View Full Version : Si?a s wanda broni i znaczenie skili
Może widzieliście to wcześniej ale ja akurat tak bardzo zauważyłem to dzisiaj. Otóż Kingusia bije z s wanda 3-4 k w ludzi. Ku nie tlyko mojemu zaskoczeniu zaczęła bić z fista. Okazało się że bije minimalnie MOCNIEJ niż z s wanda. No nic poszła dalej. Przerzuciła się na mls. I co ? hity po 7 k w ludzi. W takim razie wychodzi z tego że skile nie mają żadnego znaczenia na serwie a magom bardziej opłaca się bić z mls niż z s wanda. Zapewne już dawno to zauważyliście no ale nie powiem. Te 7 k mnie bardzo zaskoczyło.
Myślę, że to nie powinno miec miejsca, ponieważ ms/ed to są profesje magiczne. I wlaśnie specjalnie dla nich są rody/wandy. Administracja powinna się tym zając i poprawic. Oczywiście nie mówie o tym, żeby zabronic bic im z broni "białej". Uważam, że zmniejszenie tych hitów do 500-700 byłoby dobrym rozwiązaniem.
Marcelllo
11-09-2010, 21:48
Myślę, że to nie powinno miec miejsca, ponieważ ms/ed to są profesje magiczne. I wlaśnie specjalnie dla nich są rody/wandy. Administracja powinna się tym zając i poprawic. Oczywiście nie mówie o tym, żeby zabronic bic im z broni "białej". Uważam, że zmniejszenie tych hitów do 500-700 byłoby dobrym rozwiązaniem.
Tak? Tylko pomyśl, że jeżeli będzie bił na 2k lvl'u po 500-700 to ile będzie bił na 100? 25-35? Więc taki 100 no-voc miałby bić po 25-35? No chyba nie...
Co prawda to niby liczenie uderzeń w człowieka, ale taki bk ma dużo arma/defa więc nie wiem kto w ogóle by mógł na rooku expić na bk? 1k lvl?
Pomyśl najpierw o plusach i minusach zanim coś napiszesz... Jak już mieliby zmniejszyć obrażenia to trzeba też zwiększyć skille na rooku :) Bo inaczej nie dałoby się expić ;) A co dopiero wyjść z rooka XD To już byłaby porażka...
Zrobić pare instrukcji warunkowych w silniku
if (vocation == 'Knight') + sprawdzenie czy knight ma na sobie bron lub nic nie ma (fist) jeżeli coś innego to ma missy
if (vocation == 'Palladin') + sprawdzenie czy ma broń dystansową jeżeli coś innego to ma missy
if (vocation == 'Druid' or vocation == 'Sorcerer') + sprawdzenie czy maja wanda/roda jeżeli coś innego to mają missy
if (vocation == 'Novoc') bez zmian
Tak, słuszna uwaga ale u ms/ed/rp mls nie działa na 2 sqm i więc musisz gonić przeciwnika na 1sqm. a to nie sprawdziłoby się w walce z knightem...
Jak wszyscy wiedzą skille rzeczywiście miało dają, znacznie większe hity zmieniają się wraz ze wbijanym lvlem, a nie skillem i to należałoby zmienić.
1300ek ze 131 cluba(Magic Mace) biłem ponad 6k, a tyle samo walnie 1500ek ze skillami 110...
Zarexoholik?
12-09-2010, 00:39
Życie. Tematów o tym było już kilka. Na APO tak jest. Nie liczy się skill, magic level tylko eq i level. Zauważ, że ms/ed muszą bić z mls'a bądź innej broni tylko z 1 sqm'a, więc? Nie opłaca się to, chyba że w trapach.
pixelmax95
12-09-2010, 00:51
Jak to skille nic nie dają? Na 15 lvlu z t hammera przy 15 skillu biłem po około 80 (już nie pamiętam), nabiłem 80 czy 100 skilla i biłem po 120+. Na większym lvlu będą większe różnice.
.Xienus.
12-09-2010, 09:28
Jak to skille nic nie dają? Na 15 lvlu z t hammera przy 15 skillu biłem po około 80 (już nie pamiętam), nabiłem 80 czy 100 skilla i biłem po 120+. Na większym lvlu będą większe różnice.
no własnie nie... różnica jest bardzo mała na lvlu 1000 np...
a na pewno nie przeklada sie na czas poswiecony na skile...
@top
Druid,Sorcerer powinien bić po 70 z wanda/roda!!! i tyle!!! a nie kilka tysięcy!!!
