Zaloguj się

View Full Version : [7.6] Tibiacam ng <problem> (2)

achuke
29-09-2010, 16:27
A czy ja napisałem że problem rozwiązany?! Nie bądźcie nadgorliwi w zamykaniu tematów :P
Kontynuacja tematu poprzedniego...

Problem jest dalej bo chyba źle mnie zrozumieliście

włączam playera > wybieram filmik > nie mogę wybrać pliku tibii bo dalej mam na dole pokazane format pliku do wybrania "recordings" także pliku tibia.exe tam nie znajde bo ich nie pokazuje... Dla czego?

Po woli kończy się moja cierpliwość
-fraps laguje
-game cam nie nagrywa
-cam ng niby nagrywa ale nie odtwarza
-tibia cam nie nagrywa a tym bardziej nie odtwaza
-snagIT laguje

...

Demolka Knight
29-09-2010, 18:09
1. Ściągasz TibiaCam NG

2. Instalujesz do Katalogu z Tibią

3. Jeżeli chcesz nagrać filmik to włącz Tibie i zaloguj się, otwórz plik o nazwie RECORD.EXE i wciskasz NAGRYWAJ. Po skończeniu filmu naciskasz ZATRZYMAJ, wchodzisz w zakładke PLIK i ZAPISZ W.. no i zapisujesz i cieszysz się filmikiem.

4. Jeżeli chcesz odtworzyć filmik to włącz PLAY.EXE, wybierz filmik, potem
Tibię i możesz oglądać flimik.

achuke
29-09-2010, 18:59
2. Instalujesz do Katalogu z Tibią

Coś czuje że przez to może nie działać bo zainstalowałem gdzie indziej - zaraz wypróbuje :)

Delorian17
29-09-2010, 20:17
Być może twój program blokuje antywirus aka Avast.
Np. mam czystego cama ale avast i tak wykrywa mi wirusa :)
Albo tak jak napisał up nie masz zainstalowanego w katalogu Tibia :)

Juxxifi
30-09-2010, 23:15
Na dzień dobry - zły dział.

-

1. Wybierasz film do odtworzenia
2. Wyskakuje Ci okno "Locate Tibia Aplication" - Szukasz na partycji folderu z zainstalowaną Tibią, wybierasz z listy plik tibia.exe
3. Otwiera Ci się gra. Nie wiem jak u innych ale ja, żeby zobaczyć film potrzebuję ip changera. Może to przez odznaczoną opcję "Test Server Login".

Polecam sobie zrobić folder, w którym będziesz trzymał filmy. W momencie wybrania pliku .exe Tibii, tibiacam tworzy plik .ini z zapisaną lokacją Tibii na dysku w miejscu, w którym znajduje się film. Unikniesz robienia tego, co masz opisane w punktach co chwilę :P

Innego sposobu na uruchomenie tego zagadkowego programu nie znam.