PDA

View Full Version : Zmiany na serverze CS

Crayon
19-09-2010, 19:31
Cześć

Dzisiaj nastąpiło kilka zmian stricte dotyczących działania servera. Poniżej przedstawię wszystkie.

Pluginy, które były wyłączone lub te, które nie działały zostały fizycznie usunięte z servera. Zaoszczędzono w ten sposób trochę pamięci, co powinno spowodować mniejszy ping na serverze
mp_forcecamera zostało ustawione na 1, a mp_forcechasecam na 2, co powoduje, że gracze widzą tylko swoją drużynę i mogą korzystać tylko i wyłącznie z kamery trybu pierwszoosobowego
ilość pieniędzy na start została zwiększona z 800$ na 1000$
Wyłączono mapcycle
Włączono map nominate
Zniknęła rozgrzewka tak bardzo nielubiana przez niektórych graczy
Restart pierwszej rundy po kilkudziesięciu sekundach
(Nie jestem pewny czy działa, dlatego prosiłbym o informację, czy pracuje należycie)

Update 10.11.2010
Server dzięki pomocy Ovnera (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=22223) zyskał nową jakość, co oznacza:
Gracze mają głowy
Mniejszy ping
Więcej FPSów
Stabilniejsza praca servera, który pracuje teraz na pełnych obrotach

dodatkowo

Znowu widać przeciwników, gdy jest się martwym
Dobra zasada - łam zasady!

Oczywiście jak zwykle prosiłbym o informację, czy wszystko działa zgodnie z oczekiwaniami. Z góry dzięki

SedaN*
19-09-2010, 19:42
Nie rozumiem tylko dlaczego została zmieniona ilosc kasy na start. Moim zdaniem gracze powinni się przyzwyczajać do kwoty jaką jest 800$. Reszta decyzji jak dla mnie bardzo dobra ; )

Flamaster
19-09-2010, 19:54
Wszystko ładnie :D
Nie wiem czy to zwiększy liczebność graczy, ale ważne są chęci.
^Crajeq myślałem, że nie zajmujesz się już cs'em na APO ;o/?

Farrah
19-09-2010, 19:57

juz go kurw. wole od ciebie
@@brawo dodaj bf2

@@@
aka been

[AdvancedBans] ADMIN : banned `KosioR.. Reason: Ping. Ban Length: Permanent

Xofer
19-09-2010, 20:17
Więc tak.
Wybór następnej mapy:
- Brak pliku w folderze lang? Wyskakują błędy:
1. wde_aztec
2. wde_westwood

Crayon
19-09-2010, 20:20
@up
Jest to niestety spowodowane błędem samego pluginu, który został po prostu źle skompilowany. Nie jestem aż tak zaawansowany, żeby go zaedytować i skompilować, bo plugin jest mocno rozbudowany i naprawdę, czuję przed nim respekt. Ale w najbliższym czasie zajmę się tym i tego w przed mapą nie będzie ;)

Nie zajmuję się adminowaniem servera, ale mam flagi na cvary, config i rcona. Będę teraz skupiał się tylko na pracy technicznej z serverem. A czy to zwiększy ilość graczy? Myślę że zwiększy się dzięki temu liczba walczących, bo wiele osób po prostu wychodziło zwykle z servera, gdy w mapcyklu trafiała się mapa, której gracze nie lubili. Teraz mogą co najwyżej narzekać, że grają znowu tego głupiego dusta2, ale to wszystko ich wina.

Nie rozumiem tylko dlaczego została zmieniona ilosc kasy na start. Moim zdaniem gracze powinni się przyzwyczajać do kwoty jaką jest 800$. Reszta decyzji jak dla mnie bardzo dobra ; )
Jako, że to server bardziej nastawiony na rozrywkę i nikt nie chce robić z tego ffa/tp/4fun pomyślałem, że dodanie do sumy początkowej 200$ spowoduje, że dam za darmo granat, albo defusa. Więcej hardkoru na początku gry, hehe

Pozdrawiam

Hydra
19-09-2010, 20:49
@@brawo dodaj bf2

Jestem z tobą Farrah!

$top
Bardzo dobre postępy jak na początek. Wielki + dla Ciebie.
Szkoda, że odszedłeś.

#$# edycja
godzina 22:10 - full serwer i ludzie biją się o sloty. Czyżby to zadziałało czy to tylko dziwny zbieg okoliczności?

Huskar
19-09-2010, 21:49
Zmiany dobre aczkolwiek sądze ,ze i tak server APO będzie nadal pustoszał tak jak servery tibi. Szał na cs'a trwał kilka miesięcy i teraz powoli to wszystko umiera. Czy jest jakas szansa żeby na serverze grało tyle osób co kiedyś ? Uwazam ,ze nie ale kto wie. Może stanowcze decyzje nieco by pomogły. http://i51.tinypic.com/oqbpqh.jpg

deeL `
19-09-2010, 21:55
Usunięcie mapcycle i dodanie map nominate jest nalepszym posunięciem, myśle, że przyciągnie on graczy.

Crayon
19-09-2010, 22:29
#$# edycja
godzina 22:10 - full serwer i ludzie biją się o sloty. Czyżby to zadziałało czy to tylko dziwny zbieg okoliczności?
Myślę, że jest to spowodowane pozytywnymi zmianami na serverze. Teraz wystarczy dobra reklama, którą się powinien zająć Santano, wgranie amxbans(wgląd w bany via www) i jesteśmy w niebie ; d

@down
Czekam na sugestie ; d

Mortalix
19-09-2010, 22:31
Myślę, że jest to spowodowane pozytywnymi zmianami na serverze. Teraz wystarczy dobra reklama, którą się powinien zająć Santano, wgranie amxbans(wgląd w bany via www) i jesteśmy w niebie ; d

Jeszcze do całkowitego szczęścia brakuje zabranie kredkarzowi nietykalności, bo muszę go zbanować!

#Topic
Pozytywne zmiany, choć przydałoby się ich jeszcze kilka.

Romus
20-09-2010, 18:50
Bardzo konkretne i trafne decyzje :) Mozesz na powiedziec czy bedzie wgrany bf2 mod lub jakis inny?

Crayon
20-09-2010, 19:50
Mozesz na powiedziec czy bedzie wgrany bf2 mod lub jakis inny?
Osobiście nie jestem zwolennikiem BF2 i sam od siebie nie wgram tego moda. Jeśli na serverze takowy miałby być, to tylko z polecenia Santano, nikogo innego*.

@down
Może coś zepsułem z tym 1k ; ddd

Benn
20-09-2010, 19:53
Wszystko dobrze działa, tylko np ja na start nie dostaje 1000$ :/

Ps. Tego restartu po kilkudziesięciu sekundach też nie zauważyłem, jeżeli jest to widocznie nie zwróciłem uwagi.

Ovner
21-09-2010, 09:53
@down
Może coś zepsułem z tym 1k ; ddd

No i dobrze, bo 3/4 serwera i tak kupuje deagle`a na start t.t

Crayon
10-11-2010, 19:52
Przed momentem został zmieniony sposób rozgrzewki, tj - wygląda teraz jak normalna runda, z tym wyjątkiem, że rodzimy się z pełnym zestawem granatów. Restartuje się po 45 sekundach

Pochwa, Krajon

Romus
10-11-2010, 19:57
Juz sie wystraszylem ze do konca zjebal sie ten serw a to tylko drobne usterki :)

Crayon
10-11-2010, 23:42
Gracze mają głowy
Mniejszy ping
Więcej FPSów
Stabilniejsza praca servera, który pracuje teraz na pełnych obrotach

dodatkowo

Dzięki Ovner (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=22223) za wielką pomoc. Do tak fantastycznej zmiany doszło dzięki temu, że Moherowe Berety jednak się nie zmobilizowały, a Nostradamus i Baba Wanga zrobiła nas w konia.

Teraz gra na serverze, to będzie sama przyjemność!

deeL `
11-11-2010, 00:09
Lajtowo, że takie zmiany zaszły. Zobaczymy czy będą efekty ;)

Flamaster
11-11-2010, 09:14
i można dawać sobie info gdzie kto jest... ;/
A tak poza tym to reszta dobra.

Crayon
11-11-2010, 11:13
i można dawać sobie info gdzie kto jest... ;/
A tak poza tym to reszta dobra.
Sry, ale coś za coś, nie urodził się jeszcze taki, kto by tam wszystkim dogodził ; d

@W najbliższym czasie z tych machin kampno wyciągnie się jeszcze więcej, bo jest jeszcze zapas mocy w tych ksenonach z 8gb ramu

Lesny Ludek
11-11-2010, 11:17
Bardzo ciekawie, tylko dlaczego ta kasa została zmieniona? Robcie tak dalej, server nie upadnie.

Diabolix
11-11-2010, 12:21
Zmiany są dobre. Za niedługo wbiję na serwer i posprawdzam, jak to wszystko teraz działa. Oby tak dalej.