View Full Version : [Forum] Sposób reformacji serwera.
1. Reformacja serwera - jak wiadomo serwer powoli traci graczy. Niektórzy to debilne dzieci, inni to boterzy, a tylko nieliczna część to inteligencja lub osoby grające uczciwie. Tylko jak temu zaradzić?
A) Nowy serwer. Było wiele tematów o tym, aby powstał nowy serwer. Oczywiście brak odpowiedzi od administracji lub odpowiedź odmowna. Pytanie tylko dlaczego? Boicie się, że stary serwer 7.6 straci całkowicie graczy, jak serwer 8.42 po wprowadzeniu ROXa?
Oczywiście, że po zrobieniu nowego serwera, na starym będzie grało mniej osób. Ale co z tego, jeśli po odpowiedniej reklamie i po kilkudniowym/kilkutygodniowym uprzedzeniu do gry wróci wiele osób, które grały dawniej i przybędzie więcej nowych graczy?
Nowy serwer pozwoli wszystkim wystartować na nowo, znowu każdy będzie miał szansę na TOP10.
Exp: 3-5
Loot: 1
Mlvl i skills: bez zmian
Mapa: ta sama
Starego serwera już nie zmienicie! To, że wprowadzicie drogi quest czy coś innego nic już nie zmieni.
Powiedzcie mi, *****, dlaczego nie chcecie chociaż spróbować?
B) Tutorzy/GM - w przypadku nowego serwera, warto by było zwiększyć ilość osób zajmujących się serwerem. Na tym forum jest masa ludzi ogarniętych, którzy by naprawdę świetnie zajęliby się serwerem.
Nie róbcie czegoś takiego, że ludzie mają się ukrywać. To w niczym nie pomoże, a tylko wam zaszkodzi. Przykładem jest Scoop, aka Muflon. Wszyscy od dawna wiedzieli, że to ta sama osoba, ale nie było dowodów. A wiecie skąd było o tym wiadomo? Bo Muflon ma charakter, który bardzo trudno ukryć. Tak samo wiele osób straciło Tutora, bo mają taką, a nie inną osobowość i łatwo odgadnąć kto kim jest.
Straciliście na wstępnym rekrucie kilka fajnych osób, np: Kazka czy Marika. Oni byliby dobrymi tutorami, ale wy, w swej ogromnej inteligencji, wymyśliliście, że mają się ukrywać. Tylko, ***** mać, po co??
FORUM, czyli kolejny wielki śmietnik.
A) Od jakiegoś czasu liczba moderatorów i klinerów mocno się zwiększyła. Tylko dlaczego? Odpowiedź była taka, że inni nie wyrabiają. No to może zamiast dawać większej ilości osób pozycję, zmienilibyście obecnych?
Czy szef, który ma leniwego pracownika i nie wyrabiają z pracą (tutaj też chodzi mi o to, że np.: nie mogą pilnować forum, bo szkoła, etc) to czy taki szef zatrudni nowych pracowników czy wypierdoli tego, który nic nie robi? Ano wypierdoli tego co nic nie robi lub robi zbyt mało i zatrudni innego na jego miejsce. A nie przyjmie kolejnych 10.
Jeśli moderator lub kliner ma 15 minut dziennie, bo musi się uczyć czy robi coś innego, to zamieńcie go na kogoś innego, kto ma czas, a nie dojebujecie kolejnych, którzy robią tak samo.
B) Licznik postów i regulamin. Są dwie możliwości: albo wyłączacie go w ogóle, albo jest na całym forum*. Nabijanie postów to coś co można na tym forum robić legalnie. Przykładem tego jestem ja - nabiłem ok. 800 postów w ciągu 1,5 miesiąca (czy coś koło tego). Wystarczy wykorzystać luki w regulaminie, których jest od chuja i jeszcze trochę.
Przykłady:
Zakazane jest powtarzanie czyjejś wypowiedzi. Jeżeli ktoś coś napisał, a Ty chcesz napisać to samo, nic nie dodając od siebie i nie wnosząc do tematu, wstrzymaj się i lepiej nic nie pisz.
To jest takie pojebane, że to śmiech na sali. Czy wy widzicie co tutaj jest napisane? Jeśli tak, to radzę zmienić ten punkt. Inaczej w każdym temacie powinien być jeden, dwa lub, co najwyżej, cztery posty. Bo inaczej łamiemy regulamin.
Posty nie wnoszące nic do dyskusji(typu Dzięki, Thx, Spoko) będą usuwane przez moderatorów.
Aha*.
Tematy w których nikt nie wypowiadał się co najmniej od miesiąca czasu, uważane są za stare. Celowe ich odświeżanie (np. nabijaniem postu) jest zabronione. Wyjątkiem jest rzetelna wypowiedź wnosząca coś nowego i istotnego do tematu.
Szkoda tylko, że od razu 5 dzieciaków napisze: "jebany archeolog", "patrz na daty, debilu", "ale jesteś głupi, bo odświeżasz temat sprzed x miechów" i do tego to nie oni, a koleś, który odświeżył dostanie warna.
Nie piszemy dwóch postów na raz [double post], jeżeli chcesz coś dodać/zmienić użyj opcji edytuj.
TU JEST WŁAŚNIE NAPISANE, ZA CO POWINIEN BYĆ WARN ZA NABICIE POSTA!
*wyjątkiem są działy screeny/filmy, gdzie czasem ciężko coś więcej napisać. I jeśli gdzieś miałby być wyłączony licznik, to właśnie tam.
C) Usuwanie niewygodnych treści dla administracji. Proszę bardzo:
Na forum panuje wolność słowa, każdy ma prawo wyrazić swoją opinię.
Rozumiem usunąć temat, w których co drugie słowo to "*****" lub gdy ktoś nadużywa niecenzuralnych epitetów stronę administracji, ale jeśli ktoś pisze swoje zdanie o aktualnej sytuacji, to jest to jego sprawa. Nie usuwajcie tematów, bo kolesiowi się nie podoba, że wy robicie to tak, a nie inaczej. Ma prawo do wypowiedzenia swojego zdania, jeśli robi to w sposób kulturalny i rzeczowy.
PRZYPOMINAM, ŻE TO WY NAPISALIŚCIE TEN REGULAMIN, NIE MY! WIĘC JEŚLI WYMAGACIE STOSOWANIA SIĘ DO NIEGO OD NAS, TO WYMAGAJCIE TEGO TEŻ OD SIEBIE!
Rozwiązanie problemu forum:
1. Wyczyszczenie forum z kont zbanowanych.
2. Całkowite wyczyszczenie forum, czyli usunięcie wszystkich tematów (wyjątkiem może być dział poradniki, gdzie jest wiele bardzo ważnych rzeczy).
3. Ponowny i oficjalny wybór na moderatorów forum!
4. Większa aktywność administracji na forum.
Uprzedzajcie nas o tym, że np.: jutro forum/serwer wyłączycie, bo chcecie coś zrobić, informujcie nas kto, za co i dlaczego on dostał pozycję/nagrodę czy nawet odpowiadajcie w dziale propozycje: to można, tego nie można, nad tym muszę się zastanowić. Tygrys, ty kiedyś to robiłeś, dlaczego teraz znowu idzie na nas zlewka? Jeśli już macie dosyć prowadzenia serwera to może przekażcie to komuś innemu?
Ewentualnie można by jeszcze, ale można je sobie darować w sumie:
a) odbanować ludziom ich pierwsze konta, jeśli by chcieli odzyskać nick.
b) zdjąć warny będące na koncie dłużej niż 2 lata.
To już wszystko na ten temat ode mnie. Wypowiadajcie się, co wy myślicie o obecnej sytuacji na serwerze.
twojego pytania "czemu nie spróbujecie z nowym servem?" Boją się, że będzie powtórka z rozrywki (rox). I słusznie.
Jakby wprowadzili normalny serwer (nie fun) to by tylko na tym lepiej wyszli.
Ta dobre choc ostatnio widzialem post tigera i mowil ze nowy server 7.6 nie powstanie :D
A co do licznika postow mysle ze powinien byc w kazdym dziale
.Xienus.
06-10-2010, 17:19
jestem jak najbardziej takiego zdania jak ty...
jednak nie będzie drugiego serva... ale jest cień nadziej bo tygrys pisał "a na przynajmniej nie ta takich zasadach"
Azbestowy v.62.0
06-10-2010, 17:20
W sumie to całkowity reset forum byłby nawet fajny xd Już sobie wyobrażam tą pogoń za setnym postem. Co do twojego pytania "czemu nie spróbujecie z nowym servem?" To moim zdaniem administracja poprostu boi się, że będzie powtórka z rozrywki (rox). I słusznie. Owszem, na samym początku byłoby pięknie. Niestety takie rzeczy szybko się nudzą. Lepiej mieć jeden serv z 150 osobami niż dwa z taką samą ilością graczy (chodzi mi o koszta wynajęcia takiego serva)Wydaje mi się, że na apo już nigdy nie napłyną nowi użytkownicy. Poprostu klient 7.6 to inna epoka.
#Lordzik#
06-10-2010, 17:25
Co do nowego serwa z mojej strony raczej negatyw Xd. Na kliencie 7.6 już nie będzie grało tyle osób co chociażby ze 2-3 lata temu. Dzieci teraz kochają zabijanie np. jednego ms'a w 5 osób. Myślę, że nowy 7.6 nic by nie dał, ponieważ z "nowymi" graczami liczba osób online nie przekraczałaby tak czy siak 250. :]
Co do Forum raczej w większości się z tobą zgadzam. Na co wyłączenie licznika postów w niektórych działach? Co komu zależy kto ile ma postów. Dla mnie mogą mieć i po 10k i co to daje? Przecież to tylko wyświetlana liczba... XD.
Napisałeś się ostro, ale raczej niepotrzebnie.
Nowy serwer 7.6 niepowstanie.
Musimy pocieszycić się tym co mamy.
Dla mnie jest ok. ;)
Zgadzam się z Tobą, nic nie robią i płaczą, że jest źle a administracja to same nieogary -.-
http://1.bp.blogspot.com/_BQmLXamsa7U/Swjt_xh_LBI/AAAAAAAAAKs/b90Mgh9CCnQ/s1600/370383.jpeg.png
1. Wyczyszczenie forum z kont zbanowanych.
W sumie można, posty i tak zostają, bo oznaczone usunięte konto zostaje jako guest.
2. Całkowite wyczyszczenie forum, czyli usunięcie wszystkich tematów (wyjątkiem może być dział poradniki, gdzie jest wiele bardzo ważnych rzeczy).
Idiotyzm. Na tym forum oprócz działu poradniki jest mega wiele innych bardzo ciekawych i wartościowych przede wszystkim tematów, które są zasobnikiem ogromnej wiedzy i litrów potu przelanych żeby to napisać. Ile klawiatur się zepsuło, żeby prowadzić ożywione dyskusje, vide Piłka Nożna~, albo legendarne Czy przeszkadzają ci metalowcy.
3. Ponowny i oficjalny wybór na moderatorów forum!
Można, wybrać jakieś ogarnięte osoby i przestać zabawy z ukrywaniem, kryciem, kombinowaniem. Kadra tym samym kładzie sobie osobiście kłody pod nogi i potem się dziwią ludzie, że z tutorów robią się cleanerzy ;>
Dodatkowo, przydałaby się reinterpretacja regulaminu forum, bo jest on bardzo nieklarowny i jak wszyscy wiemy, nie każdy tutaj przestrzega pewnych punktów, vide ten, który mówi o multi-kontach
B) Licznik postów i regulamin. Są dwie możliwości: albo wyłączacie go w ogóle, albo jest na całym forum*. Nabijanie postów to coś co można na tym forum robić legalnie. Przykładem tego jestem ja - nabiłem ok. 800 postów w ciągu 1,5 miesiąca (czy coś koło tego). Wystarczy wykorzystać luki w regulaminie, których jest od chuja i jeszcze trochę.
Spójrz na dział Sport, który tętnił życiem, a po wyłączeniu tam licznika postów, bo niektórym się zrobiło smutno, że mam tam prawie 300 postów(o kur*a kurde!) prawie umarł. Jak już gdzie indziej wspominałem, forum = posty, a jak ich nie będzie, to nie będzie też forum. Moim zdaniem licznik postów powinien być wyłączony tak jak było to miejsce kiedyś - w działach screeny, filmy, oraz hyde parku, który powinien być zmieniony, tak jak całe forum wielotematyczne(http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=76311 i http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=62999)
Jeśli moderator lub kliner ma 15 minut dziennie, bo musi się uczyć czy robi coś innego, to zamieńcie go na kogoś innego, kto ma czas, a nie dojebujecie kolejnych, którzy robią tak samo.
Nie każdy ma dnie wolne, żeby siedzieć na forum godzinami i sprzedawać. IMO nawet osobnicy, którzy mają te 15 minut dziennie mogą się ze swojej pracy bez problemu wywiązywać. Veto ma tylko jeden dział, którego ogarnięcie zajmuje mu parę chwil. Nie musi siedzieć dniami i nocami, żeby tam był porządek. To zależy od ilości działów. Jeśli ma się 1, to wystarczy 15 minut, jeśli administracja daje cleanerowi/moderatorowi 2-3 działy, to trzeba poświęcić tego czasu trochę więcej.
Co do nowego servera 7.6 - byłbym bardzo za. (z możliwością przeniesienia postaci na tych samych zasadach co z rox'a na 8.42 - oczywiście za pewną opłatą.) Na pewno przyciągnęłoby to NOWYCH graczy, którzy rezygnują z gry na apo, gdy widzą, że postaci tutaj mają już miliardowe poziomy i dogonienie czołówki nie miałoby żadnego sensu.
Dobry temat do rozkminy, ale cudem byłoby, gdyby ktoś kolorowy tutaj zajrzał. Bo APO to 'coś się stało? Oj tam, cicho bądź, za tydzień nikt nie będzie pamiętać'
jeżeli chodzi o nowy serwer to jestem na nie! Wystarczył by ultra duży ubdate na serwerach 7.6 i 8.42.Można by było zwiększyć liczbę maperow by mapa apo byla stale aktualizowana! Z nowym serwerem by bylo jak z 8.42 wszystcy chcieli serwer ekipa go zrobila a potem kompletnie olała!
Jeżeli chodzi o forum to jestem za ponownym wyborem moderatorow ale to my jako spolecznosc forum powinni dana osobe wybrac! Dodatkowo taka osoba wybierala by clenera ktory by pomagal gdy dany moderator jest nie obecny
Szugi Bugi
06-10-2010, 18:22
Oczywiście, że się zgadzam. Chociaż nie gram w tibie od kilku miesięcy, to z chęcią zagrałbym na nowym APO.
Można by było zwiększyć liczbę maperow by mapa apo byla stale aktualizowana
Jeśli już macie dosyć prowadzenia serwera to może przekażcie to komuś innemu?
Pisząc to zdanie właśnie to miałem na myśli. Jeśli Tygrys/Morty nie mają czasu na serwer, to niech zrobią rekrutację na maperów/skrypterów. Na tym forum na pewno znajdą się osoby potrafiące robić ładne mapy czy skrypty do npc/questów/rzeczy.
Krulowiec
06-10-2010, 18:36
Myślę , że niektóre propozycję są dosyć dobre inne wręcz przeciwnie idiotyczne.
Może teraz po tej całej akcji administracja skupi się kogo bierze do ekipy, sądzę, że teraz cleanera a nawet moderatora , powinien dostać Crayon.
sqlterpa
06-10-2010, 18:42
Co do wypowiedzi Tygrysa: napisał, że nie powstanie nowy server, przynajmniej na takich zasadach jak proponowali różni użytkownicy...
@top
Tak po części się z Tobą zgadzam, ponieważ właśnie co im szkodzi chociaż na chwile puścić taki server? Mam tutaj na myśli na próbę... Zobaczymy ile ludzi zacznie grać! Po doskonałej reklamie na pewno liczba graczy wzrosłaby;/
ale oczywiście my sobie możemy tak pisać a oni (czyt. Administracja:)) i tak nawet tego nie rozważą...
Jeszcze co do servera, to jeżeli taki powstałby to raczej bez hotów (plx) ;)
@edit
Na tym forum na pewno znajdą się osoby potrafiące robić ładne mapy czy skrypty do npc/questów/rzeczy.
np. Wiceps, myślę że zgodziłby się ;D
To tak, według mnie nowy server 7.6 mógłby powstać. Jednak nie powinni się nim zajmować osoby które poświęcają czas obecnemu 7.6 oraz wyróżnienie go od obecnego servera myślę że bez hotów i dlatego jestem za powstaniem drugiego 7.6 a co do forum to jestem tego samego zdania co autor.
I powinniście poświecić trochę czasu aby gra, forum i codzienność APO odżyła bo teraz to jest dno a Server i Forum osiadł DUPĄ na dnie :cool:
123 Untraceable widzi xd
06-10-2010, 19:04
Wolność słowa?:D
Moim zdaniem niektórzy są za głupi, żeby zrobić new serv choć byłyby korzyści a pacc kosztował by tyle samo (albo troche mniej na poczętek;d)
Moich 3kolegów nie gra bo uznało że musiałby kupować konto allegro bo jak by tego nie zrobił to by był NIKIM (popieram)
3qmpli nie gra 5nie zagra
już macie 8pacc x np 3 i nie tylko ja mam kolegów
do tego nie lubicie allegro?
jakby byl new serv to nikt by tam allegro nie sellał nic (niebyło by czego)
dostałem warna za podobny temat a teraz za tego posta(wolność slowa!)
dostane upomnienie albo warna
Bartolomeziom
06-10-2010, 19:13
To dobry pomysł chociaż ciągle wierzę że kiedyś zobacze swó nick w top10 ;d
Powinni utworzyć kolejny serwer 7.6.
A w........lić tego cs'a . I reklamować się nawzajem z innymi serwerowniami choćby cs'a...
Jest masa ludzi potrzebujących reklamy ;d
On nic nie zrobi za darmo..
Może teraz po tej całej akcji administracja skupi się kogo bierze do ekipy, sądzę, że teraz cleanera a nawet moderatora , powinien dostać Crayon.
Posrało cię?
123 Untraceable widzi xd
06-10-2010, 19:19
To dobry pomysł chociaż ciągle wierzę że kiedyś zobacze swó nick w top10 ;d
Powinni utworzyć kolejny serwer 7.6.
A w........lić tego cs'a . I reklamować się nawzajem z innymi serwerowniami choćby cs'a...
Jest masa ludzi potrzebujących reklamy ;d
popieram i ci (Topic też) daje reputa;d
ps
reklama z apo to kurde ktoś zakłada serva płaci mortissowi 300zl za tydzień i ma z 300graczy+ xD ehehee
Szansa, że wypowie się tu Mortiis jest mniejsza niż trafienie szóstki w dużym lotku.
Nie gram w tibię http://i55.tinypic.com/2i87nus.jpg
@topic
Wszystko jedno
Anusiak Wielki
06-10-2010, 19:26
jestem na tak bo duzo ludzi nie gra na 7.6 bo dodali nowe itemy/potworki -.-
wg mnie to byl wielki blad tego serwera...
Lepiej bym tego nie ujal, po prostu to, co napisales, to mi wyjales prosto z ust xd.
