View Full Version : Dopalacze has left the party XD!
1st R. Boonek
03-10-2010, 19:33
Premier powiedział, że prawie wszystkie punktu sprzedaży dopalaczy zostały zamknięte. Dodał, że prowadzona przeciwko nim akcja objęła ponad tysiąc sklepów.
Donald Tusk ma nadzieję, że do końca tygodnia zlikwidowane zostaną wszystkie tego typu placówki. Premier powiedział, że w nielicznych przypadkach doszło do prób stawiania oporu, w sześciu punktach znaleziono także twarde narkotyki.
Donald Tusk zapowiedział w Gdańsku, że rząd postanowił wykorzystać wszystkie możliwości prawne, które umożliwiają zamknięcie sklepów i likwidację produktów.
"Uznaliśmy, że wszystko co funkcjonuje w sklepach jako dopalacze, niezależnie od tego co właściciele nakleją na ten produkt będziemy traktowali jako produkt zakazany, jeżeli zagraża zdrowiu i życiu" - mówił premier. Dodał, że zarekwirowane substancje będę teraz badane. Premier powiedział, że rząd przygotowuje nowe prawo, które ma umożliwić skuteczną i permanentną walkę z handlem dopalaczami.
Nowe przepisy mają pozwolić reagować równie szybko, jak działają organizatorzy handlu dopalaczami. "Ma nadzieję to prawo przeprowadzić wspólnie z marszałkami obu izb i prezydentem w ciągu kilkunastu dni" - mówił premier. Donald Tusk poprosił wszystkie osoby, które zatruły się dopalaczami - jak powiedział według toksykologów było kilkaset takich przypadków - o informacje na temat skutków zachorowań. "Chcemy nie tylko wyeliminować legalną sprzedaż, ale pociągnąć do odpowiedzialności karnej jak największą liczbę osób zaangażowanych w ten proceder" - mówił Donald Tusk.
Premier dodał, że bez wsparcia obywateli państwo nie wygra tej wojny. Dodał, że spodziewa się teraz kontrataku ze strony grup organizujących handel. "Jeśli trzeba będziemy działać na granicy prawa - nie damy tym ludziom oddechu" - mówił premier
A wiec wspolczuje Essamowi Al Ridi ktory juz oglosil iz niedlugo konczy gre poniewaz nie bedzie mial czego do nocha wciagac zeby grac po nocach
A co wy myslicie o tej akcji?
Palicie dopalacze/wpierdalacie tabsy ?; d
Osobiscie uwazam, ze te dopalacze to jedno wielkie gówno ktore chca nam wcisnac zamiast prawdziwego, zajebistego THC :)
A co wy myslicie o tej akcji?
Good job.
Palicie dopalacze/wpierdalacie tabsy ?; d
Nie, bo to gówno, a gówna nie ruszam http://i55.tinypic.com/2i87nus.jpg
Azbestowy v.62.0
03-10-2010, 19:38
Nie sądziłem, że tak szybko pozamykają tego typu sklepy. Coś dziwnie szybko jak na Polskę.
Sub Zero 2
03-10-2010, 19:41
Nie sądziłem, że tak szybko pozamykają tego typu sklepy. Coś dziwnie szybko jak na Polskę.
Wiesz , sami sie dopalą
@top
Fajnie , że zamkneli.U mnie w mieście też była budka "Di Bongo" przy znanej drodze do podstawówki.Good Job.
Wole syrop na kaszel i Cholinex XDE. prowokacja
Τettmeier
03-10-2010, 19:41
Nie próbowałem nigdy dopalaczy i nie mam/miałem takiego zamiaru, ale jeśli giną przez to ludzie to chyba dobrze, że zamknęli? Ostatnio głośno o tym w mediach.. :s
ostatnio otworzyli u mnie dopalacze, wszystkie mochery ofc bunt i po tygodniu zamkniete.
#Lordzik#
03-10-2010, 19:47
Kiedy ma się w domu 16-letniego "byka" to przecież na kilometr widać i czuć czy pali i pije. Wystarczy się zainteresować, kiedy wraca do domu rzucić do niego od niechcenia "gdzie byłeś, co robiłeś?". Ale życie wielu rodzin wygląda tak, że tata od 9.00 rano chodzi pijany, mama w pracy cały dzień po powrocie do domu nie ma sił już na nic. Do tego dochodzą obowiązkowe godziny honorowe przed telewizorem przy ulubionych serialach, a dziecko wychowuje się na ulicy.Wszystko w tym temacie.
