View Full Version : Bardzo prosz? o pomoc!
Witam,
Co jakiś czas mam laga/freez'a dzieje się tak co ok. 30 sekund. Czym to może by spowodowane, i jak temu zapobiec? Za pomoc jestem w stanie zapłacić.
Devil murder v3
18-09-2010, 16:03
Mam ten sam problem... 1250 edem padałem nawet na 2 ballach, bo miałem freeze na 5-6 sekund...
http://img52.imageshack.us/img52/5766/72503917.jpg
hrabiazly
18-09-2010, 16:46
TO samo szczególnie dzisiaj ...
.Solihull.
18-09-2010, 16:55
Tez to mialem i przez to zmarnoalem 80% pacca :)
ofc dalej nie wiem co zrobic :|
Marcelllo
18-09-2010, 18:11
Wszyscy wyżej - warny za nabijanie? Jeżeli macie pisać coś takiego to się powstrzymajcie, bo to nie pomaga.
@topic - może być to spowodowane wieloma czynnikami:
1. Twój komputer - w zależności od parametrów i procesów jakie wykonuje ;)
2. Twój internet - w zależności od szybkości i jakości internetu (np. poprzez neostradę na odludziu xD)
3. Wina serwera.
Pomóc może zamknięcie przeglądarki na czas gry lub innych programów ;) Jeżeli nie pomoże to zmiana komputera/łącza (co do komputera nie koniecznie na lepszy, lub po prostu instalacja systemu operacyjnego).
Devil murder v3
18-09-2010, 18:39
1. Twój komputer - w zależności od parametrów i procesów jakie wykonuje ;)
Mam wyłączone gg, itd. Mam procek 2x2,53Ghz, 4GB ram, zintegrowaną kartę graficzną, obydwa dyski zajmują mi 20GB/250GB.
2. Twój internet - w zależności od szybkości i jakości internetu (np. poprzez neostradę na odludziu xD)
Mam internet od Inei - 2mb, nie mieszkam na odludziu, tylko w 50'cio tysięcznym mieście, ze ściąganiem plików nie mam problemów.
3. Wina serwera.
Inni na Apo nie mają lagów, a jak gadam przez skype grając w Tibię, to skype również mi się laguję, więc to coś z kompem/routerem.
Może jakaś pomoc? xd
Marcelllo
18-09-2010, 18:45
Mam wyłączone gg, itd. Mam procek 2x2,53Ghz, 4GB ram, zintegrowaną kartę graficzną, obydwa dyski zajmują mi 20GB/250GB.
Jak na tibię 7.6 jest chyba za dobry :D
Mam internet od Inei - 2mb, nie mieszkam na odludziu, tylko w 50'cio tysięcznym mieście, ze ściąganiem plików nie mam problemów.
Możliwe, że Twój internet jest szybki, ale ma dziury w przesyle danych :)
Inni na Apo nie mają lagów, a jak gadam przez skype grając w Tibię, to skype również mi się laguję, więc to coś z kompem/routerem.
Może jakaś pomoc? xd
Bo jest to wina internetu najprawdopodobniej :) Ma braki w przesyle ;) Czyli wysyła Ci 2Mbit/s ale co jakiś czas nie wysyła wcale :)
Devil murder v3
18-09-2010, 18:48
Bo jest to wina internetu najprawdopodobniej :) Ma braki w przesyle ;) Czyli wysyła Ci 2Mbit/s ale co jakiś czas nie wysyła wcale :)
Czyli co mam zrobić? Mogę en problem jakoś rozwiązać ze swojej strony, czy muszę dzwonić do usługodawcy?
‹ζMarcellloζ›: Raczej rozmowa z usługodawcą nie pomoże ;) To jest zależne od sieci :) Nie wiem czy jest jakiś operator u Ciebie w mieście, który ma lepszy internet ;) Dlatego raczej nic nie zrobisz ;p
Skeptikz
18-09-2010, 21:07
Ja mialem cos takiego jak ATI. (chyba antywir)
Przez to co kilka minut mialem laga lub restartowal mi sie komputer.
Jesli macie cos takiego radze to usunac i zastapic czyms innym.
Teraz juz lagow nie mam i calkiem dobry ekran... Wtedy bez swiatla nie moglem grac bo nic nie widzialem. Obraz byl w kratki.
Devil murder v3
26-09-2010, 21:41
Dzwoniłem w końcu do administratorów sieci. Powiedzieli mi, że u nich wszystko jest okej - wina leży po stronie routera, który traci niektóre pakiety podczas wysyłania ich do komputera. Rozwiązanie? Internet od modemu do komputera, po kablu :).
‹ζMarcellloζ›: Chyba, że Ci kabel przerywa "bo jakiś hardkor się po nim wspinał..." http://www.forum.lockerz.com.pl/public/style_emoticons/default/2rrpj7m.png
Myślę, że do zamknięcia :) Jak coś to napisać PW bądź nowy temat XD
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.