View Full Version : Ultimate weapon posz?o w zapomnienie<?>
Delorian17
24-09-2010, 17:01
Jak wiemy jakiś czas temu Gmowie poinformowali że będzie na serwerze Ultimate Weapon jednak teraz ucichło to wszystko i nic nie wiadomo.
Chciałem zapytać was o zdanie :)
!~Paso~!
24-09-2010, 17:04
podobno ten quest istnieje od dawna ale jest nieznan do tad az nie odkryje go 1 osoba http://i51.tinypic.com/oqbpqh.jpg
Może chcą nas wziąć na wstrzymanie, albo jest tak jak pun up mówi ;)
Czekajmy, a się dowiemy
Nie było wspomniane nic o quescie tylko , ze przediomot pojawia sie co jakis czas na mapie. Szukaj a moze znajdziesz hehs
Wiele czasu minie zanim go ktos znajdzie ;d
jest na napie przeciez w dwoch miejscach hehe ale myslisz ze jest do zdobywac? ze skilami 100:100 i cricitalem 100 ?: | toz to sciema nie da sie zdobyc ;!
Azbestowy v.62.0
24-09-2010, 17:37
Nikt go nie znajdzie, bo go nie ma. Chcieli zrobić legendę na szybko, to zrobili.
GooHooNe
24-09-2010, 18:03
Raz widziałem kolesia jak pisał że znalazł UW I mówił że znalazł ją na pustyni ANK.
Lecz Jak Narazie widziałem UW TYLKO W SKLEPIE I SKARBCU
A ja sądzę, że jest ukryty na mapie. Np. na którymś z sqm na pustyni Ankaros, kto wie... Poczekamy i może akurat ktoś znajdzie ten zacny item :D
A ja sądzę, że jest ukryty na mapie. Np. na którymś z sqm na pustyni Ankaros, kto wie... Poczekamy i może akurat ktoś znajdzie ten zacny item :D
A ja sądzę że raczej nie ; C
Myślę że ekipa jeszcze myśli co z nim zrobić : D
Piczka ^^
24-09-2010, 18:30
Ja to widzę mniej więcej tak:
Pewnego dnia jeden mistrz ots'a (Tygrys, Santano) lub nawet sam bóg(Mortiis) w akcie desperacji postanowił odpowiedzieć na ciągły płacz użytkowników forum jak i ludzi grąjacych na ots, i stworzył potężny przedmiot o wdzięcznej nazwie "Ultimate weapon". Lecz z powodu wysiłku podczas tworzenia go postanowił odpocząć przez jakiś rok.
Ot cala historia.;]
Domcio666
24-09-2010, 18:57
mi sie wydaje ze jest gdzies na mapie lub jest jakis quest na niego :)
Patryk1551
24-09-2010, 19:02
To jest za dobry item i albo go nie ma, albo jest jakiś quest i potrzebna jest korona, czyli może być jeden na całą grę :)
Zarexoholik?
24-09-2010, 19:09
jest na napie przeciez w dwoch miejscach hehe ale myslisz ze jest do zdobywac? ze skilami 100:100 i cricitalem 100 ?: | toz to sciema nie da sie zdobyc ;!
Zgadzam się z Tobą w 100%'ach. Z takimi właświościami ten przedmiot w uźytku ms/ed jest katem. Na bank jest nie do zdobycia. (:
Ktorys z administratorow kiedys napisal:
Szukajcie, a znajdziecie.
tyle nam o niej wiadomo, moze jest jakis quest, kiedys chodzilem po wszystkich npc i pisalem 'ultimate weapon' albo 'quest' i nic XD
Przekliniak
24-09-2010, 19:35
Na pewno. takie jest moje zdanie : ] wydaje mi się ze ten quest jest gdzieś ukryty . w końcu go odkryją : d ale wolał bym zeby pozostał legenda
xxxElteserxxx
24-09-2010, 20:33
Jedynie to co wiemy o tym przedmiocie to ze ,,Czasami co jakis czas pojawia się na ots'' możliwe ze jest juz quest na to albo poprostu bedzie to dopiero dodane.
O Boże... A czy wszystko musi być odkryte od razu? http://i53.tinypic.com/25pkb3a.jpg
Na rl też długo nie było g bootsów (nawet nie wiem czy są do teraz Xd)
Lagga v2
24-09-2010, 20:59
O Boże... A czy wszystko musi być odkryte od razu? http://i53.tinypic.com/25pkb3a.jpg
jest juz pare par. 1 mial mateusz dragon wielki :p
@top
100 obrony 100 atk 100 criticala . wiadomo ze albo zostanie to pogorszone albo w ogole nie dodane.