REFORMACJA SERWERA
A) To co napisales to prawda, nowy serwer przydalby sie, gracze by powrocili, pograli na nowym, a potem ewentualnie wrocili na stary, lub na 8.42. O nawet tych 50 graczy warto powalczyc, nie? (:
B) Nie wiem co administracja chciala sprawdzic poprzez zrobienie tego, ze nowy tutor ma sie ukrywac. Nie zczailem tego, bo wlasnie jak napisales niektorych nawet po stylu pisania mozna zgadnac, kto kim jest... To bylo niedobre posuniecie i niektorzy, krotych ujawniono jest szkoda, bo moze i byliby lepszymi/tak samo dobrymi tutorami jacy sa teraz.
FORUM
A) Co do cleanerow/modkow tez sie zgadzam, pare(wydaje mi sie, ze wiekszosc) co na prawde pracuje by zostalo, a reszta zostalaby wywalona. To dobre rozwiazanie, oraz szansa na zostanie cleanerem przez innych graczy.
B) Co do tego licznika postow to tez juz pare razy pisalem, czemu nie nabijaja sie posty w niektorych tematach? Nie wiem, co jest zlego w posiadaniu duzej ilosci postow, to nawet lepiej bo uzytkownicy sa bardziej aktywni, no czyli na forum jest ciekawiej.
Heh, te luki w regulaminie odczuwam tez, 'nabijam posty', ale wszystkie posty pisze uzasadnione, gdzie mam zdanie na jakis temat i jest to najczesciej dluga/madra wypowiedzhttp://i55.tinypic.com/2i87nus.jpg
C) E tam, po prostu boja sie krytyki? :confused: Trzeba przyjac wszystko, nawet to najgorsze, to motywuje do lepszego dzialania (:
1. Dobre posuniecie, ale konta do 150-200 postow? Dlaczego? To napisales nizej w punkcie a.
2. No niektore dzialy mozna zostawic, ale niektorym przyda sie wyczyszczenie.
3. No wiadomo, wywalic nie pracujacych, przyjac swiezych, chetnych do pracy.
4. No to juz nie nasza broszka, niech sami sie postaraja.
No to kurde zapraszam do lektury xd
Administracja może boi sie, że nowi gracze nie przyjdą tak ochoczo jak kilka lat temu. Postaw się w ich sytuacji. Tworząc nowy serwer część osób grających na starym serwerze przeszłaby na nowy serwer, druga część zostałaby na starym, a trzecia część odeszłaby w ogóle, bo na starym 7.6 gra mniej osób i gra jest nudniejsza.
Wprowadzenie nowego serwera wiąże się z dużym ryzykiem i możliością poniesienia ogromnych strat. Jeżeli administracja chciałaby zaryzykować, niech stworzy nowy serwer. Jeżeli chcą się czuć pewnie, niech nic nie dodają :)
Więcej nie napiszę, bo musiałbym dosłownie powtórzyć słowa Crayona.
Nie zmienisz niczego w tym,dzieci były i będą,atmosfera się nie zmieni.
Jak dodadzą serwer,zamiast wrócić osoby to odejdą z 7.6.
#Nie, po co drugi taki sam serwer z expem takim samym?
Jeśli chodzi o nowy świat to byłbym za wprowadzeniem całkiem oddzielnych serwerów nie pod szyldem APO, ponieważ on jest przereklamowany, ale oczywiście działający na firmie Intergaming. Mortiis, Tygrys i całkiem inna ekipa do przygotowania/prowadzenia serwera, oczywiście pod najnowsze wersje klienta Tibii.
Nie zmienisz niczego w tym,dzieci były i będą,atmosfera się nie zmieni.
Jak dodadzą serwer,zamiast wrócić osoby to odejdą z 7.6.
#Nie, po co drugi taki sam serwer z expem takim samym?
Piszesz ze dzieci byly i beda,to czemu ***** mac nie odejdziesz ? Nie rozumiesz ze to TY jestes postrzegany przez 3/4 apo za najwiekszego dzieciaka i bottera na całym tym zasranym ots?
Luko the Master -.^
06-10-2010, 21:59
Jestem na NIE !
Nie zrobią takiego serwera. Gdyż mało osób by tam grało , czemu ? Bo maja juz kase i lvl na zwykłym 7.6.
Mortiis powiedzial ze nie zrobia 7.6 drugiego serwera chyba że pomyślą nad PVP 7.6 for fun. (:
Jestem na NIE !
Nie zrobią takiego serwera. Gdyż mało osób by tam grało , czemu ? Bo maja juz kase i lvl na zwykłym 7.6.
Mortiis powiedzial ze nie zrobia 7.6 drugiego serwera chyba że pomyślą nad PVP 7.6 for fun. (:
A gdyby była możliwość(za pewną opłatą) przeniesienia postaci z jednego servera na drugi? Nadal byłbyś przeciw?
Popatrz na to również z innej strony. Nowy server byłby dla graczy całkowicie nowych na APO. Wiele osób rezygnuje z gry tutaj, jak widzi, że biegają na servie 51515k lvle.