Dobrze, że ten syf pozamykali.
Chujowo. Teraz smutne wakacje będą ;<
⊕ Cineczeq ⊕
03-10-2010, 19:53
Mimo, iż całym sercem jestem przeciwko narkomanii, to akurat ta akcja mnie zniesmaczyła.
Po sławnym Krzyżu, rząd nie ma na czym maskować afer, więc nasz Słońce Peru - Donald Tusk postanowił zawalczyć z legalnymi 'dopalaczami'. Całe te działania, które prowadzi policja są bezprawne, gdyż nie ma ustawy zabraniającej zamykania takich punktów. Jakby powstała, owszem.
PO ma potrójny zysk, urosną % przed wyborami, PR wzrośnie, a takie rzeczy, jak chociażby dług publiczny, maskuje się w mediach sterowanych przez ową partię.
Cały sejm powinien zostać postawiony pod trybunał stanu i skazany na ciężkie roboty, ale wolimy poczekać, aż ta bańka zadłużenia pierdolnie. A co wtedy? Nadal wasz cudotwórca będzie miał dobry wynik w sondażach, bo Polska to w większości idioci. Żeby nadążyć w dymaniem przez PO musielibyście sobie doszyć drugą dupę.
Swoją drogą, żal mi tych rodziców z protestów pod fun shopami, próbują zwalić swoje błędy w wychowaniu na kogoś innego, jebani hipokryci przesiąknięci obecnym ustrojem - kryptokomunizmem. Czyli rząd sądzi, ze społeczeństwo to idioci (ależ ma rację, a jak to wykorzystuje) i trzeba obywatelom mówić i wtrącać się w każdą dziedzinę życia. Nie bierze pod uwagę tych 5%, które myśli - szkoda.
Inną sprawą jest też medialna nagonka na dopalacze, podaje się jedynie ofiary, bez zestawiania z 'biorącymi', ani np. użytkownikami papierosów.
$Carlos$
03-10-2010, 19:54
Bardzo dobrze, ze ten syf zamkneli.
Domcio666
03-10-2010, 19:59
hahah i bardzo dobrze ja nie nawidze zadnego ziolka ani nic z tych rzczy jedyne co pale papierosy i to tylko to ;)
@up 1 klasa gimnazjum i już palisz? ;o
@top Dobrze, że pozamykali ;)
Bambucha Rook
03-10-2010, 20:11
Zamknac Zamkneli ale i tak zaraz cos nowego wymysla :)
Paliłem to kilka razy, niby fajnie bo nic mi się nie stało.
Szkoda mi na to hajsu, już wole sobie papierosy kupić niż co chwile to palić.
Co do zamknięcia to good job.
Berafito Ryathhh
03-10-2010, 20:25
dobrze ktos powiedzial wyzej, ze moze i pare osob sie zatrulo tymi dopalaczami, ale gdyby postawic obok tego alkohol czy inne gowno to dam sobie reke uciąć, ze to drugie bylo przyczyną wiekszej ilosci zgonow/zatruc :)
ale bez kitu wiekszosc z was to widac pod jakim rygorem jestescie ;d mama mowi, ze zle to na forum to samo napisze. a co ku*** nie?
1st R. Boonek
03-10-2010, 20:27
dobrze ktos powiedzial wyzej, ze moze i pare osob sie zatrulo tymi dopalaczami, ale gdyby postawic obok tego alkohol czy inne gowno to dam sobie reke uciąć, ze to drugie bylo przyczyną wiekszej ilosci zgonow/zatruc :)
ale bez kitu wiekszosc z was to widac pod jakim rygorem jestescie ;d mama mowi, ze zle to na forum to samo napisze. a co ku*** nie?
Niby tak, ale chodzi o sam fakt ze dopalacze to tylko gówno ktore ma byc zastepstwem za "narkotyki" a kazdy kto palil prawdziwe dobre zielsko wie ze jest o niebo lepsze od dopalaczy ;o
Mikiel Psowi
03-10-2010, 20:28
http://img217.imageshack.us/img217/6783/60218153733051327439100.jpg
Jak tak wyglądasz to nie ma co sie dziwic
^top
Bardzo dobrze, 14 latki typu Berafito nie będą ćpać jakiegoś gówna z trutki dla szczurów czy z barwników.
