PDA

View Full Version : Crayon & Veto - po?egnanie

Crayon
19-09-2010, 14:50
Cześć.

Po prawie ośmiu miesiącach czuwania na serverze APO CS postanowiłem zrezygnować z czynnej funkcji jaką jest Admin CS. O powodach mojej decyzji wie kilka osób, ale nie będę się oszukiwać - coś niedobrego dzieje się wewnątrz servera. Wy, zwykli gracze tego nie widzicie, ale każdy, który ma flagi na serverze i siedzi w tym więcej niż tydzień - rozumie. Mam nadzieję, że nikt z aktualnej kadry adminów się nie obrazi z tego powodu, nie mam też za złe najważniejszym osobom w hierarchii servera. Cieszę się, że uszanowali moją decyzję. Moja rezygnacja to nie jest jednak całkowita izolacja ze sprawami związanymi z serverem - zostaję z paroma flagami, które pozwolą mi 'trzymać' ten server od strony technicznej, bo nie chciałbym, żeby umarł śmiercią naturalną, a pod względem ustawienia rozgrywki jest dużo do zrobienia. Taką decyzję podjąłem wspólnie z Santano, który zezwolił na taką 'roszadę' i z flag czysto 'adminowskich'(do banowania, slapowania) przerzuciłem się na flagi, dzięki którym server mogę ustawić pod różnym kątem.

Jest to doskonała wiadomość dla wszystkich hejterów i trollów, którzy nie lubili mnie za to, że dostali ode mnie perma w pysk, bowiem nie jestem w stanie Was zbanować, gdyż nie mam takiej mocy. Możecie klaskać z radości z tego powodu. Chciałbym Wam serdecznie podziękować za te osiem miesięcy użerania się z Wami, nędzni cheaterzy - dzięki Wam moja wiedza na temat oszukiwania w Counter Strike jest ogromna i gdyby nie Wy, pachołki, nie byłbym tym kim jestem teraz.

Podziękowania również należą się adminom, którzy trwali ze mną na posterunku, z którymi się dogadywaliśmy i śmialiśmy wspólnie na admin chacie. Poznałem dzięki temu kilka fajnych osób, przede wszystkim Mortalixa, którego na początku nie chciałem w zespole, ale okazał się przesympatycznym człowiekiem. Reszty adminów wymieniać nie chcę, bo byłoby z tym dużo roboty, ale musicie wiedzieć, że wszystkich Was szanowałem i jeszcze nie raz będziemy pociskać bekę z ludzi. W tym momencie chciałbym też podziękować Mejgerowi, który mimo tego, że dawno temu napisał co o mnie myśli i obrzucał mnie przykrymi słowami, to dziękuję mu za to, że pokazał mi AMXa od środka. To dzięki niemu potrafię to wszystko. To do niego pisałem zapytania, jak coś nie działało, jest moim mentorem, dzięki Ci za to, mimo wszystko.

Dziękuję też kadrze najważniejszych - Santano, który zaufał mi i pozwolił rozwijać się pod względem opanowywania pluginów i cvarów, który osiem miesięcy temu dał mi pierwsze flagi. Naprawdę, miło się z Tobą współpracowało i liczę, że nadal będziemy się dogadywać i debatować na różne tematy, wszak - tak do końca nie odchodzę od servera. Mimo określania Cię w samych superlatywach, chciałbym, żebyś w przyszłości podejmował śmielsze decyzje i odstawił na bok te 'miękkie serduszko', które czasami włączasz przy sprawach, które trzeba wyjaśnić bezpardonowo. Podziękowania należą się również Scoopowi, którego szybkie i brawurowe decyzje trzymały ten server i gdyby nie on, byłby tutaj jeszcze większy nieład niż jest teraz. Współpracowało się nam myślę że dobrze, mam nadzieję że moja rezygnacja nie spowoduje tego, że nie będziesz już moim Pro :D Tak na marginesie, przydałyby Ci się jednak czasami lepsze decyzje i więcej współpracy z 'pionkami', jak masz to w zwyczaju czasami określać, ale czas pokaże, jesteś na dobrej drodze.

Decyzję o odejściu podjął również Veto, za którego pisać nie będę, on sam skrobnie kilka słów.

Dzięki jeszcze raz, Wam wszystkim!

PS Pozwolenie na utworzenie tego tematu w dziale Ogólnym mam od samego Santano, więc głupio by było pouczać, że temat powinien być w innym miejscu. Co wolno wojewodzie, to nie Tobie smrodzie : D

Veto
19-09-2010, 14:51
To jedziemy od początku. Jak możecie przeczytać w poście wyżej, rezygnacje te mają swoje podłoże "w głębi" kadry administracyjnej, Ci mocniej niebiescy z pewnością będą wiedzieli, co mam na myśli. W tym miejscu chcę życzyć powodzenia nowym administratorom - Bennowi i Xoferowi, którzy dostali tego admina chyba tylko dlatego, bo trzeba wypełnić czymś puste miejsca :)

Również pozwoliłem sobie zostawić dwie flagi - flagę B i flagę I, które odpowiadają kolejno za Prywatny Slot (co prawda nie przyda mi się on prędko, bo server trzeba odratować - a chęci do tego nie widać u administracji), oraz Admin Chat (czasem mogę udzielić komuś jakiś sugestii, czy oznajmić, że mam demko i żeby zbanował).

