PDA

View Full Version : serwer dedykowany

Styl
11-09-2010, 12:39
Witam.
Na zimę chcę odpalić otsa dedykowanego i mam pytanie do tych, co w tym siedzą i mogą mi doradzić. Ots ma utrzymać do 250 osób max. Dysponuję środkami 150-200zł na chwilę obecną. I co by było najlepsze na przyciągnięcie graczy do gry, myślę nad mapą RL MAP + wyspy gengia, oken itp. Kasa oczywiście się będzie zwracać z sms shopu + zysk. Może ktoś podrzucić jakiś link do taniej, zaufanej i dobrej firmy (najlepiej polskiej).

Jeżeli może ktoś z forum hostować 24/7 tego otsa to proponuję układ 80% z sms'a do Ciebie, 20% do mnie za mapke itp.

gg 12750806

Z góry dzięki.

@down
Instalacja 250zł jest przy kosmicznych dedykach -.- ja szukam prostego, taniego z instalacją 1zł. Czy ja coś gadałem o C++/Delphi? ***** jak masz się wywyższać to wypierdalaj.

Brain
11-09-2010, 13:11
Gościu, jeśli masz robić kolejny OTS Rl map to sobie odpuść. Znasz w ogóle jakieś podstawy C++, Delphi? LUA nawet... Przecież jak nie to jak kupisz sobie takiego dedyka to nie będziesz umiał zainstalować ots. Po za tym za instalacje dedykowanego serwera trzeba też wybulić, jeśli opłata miesięczna to 250 zł to pewnie instalacja też 250 zl.

anonimowyalkoholik
11-09-2010, 18:44
Styl dobry pomysł. Powodzenia :) Jak zrobisz to chcem gm'a, jakoś pomogę, zareklamuję go.

Ilu
11-09-2010, 18:53
Styl dobry pomysl, ale wedlug mnie lepszym pomyslem na 250 osob byla by evo mapka, przerobiona + nowe potwory itp :) na rl jak przyjdzie jakis team to lagi beda troche.. i watpie zeby ci sie zwrocilo... a na takim evo to dzieci neo wydaja pelno kasy na jakies Super Wandy, Pro Axy itp, + vip moze wtedy byc za free

Powodzenia

Kurczak
11-09-2010, 19:02
Dysponuję środkami 150-200zł na chwilę obecną

Za tyle to możesz mieć dedyka na miesiąc na 100 osób ;)