Zbigniew Wodecki
03-10-2010, 20:43
Zamkną dopalacze to teraz wszyscy beda jarać skuna.
Dzięki czemu państwo nic nie bedzie zarabiać tylko tracić, na tych ktorzy pojda siedzieć.
Cały interes przejmie mafia, i tyle.
Gratulacje.
Mimo, iż całym sercem jestem przeciwko narkomanii, to akurat ta akcja mnie zniesmaczyła.
Po sławnym Krzyżu, rząd nie ma na czym maskować afer, więc nasz Słońce Peru - Donald Tusk postanowił zawalczyć z legalnymi 'dopalaczami'. Całe te działania, które prowadzi policja są bezprawne, gdyż nie ma ustawy zabraniającej zamykania takich punktów. Jakby powstała, owszem.
PO ma potrójny zysk, urosną % przed wyborami, PR wzrośnie, a takie rzeczy, jak chociażby dług publiczny, maskuje się w mediach sterowanych przez ową partię.
Cały sejm powinien zostać postawiony pod trybunał stanu i skazany na ciężkie roboty, ale wolimy poczekać, aż ta bańka zadłużenia pierdolnie. A co wtedy? Nadal wasz cudotwórca będzie miał dobry wynik w sondażach, bo Polska to w większości idioci. Żeby nadążyć w dymaniem przez PO musielibyście sobie doszyć drugą dupę.
Swoją drogą, żal mi tych rodziców z protestów pod fun shopami, próbują zwalić swoje błędy w wychowaniu na kogoś innego, jebani hipokryci przesiąknięci obecnym ustrojem - kryptokomunizmem. Czyli rząd sądzi, ze społeczeństwo to idioci (ależ ma rację, a jak to wykorzystuje) i trzeba obywatelom mówić i wtrącać się w każdą dziedzinę życia. Nie bierze pod uwagę tych 5%, które myśli - szkoda.
Inną sprawą jest też medialna nagonka na dopalacze, podaje się jedynie ofiary, bez zestawiania z 'biorącymi', ani np. użytkownikami papierosów.
Czasem pierniczysz takie głupoty, że aż żal czytać. Lepiej było zostawić te dopalacze w spokoju. Ty myslisz tylko o tym co źle robią, i to co zrobi rząd to tylko po to aby coś "zamaskować", albo żeby zwiększyć poparcie. Ważne jest chyba życie innych według mnie dopalacze = narkotyki.
@topic
Bardzo dobrze ;)
Widziałem reportaż na ten temat bodajże na TVP1. Moim zdaniem dobrze, że zamykają takie sklepy. Nigdy nie brałem i nie mam zamiaru brać tego typu świństwa tylko po to żeby na chwilę 'odlecieć'. ;s
Raz spróbowałem i juz nie tykałem wiecej dopalaczy, tak mi poryło w bani, ze nie widziałem co sie ze mną dzieje.
Jak dla mnie też dobrze robią.
Kapitan Alkohol.
03-10-2010, 21:18
A Ty oczywiście musisz zgrywać arcy mądrego na internetowym forum. Był temat o zielsku - mówiłeś że to złe jesteście ćpunami bo palicie itp, a jak państwo polskie pozbyło się większego gówna niż zielska - to też jest źle. Naprawdę nie wiem komu imponują te Twoje inteligentne teksty bo naprawdę chyba mało komu. Zaraz napiszesz że nie mam argumentów żeby z Tobą dyskutować - owszem nie mam i dyskutować nie będę, a Ty nawet jak nie wiesz co napisać to i tak zawsze musisz napisać czy coś jest legalne/nielegalne, prawne/bezprawne. Jesteś koleszko poprostu żałosny :)
#top
Bardzo dobrze że to wycofali, 24 (?) latek zgarniał hajs na młodych, głupich dzieciakach, ale skończyło się. Mam nadzieje że szybko nie powstanie coś zastępujące dopalacze. No i oczywiście jak ktoś up napisał dziwnie szybko powstała ta ustawa jak na polskie państwo :D
xD Lukki xD
03-10-2010, 21:21
Dobrze zrobili że wyjeb*li to gówno z rynku. Na kilku melanżach znajomi sobie kupili dopalacze, ja się tego nie tykałem i widziałem po nich, że to tylko strata pieniędzy. Jeden się pośmiał trochę, a resztę zmuliło tylko lekko.
Wczoraj jak byłem na dworze to sam byłem świadkiem jak policja w składzie 4 karków i jedna panienka z jakimś notesem grzecznie pukała do jednego ze sklepów z dopalaczami w mojej mieścinie, a są aż 3 na 22 tysięczne miasto... Nie przyglądałem się zbytnio tej akcji, akurat przechodziłem obok.
http://www.tvn24.pl/-1,1675867,0,1,co-jest-w-dopalaczach-wszystko,wiadomosc.html - artykul sprzed okolo tygodnia (;
Te dopalacze to gowno, ryja banie w chooy, nie wiem jak niektorzy z mojego miasta mogli to palic XD. 100 razy lepiej zapalic sobie naturalne :). Dobrze, ze juz z tym koniec ^^
Li$ek Von Lid3n
03-10-2010, 21:29
Palilem kilka razy dopy nie sa zle, dobre fazy. Nie chce zeby je zamkneli :P
@down
Przepalilem sie po tym jak zjaralem Bonzaii 0.5. 3 godzinna przepasc. Muka jak chuj
Palilem kilka razy dopy nie sa zle, dobre fazy. Nie chce zeby je zamkneli :P
A zabys sie tak fajnie przepalil i rzygal dalej niz widzisz.
@Top
Palilem raz Tajfuna i bylo w miare spoko lecz kumple mi opowiadali ze sie kilka razy przepalili i nie bylo za ciekawie. Osobiscie lubie sobie od czasu do czasu zajarac ziółka a dopalacze mnie po prostu nie interesuja .
zielony kwadracik.,
03-10-2010, 21:57
Tak na prawde to nie wina tych dopalaczy ze wiara sie zabija tylko wina tych ludzi co je biora. Palilem/wciaglaem/jadlem dopalacze jakies 3 miesiace cale wakacje i caly wrzesnien dzien w dzien i zyje ;C. Wszystko jest dla ludzi tylko trzeba korzystac i brac z glowa i to tyle.
#top
I dobrze i zle. Jak nie bedziecie mogli ogarnac naturalnego suszu konopi to byscie sobie kupili jakies dopalacze ;)
To jest syf nigdy tego nie palilem i nie bede palic.
Co do tematu bardzo dobrze ze to pozamekali.
Delorian17
03-10-2010, 22:04
Dopalacze ?? blee, zamknąć.
Zalegalizować zielsko xd
Dopalacze to tak naprawde podróba zielonego, która daje mniejszy efekt i jak dla mnie jest przereklamowana :D
Berafito Ryathhh
03-10-2010, 22:27
http://img217.imageshack.us/img217/6783/60218153733051327439100.jpg
Jak tak wyglądasz to nie ma co sie dziwic
^top
Bardzo dobrze, 14 latki typu Berafito nie będą ćpać jakiegoś gówna z trutki dla szczurów czy z barwników.
HAHAHAHAH boze smieszy mnie cos takiego, wjezdzasz mi ze wygladam jak jakis pajac JP 50% bo go juz raz spisali, a sam ubeku jeb*** w szkole dostajesz wpierdol co drugą przerwe.. matini czy jak mu tam bylo kiedys nam na vt opowiadal jaki to z Ciebie spinacz i jak on sam sie czasem smial jak tutaj gadales niestworzone rzeczy a wychodziles z domu to wracales albo z pustym portfelem albo z poobijaną twarzą... ale dobra juz mniejsza z tym, w sumie stawiając sie w twojej sytuacji tez bym pewnie tak robil.
Wracajac do tematu - nigdy tego nie bralem, a ty przyszly mocherecie widze, ze przeczytales angore lub co gorsza zobaczyles jakie to przejeba** zło z dopalaczy jest w wydarzeniach, prawda? Po 1 jak sienie myle, to bylo to sprzedawane jako przedmiot kolekcjonerski (tak jak nasionka jarania na dziesiatkach stron w internecie a nawet w sklepach), z tymze z tego nikt sobie nie robil, bylo to legalne dopoki ktos nie zaczal tego hodowac, a jak zaczal hodowac to kto mial przypal? kupiec, nie sprzedawca! Tutaj powinno byc tak samo ;) Przynajmiej ja o tym kolekcjonerstwie slyszalem, nie wiem czy to prawda bo sie szczerze mowiac dopalaczami zbytnio nie interesowałem, chociaz napewno bardziej niz ty, w kosciele sie nasluchac glupot a potem powtarzac idiotyzmy bez zastanowienia haha :D
Nawet jesli tak nie jest (a raczej nie bylo) to jeden argument podalem, a ty z dupy wziete riposty tutaj zaczales strzelac bo co? reputa Ci ktos da? zniszczylem cie tak samo jak ten ziomek z tej klasy co miales z nim wf ;d nastepnym razem trzym dziure sciero :)
nigdy nie paliłem dopalaczy bo wiem że to gówno
jestem "Smakoszem" Thc ;)
Pogromca Tarina
03-10-2010, 23:25
Zapewne zamknięcie punktów sprzedaży dopalaczy przyczyni się do rozwoju dilerki w miastach, która i tak w niektórych miejscowościach jest rozwinięta na szeroką skalę. Młodzi niedoświadczeni mieli okazję poczuć ten jakże porządany przez nas stan i zamknięcie dopalaczy jest dla nich problemem. Więc rozpaczone nastolatki z pewnością będę próbowały skminić sobie zielsko, a że pieniądz potrzebny, to szybko znajdą sprzedawcę. Już wyobrażam sobie ich śpiewających na komendzie od kogo dostali te zielone coś.
Więc to ma swoje plusy i minusy. Dla ludzi niekorzystających z używek z pewnością było to dobre posunięcie. Ja osobiście mam to daleko gdzieś i tak z tego nie korzystałem, więc jest mi to obojętne. Kto się chciał tym truć, to się truł. Przynajmniej czarny rynek ( ; d )był mniej zagrożony przez nieodpowiedzialnych nastolatków palących na ławkach.
Mateusz Soprano
04-10-2010, 06:59
Tak czy siak ja się ciesze że zamykają.Bardzo mnie to cieszy,takiego gówna nie powinno być w Polsce,ba na Świecie!Osobiście jestem przeciwny nawet papierosom czy alkoholowi,jak w Polsce nie będzie ani jednego sklepu z tym świństwem to donald ma u mnie dużo plus:)
.Xienus.
04-10-2010, 07:25
nigdy nie paliłem dopalaczy bo wiem że to gówno
jestem "Smakoszem" Thc ;)
widziałeś thc... słyszałeś ze takie coś jest w gandzi i skończyło się...
przychodzi zgredek do dentysty
-zgredku gdzie ty masz zęby!!!???
- mam wyjebane!!!
@top
i bardzo dobrze...
A niech zamykają.
Zrobić legalne zioło i życie jest bardziej zdrowe i kolorowe.
Ero Senin
04-10-2010, 08:10
Nigdy tego nie brałem i cieszę się z tej akcji : )))))
pomozplz
04-10-2010, 15:45
u mnie powstal tego typu sklep fajnie ze je zamykaja ;d
Szkarlatny leon.
04-10-2010, 19:31
Moze jak w koncu zamkna dopalacze to bedzie legalizacja ziola? ;>
Osobiscie jestem za tym aby zamkneli, u mnie w miescie wszyscy prawie kupywali przez jakies 3 miesiace lecz pozniej otworzyli duzo wiecej sklepow i prawie nikt juz nie kupowal :P
Krulowiec
04-10-2010, 19:47
Dobrze zrobili , nie rozumiem tego dlaczego ktoś wie o tym co jest w składzie tego 'gówna' oczywiście na opakowaniach tego nie piszą bo po co, ale w tv ciągle o tym gadali a typy nadal się tym truli , trutnie jedne O.o
Jak dla mnie to syf w chuj i tyle. Powinno być 100% za ale okk
Król dopalaczy: Moi klienci to debile!
http://www.fakt.pl/Krol-dopalaczy-Moi-klienci-to-debile-,artykuly,84056,1.html
Tak czy siak ja się ciesze że zamykają.Bardzo mnie to cieszy,takiego gówna nie powinno być w Polsce,ba na Świecie!Osobiście jestem przeciwny nawet papierosom czy alkoholowi,jak w Polsce nie będzie ani jednego sklepu z tym świństwem to donald ma u mnie dużo plus:)
Synek, naucz się stawiać spację po znakach interpunkcyjnych _/
Nie wiem czy mam się śmiać czy płakać. Dla ciebie to najlepiej jakby w Polsce było żarcie na kartki bo nic ci się nie podoba...
