View Full Version : Czy to forum mo?e by? jeszcze bardziej martwe?
Azbestowy v.62.0
01-10-2010, 19:26
Ostatni tydzień to kompletna porażka jeśli chodzi o ogólne wypowiadanie się. Ludzie owszem - są, ale nic więcej. Skoro na sześciu/siedmiu normalnych userów przypada jeden mod/cleaner to oczywistym jest, że ci niedawno awansowani na cleanera będą chcieli się wykazać. No i niestety przez to mamy sytuację taką jaką mamy. Nie chce, żebyście do mnie pisali "to sobie sam pisz" albo "przecież my mamy szkołę/pracę i nie mamy tyle czasu!" Bo to bzdura. Poprzeglądajcie sobie forum sprzed roku, czy też dwóch. Nawet na cb są pustki. Jak myślicie, czy to całe forum jeszcze się kiedyś odrodzi, czy już tak poprostu będzie?
#edit
Wywalenie licznika = wywalenie idiotycznych warnów za wypowiadanie się nabijanie, to dobry pomysł
.Solihull.
01-10-2010, 19:30
Nie bo nie Bo Benn to pista(cja) i warnuje
Dexter Rook Sorcerer
01-10-2010, 19:30
No co racja to racja, forum ostatnio umarło. Polecam jakiś konkurs czy coś aby ożywić je bo już dawno tak nie było. Kiedyś trudno było zobaczyć swój nick na cb, bo szły po 4 wiadomości, a teraz ?
1st R. Boonek
01-10-2010, 19:31
Tak zgadzam sie z twoim placzem, chcesz to moge sie wszedzie wypowiadac, ale odbanujesz mi potem konto? No widzisz ty sie wszedzie wypowiadasz wbijasz 600 postow w czasie gdy inni wbijaja po 100 tylko ze ten user ktory ma 100 postow nie dostanie bana ... Moje posty sa notorycznie usuwane co tez bardzo mnie wkurwia bo po chuj mam myslec i myslec a potem jeszcze pisac skoro na koniec i tak usuna mi posta????????????:|
Najlepiej usuncie licznik postow i wszyscy beda happy, bo bedzie sie mozna wypowiedziec na kazdy temat nie otrzymujac za to jakiegos smiesznego warna lolz
Yo
btw. dostalem bana na cb z pol roku temu, chuj wie za co, chuj wie od kogo.. a na odwolanie ofc brak odpowiedzi wiec cos tu jest chyba nie tak...
.:Edzio:.
01-10-2010, 19:35
dlatego praktycznie sie nie wypowiadam bo po co jak zaraz warna z nic zlapie ...
przegladne od czasu do czasu i styka
Może i się odrodzi :) , lecz to wyłącznie zależy od nas wszystkich. Owszem nie każdy ma chęć na przeglądanie forum tym bardziej na wypowiadanie się no chyba , że można liczyć na aktywną stronę naszych kochanych dzieci w podziale 8-14 wiekowym :), również zgodzę się z tym, że jednak nie chodzi tutaj o czas. Bo zazwyczaj czasu mamy w miarę naszych możliwości, aczkolwiek w pewnym sensie powinniśmy mieć pozytywne nastawienie czy odrodzi się lub zostanie tak jak jest do tej pory.A jeżeli już chodzi o to nabijanie postów .. to większości osób jest do tego skłonne , lecz z mojej strony nie chodzi o jakiekolwiek nabijanie tylko , żeby móc komuś pomóc w pewnej sytuacji i również nie wszystkie wątki są odpowiednio interesujące by stwierdzić jakąkolwiek odpowiedź z mojej strony.