Knight Lukas
12-09-2010, 09:42
O m g już kiedyś ktoś założył podobny temat i mają to gdzieś. Ms/ed jak mają tak "dobrego" wanda to muszą jakoś sobie radzić.. Jakby w końcu zrobili coś z wandem to by było dobrze...
Kurczak aka wiceps pomysł dobry ale i tak nie zrobią :D
Druid,Sorcerer powinien bić po 70 z wanda/roda!!! i tyle!!! a nie kilka tysięcy!!!
To palladyn i knight powinien bić 4x mniej z czaru niż ms.
#Lordzik#
12-09-2010, 09:44
2x up# Mam nadzieje, że jest to ironia, ale niestety ty chyba nie wiesz co to słowo oznacza, także jesteś głupi jak but. :<
Wiadomo, że skille na APO nigdy nic nie dawały, może powinni to zmienić?
down# Co ma rl do tego?
pograj sobie w tibie na rl... i wtedy mi pisz takie bzdety... Nie wiem do czego odniosłeś się pisząc to zdanie :<.
Tylko ja zrobiłem 2 tematy o sile silver wanda ;))
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=74974&page=2
76% na tak
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=56163
73% na tak.
Więc nie wysilaj sie administracja ma to w dupie ;))
no własnie nie... różnica jest bardzo mała na lvlu 1000 np...
a na pewno nie przeklada sie na czas poswiecony na skile...
@top
Chyba ci się coś z główką zrobiło. Wiedziałem o tym od dawna, ale dopiero teraz mam 100% pewność. :D Skoro chcesz, żeby druid i sorc walili 70 (!) z wanda/roda to jeszcze tak: Paladyn 50% mniej z bolta, Knight 50% mniejsze hity. Paladyn, Knight 30% mniej z czarów. I co zadowolony? :ss
@topic
Balans, Balans, Balans <kropka>
ej Xienus wez wyjdz bo twoje posty mnie rozpierdalają ;o
jak mialoby byc tak jak ty mowisz czyli bicie po 70 z wandow to knight powinien sie leczyc po 800, bic 4x mniej z broni i czarow idioto jebany XDDD
ej ale kiedy skumasz ze to jest ots? wyobrazasz sobie 2,7k lvla bijacego po 500 z broni, 2k z magii? ***** rozpierdala mnie twoj tok myslenia
Blood Raven
12-09-2010, 12:35
Moim zdaniem powinni polepszyc hity z wanda o 10% i tyle.. reszta jest narazie ok
Domcio666
12-09-2010, 13:11
lol to nie powinno miec miejsca powinni to bardzo szybko zmienic bo ms to teraz bedzie koxic jak wali wiecej z broni dla knighta niz z rozdzki dla ms\ed toc to poprostu zalosne :<
O.0
Nie może tak być...
Jak to profesja magiczna sieka po 7k z mls'a !
Porażka totalna.
Chociaż i tak nie opłaca jej sie siekać z mls'a, bo w walce z knightem też bedzie dostawać hity z broni i szybciej padnie.
Nie dobrze sie dzieje nie dobrze...
Trzeba to koniecznie zmienić i to od zaraz !
.Vimpexx.
12-09-2010, 21:41
Moim zdaniem powinni polepszyc hity z wanda o 10% i tyle.. reszta jest narazie ok
Signed.
@Topic
Tak jak napisał Blood Raven, polepszyć Wanda, a resztę zostawić jak jest, albo zrobić, że hity z Wanda zależą od mlvl'a.
To tyle. =d
TyruS aka Tyr'ek XD
12-09-2010, 21:48
ziomki muszę was zmartwić bo skille dają nawet sporo:
2k ekiem z sworda na skillu 120 bilem po 10,5, kupilem m axe a w axie miałem 58 skilla X D i biłem po 8.5, doskillowałem do 80 i bije po 9,2 fajnie co?
Może sobie walić z MLS ,ale zauważ ,że wtedy ma "większą" podatność na obrażenia a ogólnie komu chce się latać za przeciwnikiem skoro szanse ,że trafisz są jak jedna do dziesięciu?
Moim zdaniem nic poważnego się nie dzieje ,to ,że atakowała z mls nie ma żadnego znaczenia moim zdaniem bo jak już wyżej wspomniałem można chodzić.
Pozdro :D
Po co zmieniac hity po prostu ulepszcie wanda.
Hity z broni są bardzo dobre , wand powinien bic 100% wiecej niż m axe na skillu 30. takie jest moje zdanie.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.