Zaloguj się

View Full Version : Rozmowy z NPC

.Xienus.
07-09-2010, 21:04
mam propozycje by NPC nie reagowali bez napisania "hi" "Hello" itp...

przykład... ktoś się mnie pyta jak kupić na raz cały gbp sdkow... ja mu kolo npc pisze gbp sd... nie rozmawiając z NPC... i widzę na niebiesko "Proszę Bardzo"

inny przykład... ktoś kolo mada pisze ze kupi mpa.. ja wpadam i pisze mam (enter) mpa (enter) i już nie mam mpa tylko 10cc...

NPC powinien reagować tylko po przywitaniu się z nim!!!

Qυiet
07-09-2010, 22:03
Jestem na tak :D Początkowo źle przeczytałem propozycję, ale teraz dokładnie się przyjrzałem.

.Vimpexx.
07-09-2010, 22:14
Jestem na Nie, tak jak napisał Kajtek, wystarczy pisać całym zdaniem i po problemie =]

James
07-09-2010, 22:17
W dobrym tonie leży przywitanie się z tym wirtualnym jegomościem, ale nie wszyscy są na tyle kulturalni żeby się z nim witać choćby krótkim "HI", dlatego jest tak jak jest.

Trzeba po prostu uważać co się mówi/pisze, jak w życiu :)

Stoner
07-09-2010, 22:25
Dobrze jest jak jest.
Nic bym nie zmieniał, bo jest ok.
Z drugiej strony to zaraz by to wszystkim przeszkadzało, bo z przyzwyczajenia
podchodzą i od razu sellaja/ kupują bez witania.

Karpek
07-09-2010, 22:59
Czemu w sondzie nie ma opcji: "jestem na nie"? ; o

#topic
Co to za problem napisać 'hi'? lol
Zresztą jest już kilka NPC z którymi nie musisz się witać.
Jestem na nie.

#edit
Aha, nie doczytałem, sry... ;x
Ale i tak jestem na nie, bo jest dobrze.

Zarexoholik?
08-09-2010, 00:33
Czemu w sondzie nie ma opcji: "jestem na nie"? ; o

#topic
Co to za problem napisać 'hi'? lol
Zresztą jest już kilka NPC z którymi nie musisz się witać.
Jestem na nie.

Jemu chodzi o to, żeby reagowali dopiero gdy napiszemy np. HI.

#Topic

Mnie również to denerwuje. Chciałbym również, żeby każdy NPC odpisywał nam na kanale priv. Np. NPC ShaShaSha na SKY pisze z nami na deafult, a na BAMBOO pisze nam na priv. Powinno się rozpoczynać rozmowy przywitaniem, a nie podbiegamy i od razu spamujemy np. mpa...

Azielu$
08-09-2010, 15:44
Moim zdaniem jest dobrze tak jak jest. Jak grałem to przeważnie przy sprzedawaniu itemów od razu spamowałem np. 'dsl', bez przywitania. ;0

Domcio666
08-09-2010, 17:21
to nikomu nigdy nie przeszkadzalo to po co piszesz kolesiowi takie cos kolo NPC albo pisz na priv takie rzeczy

Joogi
08-09-2010, 19:32
Niby jest mi to obojetne, bo nie gram, ale ja nie mialem nigdy chyba takiego problemu, bo zawsze pisalem pelnym zdaniem, nie pojedynczymi wyrazami ; /. Jestem na nie, trzeba troche wysilic paluszki i napisac cos obszerniejszego ^^

600 post! ;o

Lettis
09-09-2010, 22:04
Jestem na tak!
Wprawdzie wiele tak działa ,co jest "szkodliwe" dla innych.
Jakiś nowy gracz kupi sobie zbroję ,a tu pyk napisze jakąś głupotę i zbroi nie ma tylko kasa.
Propozycja powinna trafić do Santano.

Keszuwa
10-09-2010, 15:53
@James
Jako tutora mam Cie za zero, ale to co napisałeś poprostu mnie ruszyło. Masz racje.
@topic
Według mnie powinni to wprowadzić trzeba nauczyć ludzi kultury to może w życiu kiedyś powiedzą do nauczycieli 'dzien dobry'.

Kinderek
10-09-2010, 16:14
zbytnio mi to nie przeszkadza. Można by było zmienić lecz nie koniecznie. Tak samo masz w sky jak sl kupujesz podchodzisz i bez przywitania się z nim możesz kupic sl. :)

Lesny Ludek
10-09-2010, 16:19
Heh u mada mam to samo i chcę aby każdy npc odpowiadał na niebiesko(priv) oprócz Guild Mastera. Bo tak to trzeba czekać.

Oczywiście ,że TAK

Heaven
10-09-2010, 16:20
Mi to nie przeszkadza, ale możecie przecież napisać komuś na priv, i chyba to nikogo nie kosztuje tak dużo, lub pisać całymi zdaniami.

Azbestowy v.62.0
10-09-2010, 17:48
Moim zdaniem lepszym rozwiązaniem byłaby reakcja npc (sprzedawanie/kupowanie) gdyby obok nazwy itemu było buy/sell. Nie tworzyłyby się kolejki, a problem autora rozwiązałby się.

ViVuSeK
10-09-2010, 17:48
Jestem za!
To nawet mozna nazwac błędem gry ,lecz nie wiadomo czy ktoś tu zajrzy.
Dobra spostrzegawczość,pomysł,propozycja.

1st R. Boonek
11-09-2010, 23:53
Chooy wie czemu tak jest xD tak samo do niektorych npc na statku wystarczy napisac:

Sky
innych;
hi/sky
a jeszcze innych trzeba napisac osobno hi sky ;d

z npc jest tak samo ;o

Jestem na tak xd

Akka
12-09-2010, 09:48
Ja uważam, że jest to dobry pomysł. Niektórzy npc można powiedziec, że wręcz przeszkadzają swoją obecnoscią. Myslę, że jeżeli da się to zrobic to należy to poprawic/zmienic.

Kierownik
12-09-2010, 11:39
Jestem na tak, są tacy co np. koło soni napisze wh i mu sonia kupi to wh, a powiedzmy, że był to jego dorobek i co? Dziecko będzie płakać. Są różne przypadki, dla niektórych strata mpa jest załamaniem, bo stracił, a to była dla niego najlepsza zbroja, a niektórym nie robi to problemu, ale trzeba wziąć pod uwagę wszystkich.

Zark
12-09-2010, 11:42
Nie przeszkadza mi to... (ale można zmienić)

Jestem na tak, są tacy co np. koło soni napisze wh i mu sonia kupi to wh, a powiedzmy, że był to jego dorobek i co? Dziecko będzie płakać. Są różne przypadki, dla niektórych strata mpa jest załamaniem, bo stracił, a to była dla niego najlepsza zbroja, a niektórym nie robi to problemu, ale trzeba wziąć pod uwagę wszystkich.
Signed xD

Zmieńcie to! (: