View Full Version : G?os apo
Adherent
09-10-2010, 00:42
Ostatnio zauważyłem wiele "teorii spiskowych" jakoby APO upadało, ponieważ coś tam lub coś innego :P
Patrząc na stronę główną i licząc średnią w różnych godzinach wychodzi mi, że ludzie na APO nie siedzą tylko wtedy, gdy mają iść do szkoły/pracy.
Według mnie APO ma się całkiem nieźle patrząc i porównując z innymi serwerami dlatego, że tu zawsze coś się dzieje!
Niekoniecznie są to rzeczy dobre (np. wprowadzenie wielu zbyt mocnych przedmiotów lub pomysł na critical hit) jednakże ogólnie rzecz biorąc patrzę na grę ludzi w wolnych godzinach i rzadko zdarza mi się widzieć mniej niż 250 osób!
Zważywszy na to, że nie każdy ma czas grać codziennie to powiedzmy ludzi grających jest 7dni/2=3,5x więcej niż gra każdego dnia (900 osób), wielu może być noobami, którzy wchodzą od czasu do czasu by se wejść ale są.
Jak dla mnie jeśli admini przestaną wprowadzać nowe przedmioty coś ulepszające (mogą wrzucić tylko jakieś legi ale nic poza tym) i balans ulepszą na maxa to serwer dostanie drugie życie i niezłego kopniaka!
Co wy o tym sądzicie?
Wypowiadać się!
Najlepiej wszyscy! Admini zwłaszcza ;)
#down & edit
Cokolwiek nie zrobisz ludzie i tak będą gadać :)
I to jest sprawdzone w praktyce.
W praktyce również grałem na 31 OTS'ach 7.6 (wiem mało wiarygodne ale to prawda i nawet czasem na te, które jeszcze są wchodzę) i najgorszą rzeczą jaką mogli admini robić to wymyślać bardzo dużo nowych przedmiotów coś ulepszających i przez to rzeczywiście serwery upadały (znam 8, które przez to upadły).
Natomiast dzieje się tu coś zawsze jak piszę wyżej i jak widać na Rooku wprowadzili nową "skrzynkę" i takie ulepszenia mają być!
Nowe questy na unikalną ozdobę? Nie ma problemu tylko, żeby nic nie dawała ale była unikalna to jestem jak najbardziej ZA! i nie była pokazywana na liście przedmiotów.
+
Nowe rzeczy to niekoniecznie "nowe przedmioty", które dają 100% więcej magii, 100% obrony itp. to również takie: loterie (jeszcze raz brawo dla adminów), konkursy, balans, ulepszanie strony, lista potworów itp. wtedy narzekają tylko debile, którym jak się da palec to chcą całą rękę.
Ja uważam, że się mylisz. APO miało pełno ludzi w 2006 roku. Większosć z tych osób już czasu na grę nie ma, skończyło zupełnie grać, a klient 7.6 jest przestarzały dlatego gra znacznie mniej osób. Grają tylko Ci, którzy mogą jeszcze grać i wciągnęli koleżków do gry.
Zarex jesteś wporzo ale jak coś czasem walniesz to ręce opadają... Klient 7.6 jest przestarzały? Czy Ciebie naprawdę powaliło?
Właśnie Ci, którzy chcieli to grali to przez tego klienta też, bo jest wg mnie najlepszy ze wszystkich i możesz zresztą popatrzeć na serwer 8.42 i wtedy stwierdzać takie głupoty...
Jeśli chodzi o ludzi to faktem jest, że odchodzą, bo ja też nie mam już tyle czasu na grę co kiedyś ale są nowi i zawsze będą!
