Zaloguj się

View Full Version : Handel.

123 Untraceable widzi xd
23-09-2010, 17:11
Chciałbym, żeby była wprowadzona taka, rzecz...

najpierw pozwólcie, że się wypowiem
1.
Wielu z was pewnie ubolewa nad tym, że mają na sprzedaż jakiś przedmiot i piszą na "Handel" co chcą sprzedać.
Niektórzy nie mogą sprzedać przedmiotu choć piszą o nim np przez 4godziny non stop.
Mój pomysł polega na tym, że będzie można na stronie czy gdzieś indziej napisać jakie chce się sprzedać a jakie kupić przedmioty.
Proponuje, żeby coś takiego pozwalało pięćdziesięciu pierwszym graczom na sprzedasz/kupno jednego przedmiotu.
PS. Chodzi mi też, żeby coś takiego nie trwało wiecznie tylko np przez 3-5godzin i robi się miejsce na wstawienie swojej propozycji na handel innego gracza.
Innymi słowy

a)Wchodzę do gry i piszę na Handlu, że chce coś sprzedać.
b)Wchodzę na stronę i piszę na stronie, że sprzedaję dany przedmiot który będzie na stronie kilka godzin.
c)Idę expić i czekam aż ktoś do mnie napisze, że chce coś kupić :)

2. Możliwość sprzedaży większej ilości przedmiotów tych wartościowych i mniej wartościowych u npc.
Wyglądało by to tak, że stworzony był by nowy npc albo stary dostał by więcej funkcji i skupował by to czego nie skupuje nikt.
Gracz który by do niego poszedł mógłby mu na przykład sprzedawać sl albo inne rzeczy.

Zarexoholik?
23-09-2010, 17:20
Tak to już jest. Niektórych przedmiotów u NPC nie możesz sprzedać, a inne możesz. Właśnie o to chodzi, bo za te przedmioty, których nie skupuje NPC możesz chcieć dowolną ilość kasy, a nie odgórnie określoną. Jestem na NIE, jest dobrze tak jak jest.

Domcio666
23-09-2010, 17:22
a ja jestem na tak co do tej 1 :) poniewaz jak dobrze zrozumnialem bym nie musial wysylac co chwile na trade tylko autoatycznie by wysylalo i tylko czekac a ktos napisze ;pp a co do drugiej propozycji tez jestem na tak ale zeby tylko ten npc skupowal SL

Huskar
23-09-2010, 17:23
Masz na forum dział Handel zarówno na serverze 7.6 jak i 8.42. Chcesz coś kupić sprzedać ? Tam założ temat . Nie potrzeba dodatkowo zaśmiecać strony tymbardziej ,ze niektórzy zakładali by aukcje dla beki a w rzeczywistosci nie posiadali by takiego przedmiotu. Jestem na nie http://i51.tinypic.com/oqbpqh.jpg

Stoner
23-09-2010, 17:47
Nie mogę z Tobą człowieku.
Jak chce się coś sprzedać to się pisze w dziale Handel i masz to samo...

#edit
Wyżej:
Nie spamowałby, bo aukcje można co jakiś czas odświeżyć.

Adherent
23-09-2010, 20:44
Nie ziomek.
Ja już dawałem podobne tematy. Uważaj na warn'a! Może przyjść znienacka :P
A poza tym masz dział HANDEL na forum i chcesz to umieszczaj sobie tam przedmioty!
Są one tam zawsze i nikt ich nie usuwa jeśli są aktualne!

Krsix
23-09-2010, 22:02
Nie.
Jest handel 8.42 i 7.6... Lepiej jak się zajmują czymś koniecznym, a nie takimi bzdurami. Jak czegoś nie sprzedasz 1 dnia to uda ci się to 2 :)

Delorian17
23-09-2010, 22:05
Jestem na nie.
Po co to komu nie pasuje nie sprzedawaj i nie kupuj ;p
to jest apo 7.6 a nie rl tibia gdzie mozna wszystko sprzedać idąc do npc i trade ;)

Azbestowy v.62.0
24-09-2010, 18:14
Chciałbym, żeby była wprowadzona taka, rzecz...

najpierw pozwólcie, że się wypowiem

po co cheche?

#topic

Wszystko da się sprzedać jak się chce i ma się do tego cierpliwość. Npc nic by nie zmienił, albo zmienił bardzo mało, bo jednak lepiej jest sprzedać dany item za pare kcc/cc więcej u ludzi, niż tracić u npc.

Lettis
25-09-2010, 18:13
Żaden pomysł mi się nie podoba.
Ogólnie nie jest to aż taki wielki problem ,jeżeli nie znajdziesz kupca w grze lub na forum ,spróbuj innym razem.Od tego jest trade-main ,po co "zaśmiecanie" strony informacjami kto co chce sprzedać/kupić skoro i tak nic to nie da moim zdaniem.
Nie jest to potrzebne jestem na nie.

Zark
25-09-2010, 18:49
Bardzo fajna propozycja. Jeżeli ją zrealizują to byłoby fajnie xD

#1 opcja zdecydowanie na tak! zaznaczyłem 2 ale jestem za 1 opcją XD!

ViVuSeK
26-09-2010, 06:34
Niepotrzeba.
Już kolejna zmiana jest debilna i niepotrzebna ,mi zdecydowanie wystarczy dział Handel na forum a trade-main w grze jeszcze ułatwia mi to.
Skoro nie potrafisz sprzedać itemu to twoja sprawa.

Baczeq 95
26-09-2010, 08:29
Jeśli ci się nie chcę pisać na trade to nie pisz od zawsze tak było i myślę że administracja tego nie zmieni!