PDA

View Full Version : Gf 7600 gs

Patryk1551
18-09-2010, 09:46
Mam problem z kartą graficzną GF 7300 GS. Nie wiem czemu wczoraj sobie gram nagle coś się zjebało obraz zanikł i co jakiś czas się przywracał, ale nic się nie dało z tym zrobić. Wyjąłem kartę no i pierwsze co mnie zaciekawiło jak jest ten jej wiatraczek to po drugiej stronie karty w tym samym miejscu była ona w chuj gorąca. Czy może to być tego wina? I co powinienem zrobić żeby działało poprawnie xd
A i dodam jeszcze, że jak mam kartę GF 8400 GS i np chcę włączyć CS'a to ekran się robi czarnya na środku wyskakuje jakiś komunikat i jest tam podana rozdzielczość i coś tam jeszcze.

Krulowiec
18-09-2010, 09:58
Może się przegrzała albo coś się przepaliło, spróbuj odinstalować sterowniki i zainstalować je ponownie.( Wiem, stery był to głupi pomysł xD )

Patryk1551
18-09-2010, 10:01
Może się przegrzała albo coś się przepaliło, spróbuj odinstalować sterowniki i zainstalować je ponownie.
Wątpię żeby stery miały jakieś znaczenie jeśli ona się przegrzewa. Problem jest w tym, że działa, ale po np. 5 minutach pracy komputera jest w chuj gorąca i zanika obraz, a potem reset xd

@@@@W nazwie tematu jest inna nazwa karty miało być 7300 xD jebło mi się

@dla porównania wziąłem drugą kartę graficzną w tej mojej co się jebie ten wiatraczek ledwo co żyję np. jak dmuchnę to nie drgnie nawet, a w tej drugiej to zapierdala.

@niżej
Hmm to tego wiatraczka już się nie da naprawić żeby odżył?

Marik
18-09-2010, 10:18
ja miałem tak samo ale nie po około 5 min tylko 20-30 minut grałem grałem grałem i czarny obraz i reset kompa nic się z tym zrobić nie dało trzeba było kupić nowa kartę ;/

Truskaw
18-09-2010, 15:11
Kup nową. Ta karta kosztuje 40zł. xd

Elite Vegox
18-09-2010, 15:14
mialem tak samo tylko ze ze starym radkiem poprostu sie spalila karta i po zagrzaniu wylacza sie

Patryk1551
18-09-2010, 18:15
Mi wiatraczek nie ruszał się prawie, ale popryskałem wd40 i już wiatrak się kręci jak dmucham i zaraz będę sprawdzał jak działa. Wiem, że jebła mi też ta pasta termo jakaś tam dlatego osiągała karta tak wysokie temperatury. Możliwe, że coś mogło się przepalić przez to no i jak tak się stało to mogę szukać nowej karty lub zainstalować stery pod 8400GS, ale coś te stery nie chcą się zainstalować tzn. komputer się wtedy nie włącza.

Azielu$
18-09-2010, 20:38
Miałem to samo w moim Radeonie 9550. Podczas pracy komputera nagle zaczęły pojawiać artefakty, wszystko się cięło, aż w końcu obraz całkiem znikł. Winą tego było spalone chłodzenie. Wymieniłem je na nowe i karta nadal śmiga.

Patryk1551
20-09-2010, 21:16
Obie karty zjebane jednego dnia :o Nie wiem co się tam stało, ale temat można zamknąć xD