View Full Version : Gf 7600 gs
Patryk1551
18-09-2010, 09:46
Mam problem z kartą graficzną GF 7300 GS. Nie wiem czemu wczoraj sobie gram nagle coś się zjebało obraz zanikł i co jakiś czas się przywracał, ale nic się nie dało z tym zrobić. Wyjąłem kartę no i pierwsze co mnie zaciekawiło jak jest ten jej wiatraczek to po drugiej stronie karty w tym samym miejscu była ona w chuj gorąca. Czy może to być tego wina? I co powinienem zrobić żeby działało poprawnie xd
A i dodam jeszcze, że jak mam kartę GF 8400 GS i np chcę włączyć CS'a to ekran się robi czarnya na środku wyskakuje jakiś komunikat i jest tam podana rozdzielczość i coś tam jeszcze.
Krulowiec
18-09-2010, 09:58
Może się przegrzała albo coś się przepaliło, spróbuj odinstalować sterowniki i zainstalować je ponownie.( Wiem, stery był to głupi pomysł xD )
Patryk1551
18-09-2010, 10:01
Może się przegrzała albo coś się przepaliło, spróbuj odinstalować sterowniki i zainstalować je ponownie.
Wątpię żeby stery miały jakieś znaczenie jeśli ona się przegrzewa. Problem jest w tym, że działa, ale po np. 5 minutach pracy komputera jest w chuj gorąca i zanika obraz, a potem reset xd
@@@@W nazwie tematu jest inna nazwa karty miało być 7300 xD jebło mi się
@dla porównania wziąłem drugą kartę graficzną w tej mojej co się jebie ten wiatraczek ledwo co żyję np. jak dmuchnę to nie drgnie nawet, a w tej drugiej to zapierdala.
@niżej
Hmm to tego wiatraczka już się nie da naprawić żeby odżył?
ja miałem tak samo ale nie po około 5 min tylko 20-30 minut grałem grałem grałem i czarny obraz i reset kompa nic się z tym zrobić nie dało trzeba było kupić nowa kartę ;/
Kup nową. Ta karta kosztuje 40zł. xd
Elite Vegox
18-09-2010, 15:14
mialem tak samo tylko ze ze starym radkiem poprostu sie spalila karta i po zagrzaniu wylacza sie
Patryk1551
18-09-2010, 18:15
Mi wiatraczek nie ruszał się prawie, ale popryskałem wd40 i już wiatrak się kręci jak dmucham i zaraz będę sprawdzał jak działa. Wiem, że jebła mi też ta pasta termo jakaś tam dlatego osiągała karta tak wysokie temperatury. Możliwe, że coś mogło się przepalić przez to no i jak tak się stało to mogę szukać nowej karty lub zainstalować stery pod 8400GS, ale coś te stery nie chcą się zainstalować tzn. komputer się wtedy nie włącza.
Miałem to samo w moim Radeonie 9550. Podczas pracy komputera nagle zaczęły pojawiać artefakty, wszystko się cięło, aż w końcu obraz całkiem znikł. Winą tego było spalone chłodzenie. Wymieniłem je na nowe i karta nadal śmiga.
Patryk1551
20-09-2010, 21:16
Obie karty zjebane jednego dnia :o Nie wiem co się tam stało, ale temat można zamknąć xD
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.