View Full Version : neo 1mb a mam 512
witam. mialem z neostrady neta 512 zwiekszylem neta na 1mb i mam dalej 512. na speed tescie pokazuje 500~kbs tak jak gdy mialem 512. o co b?
@all eyez on me
w niedziele zadzwonili mistrzowie z tp i pytali czy chcemy przedluzyc. rodzice sie zgodzili. zobacze jezeli nie bedzie 1mb do poniedzialku to zadzwonie lub napisze e-maila
.Xienus.
08-09-2010, 17:38
witam. mialem z neostrady neta 512 zwiekszylem neta na 1mb i mam dalej 512. na speed tescie pokazuje 500~kbs tak jak gdy mialem 512. o co b?
zadzwoń do operatora i powiedz mi to... przyjadą, zobaczą i zwieszą transfer
All Eyez On Me
08-09-2010, 17:44
Do 7 dni roboczych powinni Ci zmienić prędkość od tego czasu gdy zamawiał twój tata/mama :)
Wiesz powiem Ci że to są kurwy! Jak zrywałem umowę to musiałem płacić+1 rachunek i to o 20zł wyższy w sumie za nic dziwna polityka.. jeszcze typ się kłócił ze mną że nikt nie dostarczy mi szybszej prędkości niż oni jak powiedziałem że mam 20mb/s o połowe niżej niż ich marne 6mb/s to się zamknął i chciał mnie przekupić GPS'em ... haha!
Musisz wiedzieć że u nich nic nie trwa szybko!:P
Jak teraz rodzice przedluzyli umowe to nie beda jej zrywac ;/
Jakiego dostawce internetu polecacie?
test : http://www.speedtest.net/result/945519754.png (http://www.speedtest.net) taki sam wynik mialem przy umowie na 0.5mb i 1mb
Kurier przywozi Ci umowę którą w jego obecności Twoj rodzic podpisuje. Ty dostajesz jedną kopie kurier natomiast zawozi drugą do punktu/ siedziby TP. U mnie w umowie było napisane, że prędkość zwiększą 14 dni przed końcem pierwszej umowy (Z 1 na 2 MB). Faktycznie prędkość zwiększyli po 7 dniach. Nie panikuj i oczekuj kuriera.
i dalej mam taka predkosc jak przed zwiekszeniem. teraz jeszcze dzwonia ze nei zaplacony rachunek jak byl placony :q
Nie sprawdzaj testu szybkosci internetu na tych stronach... to jest szajs do potęgi, raz gdy sprawdzałem szybkość, powinienem mieć 10mb/s to miałem 6.
Maatinii
25-09-2010, 09:19
Mieszkasz na jakimś zadupiu to tak jest. Masz pewnie ograniczenie i nie będziesz mogł miec więcej niz 500~. mb. Podobnie miałem to jakieś urządzenia musieli zmieniać.
Tak na serio, to w teorii, żeby dowiedzieć się, jaką mamy maksymalną prędkość łącza, to trzeba te twoje 1mb(1024kb) podzielić na 8. Wynik tego dzielenia da nam szacunkowo tyle ile jest w stanie twoje łącze wyciągnąć transferu. W Twoim przypadku to 128kb/sek ;)
A speed testy są ciulskie, uwierz mi
Ok, ej. Juz wiem czemu tak jest... Umowe przedluzylismy pare miesiecy temu. Stara umowa wygasa 12 grudnia. Bylem u nich w tp to powiedzieli ze narazie do 12 grudnia bede mial 512 a po 12 grudnia juz 1 mb :x
do zamkniecia
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.