Problem jest w tym, że niektórzy kadrowicze na Forum chcą zrobić nam dobrze, a wychodzi różnie. Vide dział Sport, który tętnił życiem. Nagle ktoś się do niego przyczepił, że jest tam dużo postów(OJEJKU!), znaczy - dużo osób się wypowiada, może troche nabijaczy jest, ale ogólnie - pełnia życia, po 10 postów dziennie i w ogóle miód. Co zrobiła kadra? Ano wywaliła najpopularniejszy temat, potem po wielu namowach i prośbach postanowiła tenże temat przywrócić ale pod warunkiem, że licznik postów zostanie wyłączony. Takim oto sposobem prawie zabiło się kolejny dział. Argument za usunięciem licznika tamże? No bo ludzie nabijają posty i trzeba ich karać! No kurde, masa cleanerów, kilku moderatorów, nowy super modek i to na pewno jest w takiej ekipie utrzymać porządek.
Problem leży w nadgorliwości niektórych ludzi, którzy chcą za bardzo - proszę, wrzućcie sobie na luz, bo śmierć naturalna Nas czeka. IMO wystarczy bardzo niewiele, żeby Forum odżyło, ale trzeba mieć jaja, żeby się tych kroków podjąć.
Ale zrobią jak zrobią, czyli nic
Nom, ostatnio coś cicho się zrobiło na forum. ;s Ostatni post w dziale Opinie & Krytyka był napisany prawie 3 dni temu. ; o
A gdyby wyłączyli licznik postów to już w ogóle by się na tym forum prawie nikt nie wypowiadał. xd
Tak,;/ Nie ma ciekawych tematów...
Nikt nic ciekawego nie pisze.
Niestety to jest nasza wina, bo to forum to my-użytkownicy.
Jak my śpimy to forum też.
Marcelllo
01-10-2010, 20:44
Yo
btw. dostalem bana na cb z pol roku temu, chuj wie za co, chuj wie od kogo.. a na odwolanie ofc brak odpowiedzi wiec cos tu jest chyba nie tak...
Gdybyś to napisał 2 dni temu to może być ujrzał Chat Box ;P
No kurde, masa cleanerów, kilku moderatorów, nowy super modek i to na pewno jest w takiej ekipie utrzymać porządek.
Problem leży w nadgorliwości niektórych ludzi, którzy chcą za bardzo - proszę, wrzućcie sobie na luz, bo śmierć naturalna Nas czeka. IMO wystarczy bardzo niewiele, żeby Forum odżyło, ale trzeba mieć jaja, żeby się tych kroków podjąć.
Ale zrobią jak zrobią, czyli nicPorządek spokojnie można utrzymać :D Ja mając całe 7.6 pod opieką się godzinami czasem nudzę bo nikt nie napisze posta :( A co do jaj :( Ty sobie ich nie rób bo niektórzy nie mają tutaj poczucia humoru :( No ale cóż :D
Szczerze? Miałem dać jakieś propozycje itp ale nie ma kto ich komentować :( W mojej ostatniej propozycji przez 3 dni:
Głosujących: 32.
No to trochę mało... Kiedyś jednego dnia tyle było a w 3 dni już koło 70 osób :( Aż się pisać odechciewa :D
Na forum jest nudno ,gdyż nie ma jakiś ciekawych zmian ,tematów ,a są ciągle dodawane propozycje na ,które odpowiada się tak ,albo nie.
Na forum panuje niemiła atmosfera ,mogliby zrobić konkurs na najaktywniejszego użytkownika ,lub coś w tym stylu.
Jest to też może z powodu ,że zaczęła się szkoła.
Tak, masz racje, na forum ostatnio pustki... Tak w ogole, to czemu licznik zostal wylaczony w niektorych dzialach? Bo co postow maja uzytkownicy za duzo, a w czym to przeszkadza? ;O
Trzeba sie wziasc tez za forum, cos zrobic, nie wiem co to moze byc ale jest duzo mozliwosci, zeby na forum znowu bylo wiecej ludzi (:
#Down
Git wypowiedz, postarales sie. xD Tylko to moge napisac, ze ja pisze tyle postow dziennie, w dodatku bez polskich znakow, a warna nie mam zadnego :p
Porządek spokojnie można utrzymać :D Ja mając całe 7.6 pod opieką się godzinami czasem nudzę bo nikt nie napisze posta :( A co do jaj :( Ty sobie ich nie rób bo niektórzy nie mają tutaj poczucia humoru :( No ale cóż :D
D
Nie mają poczucia humoru, bo bez skrępowania mogę to napisać, sami sobie tak załatwiliście. Wprowadzacie negatywną atmosferę, spięcia i czajenia się 'kogo by tu jeszcze udupić'. Nie żartuję! Czasami waham się, czy by nie zamachnąć w poście ironią, albo tylko i wyłącznie obrazkiem(który de facto wyraża więcej niż wiele słów), ale myślę, czy by niektórzy nadgorliwcy nie wzięli tego za poważnie i nie uznali, że nabijam posty, albo co gorsza - usunęli moje wartościowe wypowiedzi i głębokie rozkminy na temat życia i nie-życia.