Teraz ogólna kwestia - jestem (byłem) tu od około marca tego roku, admina dostałem tak, jak to wtedy było w zwyczaju (nie to co teraz, istna samowolka) - w demokratycznym głosowaniu. Poparli mnie: Crayon, Maatini, Rzulf, Oxi, Nixon oraz Loc. Teraz mogę wyznać: w wyborze na "drugą turę" adminów byłem tylko za bodaj dwoma adminami - Mortalixem (co do którego nie pomyliłem się), oraz - chyba Doniexem. Jak widać, wszystko ma kiedyś swój koniec - wielu to z pewnością ucieszy, bo nie wstydzę się tego - byłem surowym adminem (było kilka skarg, ale większość efektywnie odpierałem - nie tracąc woli do dalszego banowania). Gdyby dało się przywrócić server do takiego stanu, jaki był na początku (niedoskonały technicznie, lecz doskonały kadrą i "klimatem", graczami), z pewnością nie pisałbym teraz tutaj swoich "wypocin".

Nie pozdrawiam nikogo, bo nie o to chodzi - kto miał być pozdrowiony, ten z pewnością się pozdrowionym poczuje, ale na wyróżnienie zasługują dwie osoby: Crayon, za ogólne "trudne" początki i można powiedzieć, wkręcenie w kadrę, oraz Santano - za całokształt. W kilku sprawach zawalił moim zdaniem, ale ogólnie stara się dla servera jak najlepiej - i chwała mu za to. Nie będę pisał nic o jego "miękkim sercu", bo pewnie nie wiecie nawet o co chodzi.

Co mogę pisać więcej? - do zobaczenia na serverze ;)

Co do ligi, postaram się doprowadzić ją do końca - w końcu dzieje się ona jakoby poza serverem cs.toproste.pl

.Solihull.
19-09-2010, 14:56
niech sobie idzie zly veto krajan to idiot
aj lajk kerots

Tetti
19-09-2010, 14:56
Powitania i Pożegnania, a nie ogólne. Mi wolno.

Fajnie, że odszedłeś. Nie będziesz murzynić chociaż, bo to mnie w sumie przez pewien czas bolało. Ktoś murzyni Tobie, owszem podoba mi się. Ale ty komuś? Nie ta działka.

Muciu
19-09-2010, 15:12
bardzo dobrze nikt cie tu nie chcial won bb
veto ty tez narka ja teraz bede adminem wiec ten server bedzie mial 32/32 osoby bede najlepszy hehehe
dziekuje za bana i pozdrawiam psa nalewajko :*

Azielu$
19-09-2010, 15:17
Ten serwer z dnia na dzień staje się coraz bardziej żałosny. ;) Bywajcie.

`diGiel <3
19-09-2010, 15:20
baju baju ,mimo ,że nie siedziałem na tym serwerze prawie to pozdro za to ze wytrzymaliscie ;>,wogle ten serwer to grzeje się na darmo bo jak ktoś gra to jest jakiś czit albo gra 5 osób albo nikt :)

KaZeK
19-09-2010, 15:29
Możecie klaskać z radości z tego powodu.

http://gify.joe.pl/gifs/hobby/teatr/klaszczace-dlonie.gif

#top
Szkoda że zrezygnowałeś, mimo że odszedłeś zawsze zostaniesz w naszym sercu jako Admini serwera APO-CS <3
http://2.bp.blogspot.com/_ErP1aHVT_1Y/R0MzuPT0lJI/AAAAAAAAAIU/8wSPvxAP8OY/s320/płacz.jpg

Sub Zero 2
19-09-2010, 15:39
Choć mało grałem , wiem , że byliście bardzo dobrymi adminami.Szkoda , że odchodzicie.Mam nadzieje , że wrócicie.Na forum zostaniecie , no nie?

SedaN*
19-09-2010, 15:40
Szkoda.. Ehh. Mam nadzieję, że i tak często będziecie bywali na serverze. Bez was to nie będzie ten sam klimat : D Brakowało będzie nawet tych głupich żartów (podszywanie się pod meepa), aff.. No cóż. Na każdego przychodzi pora.

Devixx
19-09-2010, 15:42
TO Krajon miał adma na CS'ie? Lololololol.

