Zaloguj się

View Full Version : Bossy!

_masja
17-09-2010, 16:47
W ostatnim czasie widziałem bardzo dużo propozycji (chyba 3) na temat bosów dla low lvli itd. Moja propozycja jest taka. Na POHu są raczej nieużyteczne bosy, mam na myśli Elfona, Orcenas itd, na których raczej nikt nie expi? A one tam stoją i stoją. Więc może by je ulepszyć jakoś? Np. Jak jest boss koło skrzynki to tego bossa można ogrodzić jakoś jakąś ścianką czy coś, tak aby były drzwi + bramka lvlowa + do tego wykonana jakaś misja,[coś jak task na rl z bossami] Tą misją mogłoby być np. Wykonanie Pandemki! wejście ofc było by jednorazowe ;d

Z tych bosów mogłby by lecieć jakieś gówienka, albo coś lepszego, w zależności od poziomu Misji!

+

Boss demonów (teraz Orshabaal) mógłby się inaczej nazywać,
Boss dragonów (teraz Demodras) również,
Boss spiderów (teraz The Old Widow) także!
Nowe nazwy bosów, z tymi są różne respy ;)

Co Wy na to?

@ dla mniej zaawansowanych :
ofc - oczywiście ( z języka angielskiego 'of course')

sqlterpa
17-09-2010, 16:48
Mi się bardzo pomysł podoba ;d
Jestem jak najbardziej za ;d

Adasik
17-09-2010, 16:57
Pomysł dobry, ale Poh i jego zawartość nie zmieniła się przez ponad 3 lata, a teraz mają coś modyfikować? Poza tym już update'owali Poh i jakby chcieli pozmieniać teleporty to zrobiliby to przy update.

#Lordzik#
17-09-2010, 16:58
Może i dobry pomysł. No, ale na co to komu na tych bossach i ogólnie na POH-u z tego co pamiętam nikt nie expi od 2+ lat? Już lepiej zająć się balansem profesji niż jakimiś bezużytecznymi bossami.
Propozycja aż taka zła nie jest, ale według mnie jest to niepotrzebne ;c.

Zarexoholik?
17-09-2010, 17:06
Jedyne co można zmodyfikować to loot i exp za bossy. Dają niewiele więcej expa niż zwykłe moby, a różnią się tylko hp.

Knight Lukas
17-09-2010, 17:10
Jeżeli administracja nie zrobiła nic z tymi propozycjami znaczy, że uznali że takie bosy dla low lvl nie są potrzebne.

_masja
17-09-2010, 17:16
Jeżeli administracja nie zrobiła nic z tymi propozycjami znaczy, że uznali że takie bosy dla low lvl nie są potrzebne.

To nie ma być coś dla low, znaczy nie tylko. Chodzi o to, żeby ten boss był taką jakby nagrodą za to, że wykonałeś jakiegoś questa.

diamondback#
17-09-2010, 17:26
Jak na moje z demodrasa mogłoby lecieć te 2-3 cc dla noobów ;/ na aole i zwiększyć im delikatnie HP .

Stoner
17-09-2010, 19:37
wydaje mi się, że te obecny bossy są zapożyczone z rl tibii.
Jak już to wstawić ograniczenie lvl'owe albo na wej.ście albo na loota.
Bo co to za przyjemność siedzieć na bossie dla 200 lvl i nagle wparowuje 500 lvl.

Albo bossy w przedziałach levelowych na wejscie, albo bossy w przedziałach lootowych.

Działałoby to tak: jeśli boss jest robiony z myślą o 200 lvl to tylko postać w przedziale 200-300 może coś zloocić, a 301 lvl już by musiał iść na innego bossa, żeby coś spadło.

Najlepiej jakby do tego dołączyli loot own system.

Salik Shoter
17-09-2010, 19:41
Boss demonów (teraz Orshabaal) mógłby się inaczej nazywać,
Boss dragonów (teraz Demodras) również,
Boss spiderów (teraz The Old Window) także!
Nowe nazwy bosów, z tymi są różne respy ;)

ofc - oczywiście ( z języka angielskiego 'of course')
nie window tylko widow.
window-okno
widow-wdowa
http://i55.tinypic.com/2i87nus.jpg
a ogolnie uwazam ze to zbedne

Domcio666
17-09-2010, 19:57
oczywiscie jestem za poniewaz fajnie by bylo poexpic na jakichs bosach i zeby lecialo cos w stylu rozowego motylka i zeby bylo go trudno zabic i zeby trudno bylo sie do nich dostac ;p

GrubyLolo
17-09-2010, 20:08
Quest na pandemke juz jest,wiec sa nikle szanse ze dadza taka nagrode,aczkolwiek pomysł moze byc.