#
Te sklepy były najczęściej otwierane przy szkołach bo tam mieli najwięcej kasy ze sprzedaży. Gnojki tylko zatruwały się przez własną głupotę. Dobrze, że zamykają te gówniane sklepy xd
Orson_Pall
04-10-2010, 20:21
wiecei, jak wyglada zamknieta placowka z dopalaczami u mnie w miescie? Sklep jest zamkniety, za szyba wetknieta kartka z numerem telefonu, i wywieszona informacja, ze lokal nie jest na sprzedaz ;)
Raz mi się zdarzyło zapalić tzw. Konkret ale z niewiedzy. Myślałem, że to blant z zielonego :o Wcale nie byłem pijany, a weszła taka bomba, że bałem się cokolwiek dalej pić, bo nie wiem jakie miałbym potem odpały. Jak dla mnie to jedno wielki gówno. Osobiście nie mam zamiaru tego więcej ruszać i jak dla mnie to w zamian za usunięcie dopków powinni zalegalizować zioło, bo wiadomo, że kto pali to dalej będzie palił.
Dark Devorious
04-10-2010, 20:46
Jak dla mnie wisi mi to czy to zamykaja czy nie. Ja tego nie biore a Ci co beda chcieli cpac zalatwia sobie i tak towar i tak..... Wole browara strzelic niz sie jakimi gownami ze szczurow truc.
Teotihuacan
04-10-2010, 21:10
nie palilem nie bralem nic
ale.....
ale zaoszczedzilem 590 zł, i wszystko wydaje na dopalacze, po zakazaniu tego bedzie w chuj drogie;]
poczekam na piatek i znizka 90% ;]
A ja myślę, że niepotrzebnie zamykali, bo gdyby dobrze poszło, to by był taki sklep u nas niedaleko ;[ Kasiorke bym trzepał na tym ;DDD Kupuje się za 15zł a sprzedaje za 60 : D A kupywać by na pewno kupywali, bo nie ma w pobliżu nic takiego ;D Ogólnie nigdy żadnego dopalacza nie brałem, za to zioło paliłem i powiem, że całkiem, całkiem ;]
Dobrze ,że to usuwają.
To siedlisko narkomanii ,ale za 2 miesiące znów stworzą pewnie jakiś specyfik ,który będzie tak samo szkodliwy jak to.
a ja tam wole flegamine i tabletki do ssania hepatil
#top
i jest oki
N-series
05-10-2010, 14:41
na onion forum o dopalaczach dobrze piszą , zobaczcie sobie
@topic mi to lata;d , nie pale od dawana i nie żałuje , syf
nawet jak to zamkną to gimbuski które zasmakowały tego będą motać na lewo ;]
Woder (: !
05-10-2010, 14:54
Dobrze ze zostaly wycofane , przez to pare osob juz "zaliczylo zgon".
Dobrze ze zostaly wycofane , przez to pare osob juz "zaliczylo zgon".
chu, w newsach mowili ze nie ma na pismie jakoby ktos umarl przez dopalacze!
zamiast dac wiekszy podatek i miec zarobek i łatac dziure budzetowa to wola zamknac bezsens ..
@@@
nie lubie cpunow i nie cpam : >
Kaziu Extreme
05-10-2010, 16:03
Bardzo dobrze ze zamkneli. Nigdy tego nie bralem ale znam kilka osob co sprzedawalo telefony za to;s. Nie wiem jak beda dalej zyc xD ale mam wyjebane w cpunow.
Panek Kitara
05-10-2010, 16:45
W sumię od czasu do czasu paliłem dopalacze jak nie było normalnego zielska.
W tv mówili o tym że ludzie umierali dowody plx? a jak ktoś umarł to zapewne nie przez palenie, tylko przez tablety,kokolino aka inne syfy XD.
Dopalaczy nie ma, są dilerzy Ci którzy kupowali w dupalaczach,będą teraz latać po dilerach i kupowali różne takie specyfiki. tyle na ten temat.