Zbyt mało w sobie macie pozytywności, czasami lepiej zacząć się śmiać, albo olać jakąś wypowiedź, niż spinać się w dupie i za każde, nawet najmniejsze nadużycie karać. Bo na upartego, można w kilka tygodni popełnić zbiorowe samobójstwo i doprowadzić do tego, że na forum zostanie tylko kadra
Forum = posty, nie rozumiem dlaczego wiele ludzi tutaj próbuje zrobić tak, żeby tych wiadomości było jak najmniej. Jak ktoś w temacie ma więcej niż 5 wiadomości, to już jest źle i temat trzeba usunąć/zamknąć. Jak ma więcej niż 500 postów to jest potencjalnym nabijaczem i trzeba na siłę szukać postów, które łamią regulamin i doczepić się nawet braku 'ę' w 'jebnę'. Sad but true
@down
które są wyświetlane w profilu użytkownika :D Przykładowo:
Link do innego forum, nie jest to reklama gdyż jest ono o innej tematyce. (http://forum.otsoft.pl/arcade.php?&act=Arcade&do=play&gameid=16)
Hehe, widzisz co zrobiłeś właśnie? Boisz się wysłać link do otsoft bez stosownego, dokładnego wytłumaczenia, że wcale nie łamie regulaminu i nie jest on groźny nic a nic i nie powinno się za niego warnować. Bawiąc się tak dalej w proroka, napisałeś to w odnośniku dlatego, że chciałeś uprzedzić głupie myśli niektórych ludzi, którzy mogli pomyśleć, że łamiesz regulamin i reklamujesz cudze site'y. Zgadłem?
To jest jedna z cech problemu tego Forum. Użytkownicy boją się wysyłać jakieś linki, wyrażać własne poglądy stanowczo(bo odebrane zostaną za agresywne i podciągnie się to pod regulamin jeszcze) bez automatycznej adnotacji, że to w ogóle niegroźne dla regulaminu
Marcelllo
01-10-2010, 21:16
Można zrobić kilka nowych dodatków tak jak jest na wielu forach...
Np.:
http://i51.tinypic.com/20t05dk.png
Takie statystyki małe na dole forum :D
Albo kilka gier w których można zdobyć medale które są wyświetlane w profilu użytkownika :D Przykładowo:
Link do innego forum, nie jest to reklama gdyż jest ono o innej tematyce. (http://forum.otsoft.pl/arcade.php?&act=Arcade&do=play&gameid=16)
Forum = posty, nie rozumiem dlaczego wiele ludzi tutaj próbuje zrobić tak, żeby tych wiadomości było jak najmniej.
Wszystko jest zawarte w tym zdaniu, dlatego nie wypowiadam się już prawie wcale. Po co mam tracić czas na napisanie go jak i tak ktoś skasuje posta? http://i55.tinypic.com/2i87nus.jpg
Krulowiec
01-10-2010, 21:31
Zauważ też to , że niektórzy mają po 500 - 600 postów i są na tym koncie jakiś rok , a niektórzy mają po 100 - 200 i mają konta 2 - 3 lata, więc myśle, że jest tzw ' wyscig szczurow '
Zarexoholik?