Widzę, że mocno pocisnąłeś ale myślę, a zarazem mam nadzieję że to coś wprowadzi. Zgadzam się ze wszystkim, co napisałeś. Stawiając nowy serwer sam bym chętnie wrócił.
Jestem zdecydowanie na tak.
Jestem na tak!
Wszczególności miałeś z kilkoma punktami racje ,a co do wszystkiego miałem pare zastrzeżeń już nie pamiętam.
Ale masz dobry pomysl ,jestem za!
Jeśli administracja chce, by serwer znowu odżył, to tutaj potrzeba stanowczych i szybkich działań. Inaczej nie będzie to miało sensu. Sami w trójkę nie dadzą rady (nie chodzi tutaj o pilnowanie porządku na serwerze, tylko o update, questy, skrypty) na dwa serwery, które wymagają pracy.
Domcio666
07-10-2010, 12:55
by mogli na chwile wlaczyc taki nowy server i zoabczyc jak to bedzie jak bezie gralo malo ludzi to go usuniecie a jak powiekszy sie liczba ludnosci to zostawicie proste :)
Lesny Ludek
07-10-2010, 13:48
Tak , bardzo dobrze to opisałeś, ile osób wróci na nowy serwer? od groma xdd
Kaziu Extreme
07-10-2010, 21:29
Na serwerze gra max 250 lv ta? a nie wiem ile to jest te 300+? w statach to 1k+ ktorzy nie graja na APO bo wiedza ze nie ma to sensu (nie ktorzy maja bany rozumiem to:PP) a aktywnie gra wiara 1-800 i 1,3k-2,7k ale to z przerwami lvowymi a first ownerzy swoje postacie posiadaja ale to sa wyjatki (mowie o 1k+). Nie warto juz grac na stary 7.6 przydalby sie ten nowy 7.6 z ta sama mapa przyciagnalby napewno wiele graczy byla by rywalizacja i wgl chec gry a nie ze wbijesz 1k lv i bez sio ek/rp chowac sie w dp a ms/ed juz wgl-.-. Quiet ma racje. Posluchajcie wreszcie rady graczy ktorzy chca tu grac bo wiedza ze serwer odzyska swietnosc staraja sie a wy macie wyjebane. Jesli nie checie juz pracowac nad otse to nam to powiedzcie oficjalnie. Updaty i tak sa nudne no mapa fajna ale 0 ciekawosci bo serwer upada a balansem questem lub respem(mobem) serwera nie uratujecie.
@topic jestem na tak xd
Przekliniak
07-10-2010, 22:08
Jestem Na TAK !
chętnie bym zagrał na nowym 7.6 a no i ile osób by wróciło : )
a tak ps GDZIE JEST KRZYZ !
Salik Shoter
08-10-2010, 12:54
Oczywiscie ze sie zgadzam. administracja boi sie powtorki z roxem ale nie ma nc dos traceenia bo jak dla mnei za rok zrobi sie z tego drugi mazurski czyli 100typa 2k na rooku, 10k na main i 10000000000000000000000000kcc na postaciach. Czemu nie postawicie nowego serva 7.6? myslicie ze tibia 7.6 wymiera? to gówno wiecie. przukladem jest Karasz ots. war server pod 7.6. mial dobra reklame, mase skryptow itp i co? rekord to chyba 120 graczy online w 3 dni. wiec? co wam szkodzi?
a i nie wlepiajcie mi odrazu warna za reklame bo dalem to jako przyklad.
Jeśli chodzi o nowy świat to byłbym za wprowadzeniem całkiem oddzielnych serwerów nie pod szyldem APO, ponieważ on jest przereklamowany, ale oczywiście działający na firmie Intergaming. Mortiis, Tygrys i całkiem inna ekipa do przygotowania/prowadzenia serwera, oczywiście pod najnowsze wersje klienta Tibii.
Nowe wersje tibi to shit. jak chcesz utrzymac server na nowej tibi musisz zrobic wlasne grafiki itp bo inaczej zginiesz. wystarczy ze powstanie rl map z dobrym expem i odrazu 1k typa. nieutrzymasz takiego serva. zobacz co sie stalo z 8.42 :>
mimo to moze bym zagral na takim servie.
pomozplz
08-10-2010, 13:10
Popieram pomysl z nowym servem, sam zaczal bym grac prawdopodobnie by odrazu weszlo ok 400 graczy i kazdy by sie bral za pacca i expa.Wyobrazam sobie juz to zbieranie np 20cc na magic sworda ;d fajne by bylo jeszcze raz zagrac tak aby nikogo nie bylo z full eq ;p
Jestem za.
Popieram pomysl z nowym servem, sam zaczal bym grac prawdopodobnie by odrazu weszlo ok 400 graczy i kazdy by sie bral za pacca i expa.Wyobrazam sobie juz to zbieranie np 20cc na magic sworda ;d fajne by bylo jeszcze raz zagrac tak aby nikogo nie bylo z full eq ;p
Jestem za.