Drako o.o
09-10-2010, 00:54
od 2lat jak nie dluzej sa takie "teorie spiskowe" nic na to nie poradzisz, wiele osob grajacych na serverze nie potrafi przyjac do wiadomosci pewnych nowosci, decyzji dlatego "spiskuja"(?), ze apo upada chociaz 99 razy konczyly z tym serverem a i tak tu graja, daruj sobie nie wygrasz z tym
mowisz, ze nie wprowadzac nowych rzeczy ile wytrzymacie? gora 2-3 miesiace i bedzie, ze server sie nie rozwija i apo upada
edit
chyba nie rozumiesz co napisalem, nie dzialo sie kiedys NIC przez rok i wiesz co bylo? spam spam spam kiedy cos bedzie, jest dodawne i tak narzeka sie
Powiem tak:
Na tym forum jest mnóstwo bałwanów, którym wiecznie coś nie pasuje i jakby mogli to jakieś spiski lub przekręty znaleźliby w każdym dziale. Znaczna część potrafi osądzić Mortiisa o łapówkarstwo, nie mając przy tym żadnych dowodów - szczyt głupoty. Teorie spiskowe zawsze tutaj będą, bo co roku przychodzą nowi, bardzo młodzi gracze, którzy gówno wiedzą, a najwięcej krzyczą.
Co do ulepszenia serwera na maxa, to nie ma czegoś takiego. Serwer rozwija się NON STOP i nigdy nie będzie dosyć ;d Moim zdaniem, co miesiąc powinien wprowadzany być konkurs w którym do wygrania są nie tylko jakieś tam itemki w grze... Ale rangi na forum, dostęp do jakiś unikalnych avatarów czy czegoś w tym stylu. Już kiedyś składałem taki pomysł Mc Maćkowi, był serio bardzo dobry, ale Mortiis stwierdził, że zastanowi się nad tym.
Darken Shadowbolt
09-10-2010, 09:06
Może nie serwer ale forum powoli upada
Bo co raz na czat boksie zaspamowali na scoopa forum przez 3 h nie bylo online i juz upada ? Zalosny jestes.
Przez jakis rok nie gralem na apo, ale wchodzilem sobie na forum. Przez rok czasu zawsze jakies debile gadali apo upadlo. Od tamtej pory liczba graczy sie nie zamienila. Mowia ze apo upada choc i tak sami graja.
`diGiel <3
09-10-2010, 09:16
znając życie wypowie się tu zaraz jakiś moher który mówił ,że 'apo upada' ale tu powie co innego ,żeby nabić posta albo przez twój tekst zmienić poglądy,hahah.
@Top
sprawa jest jasna i prosta apo nie upadnie bo mortiis ma z tego hajs na np. studia,skonczy studia,znajdzie robote,nie bedzie czasu na apo i wtedy będzie adijos muczaczios
zaraz usuną posta XD
.Xienus.
09-10-2010, 09:20
znając życie wypowie się tu zaraz jakiś moher który mówił ,że 'apo upada' ale tu powie co innego ,żeby nabić posta albo przez twój tekst zmienić poglądy,hahah.
@Top
sprawa jest jasna i prosta apo nie upadnie bo mortiis ma z tego hajs na np. studia,skonczy studia,znajdzie robote,nie bedzie czasu na apo i wtedy będzie adijos muczaczios
zaraz usuną posta XD
oke to masz mohera... tyle ze ja nadal twierdze ze apo upada... z dnia na dzień coraz szybciej...
@autor
3 lata temu było jeszcze po 600 online i kolejki...
powiedz mi co to jest 900 ludzi na 38 mln??
Zarexoholik?
09-10-2010, 09:38
Ja uważam, że się mylisz. APO miało pełno ludzi w 2006 roku. Większość z tych osób już czasu na grę nie ma, skończyło zupełnie grać, a klient 7.6 jest przestarzały dlatego gra znacznie mniej osób. Grają tylko Ci, którzy mogą jeszcze grać i wciągnęli koleżków do gry.
#Adherent
Ja napisałem, że klient 7.6 jest przestarzały, a nie że jest zły. Moim zdaniem jest najlepszy, ale ludzie którzy zaczynają grać zaczynają od tibia.com, a nie od armia.toproste.pl. Nowi gracze zaczynający grę nie będą uczyć się tego jak było na kliencie 7.5-7.6 tylko idą na najnowsze najłatwiejsze serwery. Dlatego ciężko zrobić tak by grało więcej osób. Z czasem liczba graczy znacznie się zmniejszy, bo ludzie którzy obecnie grają nie będą mieli czasu, a nowych graczy nie będzie, bo nie będą mieli pojęcia, że jest jeszcze serwer z klientem 7.6. Zresztą tutaj klient 7.6 to tylko outfity, bo hoty już są. xd
Krulowiec
09-10-2010, 10:14
Zrozum to , że nie którzy po prostu znudzili się tibia , przegrali swoje i już nie grają, to nie tylko zależy od administracji , ponieważ dużo osób skończyło z tym raz na zawsze. :)
To apo na serio robi się coraz bardziej pojebane.
Jakieś tajemnice, że scoop to muflon był itp.
Rada dla szefostwa: Weź cie się wreszcie w garść.
Nie będą powstawać tematy takie jak ten.
Domcio666
09-10-2010, 12:17
na moje apo sie jeszce rozwinie n:) apo nigdy nie upadnie za dobry to jest ots :) i to dzieki czlowiekowi ktory poswieca dla was czas zeby bylo jak najelpiej wam powstal ten server. Na moje jak ja bym mial taki server dobnry juz by go nie bylo . i wezcie sie ogarnijcie poniewaz mortiis sie stara zeby ten server nie upadl i ma jeszce daleko do upadniecia.
Serwer przetrwał 4 lata chodź były chwile kresu ,teraz nie ma szans abyśmy się poddali.
wiecie ,że gdyby tutaj był przypadkowy delete postaci bo ktoś przypadkiem nacisnał jednego klawisza i powróciłoby Old APO?
Administracja ma pewnie zapisane stare mapy ,itemy ,experience to byłoby cudownie :D
Co do tego masz racje ja to nawet mówie kolegom ,że każdy gra tylko w inny dzień .Poniewaz ogólnie 900 osób jest na serwerze tlyko gra w innym czasie dlatego jest po 250.
sqlterpa
09-10-2010, 15:44
Ojeja!
Ilości osób raczej już nie zmienimy. Dlatego, że to jest server 7.6! A większość ludzi słysząc/widząc ots 7.6 po prostu rezygnuje.
I to jest cała teoria, tutaj nic nie zmienimy tej sytuacji żadnym balansem, bo ktoś kto lubi grać na takich otsach zawsze się dostosuje :)
To apo na serio robi się coraz bardziej pojebane.
Jakieś tajemnice, że scoop to muflon był itp.
Rada dla szefostwa: Weź cie się wreszcie w garść.
Nie będą powstawać tematy takie jak ten.
signed na 100%
przez takie akcje tracicie graczy i 'zaufanie' :confused: u graczy że wszystko jest ok
LioneczeQ
09-10-2010, 16:17
mozna rozwijac apo caly czas tylko kiedys kiedy beda juz 4k lvle i potwory dajace po 10k expa to gra straci sens nikt nowy nie dojdzie bo od zera by do usranej smierci niedogonil czolowki
a itemy tez coraz bardziej przesadzone kiedys bedzie all dawalo 100% wszystkiego i bd nie do zajebania
`diGiel <3
09-10-2010, 16:38
@luko the master
Co ty pieprzysz ,ze większość ludzi odeszło przez botterów i jakieś allegro kidy
jakoś jak ja grałem na apo to mi nie przeszkadzało ,ze jakiś cymbal bocił i że ktoś miał full eq na 200 lvlu,to jak wyjasnisz to ,że są otsy 8.6+ na których gra 1000 osób,są debilne sms shopy i na dodatek caly serwer boci?
Problem leży w tym ,że na tym kliencie już się nie gra w tych czasach niestety a na dodatek ludzie którzy grali na APO przenieśli się na nowsze klienty lub skonczyli z tibia.Sam zacząłem od nowa grać w wakacje ,co z tego ,że miałem eq warte 40kcc jak mi bania nie wyrabiała z nerwów jak zabiłem goscia zeby mnieć wolny resp a po 5 minutach 1k lvl wbija i mnie zajebal,więc po tygodniu gry skonczylem z tym serwerem i juz raczje nigdy nie wejde
Ogólnie APO jest zajebistym otsem w liście serverów.
APO ma zajebistych mapperów. Którzy tworzą ładne mapki.
Myślę że dużo ludzi odeszło stąd przez boterów i dzieciaków zwanych allegro kidami ; D
I apo nie upadnie jeszcze długo. ; D
Mortiis powiedział że będzie server chodził tak długo dopóki nie będzie już tu nikt grał.
Tylko dlatego ,że ma dużą ilość punktów ;)
#temat
Ja myślę ,że Mortiis ,Tygrys ,Santano mają jeszcze tyle mocy aby podnieść serwer.
Ale aby APO powstało od nowa trzeba bybyło stworzyć nowy serwer 7.6 czego jak wiemy Mortiis nie uczyni a to dlatego ,że być może się boi tego czynu ,albo niechce mu się.
Nie pomaga dodawanie nowych itemów ,trzeba zrobić od nowa serwer i koniec aby APO powróciło na pierwsze miejsca w listach serwerów .
Flamaster
09-10-2010, 18:56
To, że na serwerze wprowadzą zmiany nie musi się przenieść na liczbę osób. Po prostu wielu osobą Tibia się już znudziła i skończyli z nią raz na zawsze a to, że wprowadzą nowe legi czy co ty tam pisałeś myślisz, że przyniesie im graczy? Nie ma co już narzekać na hoty itp itd... bo takie narzekanie nic nam nie przyniesie a tylko zaśmiecamy forum kolejnymi takimi tematami.
Nie chcesz nie graj
i tego się trzymajmy :D
Assassin Mateusz
09-10-2010, 21:26
Duzo osob odeszlo przez lvl'e jakie sa w top liscie... Mogliby postawic na probe takie old apo bez s setow itd.
Luko the Master -.^
10-10-2010, 00:21
Ogólnie APO jest zajebistym otsem w liście serverów.
APO ma zajebistych mapperów. Którzy tworzą ładne mapki.
Myślę że dużo ludzi odeszło stąd przez boterów i dzieciaków zwanych allegro kidami ; D
I apo nie upadnie jeszcze długo. ; D
Mortiis powiedział że będzie server chodził tak długo dopóki nie będzie już tu nikt grał.
@EDIT
Mogli by zrobić APO WAR np 1k lvl same.
Które by latały w s secie klapkach i sl'u.
I nie było by hotów.
karol powrocil
10-10-2010, 10:10
Od kiedy wprowadzili te itemy i te komendy to jest zle;./ za prosto sie zrobilo.Najlepiej jakby najlepszymi itemami byla panda i klapy to starczy.Pamietam jak kiedys stalem w kolejkach na 300 albo cos miejscu.Przychodzilem do domu najpierw włączałem kompa i mialem jakies 2 h czekania a tera mi sie nie chce tam grac wogole.Zawsze byl problem z noobami i z dziecmi ktore napinaly jakie to one nie sa a od kiedy sa te rare item komendy te amulety itp(nie gram chyba od ponad roku wiec nawet sie w tym nie orientuje za bardzo) maja coraz latwiej i coraz wiecej ich w stosunku to dobrych graczy.
kiedyś grało 600 osób i były cały czas kolejki teraz? ledwo 250.
dużo się zmieniło,gdyby nie te hoty i inne rzeczy może by te czasy wróciły
:D Chcesz zostać tutorem? XD!
Nie czytałem tego całego steku bzdur, ale niech robią swoje.
I wypierdolić Fast'a który liże dupę niektórym graczom, np First Boonek, faktem jest ze dostaje bany, ale zobaczcie na ile :)
Ogólnie jak dla mnie to teraz można wyjebać wszystkich tych tutorów, bo są niepotrzebni.
Aha i dawanie jakiś specjalnych rang, osobie która crashowała serwer, rozsyłała keyloggery i.. z resztą wiecie sami to jest żałosne.(mam na myśli tutaj pana z Włocławka :) )
A poza tym jest ok!
Azbestowy v.62.0
13-10-2010, 20:02
Nawet jak odejdzie osoba X, to przyjdzie osoba Y. Czasu nie da się cofnąć. Co się stało to się nie odstanie. Owszem można próbować, ale wiernie odzworowanego klimatu nie da się przywrócić.
Apo ma sie super ! Z tego co ostatnio widzialem jest tu duzo osob z innych miast np. Chiny, Brazylia. Mortiis postaral sie w koncu i zareklamowal OTS na calym swiecie. http://img830.imageshack.us/img830/9582/ideaa.png
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.