PDA

View Full Version : Oliver Kahn- ikona Bayernu

.:Speed Fireman:.
05-09-2010, 20:25
Witam.
Co sądzicie o Oliverze Kahnie wielkim bramkarzu Bayernu Monachium?
Moim zdaniem był ikoną tego klubu, jedną z największych legend tego klubu jak i kadry Niemiec. Potrafił wygrać w pojedynkę nie jeden mecz.
Pod koniec swojej kariery został pokrzywdzony przez Klinsmana, Andreasa Koepke, którzy skreślili go z roli 1 bramkarza na Mundialu w Niemczech w 2006.
To, że był kochany przez kibiców świadczy jego pożegnalny mecz, w którym został pożegnany jak na mistrza przystało.
http://www.youtube.com/watch?v=L-dQv7Ek9NA
Zapraszam do wypowiadania się w tym temacie
pozdrawiam

Taki se pazdzioszek v1.01
05-09-2010, 20:37
twardy głaz bałem się go przez ekran telewizora ;/
dobry bramkarz

Krulowiec
05-09-2010, 20:46
Gdy byłem mały pamiętam, ze zawsze chciałem być jak Kahn, nie zawsze wszystko mu wychodziło, jego tzw ' szmaty ' były pokazywane w mediach nieraz , ale na pewno jest on a raczej był wielkim bramkarzem.

# http://www.youtube.com/watch?v=DQS07H5sRSU&feature=related

niezłe : p

xD Lukki xD
05-09-2010, 21:50
Wielki bramkarz i ikona niemieckiej bramki.
Mój kolega z dzieciństwa był jego zagorzałym fanem :P

Crayon
05-09-2010, 21:57
Małpa? Nie mogę złego słowa powiedzieć, bo jak powiem, to kuzyn wpadnie i mnie zniszczy.

Bramkarz wszechczasów, stawiam go na równi ze Schmeichelem, chociaż IMO ten drugi był lepszy : D

Kamor Wielki
05-09-2010, 22:42
Czasem geniusz,czasem szmaciarz totalny.

ale i tak to bardzo dobry bramkarz !

_woto_
06-09-2010, 13:47
Zawsze byl dla mnie bramkarzem nr.1
Mialem rekawice i reszte stroju ;p

P.S 1 raz slyszalem jego glos w tym filmiku :)

All Eyez On Me
06-09-2010, 14:08
Zawsze jak oglądałem meczę w których on JESZCZE grał to śmiałem się że wygląda jak rasowy jaskiniowiec .. A co do legend Bayernu to chyba Lothar Matheos jest bardziej zasłużony niż Kahn, któremu przyznali tytuł najlepszego bramkarza:D < dobrze mówie z tym tytułem :D?

Azonka
06-09-2010, 14:18
Bramkarz raczej dobrze wszystkim znany.

Nawet na podworku pare lat temu, gdy jeszcze gralem z kolegami w nozke to zawsze na bramce stal jeden chlopak, ktorego nazywalismy Kan.

Dlaczego nie np. Buffon.
Sam do teraz tego nie wiem, ale cos w tym musi byc ;-)

Posiu
06-09-2010, 16:01
Był dobrym bramkarzem w swoich latach Grania w Bayernie.

Azbestowy v.62.0
06-09-2010, 16:46
Niestety każdy się starzeje :< Bayern bez Kahna jest dziwny. Do tej pory się nie potrafię przyzwyczaić do Butta

Old Shidishi
06-09-2010, 18:24
Byl jednym z lepszych bramkarzy swiata, jednak na kazdego przychodzi czas.

Splaxor
06-09-2010, 19:34
Bramkarz wszechczasów, stawiam go na równi ze Schmeichelem, chociaż IMO ten drugi był lepszy : D

Peter nic poza meczem finałowym Ligi Mistrzów nic nie zrobił. Oczywiście to moje zdanie. Równie dobrze można Dudka postawić obok nich, ponieważ wygrał Ligę Mistrzów swoim tańcem.

@topic
Jak dla mnie jeden z lepszych bramkarzy w historii piłki. Przez wiele lat stawiany na pierwszym miejscu. Wielke doświadczenie i charyzma.

Crayon
06-09-2010, 22:18
No to Splaxor nie patrzyłeś na mecze w wykonaniu Petera, który w Manchesterze United był genialny. Nikt z nim sam na sam nie wygrał, piłki, które prawie wszyscy bramkarze wybijali do boku, on łapał do rąk. Na youtube masz mnóstwo nagrań z meczy, gdzie popisuje się interwencjami, co można się łapać za głowę.

A nie wiem co ty masz z tym finałem, jak tam nic ciekawego nie pokazał. Normalna, solidna gra : D

Google
08-09-2010, 00:51
Jedyny Niemiec, którego darzę jakimkolwiek szacunkiem.
Bayern Monachium kojarzy mi się od zawsze z Kahnem, Ballackiem.

Benn
08-09-2010, 16:22
Pamiętam, że był bardzo dobrym bramkarzem choć miewał wpadki.
Jednak myślę, że Buffon był od niego lepszy i to właśnie jego nazwisko wymienialiśmy w "dzieciństwie" na boisku.

.:Speed Fireman:.
08-09-2010, 20:05
Buffona nazwisko wymienialiśmy w dzieciństwie? aha pozdro. Chyba, że masz na myśli dzieciństwo 13 latków.
Gdy Kahn był w formie to Buffon mógł mu buty czyścić.