Ja ci powiem tak: największą frajdą byłoby to, że znowu każdy by się ścigał o najlepsze skile, najlepszy magic lvl, zwykł lvl lub kto pierwszy quest zrobi, etc. Tak naprawdę na start wystarczyłoby ludziom jakieś słabe eq, ze 2-3 megamanasy x15 i z 5cc. To już jest naprawdę dobry start. Ja, choć mam wstręt do tibii, zacząłbym grać. Wyobrażacie sobie wspólne huncenie OTS Kingów, Orshabaali czy nawet zwykłych Demon Lordów? Kurde, aż chce się grać.
1st R. Boonek
08-10-2010, 13:48
Czlowieku jestes zajebisty ;ooo To najlepsza napisana propozycja na tym forum ;ooooo Fajnie by bylo znow zbierac lota z hero XD A nie to co sie dzieje teraz.. kazdy 500+ full eq (bez kaptura) i chuj :\ wez tu graj ..80% serva kupilo chara i wielkie kozaki ;| jesli nowy server - to bez hotow ;]
Nie podoba mi sie tylko jeden punkt
Ja np. nie chcialbym aby moj "life" na forum zostal usuniety wrzucam tam ss od kwietnia wiec chyba mozna to zrozumiec :>
Ale niestety.. sa to za duze, za drastyczne zmiany wiec w zycie to nie wejdzie :( (chociaz zajebiscie by bylo)
Gdyby ruszył nowy server 7.6, to nawet ja bym się skusił na grę na nim. A jak ja się kuszę na grę na OTSie, to naprawdę musi być to odnotowane w kalendarzu : D
Twoje punkty dotyczące servera - jak już mówiłem - jak najbardziej za. Tylko pomysł z czyszczeniem forum mi nie za bardzo przypadł do gustu. A regulamin Forum - Santano ma 'przerobiony' na PW i może mu się spodoba ;)
szczerze mam wyjebane bo juz nikt z "starej" ekipy nie gra i nie ma z kim grac
semp, esende, drah, kamor i inni, maja wyjebane w tibie, a samemu sie nie chce grac xd
Adherent
08-10-2010, 14:51
Co mogę się wypowiedzieć.
Oczywiście zgadzam się ze wszystkim co zostało napisane w @topic i jestem jak najbardziej ZA!
Dodałbym coś od siebie.
Na serwerze 7.6, który miałby być od nowa nie będą tworzone wymyślne questy na 100 różnych itemów, które działają na 1000 sposobów.
To tylko powoduje znaczne dysproporcje oraz kupowanie kasy przez "allegrokids".
Każda zbroja, tarcza, przedmiot do ataku, hełm oraz buty powinny mieć jakąś określoną rzecz, której inna zbroja, tarcza etc. nie mają! Przedmioty powinny być unikalne a nie łączące wszystko w jednym!
Mało tego: powinno być tak, że są na przykład buty dla knighta, które dają więcej hp/s dla palla, po równo i dla sorca/druta więcej mp/s i na każde powinien być osobny quest dostosowany do danej profesji.
Wtedy każda profesja tak jak kiedyś miałaby swój charakter a nie tak jak teraz, że knight to mag z wielką ilością HP.
Zmniejszyć obszarowość czaru knighta również.
Hotkeye bym zostawił, bo to dobra rzecz.
Chętnie natomiast podejmę się stworzenia wzoru matematycznego dla każdej profesji na nowym serwerze!!!!!
To tyle ode mnie.
#edit
Jak zobaczyłem balans wprowadzony przez Mortiisa to częściowo muszę wycofać się z wpisanych słów.
Tylko adminom odradzam wprowadzanie nowych przedmiotów (poza legami, które coś dają).
A regulamin Forum - Santano ma 'przerobiony' na PW i może mu się spodoba ;)
Hah, a mnie się Tygrys spytał czy nie mogę poprawić regulaminu xD Dobra, jak już go poprawiłeś to wysyłać kolejnego nie będę.
Hah, a mnie się Tygrys spytał czy nie mogę poprawić regulaminu xD Dobra, jak już go poprawiłeś to wysyłać kolejnego nie będę.
Jak się tym interesował to tym lepiej. Santano się trochę ociąga, bo ów regulamin ma na pw od bodaj 3 dni, dlatego zaśmieciłem Tygrysowi skrzynkę tym regulaminem nowym teraz ;d Może on będzie mieć ochotę rzucić okiem, bo przyznam, że jest zdecydowanie bardziej klarowny i czytelny niż aktualny. Nie powinno być przy nim niedomówień tak jak jest to teraz.
