PDA

View Full Version : R?ce precz od tej ksi??ki

Ktoś II
13-09-2010, 17:28
Jan Van Helsing

Pytania, których nikt nie odważył się zadać. Odpowiedzi które wstrząsną twym obrazem świata.

Dlaczego zabrania się brać te książkę do ręki ?
Dlaczego Autor dal jej tak przewrotny tytuł?

Informacje w niej zawarte mogą bowiem skłonić nas do najgłębszych refleksji, do zastanowienia się nad źródłami wiedzy, a poprzez to do zmiany naszego podejścia do życia.

Tam gdzie ludzie przestają się zastanawiać, gdzie według dzisiejszych teorii dalsze myślenie nie istniej, autor dopiero rozpoczyna !!!

Dlaczego np. na Księżycu łopotała amerykańska flaga, skoro nie ma tam atmosfery, a wiec nie ma wiatru? Jak to jest z dogmatami wiary? Gdzie właściwie są pieniądze, skoro wszyscy są u wszystkich zadłużeni? Co o światowych funduszach ma do powiedzenia wysoko postawiony bankowiec? Kto, jak i po co stworzył ziemie?

Podane przez autora fakty obnażają wybiórczość i nieprecyzyjność „prawd” podawanych przez media, które intuicyjnie często odrzucamy. Dzięki Helsingowi coraz więcej ludzi zaczyna się budzić, przestaje wierzyć w podsuwanych nam wciąż nowych wrogów i przyjaciół, w system filozofii i świętości, które – jak dziś dostrzegamy – prowadza ludzkość w ślepy zaułek.

W Niemczech książka znajduje się na szczycie list bestsellerów. Amerykanie wykupili do niej prawa za bajeczne honorarium. Wszyscy, którzy już przeczytali tę książkę stwierdzają krótko: po lekturze patrzymy na świat z innej perspektywy, już nie damy sobą bezwolnie manipulować!

pewnością zastanawiacie się, dlaczego nie powinniście brać tej książki do rąk. Czy to jedynie przemyślany chwyt reklamowy? Otóż nie! Z powodu prezentowanych treści zakazane zostały już dwie książki autorstwa Jana van Helsinga, którego niemieckie mass media zaliczyły do grupy "autorów niebezpiecznych", przed którymi należy społeczeństwo chronić. Zamiarem Jana van Helsinga było wstrząśnięcie Waszym światopoglądem, stąd rada: Ręce precz od tej książki! Musicie, drodzy Czytelnicy, liczyć się z tym, że po przeczytaniu tej książki nie będziecie mogli żyć tak, jak żyliście do tej pory. Być może aż do dzisiejszego dnia myśleliście: "Nikt mi o tym nie powiedział, skąd więc mogłem o tym wiedzieć?!" Być może dziś jeszcze myślicie, że sami nie jesteście w stanie niczego zmienić... Dzięki tej książce zrozumiecie, że jest zupełnie inaczej!
źródło: http://www.dobreksiazki.pl/b3290-rece-precz-od-tej-ksiazki.htm

Bardzo rzadko czytam książki, lecz ta od samego początku zaczyna mnie wciągać. Podobno ludzie, którzy przeczytali tą książkę zmienili swój pogląd na świat o 180°.
Przeczytajcie i napiszcie o swoich odczuciach.

.Xienus.
13-09-2010, 17:33
nie chce mi się na razie czytać... ale jak ktoś chce to łapcie linka z pdfem...

http://sharingmatrix.com/file/4307158

halO
13-09-2010, 18:17
skoro ręce przecz to omijam ten tytuł

Wcaleniepoziomek
13-09-2010, 19:00
Przyjdzie mi kasa za upload to może się na nią skuszę. ;p

HpX3
13-09-2010, 19:42
Cos jak film zeitgeist tylko pod postacia ksiazki ;)

Zarexoholik?
14-09-2010, 00:48
Jak będę miał ochotę to przeczytam. Nie jakąś elektroniczną wersję, a normalną książkę. Zaciekawił mnie opis.http://i55.tinypic.com/2i87nus.jpg

Krulowiec
14-09-2010, 12:13
Zaciekawił mnie opis. http://i55.tinypic.com/2i87nus.jpg [2]

Chętnie przeczytam.

# Edit

Tylko czy znajdę ją w szkolnej bibliotece : o

kaczor.wtf
15-09-2010, 00:01
jak znajde gdzies w bibliotece to wypozycze / editne';d

GrubyLolo
15-09-2010, 20:27
Dobre,dobre,dodatkowo po przeczytaniu książki dzwoni do was telefon i mówi "Masz 7 dni..." haha
@topic

Jak bede miał okazje to sięgne po ta książke,choc zapewne jest ja trudno zdobyć

Ktoś II
16-09-2010, 13:13
nie chce mi się na razie czytać... ale jak ktoś chce to łapcie linka z pdfem...