Knight Lukas
24-09-2010, 21:42
Według mnie to jest ściema! Nikt na razie nie może zdobyć tego przedmiotu, a gdy będzie to możliwe (o ile wgl bd) to zostanie pomniejszony atak i powiedzą, że od dawna było to dostępne :hihi:
Orson_Pall
24-09-2010, 22:02
skad w ogole macie pewnosc, ze UW nie bedzie sie konczyc? Moze to jeden strzal, jak zwyklym arrowem, i koniec?;>
Tez słyszałem poltki typu ze gdzies na mapie respi sie co jakis czas i trzeba znalesc aby to miec, o quescie tez słyszałem ale sadze ze to jest mega wielka bzdura.
jest juz pare par. 1 mial mateusz dragon wielki :p
Na RL Tibii jest około 150 par tych butów. Powiedzmy, że około dwóch par na świat, a na niektórych jest ich o wiele więcej :]
@topic
W sumie zastanawiałem się ostatnio czy to nie legenda i sądzę, że jednak tak, ale z drugiej strony czas pokaże. Jednak nie sądzę, że ktos ma zamiar przejść kilkadziesiąt razy cały świat APO.
Quest jak narazie ma małe szanse na odkrycie chyba ,że administracja da jakąś wskazówkę.
Temat wielokrotnie był poruszany ,lecz ze strony administracji cisza.
W swoim czasie będą dodawali podpowiedzi gdzie szukać Questu ,więc niewiem po co się martwić na pewno nie zapomnieli.
Quest na pewno nie będzie taki jak na Kaptur czu na Magic Axe ,pewnie będzie trudniejszy a być może zostanie dodany nowy boss na serwer.
może planują zrobić jakiegoś Update co byłby z nim quest ;)
albo może go nie bedzie ;)!
mi to rybka
Myślę ,że Quest już jest opracowywany przez administrację i we właściwym czasie będzie nam udostępniony.
Ale administracja nie mogła zapomnieć bo to jest to samo co z Kaptur Quest :D
Któregoś dnia pojawi się News Wielkie Update APO 7.6 :D
Szaloony Zieloony
25-09-2010, 10:20
UW'a dodali razem z wardami. Ktoś z administracji pisał kiedyś "szukajcie a znajdziecie" więc można z tego wywnioskować, że item jest już dostępny i ukryty w jakimś miejscu na mapie. Pewnie trzeba kliknąć na jakiś kamień czy sqm i mamy ;]
Być może, że administracja doda przy kolejnym updejcie ten quest na UW.
Może to będzie taka broń, że strzał burst arrow o potędze jakiej nikt nie miał.
Kapitan Alkohol.
25-09-2010, 11:17
Prawdopodobnie update jest w trakcie przygotowywania (tak myślę, bo dawno nic nie było dodawane na 7,6 ;)), więc może UW zostanie wprowadzony do użytku, ale z pewnością jego właściwości będą osłabione z przyczyn oczywistych. Cierpliwości - czekaliście tyle czasu na wprowadzenie UW to możecie poczekać jeszcze trochę ;D
Wg. mnie to jest pic z tym UW, zrobili go dla tego żeby maniaki siedziały 25/8 przed kompem w celu poszukiwania a oni zgarniają kasę za pacc
Yhy fajnie.
A spike sworda na rl kojarzycie?
Niby da się go zdobyć od tak dawna a jednak nikt go nie ma.
Dla tych co nie zrozumieli : To jest jedna wielka ściema - pewnie leży gdzieś koło jakiejś wysepki i można go z daleka zobaczyć, powiem więcej - może nawet można go zdobyć ale aby to zrobić trzeba np. użyć kilofa w 5 określonych miejscach na mapie co jest nierealne bo co za debil bedzie kilofem napier**** po całej mapie xD
podobno ten quest istnieje od dawna ale jest nieznan do tad az nie odkryje go 1 osoba http://i51.tinypic.com/oqbpqh.jpg
To co napisałeś to hipoteza, niczym nie oparta.
@Top
Myślę, że questu na to jeszcze nie ma, przecież koło tego sklepu co ktoś tam koronę kupił widać ultimate weapona, co lepsze ma +100% krytycznego uderzenia.
