@Folgowsky
Normalnie pracuje tylko obrazu nie ma. Z tych 2 wejść mam podłączone jedno, a drugie nie wiem gdzie dać.

Hmm Nie wiesz gdzie drugie dać? To po co wyjmowałeś w ogóle? Takie rzeczy jak masz słabą pamięć się zapisuje na karteczce... Podaj rodzaj płyty głownej i karty graficznej zaraz Ci pomoge ;d

Patryk1551
31-08-2010, 10:54
Hmm Nie wiesz gdzie drugie dać? To po co wyjmowałeś w ogóle? Takie rzeczy jak masz słabą pamięć się zapisuje na karteczce... Podaj rodzaj płyty głownej i karty graficznej zaraz Ci pomoge ;d
Nie wiem czy to coś da... Jak wkładałem starą kartę graf to ona powinna też śmigać, a obraz się nie pokazał. Karta to GeForce 8400GS PCI-E, a płyta głowna
(tak jest napisane na kartonie) MB qATX I C2Q 775 PCIe VGA

@OK Komp sie wlaczyl teraz jest problem z instalacja stera pod karte graf. Jak go nie ma to dziala komp elegancko a jak jest to sie nie moze wlaczyc. Pobralem stera ze strony nvidii... Ster pod neta tez pobralem dziala mi forum i ogolnie odpala stronki ale ciagle jest ten brak lub ograniczenie lacznosci no i na gg np nie wejde