View Full Version : Nowe Item:)
Old-Don Ja
03-10-2010, 13:22
Witam!
Dzisiaj przeglądając propozycja naszła mnie myśl zaproponowania czegoś od siebie. Może i już nie gram tak (maniakalnie) jak kiedyś, no ale czasem wejdę na stare śmieci:P:P
A więc moja propozycja polega na dodaniu nowego przedmiotu.
Był by to ring lub też legi, jego/ich właściwością było by zwiększanie obrażeń czarów od 5-10%.
Na ringa/legi był by quest od 2klvl.
Quest polegał by na tym że trzeba zapłacić 500kcc u danego NPC, prócz tego będzie solo room w którym bd trzeba zabić Devil atoma /Master atoma:)(zależało by to od administracji).
Dlaczego aż 500kcc? Prosta odpowiedz, administracja szuka ciągle sposobu by na serwerze zmniejszyła się liczba kcc, a myślę że ludzie by chcieli posiadać takie cacko:)
Pozdrawiam:P
Ps. Mam nadzieje ze propozycja się spodoba:D
Ale to chyba o to chodzi żeby quest był trudny
Co do rozwinięcia questa, to tym raczej Gm by się zajęli jakieś zabawne misje itd:P
Jak nie ring to mogą być legi, a co do potwora to może być inny, a zależało by to od danej profesji.
Luko the Master -.^
03-10-2010, 13:26
No co ty.. 500 kcc to za dużo.
Nieliczni by mogli z tego skorzystać. ( osobiście znam tylko 4 osoby które mogły by to kupić bez żadnego problemu.)
A jak coś robić to żeby każdy mógł się z tego cieszyć.
Ale mogli by zrobic jakieś legi. Ale tak żeby quest był bardzo trudny. I nie zajął znów 5 godzin ; D
Ring już jest. Gold ring to raczej nie.
Rozpisz ten quest bo zrozumialem ze tylko trzeba było by zabic monstera i dac 500 kcc. I tylko to ;d?
I jak kolega up 2k ms nie wysoluje mastera ;OOO
Old-Don Ja
03-10-2010, 13:31
Ale to chyba o to chodzi żeby quest był trudny:)
Co do rozwinięcia questa, to tym raczej Gm by się zajęli jakieś zabawne misje itd:P
Jak nie ring to mogą być legi, a co do potwora to może być inny, a zależało by to od danej profesji.
Devil atom-solo
Master atom-w 2 osoby.
Najlepiej byłoby aby ten item dawał coś każdej z profesji, bo jeśli tylko magicznym to byłaby lipa a ten item by taniał.
Jestem na tak, chociaż i tak dużo mamy fajnych itemków, ale to nic nie zaszkodzi.
Czyli quest dla rp/ek. Jestem na nie.
#Luko
Mastera nie wysoluje nawet 3k ms.
#edit
Jeśli quest ma być trudny to niech to będzie quest na myślenie. Wtedy przez jakiś czas nikt go nie wykona. ^^
Były propozycje legów,ringów ale dobry pomysł.
@W sumie jestem na tak,w końcu coś nowego może by było
Jestem na tak, ale cenę można trochę zmniejszyć gdzieś do 300kcc i solo room oczywiście devil atom.
Dareluss v0.5
03-10-2010, 15:22
Tak , ALE z zagadkami na myslenie , wtedy byloby trudniej bo tibia zjada mozg.
Uther RookSlayer
03-10-2010, 15:26
Azielu$ jest zawsze na nie i zawsze wszystko i wszystkich krytykuje , ja jestem na tak , ponieważ istenieje taki helmet , bootsy i zbroja to dlaczego mialy by nie istniec legi ...
Ale jedno zastrzeżenie to nie 500kcc tylko co najwyzej 50 - 100kcc bo 500 kcc maja tylko najlepsi gracze serwera a z takimi legami zyskali by wielka przewage nad innymi
Knight Lukas
03-10-2010, 15:34
Szymek! Bez przesady, knight i rp i tak biją już dużo z czarów.. więc mają bić jeszcze więcej? Stanowczo na NIE! Tylko zepsuje to i tak baniaty balans. Mam nadzieje że administracja ma lepszy pomysł na update...
tak zaplaci sie raz 500 k cc ktos walnie cene 200 k cc za item i bedzie 1 para itemow na serwie ... Za 500 k cc nie ale okolo 100 k cc oki i nie taki potworek !
Nie zioom. Niedlugo mam nadzieje update, moze cos nowego wejdzie. Twoja propozycja mi sie nie podoba, cena i ogolnie sam quest napewno nie wejdzie w zycie ;O
.Vimpexx.
03-10-2010, 16:17
Jestem na Nie, po co dodawać jakieś nowe itemki, tyle co jest starczy.
Domcio666
03-10-2010, 16:21
jestem na nie poniewaz bylo juz duzo propozycji zeby dodali jakies nowe legs z wlasciwosciami i zaden nie wszedl w zycie a pozatym 500kcc kto by tyle wlozyl w jakis quest ??
#Lordzik#
03-10-2010, 17:19
Jedno zasadnicze pytanie: Po co to komu?