01-10-2010, 21:43
Może dlatego, że to forum OTS'a i nie ma tutaj aż tak dużo do pisania w działach opinie/propozycje. W innych działach ciągle się o czymś pisze. Można by dodać nowe działy. Ten licznik postów to w ogóle porażka. Chyba to jest logiczne, że jak się pisze to liczba postów wzrasta, a tutaj poblokowali liczniki postów w jakichś działach. Już lepiej w ogóle wyłączyć licznik.
#niżej
Aha, no i?
Może dlatego, że to forum OTS'a i nie ma tutaj aż tak dużo do pisania w działach opinie/propozycje. W innych działach ciągle się o czymś pisze. Można by dodać nowe działy. Ten licznik postów to w ogóle porażka. Chyba to jest logiczne, że jak się pisze to liczba postów wzrasta, a tutaj poblokowali liczniki postów w jakichś działach. Już lepiej w ogóle wyłączyć licznik.
W dziale propozycje napisałeś 456 postów, w opiniach i krytykach 244
Dexter Rook Sorcerer
01-10-2010, 21:51
Co do tego co napisał Sys3k aka Krulowiec, ja jestem taką osobą, która ma konto dość długo a postów mam mało. A takie osoby jak Sub Zero czy inne nołnejmy mają miliony pkt. rep, i postów a grę na apo zaczęli w tym roku. Takie osoby powinny być banowane. Jak można wbić 700 postów w pare miesięcy ? ;s
LioneczeQ
01-10-2010, 22:09
Forum spada na psy ://
Licznik postów jest wgle jakis zjebany albo wlaczyc go wszedzie albo wylaczyc calkowicie. bo rodza sie takie ludziki ktore nie umia expic w tibii to expia na forum ;s
->Chemical<-
01-10-2010, 22:42
Forum spada na psy ://
Licznik postów jest wgle jakis zjebany albo wlaczyc go wszedzie albo wylaczyc calkowicie. bo rodza sie takie ludziki ktore nie umia expic w tibii to expia na forum ;s
Np. Taki zerowiec jak ty. Nie musisz dziękować :)
No spada na psy. Warnowanie za wypowiedź na temat ? Już tak z 2 razy dostałem. Licznik postów nie potrzebny. Więcej neo-psycho-frajerów którzy zapi3rd4ją nasze forum ;|
Pisanie postów tutaj nie ma sensu. Ja bywam na forum codziennie. Postów ogromnej ilości nie pisze, dlaczego? Ostatnio w tydzień napisałem 5 postów. 2 albo 3 zostały usunięte przez jakiegoś "MĘSZNEGO" klinera. Ta ludzie dajcie juz spokój. To jest tylko forum. Posty to nie są jakieś pieniądze, czy chleb żeby to usuwać. Na forum ogólnie panuje takie coś "hmm on ma dużo potów jest fajnieszy niż ktoś tam" . Przynajmniej ja to tak odczuwam. I jak Krajun powiedział ledwo napiszesz np. ja pierdole i już usuną Ci posta bo przecież nikt tu nie sklina i są same świętoszki ; ).
//jak napisałem coś bezsensu wybacz, dopiero wstałem.
Dareluss v0.5
02-10-2010, 10:15
Malo sie wypowiadam bo nie bede tracil na te gowno forum czasu.
.Xienus.
02-10-2010, 10:22
ja bardzo lubię pisać na 4ach ale co 3 post jest kasowany...
trzeba tez brać pod uwagę ze liczb ludzi na 4um odzwierciedla liczbę na servie...
co 4 gracz ma konto... to na 200 graczy jest 50 na 4um...
Domcio666
02-10-2010, 12:11
azbest jak zwykle placze ale nie dziwie sie komus ze placze jak ma 11 lat ;( . no to do rzeczy te forum nie jest martwe bo duzo ludzi w nim jest i sie wypowiada wiec po co zakladasz takie durne tematy ??? ogarnij chlopcze i idz nabijac posty gdzie indziej bo ten temat powstal pewnie tylko dla nabicia posta :<
Na tym forum są już tylko te same osoby, ale z nowymi nickami (bo na poprzednich ban ;s). Ludzie się zaczynają nudzić, a co za tym idzie - przestają pisać.