W sumie to nigdy nawet nie grałem na tym servie naszym bo pustki były :( Veto zostajesz z jedną pozycją left. :P

Crayon
19-09-2010, 15:44
Na forum zostaniecie , no nie?
No jasne! Nie mam powodów, żeby odchodzić z forum. Przestaję tylko adminować na serverze.

Brakowało będzie nawet tych głupich żartów (podszywanie się pod meepa), aff..
Nie martw się, mamy flagi na admin_chata, jeszcze nie jeden raz pogadamy : D

Benn
19-09-2010, 16:05
Bardzo mi przykro z tego powodu, każda osoba to jest strata dla servera. Wiem, że Veto był dobrym adminem, a Crayon bardzo dobrze się zajmował/zajmuje stroną techniczną chociaż czasami też wchodzi pobanować. No cóż, wcale to nie było tak, że ja i Xofer wszedłem na wasze miejsce i dostaliśmy adminów tylko po to aby uzupełnić puste miejsca, ale to nie jest ważne.
Mam nadzieję, że server się odbuduje tak jak kiedyś i wrócicie jako admini i jako gracze na server.

@down
Bo on bardziej zajmował się stroną techniczną.

Demolka Knight
19-09-2010, 16:10
Gralem na servie apo ale niestety nie widzialem obecnosci krajona ;o
I dobrze ze zrezygnowales :)

'Oxidosis'
19-09-2010, 16:21
Nie wyobrażam sobie tego servera bez was. Będzie bardzo ciężko, mimo to szanuje waszą decyzję. Szkoda.

Ktoś II
19-09-2010, 17:47
Szanuję Waszą decyzję. Crayon był w 100% ogarniętym adminem i za to wielkie pozdro. Veto, hmm... Trudno mi cokolwiek powiedzieć, bo nieraz banował ostro i słusznie, a nieraz ostro i niesłusznie. Często dawałeś zbyt pochopne bany.

Nie będę głębiej wnikał co jest powodem Waszej rezygnacji. Ogólnie dzięki za wspólną pracę. Mam nadzieję, że Administracja zatrudni kogoś ogarniętego na Wasze miejsce.

Krulowiec
19-09-2010, 18:17
Czasami bardzo denerwowały mnie wasze decyzje, zwłaszcza Veto, ponieważ znałem go dobrze a on i tak dawał mi odpocząć na kilka godzin, nie był w żaden sposób stronniczy, co do Crayona myślę , że nie ma mi za złe kilku nieprzyjemnych słów skierowanych w jego strone, supcio, że zostajecie na forum.

fnt
19-09-2010, 18:22
Nie widzę sensu jakoś specjalnie się tutaj rozpisywać ;]
Co mam powiedzieć no szkoda że admini rezygnują ..
co do Veto bardzo dobry admin zawsze chodził na serwer jak mu pisałem że grają "czity"
podejmował dużo trafnych decyzji związanych z serwerem .. ;)
a jeśli chodzi o Crayona to go nie znam :) więc nie mam nic do powiedzenia ;p

Mariusz Pudzianowski
20-09-2010, 14:25
Kolejne odejścia, najpierw Mc Maciek, teraz Wy. Dobrze chociaż, że Wy pozostaliście na forum, bo z tego co widzę w miarę ogarnięte z Was chłopy.

Azbestowy v.62.0
20-09-2010, 16:41
To co teraz niby tam będzie, skoro ostatnio wywalili paru adminów, a teraz wy sami (chyba) odeszliście? 4-5 porządkowych i spam na cb "admin wjeć bo czitujo a ja hce grac"?

Adasik
20-09-2010, 17:22
Parę razy grałem na serwerze apo i widziałem, że Veto był surowy i zdecydowany co do banów. Były na niego skargi i pewnie nie z byle powodu. Co do "adminowania" Crayona nie wiem, bo nie miałem okazji przyglądać. Jak wiadomo wszystko ma swoje wzloty i upadki i serwer nigdy nie będzie taki sam. Skoro rezygnujecie z waszej posady to chyba przemyśleliście to. Powodzenia :)

Diabolix
21-09-2010, 21:55
Może i trochę spóźniony, ale będzie.
Szkoda, że odchodzicie. Crayon i tak będzie robił to, co w dużej mierze robił, więc nie jest źle. Reszta adminów to ich koledzy, także i tak, gdy poproszą o bana dla kogoś, kto będzie na niego zasługiwał, to myślę, że go dostanie.
Nie powiem wam "Cześć", bo nigdzie nie idziecie.
Pozdrawiam.

Farrah
24-09-2010, 19:52
No szkoda choĆ nie doceniałem twojej pracy ;[ Nie wiem po co te pożegnanie skoro zostajecie z flagami : D! specialnie dla "Ciebie' napisałem z ogonkami :!

Maatinii
26-09-2010, 17:14
No siema, miło sie pracowało z wami zwłaszcza z Cryon ; d

ΔXoferΔ:Temat zamykam. W razie czego, pisać na PW :)