Qυiet
18-09-2010, 12:30
Jak wiadomo APO Rox zniknął. Nie wiem jak to było z serwerem na którym stał, ale jeśli administracja ma 1 wolny lub nie wykorzystują teraz w pełni systemu, to może by w końcu wprowadzić system ladder?
Dla ułatwienia wkleję treść z mojego poprzedniego tematu:
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=52990
Proponuję zrobić coś jak jest na diablo 2.
Są tam stworzone dwa serwery - rankingowy i nierankingowy. Co jakiś czas postacie z serwera rankingowego są przenoszone na nierankingowy. Co to daje?
1) Starzy gracze nie tracą swoich postaci.
2) Przyciąga to nowych graczy (każdy chce być najlepszy)
Na CB się podobał pomysł, na jednym OTS jest takie coś i bardzo szybko odniósł sukces. Gdyby coś takiego zrobić na APO to sądzę, że znowu byłoby mnóstwo ludzi.
Niestety są dwie rzeczy jeszcze =/ Pierwsza to bardziej ostre bany za boty - nie ma że boli delete i koniec (rankingowy serwer) oraz usunięcie 8.42 ROX, aby było miejsce.
No chyba, że wynajmą coś nowego.
Jeszcze kilka spraw:
1. Na pewno zainteresowanie obecnym serwerem 7.6 spadnie. Sądzę jednak, że ludzie za jakiś czas by powrócili do gry na nim - w końcu ile razy można expić od nowa?
2. Jeden reset trwałby, hmm, od 6 miesięcy wzwyż. Jest to projekt długoterminowy.
3. Więcej nowych graczy, a dużo starych by wróciło.
4. Jest mało tego typu serwerów, a cieszą się one popularnością!
5. Delete postaci (nie konta! więcej niżej) za używanie jakichkolwiek pomocy w grze (czyt. boty). W końcu to ma być walka graczy - nie botów. Chodzi tutaj też o nagrody, więc nie ma tutaj miejsca dla oszustów!
6. Login może być na tym samym koncie jak w przypadku 8.42/Rox. Dlatego też delete byłby na postać, nie konto.
No i to by było na tyle. Chyba, że mi się o czymś zapomniało, to najwyżej dopiszę.
Liczę na odpowiedź kogoś z administracji.
Co o tym wszyscy myślicie?
Dla ułatwienia wkleję treść z mojego poprzedniego tematu:
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=52990
Proponuję zrobić coś jak jest na diablo 2.
Są tam stworzone dwa serwery - rankingowy i nierankingowy. Co jakiś czas postacie z serwera rankingowego są przenoszone na nierankingowy. Co to daje?
1) Starzy gracze nie tracą swoich postaci.
2) Przyciąga to nowych graczy (każdy chce być najlepszy)
Na CB się podobał pomysł, na jednym OTS jest takie coś i bardzo szybko odniósł sukces. Gdyby coś takiego zrobić na APO to sądzę, że znowu byłoby mnóstwo ludzi.
Niestety są dwie rzeczy jeszcze =/ Pierwsza to bardziej ostre bany za boty - nie ma że boli delete i koniec (rankingowy serwer) oraz usunięcie 8.42 ROX, aby było miejsce.
No chyba, że wynajmą coś nowego.
Jeszcze kilka spraw:
1. Na pewno zainteresowanie obecnym serwerem 7.6 spadnie. Sądzę jednak, że ludzie za jakiś czas by powrócili do gry na nim - w końcu ile razy można expić od nowa?
2. Jeden reset trwałby, hmm, od 6 miesięcy wzwyż. Jest to projekt długoterminowy.
3. Więcej nowych graczy, a dużo starych by wróciło.
4. Jest mało tego typu serwerów, a cieszą się one popularnością!
5. Delete postaci (nie konta! więcej niżej) za używanie jakichkolwiek pomocy w grze (czyt. boty). W końcu to ma być walka graczy - nie botów. Chodzi tutaj też o nagrody, więc nie ma tutaj miejsca dla oszustów!
6. Login może być na tym samym koncie jak w przypadku 8.42/Rox. Dlatego też delete byłby na postać, nie konto.
No i to by było na tyle. Chyba, że mi się o czymś zapomniało, to najwyżej dopiszę.
Liczę na odpowiedź kogoś z administracji.
Co o tym wszyscy myślicie?