Jako obecny negocjator między nami, a administracją mogę Was poinformować, że:
1. Serwer powstanie, nie wiadomo kiedy.
2. Regulamin zostanie zmieniony - zasługa Crayona.
3. Tygrys przyznał nam rację.
4. Co do reszty, Tygrys być może napisze posta w poniedziałek.
up jak to prawda to zajebiscie
i chce dodac aby od poczatku zrobili rekruta na new tutorow by od 0 nie lecialy cave itd
2. Regulamin zostanie zmieniony - zasługa Crayona.
Yhy. Będzie czytelniejszy, bardziej klarowny i nie będzie niedomówień jak w aktualnej formie. Wywalone zostały też punkty, do których nikt się na tym forum nie stosował(vide multikonta). Dodany będzie prawdopodobnie w poniedziałek. Nie chciałbym dawać go już do wglądu publicznie, chociaż jak macie dobre wtyki to dorwiecie się do jego wczesnej, albo aktualnej formy ; dddd
Dodatkowo, Tygrys zainteresuje się poważniej propozycją zmiany (na lepsze) Forum Wielotematycznego i może zaakceptuje dawną propozycję Mejgera na stworzenie Hyde Parku(na wzór tego, który działa na forum torg) jako 'rekompensatę' za stratę chatboxa
Wspominałeś coś o nowym serwerze.
Administracja podjęłaby próbę gdyby liczna sonda założona przez ,któregoś z moderatorów/graczy lub samego Mortiisa wykazałaby powyżej 100 głosów na tak ,albo chociaż mogliby włączyć nowy serwer 7.6 na pare dni i zobaczyć ile graczy zostanie na starym ,a ile pójdzie na "Old APO".
Usuwanie kont starych na forum to bezsensowny pomysł ,chyba ,że automatycznie z usunięciem postów założonych przez nich.
Co do reszty niechce się tu za bardzo rozpisać ,bo nikomu nie będzie się pewnie chciało czytać moich opinii ,ale co do reszty powiem jedno : Nie mam zdania choć większości byłem na tak.
A więc tyle z mojej strony ,jeżeli chcesz skutecznego przemyślenia propozycji przez administrację radze wysłać ją do Tygrys/Mortiisa/Santano albo odświeżać temat aby doszło do skutku ;)
Pozdrawiam!
A więc tyle z mojej strony ,jeżeli chcesz skutecznego przemyślenia propozycji przez administrację radze wysłać ją do Tygrys/Mortiisa/Santano albo odświeżać temat aby doszło do skutku ;)
Przecież to mi Tygrys powiedział, że nowy serwer prawdopodobnie będzie. Myślą tylko na jakich zasadach, ale prawdopodobnie będzie to serwer rankingowy ;)
Flamaster
08-10-2010, 19:54
No Quiet jeden temat z twojej strony i już się coś dzieje.
W jednym poście napisałeś praktycznie wszystko co powinno być zmienione i chwała Ci za to. Czekamy teraz na ruch Tygryska/Mortisa i lecim od nowa z lvl'em ^^
Będzie tak samo jak z APO ROX ...
Na początku masa ludzi zaczęła grać na roxie, lecz po jakimś czasie, znudziło im się to i odeszli, chociaż że tam i także mogli być w czołówce ...
Na naszym 7.6 popełnili kilka błędów .. m.in dodając nowe "pro elo hajt" items oraz hotkeye -.-
4 lata temu, gdy nie było tych itemków oraz hotkey'i grało tutaj dużo więcej osób ..
Był ten klimat, a teraz? Dzieci allegro oraz neo kids ...
Nie odnowimy już starego klimatu, który był kiedyś ...
Może się skuszę, zobaczę co będzie na nowym 7.6 -.-
Będzie tak samo jak z APO ROX ...
Na początku masa ludzi zaczęła grać na roxie, lecz po jakimś czasie, znudziło im się to i odeszli, chociaż że tam i także mogli być w czołówce ...
Nie porównuj serwera z expem x200 na którym w 1 dzień wbijało się pareset poziomów, do tego którego zamierzają stworzyć http://i53.tinypic.com/25pkb3a.jpg
Luko the Master -.^
08-10-2010, 21:45
Nie będzie nowego serwera APO.
Może dadzą radę zrobić 7.6 war coś w tym stylu
Tak Mortiis mówil.
Malahadus
09-10-2010, 08:35
No i po co znow o nowym serwerze? napisal w ktoryms poscie Tygrys ze taki serwer nie powstanie.
Chcecie zrobic tak jak bylo z 8.42? zrobili ROXa 8.42 poszlo sie jebac,co prawda gra tam do 50 osob ale nie to co kiedys te wary ten klimat wena do expa,zrobia nowy serwer 7.6 to glowny serwer upadnie i po ch*j?
Sherlock
12-10-2010, 00:28
Nie bede wypowiadal sie na temat serwera poniewaz nie gram w Tibie. :confused:
Natomiast jezeli chodzi o forum:
W wiekszosci jestem za, ale ponowny wybor na modow/cleanerow odpada, ostatnio pokazaliscie ze nie mozna wam ufac, lepiej takie pozycje dawac zaufanym osobom, jak tutorzy/gamemasterzy, ewentualnie awansowac/dodawac opcje juz aktywnym moderatorom/cleanerom.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.