Questu przecież nigdy nie było. Możliwe że można go gdzieś znaleść, ale przy takiej mapie zajmie to komuś wieki xD
Czekać trzeba czekać miśki xD
Tego itemu nie ma i najprawdopodobniej nie będzie na mapie.
Pomyślcie co takie właściwości zrobiłyby z balansem, który na APO wynosi -1 ;c
GrubyLolo
26-09-2010, 00:13
SKoro Mortiis napisał "szukajcie a znajdziecie" czy jakoś tak,to bankowo gdzieś to jest,kwestia wytrwałości w szukaniu,a kto by go znalazł,napewno nie żałowałby tych godzin poświeconych na odkrywanie białych punktów w swej mapie :D.
Sensimila <3
28-09-2010, 10:13
Możliwe , że istnieje na mapie, ale w taki sposób że nie można go zdobyć.
.Xienus.
28-09-2010, 10:39
SKoro Mortiis napisał "szukajcie a znajdziecie" czy jakoś tak,to bankowo gdzieś to jest,kwestia wytrwałości w szukaniu,a kto by go znalazł,napewno nie żałowałby tych godzin poświeconych na odkrywanie białych punktów w swej mapie :D.
ja nie mam żadnego białego punktu na mapie...
@topic...
pewnie respi się gdzieś losowo na mapie co restart...
Gdzie Mortiis tak napisał??
z tego co pamiętam kiedyś napisał że
"Będzie pojawiał się na mapie co jakiś czas"
Azbestowy v.62.0
01-10-2010, 20:43
pewnie respi się gdzieś losowo na mapie co restart...
Gdyby respił się losowo (o ile w ogóle się respi) to prędzej czy poźniej wypadłoby na dp city, czy jakiś domek.
#topic
Taka sama bujda jak z rotsem i tyle.
#off
Fajnie pisać pierwszego posta po około 80 godzinach od poprzedniego w tym dziale xd
#Lordzik#
01-10-2010, 20:51
Może ta broń zostanie wprowadzona wraz z balansem. Uważam jednak, że z takimi właściwościami z pewnością nie będzie do użytku (:
Gargamel
04-10-2010, 17:50
Nie wydaje mi się, żeby mieli to wprowadzić. Za dobra broń.
1st R. Boonek
09-10-2010, 11:57
Moim skromnym zdaniem jest to za silna bron zeby ja wprowadzic xD
Sub Zero 2
10-10-2010, 17:56
Poszło w zapomnienie , ale ktoś o tym pisze ! Nie ma żadnego UW'a.
Moim skromnym zdaniem jest to za silna bron zeby ja wprowadzic xD
Podbijam http://i52.tinypic.com/dc68eb.jpg
Może kiedyś wprowadzą to jak taki kubiQ lub edzio aka jeblicze bedą mieli po 4 k lvl. http://i56.tinypic.com/2e56z3m.jpg
Przeklety
10-10-2010, 19:16
Przedmiot o niewyobrażalnych właściwościach magicznych. Niestety, nie są one jeszcze znane, gdyż żaden śmiertelnik nie zaznał jego mocy. Podobno co jakiś czas pojawia się na OTS.
Pojawia się na OTS co jakiś czas, czyli jest, ale nikt nie wie gdzie, chcesz mieć to rusz się do roboty i poszukaj. Elos;D
Pojawia się na OTS co jakiś czas, czyli jest, ale nikt nie wie gdzie, chcesz mieć to rusz się do roboty i poszukaj. Elos;D
po co odkopujesz stary temat ??!
#jak wejdzie to będzie
zamknijcie temat ; O
po co odkopujesz stary temat ??!
#jak wejdzie to będzie
zamknijcie temat ; O
Zamknąć to możesz Ty mordeczke pijawko.
Co do UW myślę że będzie dostępne tylko na pokaz, ozdoba domku bez żadnych właściwości.
Myślę że kolejne posty i gdybania na temat tej broni są zbędne :)
Jak wiadomo UW ma ogromny potencjał mocy, więc nie ma co liczyć że od tak ktoś ją nagle zdobędzie, nieprawdaż? :)
21:53 You see an Ultimate Weapon (Atk:100 Def:100) (Critical:+100%).
Póki co jest ona w 2 miejscach na mapie i nie posiada jej żaden ze śmiertelników.
Należy na nią poczekać, lub mieć nadzieję że w ogóle jej zagadka kiedyś zostanie rozwiązana :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.