Nawet jeśli ktoś nowy wejdzie, to albo nic nie pisze, albo zostaje zwyzywany od noobów, psów, allegrokida albo botera. Z takim przyjęciem nie dziwię się, że nikt nowy nie przychodzi.
Dodajmy do tego jeszcze jedną sprawę: na forum nie będzie nowych użytkowników, dopóki nie przyjdą nowi gracze. Ale żeby nowi gracze przyszli, to trzeba zrobić coś z serwerem. Nowym graczom, którzy nikogo nie znają, niczego nie mają jest bardzo trudno wystartować. Na gc też nie raz widziałem, jak ktoś się o coś pytał, a reszta robiła sobie z niego żarty albo go wyzywała.
Moim zdaniem nowy serwer 7.6 mógłby uratować serwer i przyciągnąć nowych graczy. Każdy będzie miał równe szanse, za botowanie (jakiekolwiek!) delete, za brak kultury też jakieś sensowne bany i być może serwer odżyje, a co za tym idzie - forum też.
Tumanbuga
02-10-2010, 16:24
Zgadzam się z twoim płaczem.
Wchodzę tylko na dolne części forum (Muzyka,Życie,Gry itp.) i mogę powiedzieć , że forum umiera. Zwłaszcza dział Życie , w którym można teraz znalezc same idiotyczne tematy robione chyba na odczepnego. W Muzyce przesiadują ciągle te same twarze ale dział jest na bieżąco więc ok. Czasem zajrzę też w propozycje , połowa traktuje o balansie ale to tam można spotkać największą ilość użytkowników , no chyba , że w screenach ale tam nie zaglądam.
Lode Heath
02-10-2010, 21:10
To forum już dawno upadło, z czasem gdy dodano nowych ` ważnych ` moderatorów i cleanerów... Oni są sztywni i nie myślą o tym, że gdyby byli zwykłymi użytkownikami to by robili różne głupie rzeczy. Teraz są ` kolorowi ` więc banują, warnują, za to co niewątpliwie by robili. Na przykład wezmę Pampaliniego...
.Xienus.
03-10-2010, 09:01
To forum już dawno upadło, z czasem gdy dodano nowych ` ważnych ` moderatorów i cleanerów... Oni są sztywni i nie myślą o tym, że gdyby byli zwykłymi użytkownikami to by robili różne głupie rzeczy. Teraz są ` kolorowi ` więc banują, warnują, za to co niewątpliwie by robili. Na przykład wezmę Pampaliniego...
na przykład pampalini nie jest modem od dłuższego czasu...
@topic
wypowiadałem sie nie?
Wszystko jest zawarte w tym zdaniu, dlatego nie wypowiadam się już prawie wcale. Po co mam tracić czas na napisanie go jak i tak ktoś skasuje posta? http://i55.tinypic.com/2i87nus.jpg
Dokładnie, Tobie to już chyba się znudziło.
Co do forum, to wszystko się sypie tam gdzie ja jestem xD. jakiś zbieg okoliczności?;D
Mateusz Soprano
03-10-2010, 14:33
Masz rację,zrobiłem temat na real życie to zaledwie drugi dzień mija i już 3 strony odpowiedzi.Musi być coś co użytkowników musi zainteresować.Przede wszystkim forum jest martwe przez to że powstają strasznie durne i nudne tematy w działach życiu,humor i o wszystkim i niczym.Gdzie do każdego durnego tematu są z 3-4 odpowiedzi lub mniej.Po za tym jakieś dziecko neo napisze głupie zdanie do mądrego tematu i zaraz napinki są.Ale cleanerzy też czuwają i usuwają dużo postów gdzie użytkownik wyraża swoje zdanie.
