PDA

View Full Version : Buty Joma

Suchar
05-09-2010, 22:09
Nie wiem czy dobry dział ale napiszę tutaj.
Zacznę od A więc będę kupował buty na w-f i znalazłem buty joma i teraz mam pytanie które wybrać (nie chodzi o kolor tylko o podeszwę bo jedne mają jakiś plaster miodu a drugie coś innego)
http://allegro.pl/halowki-joma-top-flex-002-futsal-skora-roz-43-i1205566281.html
http://allegro.pl/buty-halowki-joma-lozano-001-futsal-rozm-42-i1216775946.html

I 2 pytanie bo powinienem mieć buty o miękkiej podeszwie z pianki ale takie buty nie nadają się np do piłki nożnej (a wiecie że w-f to mięszanka różnych sportów) dlatego do tych butów chciałbym dokupić jakieś wkładki które by polepszały amortyzację. Znacie takie wkładki ?

Joogi
05-09-2010, 22:13
Mi sie podobaja bardziej buty nr.2, biale szybko zrobia sie zoltawe/szarawe ;D Co do wkladek to po prostu w sklepach poszukaj wkladek zelowych, ale jak buty sa dobre to i powinny same dobrze amortyzowac stope bez zadnych dodatkow ;)

Google
05-09-2010, 22:58
Polecam wkładki always.

PS, nie lepiej Ci kupić halówki sprawdzonej firmy takiej jak Nike / Adidas w tej samej cenie?

Zarexoholik?
05-09-2010, 23:29
nie lepiej Ci kupić halówki sprawdzonej firmy takiej jak Nike / Adidas w tej samej cenie?

Wyjdź z domu człowieku. Firma 'Joma' jest ogrom czasu na rynku i jakbyś się troszkę znał to byś wiedział. Wypisujesz farmazony, że nie jest niby sprawdzona? Żałosne.

#Topic

Polecam te białe. Wyglądają znacznie lepiej.

All Eyez On Me
06-09-2010, 14:04
@UP
Człowieku, ale nie powiesz mi że jakaś firma produkuję lepszą skórę niż NIKE jeżeli chodzi o buty i trwałość. Nike jest o sto lat świetlnych do przodu jeżeli chodzi o jakość butów:)

@TOPIC
Wybierz białe, na hali lepiej wyglądają. Wkładek Ci nie polecam żadnych bo nie mam wiedzy na ten temat:)

@DOWN

Tak, lecz buty za 50zł masz na miesiąc, a buty za 300zł masz na rok ;)

Suchar
06-09-2010, 14:11
Dzięki za wszystkim komentarze. Lecz napisałęm że nie interseuje mnie kolor bo i tak będę wybierał czarne lecz pytałem o podeszwe. Jednak nikt mi na to pytanie nie odpowiedział.
All eyez
Moim moim zdaniem w orginalnych butach (nike adidas) płaci się za firmę. But kosztuje np 50 ale znaczek na nim 100 :/ Taka prawda

Darkstar
06-09-2010, 14:24
Białe. Ładniejsze, a do tego mają fajną, fikuśną podeszwę w zygzaki.:)

P/O/Z/I|O\M\E\K
06-09-2010, 14:29
@Suchar
Co ty pierdolisz. XD Miałem buty z Croopa i po 6 miesiącach się całkowicie rozjebały. W butach Nike chodziłem 3 lata i z nich wyrosłem. Nic się z nimi nie stało a chodziłem w nich po górach itp. więc mi tu nie pierdol, że płaci się tylko za znaczek. Buty Nike to buty na lata.

Devil murder v3
06-09-2010, 14:43
(nie chodzi o kolor tylko o podeszwę bo jedne mają jakiś plaster miodu a drugie coś innego)

Omg, plaster miodu, to nazwa części podeszwy, ogarze xd

Obydwie pary są fajne, aczkolwiek te czarne są chyba bardziej praktyczniejsze (nie zniszczą się tak szybko).

Suchar
06-09-2010, 15:44
No wiem że ogar ze mnie ale jest różnica cenowa a 20 zł piechotą nie chodzi :D
Poziomku
No wiem że może głupoty napisałem bo sam mam buty rbk w których 2 lata już chodzę. Ale trochę tak myślę. O przypomniałem sobie to nie w butach płaci się za znaczek tylko w ubraniach... No tak sory

All Eyez On Me
06-09-2010, 16:07
20zł to kwestia wyboru dostawy :D

poczta/KURIER:D

Krulowiec
06-09-2010, 17:11
Dzięki za wszystkim komentarze. Lecz napisałęm że nie interseuje mnie kolor bo i tak będę wybierał czarne lecz pytałem o podeszwe. Jednak nikt mi na to pytanie nie odpowiedział.
All eyez
Moim moim zdaniem w orginalnych butach (nike adidas) płaci się za firmę. But kosztuje np 50 ale znaczek na nim 100 :/ Taka prawda

Chyba się mylisz w zwykłych halówkach ( z bazaru ) noga pociła mi się , po dłuższej grze robiły się odciski, następnie miałem buty nike total 90 była dla mnie ogrooooomna róznica , także jeżeli chcesz dobre buty , wygodne to wybierz nike/adidas , co do joma to chyba też ma niezłe , ponieważ miejscowy klub piłkarski zaopatrzył się w korki z tej firmy.

Adasik
06-09-2010, 19:30
Osobiście mi podobają się bardziej te pierwsze buty. Kup buty swojego rozmiaru, a nie większe i nie będzie potrzeba wkładek. A firmę Joma polecam ci jak najbardziej, bo buty te są strasznie wytrzymałe.

Martin16
12-09-2010, 19:07
Akurat tak sie składa ze miałem te halówki białe, śmigałem w nich 2 lata na wfie wytrzymałe.

Lagga v2
14-09-2010, 19:08
jezeli mialbym brac buty z tych 2 par wybralbym buty numer 2.

Wole jednak nosic buty firmy nike / adidas. :D

Bzdonc'
14-09-2010, 19:09
na wf proponuje nike tiempo ;)