Zark
17-09-2010, 20:09
Pomysł dobry, ale Poh i jego zawartość nie zmieniła się przez ponad 3 lata, a teraz mają coś modyfikować? Poza tym już update'owali Poh i jakby chcieli pozmieniać teleporty to zrobiliby to przy update.
dokładnie zgadzam się xD

#topic
jasne ze jestem na tak, ale nie wiem czy jest troszkę sens ^^

_masja
17-09-2010, 20:13
@Stoner
Wtedy można by było wprowadzić coś takiego, że może tylko jedna osoba wejść! I w dodatku 1 osoba - 1 boss.

@Salik
;d
faktycznie ;/ mój błąd ; <

_masja
21-11-2010, 17:12
-------> DLACZEGO ZAPOMNIANO O TYM ? http://i56.tinypic.com/2h8bhja.jpg<--------

Cinasek
21-11-2010, 17:42
Ponieważ, administracja nie ogląda każdego posta. Mogła go pominąć lub odrzucić. http://i53.tinypic.com/2moc7mg.jpg

Arcade
21-11-2010, 17:49
Niby mogli by to wprowadzić,ale moim zdaniem jest to zbędne i niepotrzebne...
Zaznaczyłem nie.
Teraz niebije sie 100 lvla w tydzien tak jak na Old Apo tylko w jeden dzień w kilka godzin więc nikt by tego nie huncił

..:KoMBoj:..
21-11-2010, 17:58
No tak.. Bossy są teraz bezużyteczne...Mogli by też zrobić bossy ots king,
dracule, dark lord...
Oczywiście jestem na tak !!

Joogi
21-11-2010, 17:58
POH od tamtego czasu zostal przerobiony, wiec o co placz? XD Respy nie potrzebne, za duzo pracy a i tak teraz kazdy low lvl siedzi na darkach a potem cisnie na Dracule. Jak juz up napisal teraz sie nie bije 100 lvl'a tydzien jak kiedys ; /

Arcano Druid
21-11-2010, 18:04
jestem za !
mogli by zrobic tak:
bramka lvlowa od XXX lvl do XXX lvl ;o
albo npc ktory by teleportowal

#Lordzik#
21-11-2010, 18:15
Może i można coś takiego zrobić. POH został juz zmieniony a te "labirynty" z bossami są już dawno zapomniane i nie wiem czy jest sens to zmieniać i tak juz dawno tam nikt nie przebywa.

#edit. Aha nawet nie zauważyłem, że pisałem w tym temacie. XD

_masja
21-11-2010, 20:41
POH od tamtego czasu zostal przerobiony, wiec o co placz? XD Respy nie potrzebne, za duzo pracy a i tak teraz kazdy low lvl siedzi na darkach a potem cisnie na Dracule. Jak juz up napisal teraz sie nie bije 100 lvl'a tydzien jak kiedys ; /

nie chodzi o respy :/
chodzi i pojedyncze respy na które może wejść osoba po ukończeniu jakiejś misji (np. pandema quest, i nagrodą mogą być nie wiem jakieś duperela) oczywiście każda osoba może wejsc tylko raz-.-
po zabiciu bosa z misji na pandemki nagroda nie była by pandemka..

@cinasek
masz coś jeszcze do dodania?
nie wprowadzasz nic do tematu więc chyba powinieneś dostać żółtą\czerwoną kartke za nabijanie -.-

DaVx
21-11-2010, 21:31
Jestem na TAK! Moga zrobic bramki lvlowe takto!http://img176.imageshack.us/img176/4419/nervousc.png

Esine Palladin
21-11-2010, 22:01
Od 1 do 250lvl np.
1 lvl czemu? Ludzie będą iść rekordy bić :)
Przydało by się np Demodras lot: dsm często,g legi etc.
Boss beho stealki, golden arm, vampirka etc boh...
i tak dalej k set z Elfona ;)http://i52.tinypic.com/dc68eb.jpg

SlimShady
23-11-2010, 14:11
Po co to zmieniać ? Nazwy są dobre , Orshaball nie pasuję ci? To lipa , są ważniejsze propozycje , jednak co do bramki jestem na tak . Nie wbijały by wtedy high lvle na respy low.