Masz rację,zrobiłem temat na real życie to zaledwie drugi dzień mija i już 3 strony odpowiedzi.Musi być coś co użytkowników musi zainteresować.Przede wszystkim forum jest martwe przez to że powstają strasznie durne i nudne tematy w działach życiu,humor i o wszystkim i niczym.Gdzie do każdego durnego tematu są z 3-4 odpowiedzi lub mniej.Po za tym jakieś dziecko neo napisze głupie zdanie do mądrego tematu i zaraz napinki są.Ale cleanerzy też czuwają i usuwają dużo postów gdzie użytkownik wyraża swoje zdanie.
http://i56.tinypic.com/i1fj1y.jpg
Ero Senin
03-10-2010, 18:27
Wyłączyć licznik postów ! będzie oczywiście też nabijanie alee forum stanie się żywsze xD
Jestem na 99% pewny że nikt z administracji tutaj nie napisze, nie podpuszczam ale tego nie zrobicie bo boicie się odpowiedzieć w tym temacie.
Co do licznika postów, to powinien być włączony w każdym dziale... Jakiejś osobie nie spodobało się, że ludzie mają po 1000 postów i powyłączali liczniki... Co złego w tym, że każdy post byłby zaliczany????
Nie rozumiem tego i nie zrozumiem. To forum jest strasznie dziwne. Posty i niektóre tematy są usuwane! Po co!?
Coraz mniej się udzielam, jedynie piszę w dziale CS i to by było na tyle... Wcześniej, aż chciało mi się pisać posty niemal w każdym dziale, a teraz bez sensu... Albo mój post usuną, albo temat zostanie usunięty ;]
Co do Cleanerów - niech sobie będą, bo każda pomoc się przyda, ale też bez przesady żeby ingerowali w prawie każdy wątek.
Azbestowy v.62.0
05-10-2010, 19:53
Odwołuję to co mówiłem. Takiej jazdy dawno nie było.
Kulfon
Kulfon, Kulfon, co z ciebie wyrośnie?!
Martwię się już od tygodnia.
Zębów nie myjesz, kolegów wciąż bijesz,
dziurę masz w najlepszych spodniach!
Nikt jeszcze nie wie, co ze mnie wyrośnie:
gruszki na wierzbie, czy śliwki na sośnie.
Sam jeszcze nie wiem, czy będę strażakiem,
cieślą, piekarzem czy "niebieskim ptakiem".
Kulfon, Kulfon, pomysły masz straszne,
grzeczny bądź wreszcie i miły.
Po co z tej togi obgryzłeś guziki,
nie mam do ciebie już siły.
Nikt jeszcze nie wie, co ze mnie wyrośnie:
gruszki na wierzbie, czy śliwki na sośnie.
Dziś mam ochotę zostać maszynistą,
może jednak w końcu będę dentystą,
albo alpinistą, albo hutnikiem z dobrym wynikiem,
albo hydraulikiem, albo naleśnikiem;
Nie, a może po prostu będę Kulfonem!
Kulfon, Kulfon, co z Ciebie wyrośnie?!
Kulfon, Kulfon, co z Ciebie wyrośnie?!
Kulfon, Kulfon, co z ciebie wyrośnie?!
Martwię się już od tygodnia.
Zębów nie myjesz, kolegów wciąż bijesz,
dziurę masz w najlepszych spodniach!
Lagga v3
05-10-2010, 19:59
to co ostatnio dzieje sie na tym forum to w ogole paranoja . zatrudnianie klinerow takich jak benn nie jest dobrym posunieciem . to forum nigdy nie bylo tak martwe jak teraz i bedzie ciezko je odbudowac . :o
Dokładnie zgadzam się , same napinki oraz nabijanie postów , prawie zadnych sensownych poradników , każdy chce się ponapinać zeby sie przypodobać komuś. Zgadzam się z tobą . Bany bym dał każdemu za napinke , ale to nie ja jestem Moderatorem.
Jezus, idzta w ch*j, w sensie swoja droga, tu jest teraz taka pustka od kad nie ma cb ze to szok.
Tak może być jeszcze bardziej martwe. W każdej chwili można je zamknąć ;o
A jeżeli wam się nie podoba to polecam http://www.youtube.com/watch?v=0J6HjXRnizU (http://www.forum.toproste.pl/login.php?do=logout&logouthash=1288429510-f1eaf3f1343dd121f58e444a68ce0c85b851fd59)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.