Tutaj macie pdf
Po co kupować książkę? W bibliotece raczej nie znajdziecie.
Ja ściągnąłem z neta ;]

Ero Senin
17-09-2010, 20:03
Jakieś to satanistyczne :/ nie będę tego czytał do końca bo mi się pojebie pod beretem XD

Mateusz Soprano
03-10-2010, 09:26
Jak ktoś z was ma tą książkę,to niech napisze tutaj jakiś ciekawy fragment z niej,proszę.

Ero Senin
04-10-2010, 01:39
@up
Mogę Ci jedynie wrzucić te książke w formacie pdf ( chyba) xD
to sobie sam poczytasz : C

Ktoś II
06-10-2010, 13:30
Skończyłem czytać książkę jakieś trzy dni temu i muszę Wam powiedzieć, że wciąga niesamowicie. Jest w niej tyle rzeczy opisanych, że szok!
Po przeczytaniu jakoś zwątpiłem, że istnieje coś takiego jak Bóg.

Jakieś to satanistyczne :/ nie będę tego czytał do końca bo mi się pojebie pod beretem XD

Jeżeli nie chcesz żeby Ci się pojebało to nawet nie zaczynaj czytać ;d

Jednym z najbardziej nurtujących mnie wątków jest część o Hrabim De Saint-Germain. Koleś żyje wiecznie i są na to dowody! Musiałbym się ostro rozpisać, aby wszystko dokładnie Wam przedstawić.

Przeczytajcie tą książkę, bo naprawdę warto!

Krulowiec
06-10-2010, 14:35
Pytając w szkole ( bibliotece ) babka zrobiła takie oczy O.o.
Więc muszę szukać gdzie indziej xd

.Xienus.
06-10-2010, 14:52
no przecież dałem linka do pdfa...

Brain
06-10-2010, 15:06
no przecież dałem linka do pdfa...

Niektórzy wolą klasyczną metode ^^

@topic
Przeczytał bym książke, szczerze to troche się boje, że całkiem zzmienie swój światopogląd, ale widze, że warto czasem poczytac takie "szurnięte" książki ; ).

Przekliniak
06-10-2010, 16:42
murze to przeczytać : D jescze sczegolnie jak powiedziales o tym Hrabiu : ]
co niby wiecznie żyje !

@PS

Jak otworzyc ta w formacie pdf bo ja jak otwieram to takie tylko dziwne znaki ?

Demolka Knight
06-10-2010, 17:30
murze to przeczytać : D jescze sczegolnie jak powiedziales o tym Hrabiu : ]
co niby wiecznie żyje !

@PS

Jak otworzyc ta w formacie pdf bo ja jak otwieram to takie tylko dziwne znaki ?
Musisz sciagnac program "Adobe Reader"
Oto link :
http://www.dobreprogramy.pl/Adobe-Reader,Program,Windows,12627.html

@topic
Mam zamiar ja wypozyczyc z ksiegarni obok.

Ktoś II
06-10-2010, 19:19
Co do Bibliotek szkolnych, to nie łudźcie się, że ją tam znajdziecie ;D
Wiele książek Jana Van-Helsinga jest zaliczanych do grupy 'czarnych książek'.

Pdf możesz otworzyć jeszcze za pomocą Swiss PDB viewer.

Vernereq
07-10-2010, 14:09
Moglby ktos wrzucic ksiazke na speedyshare? http://i55.tinypic.com/2i87nus.jpg

Crote
07-10-2010, 15:27
chetnie bym przeczytal lecz nie z monitora

Okey
08-10-2010, 01:58
jeeej, boje się tej książki ;|
ale i tak przeczytam O_O, tak dziwne, bo nie czytam książek, nawet lektur xd

pierwsze wrażenie po 50 stronach, książka dająca dużo do myślenia, ale wciągająca ; d

Ero Senin
08-10-2010, 02:36
Widzę wzrosło zainteresowanie tą książką więc z nudów wrzuciłem ją na 2 serwisy : P

Jest to upload z mojego dysku

Hotfile :
http://hotfile.com/dl/74529809/f0f6728/Jan_van_Helsing_-_R__281_ce_precz_od_tej_ksi__261___380_ki__PL_.pdf .html

Speedyshare :
http://www.speedyshare.com/files/24594198/Jan_van_Helsing_-_R_281_ce_precz_od_tej_ksi_261_380_ki_PL.pdf

Jakby moje linki nie pasowały to tu macie jeszcze jakiś link z wareza : P
chyba sam z niego pobierałem kiedyś XD

Książka jest w formacie pdf ! polecam do otwierania program foxit reader lub adobe reader : P

Berafito Ryathhh
08-10-2010, 17:28
ksiazek czytac nie nawidze, ale moze sobie ja kupie by pewnego razu gdy wysiadzie prąd lub nie bedzie neta to sobie ją przeczytam :)

Okey
09-10-2010, 00:28
Przeczytałem i wrażenia takie jak tu:

A jeśli chodzi o książkę, należy ją potraktować jako pewne kuriozum. Przeczytać warto, ale z przymrużeniem oka. Ludzie spędzają wolny czas w głupszy sposób np. na oglądaniu Brazylijskich seriali itp. Przeczytać można chociażby po to by wzbogacić swoją fantazję :). Przyznam swoim naukowym umysłem (do tego miana, prawo sobie uzurpuję) że książka ta zawiera zarówno rzeczy które w obecnym stadium nauki należy włączyć w poczet bzdur, jak i zagadnienia problematyczne które delikatnie mówiąc są możliwe, bądź wydarzyły się i mało kto wie dla czego. Jednakowoż obrzydzeniem napełnia mnie fakt iż mentorskim tonem, głosi ktoś bzdury powołując się na naukę, stricte ją obrażając. ;

Czytam te wasze komentarze z usmiechem od ucha do ucha :)... Przeczytalem ową pozycje i zgodze sie z cześcią z was, tej książki nie powinno się odbierać taką jaką jest... Ale nie oszukujmy się świat który nas otacza jest niesamowicie skomplikowany zawiły i niejasny... Czy na księżycu wylądował apollo 11 czy nie... Nie wiem i Wy też nie wiecie i prawdopodobnie nikt z nas na 100% nigdy pewien nie bedzie... Przeczytać tą książke można chociażby z jednego powodu, gdyż zmusza nas do myślenia nad tym co nas otacza a nie do biernego odbierania świata...

Moim zdaniem do tej książki trzeba podchodzić z dystansem, gdyż ma ona na celu zmuszenie nas do refleksji na temat istnienia świata i wszystkich innych rzeczy. Autor opiera się na rozmowach, których świadkiem był tylko on. w pewnym momencie, zauważyłem, że zaczyna przesadzać. Książka raczej nie dla ludzi z nieukształtowanym światopoglądem.

Viseq
Napisałem, że odnoszę wrażenia takie jak 'TU' i przytoczyłem pasujące mi komentarze. Ostatnia część to moje refleksje.

Ktoś II
09-10-2010, 00:52

A jeśli chodzi o książkę, należy ją potraktować jako pewne kuriozum. Przeczytać warto, ale z przymrużeniem oka. Ludzie spędzają wolny czas w głupszy sposób np. na oglądaniu Brazylijskich seriali itp. Przeczytać można chociażby po to by wzbogacić swoją fantazję :). Przyznam swoim naukowym umysłem (do tego miana, prawo sobie uzurpuję) że książka ta zawiera zarówno rzeczy które w obecnym stadium nauki należy włączyć w poczet bzdur, jak i zagadnienia problematyczne które delikatnie mówiąc są możliwe, bądź wydarzyły się i mało kto wie dla czego. Jednakowoż obrzydzeniem napełnia mnie fakt iż mentorskim tonem, głosi ktoś bzdury powołując się na naukę, stricte ją obrażając. ;

Czytam te wasze komentarze z usmiechem od ucha do ucha :)... Przeczytalem ową pozycje i zgodze sie z cześcią z was, tej książki nie powinno się odbierać taką jaką jest... Ale nie oszukujmy się świat który nas otacza jest niesamowicie skomplikowany zawiły i niejasny... Czy na księżycu wylądował apollo 11 czy nie... Nie wiem i Wy też nie wiecie i prawdopodobnie nikt z nas na 100% nigdy pewien nie bedzie... Przeczytać tą książke można chociażby z jednego powodu, gdyż zmusza nas do myślenia nad tym co nas otacza a nie do biernego odbierania świata...

Moim zdaniem do tej książki trzeba podchodzić z dystansem, gdyż ma ona na celu zmuszenie nas do refleksji na temat istnienia świata i wszystkich innych rzeczy. Autor opiera się na rozmowach, których świadkiem był tylko on. w pewnym momencie, zauważyłem, że zaczyna przesadzać. Książka raczej nie dla ludzi z nieukształtowanym światopoglądem.

W połowie czytania książki naszła mnie taka refleksja, że autor musiał trochę fantazjować, aby książka się sprzedała. Wydaje mi się, że nie wszystko to prawda, lecz pewna część na pewno mówi o rzeczach prawdziwych.
Ja na samym początku czytania, wziąłem tą książkę bardzo na poważnie.
Wiele faktów do mnie dotarło i dało dużo do myślenia. Jest również wiele rzeczy nad którymi naprawdę warto się zastanowić.

ksiazek czytac nie nawidze, ale moze sobie ja kupie by pewnego razu gdy wysiadzie prąd lub nie bedzie neta to sobie ją przeczytam :)
W swoim życiu przeczytałem pięć książek włącznie z tą o której mowa. Z czego pozostałe miały max. 40 stron. "Ręce precz od tej książki" było pierwszym tutułem, który mnie aż tak wciągnął. Nie miałem pojęcia, że książki mogą być tak fantastyczne.

Viseq
24-11-2010, 22:16

http://torrenty.org/torrent/214816

Dobrze, że skopiowałeś kogoś komentarz. ; b

Książkę muszę kupić i przeczytać, ponieważ na komputerze będzie ostra lipa czytać . ;b