View Full Version : Co do balansu na Test Server !
Jak wiadomo został odpalony Test Server po to abyśmy w końcu coś zrobili z balansem między profesjami. To co zobaczyłem jest żenujące.. Nie trzeba osłabiać/dodawać hitów. Można też spróbować dodać hp MS/ED i zobaczyć wtedy jak się zachowuje pvp.. I oto też moja propozycja jak ktoś już pisał o dodaniu wyłącznie HP a nie osłabianiu hitów bo według mnie są normalne.
## Proponuję także zwiększyć EXP na Test, bo nie da się sprawdzić ed/ms jeżeli dodacie HP
Moim zdaniem to by było lepsze rozwiązanie ;)
Jednak nie jestem pewien czy mimo wszystko nie powinni zmniejszyć nieco hity ek z maxa :rolleyes:
ej jak dodac hp? to nic nie da i co msem wbije np 200lvli i mam 200hp wiecej i co mi to da nic?to ile mam wbic lvli 10k?no co ty
niech zwieksza exp
1-2500k zeby dalo sie wbic szybko
od 2.5 k normalnie x 5
2.5k ED nie może ubić 1.4ek
To jest nonsens ...
Torus zalicza się do 2k ed ze swoim pvp. : /
#topic
Moja propozycja balansu:
- usunąć hoty
- zwiększyć zależność manasa od mlvl'a
- osłabić bolta o 10%
- osłabić e maxa o 5%
- przywrócić siłę uh do takiej jaka była przed wprowadzeniem hotów
- zwiększyć hity z silver wanda o 5%
Wtedy balans będzie idealny, a gra nabierze jakiegoś sensu...
Jestem na Nie.
Zgodziłbym się gdyby tego HP było dodane wbrew pozorom mało powiedzmy aby MS/ED mieli o 20% więcej ,ale nie tak aby byli wstanie zabić Minosa machnięciem palca.
Moim zdaniem propozycja niedopracowana ,a jedyne do czego mam zastrzeżenia na Test Serwerze to wielki EXP ,chociaż wszyscy mają ubaw :D
Najlepszym rozwiązaniem jest, obalić "Hoty"
Zrobić jak kiedyś, zwiększyć troche HP dla tego ED,MS, dla RP zrobić takiego jak wcześniej bolta i będzie dobrze; 0
Zarexoholik?
25-09-2010, 15:04
Dodanie hp nie załatwi całkowicie sprawy, bo to nie pomoże w tym by ms/ed mogli wyspamować 500 lvl mniejszego knighta. Siła wanda też powinna zostać zwiększona. Manasy są dobre. Mi manas daje jakieś 850 many~, czyli dwa manasy i mam great ue.
#edit
Knight przy osłabionej broni i pal przy osłabionym bolcie już są łatwiejsi do zabicia, ale to nie zmienia faktu, że można wyspamować 2,1k eka lub 2,1k rpka 2,5k msem. Najlepszym rozwiązaniem jest poprawienie siły wanda i dodanie np. bast skirta jako legsów zwiększająch kilka % siłę czarów ms/ed.
#edit2
W walce z 400 lvl~ mniejszym ek przynajmniej nie padnę już sorcem. W walce 2,5k ms vs 2650 ek miałem jakieś szanse, ale ek wygrywał więcej niż ja. Ogólnie dobrze, że bronie zostały osłabione, ale kilka % powinny być lepsze, bo są zbyt słabe. Dodatkowo sorc/druid powinni mieć mocniejszego wanda lub ue/morta by troszkę mocniej bić i wtedy gra pvp nabierze sensu.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.