Jak popatrzyłem na skład dopalaczy, to mnie dzwigło że taki syf paliłem. ; o
Flamaster
05-10-2010, 17:02
@up
W Łaziskach Górnych na Śląsku zmarł 20-letni mężczyzna. Przed śmiercią powiedział, że wziął dopalacze.
Masz dowód :D
@top
Nie pale, nie mam zamiaru(dopalaczy ofc). Wole żyć w czystym powietrzu od dymu papierosa lub zapachu piwka niż brać jakieś żalosne dopalecze i nie wiedzieć co biore.:cool:
Lagga v3
05-10-2010, 20:18
lepiej wypalic jakies pozadne ziolo niz cpac jakies gowno tak jak kosmo te swoje tabletki XD
@top
Dobre posuniecie .:)
Całe te działania, które prowadzi policja są bezprawne, gdyż nie ma ustawy zabraniającej zamykania takich punktów.
Zamykanie sklepów z dopalaczami nie było kierowane ustawą lecz zarządzeniem premiera...
Nie będę sie rozpisywał, bo nie mam zbytnio czasu.
Z jednej strony dobrze, że zamknęli, z drugiej nie.
Są osoby, które potrafią z umiarem korzystać z dopalaczy i super się przy nich bawią. Są też bezmózgie dzieci, które nie zdają sobie sprawy z konsekwencji, po zażyciu zbyt dużej dawki.
Opierd*l należy się sprzedawcą, bo na pewno znaczna ich część nie prosiła o dowód osoby, która chciała kupić dopalacze. Czy oni nie widzą, że to są dzieci !?
Zamknięcie wszystkich sklepów z artykułami kolekcjonerskimi, było wg. mnie pochopną, nieprzemyślaną decyzją.
Essam Al Ridi
06-10-2010, 04:53
Ciesze sie ze zamkneli dopalacze. a do "nocha" to moge fete brac :C wiec tak szybko gry nie skończe ;) a Ty bonek blazo mozesz tylko pisac gz podczas kolejnych awansow .cya
Trampish
08-10-2010, 19:52
Chciałbym, żeby pozamykali bo to syf. Już lepsze papierosy do palenia niż to coś. U mnie w mieście już zamkneli, ale słyszałem, ze chcą od nowa otworzyć ; /
Zarexoholik?
09-10-2010, 09:58
Dobra robota, zamknęli ten syf i teraz nasze polskie ćpunki będą się ciąć. ; [
Trikol <3
18-10-2010, 19:40
O tak , narkoman musi sie wypowiedziec.
A wiec w tym kraju jest jedna wielka P A T O L O G I A.Dlaczego dopuscili wogole dopalacze do sprzedazy? Przeciez wiadomo ,ze chemia bedzie truc albo zabijac.Nie prosciej by bylo zalegalizowac normalne zielsko , ktore by sobie roslo z ziemi zdrowe i nikt by sie nie trul tym.Po co maja oplacac dilerow ziola w wiezieniach skoro panstwo moglo by zbic niezla fortune na tym?
Druga sprawa. Czemu wszystko zwalaja na same dopalacze? Jak ma sie leb to czlowiek sie bawi narkotykami ,a nie narko czlowiekiem.Wogole slyszalem takie lotki po wodce ,ze typkowi sie zatrzymala reakcja serca , a po normalnym zielsku nie ma szkod naduzywania [no , psychiczne to tak] , ale to wszystko zalezy od czlowieka. Jednym slowem w dupie mam te dopsy, kretyn tylko caly czas to kupuje. Ja osobiscie kupowalem jak nie bylo skad ziola wziasc(czyli moze z 6 razy?).Czekam na pojazd od cinqa aka prawo i sprawiedliwosc.
Luko the Master -.^
18-10-2010, 20:04
Szybka to zamknęli ; P
Nie palę tego osobiście więc wyjebane xD
Tak ....tylko konopia sie liczy
#Arcade
brawo za odświeżenie, archeologu
#topic
Elo dopalacze to gówno ruszyłem raz armagedona i już nie rusze, to samo co te twarde narkotyki, ruszyłem raz kryształ i już nie zamierzam.
Dopalacze to gówno :| Ciesze się że to już zamkneli ;)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.