Quest polegał by na tym że trzeba zapłacić 500kcc u danego NPC, prócz tego będzie solo room w którym bd trzeba zabić Devil atoma /Master atomaTrochę orszabal ots'em zapachniało :/
Na ten czas jestem na NIE. :]
Delorian17
03-10-2010, 17:21
Nie pomyślałeś że devila 2.5 k ed/ms nie wyslouje a to propozycja tylko dla knighta i rp.
JEstem na nie :)
Ero Senin
03-10-2010, 18:20
Jestem na tak ale lepiej żeby quest opierał się na zagadkach od npc / płaceniu kasy i czasu ;S tak żeby np npc pisał ze po nagrode czy jakaś odpowiedz możesz przyjść dopiero za parę godzin/dni XD wtedy może quest będzie trwać dłużej ;x
.Xienus.
03-10-2010, 18:29
jestem na tak... ale było by fajnie gdyby najpierw był solo rom z jakimś item-em i potem ten item trzeba zanieść do kowala który wykuwa nam legi w równy tydzień... +- 10 min
jak się spóźnisz to 500kcc przepada ;p
Krulowiec
03-10-2010, 19:24
Nie, nie i jeszcze raz NIE, ciągle coś do magii .
Cena wydaję się dobra , chociaż myśle, że potem spadła by do 200 - 300kcc, bo nikt nie chciałby dać 500kcc + za jakieś gówno.
Nie, nie i jeszcze raz NIE, ciągle coś do magii .
Cena wydaję się dobra , chociaż myśle, że potem spadła by do 200 - 300kcc, bo nikt nie chciałby dać 500kcc + za jakieś gówno.
true
@
500kcc przesada : s 50-200 kcc i to max maxow ;[ moglby bys quest ala softy na 8.4 zbierac itemy po 100-500 sztuk oddawac dla npc + zabijac bossy w specialny miejscu z ktorych wypada jeden item na 1 bosa 'ala morg na 8.4 '
Wszystkie legi są zajęte, a co do ringa to macie już gold ringa. 500kcc? Nie sądzę, żeby to była rozsądna cena z tego względu, że korona kosztowała 1000kcc i jeszcze nie wiemy co będzie dawała. A co do Master/Devil Atoma solo to tak jak już ktoś napisał 3k ms/ed nie ma co podchodzić do tego questa, bo nie da rady.
@Top
Durny temat, jestem na nie :o
Precision
03-10-2010, 21:26
Za drogo i zbyt trudno. Myślę że Devil Atom to maksimum na taki quest. W sumie niezbyt fajna propozycja bo dużo już mamy rzeczy na serwerze, które dają coś do magii.
@Xienus
Czasami uda się wziąć solo, ale to tylko 10% daję że się uda. Mi Broxem się dwa razy udało..
Adherent
03-10-2010, 21:37
Powiem przekornie.
Jestem na tak chociaż nie lubię tych wszystkich nowych ulepszeń ale ta cena 500kcc bardzo mi się podoba xD
Jak ktoś chce to niech płaci! xD
500kcc i solo master atom ? To nie realne... nikt nie weźmie solo master atoma, devil atoma tylko jakiś knight solo jakby byla wielka przestrzen to moze i 1900 rp dalby rade ale solo room jest przeważnie mały...
Kaziu Extreme
03-10-2010, 22:17
Jestem na nie bo za duzo jest magicznych przedmiotow na APO. A 500kcc to malo kto wyda na ring/legi warty/e max 20kcc bo wykonaniu przez 10 osob.
To będzie tylko quest dla Ek ??? ; O
sądzisz że 2.4k RP wezmie solo Devila stojąc ???....
pomyślcie tak żeby dla każdego było dobrze a nie tylko dla Szymka ;)
Jestem na tak świetny pomysł ale najpierw niech dodadzą jakiś na rook :D solo Dracula :D i bardzo bardzo dużo misji .. podobnie mogą zrobić na rook bo na rook quest tylko do 200 a od 250 to śmieć
Przefantazjowana propozycja xD
Jestem na nie :[
Jeszcze dodawać kolejne śmieci mało wam ..
Jestem na nie ,ogólnie propozycja sama w sobie mogłaby przejść ,ale jest niemożliwa do wykonania m.in bezsens .
Już rozumiem jakbyś miał na myśli dodać jakiś fajny drobiazg ,ale takie badziewie.
Jestem na Tak. Tylko Zamiast 500kcc lepsze były by misje , zagadki ; )
Woder (: !
17-10-2010, 23:06
Moglyby byc legi , ktore dzialaja jak kaptur lecz daja po 4% , ale cena nie 500kcc bo to lekka przesada tylko okolo 100 xd.
tak , jestem na tak oczywiście zmniejszy się ilość kcc na serwerze , a przy okazji ring do % magii dla sorca i druida pomoże dużo , i może wkońcu przestaną grać z tymi energy ringami... a co do legów byłbym za tak ale np tylko dla ek/rp taka blokada. Bo ms juz ma duzo naprawde. ps : i ed.
Zarexoholik?
19-10-2010, 16:38
Jestem na NIE. Jeszcze nigdy nie zgodziłem się z tobą w jakimś z tematów. Każdy twój pomysł jest durny. 500kcc? Nowy magiczny item? Tak jasne, żeby pvp ms/ed vs ms/ed było jeszcze gorsze. Żałosny jesteś. (:
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.