View Full Version : Petardy
Nie wiem czy dobry temat ale napisze tu.
Siemka mam do wyboru 2 rodzaje petard wiem są one dla dzieci (;/) ale na większe to nie mam zbyt dobrego miejsca.
1. http://www.speed-fajerwerki.pl/petardy-574-SUPER+PICCOLO+60szt..htm
2. http://www.speed-fajerwerki.pl/petardy-2-Korsarz+(pojedynczy+huk)+100szt.htm
Nr1 jest kompletnie dla małych dzieci a nr 2 już trochę mocniejszy. Co da większy huk itd? Korsarzy jest 100 szt to tak szybko sie nie skończy :D
A i jeszcze wiem że te piccolacki jak wybuchnie w reku to tylko ręka osmalona a ten korsarz może jakąś "krzywdę" zrobić?
Tak wiem że głupie pytanie.I nie śmiać się bo przyjdę do was z bratem...
G_R_U_L_I_X
12-10-2010, 22:08
Mam ziomka na osiedlu co korsarze sobie do dupy dawał i podpalaliśmy je, ale to było za młodu za czasów jackassów jeszcze.
@topic
Z czego mi wiadomo to najlepsze petardy to ahtungi (nie wiem jak to sie pisze nie znam j. niemieckiego). Nie opłaca się, żadnych małych "drasek" kupować bo jak to wygląda jak biega dzieciak i strzela tym gównem, a pamiętaj zawsze ktoś na chacie z kacem może być. Ja popieram tą teorie, "Lepiej raz pierdo*nąć niż 100 razy cichacze puszczać."
@Suchar
Nie podawaj adresu panu z dołu, ja słyszałem że lubi on patrzeć na gołych inwalidów, którzy nie mają szans spierd*lić.
Bambucha Rook
12-10-2010, 22:17
Jak bym mial kupic te peterady to bym raczej nie kupowal wcale poniewaz to jest duza lipa ;/ ja jak kupowalem najmocniejsze petardy jakie mialem to reke urwa nazywaja sie Mini-Atomowki (w tym roku se kupie Atomowki 2 razy wieksze) i od nich jest Ladny Flash (jak w Cs) jak sie na nie patrzy jak wybuchaja
Jak powiedzial Pan x2 Up lepiej se raz jebnac a porzadnie a nie jakimis tam badziewiami
->Chemical<-
12-10-2010, 22:23
http://www.bankier.pl/static/att/58000/1924414_bomba.jpg
Huk potężny, robi duże szkody.
Szczerze to bierz te drugie, piccolaki słabe są ;pp
Hahaha o Boże, petardy kupować... zapewne 13 lat masz i jara Cię takie gówno. ; d
Nie ma to jak achtung, zawsze do klatek w blokach rzucaliśmy za czasów gnojka. jak pierdolnęło to prawie szyby leciały. ;-D
Demolka Knight
13-10-2010, 12:59
http://www.smartbay.pl/images/products/127,11973,2793317.jpg
jak pierdolnie to ino roz :D
Kup se achtunga odpal i połóż na nim mały garnek. Z garnka gówno co zostaje ale wysoko leci.
#Down
Widać że nigdy nie miałeś achtunga w rękach nawet pisząc że są troszkę lepsze
#Crote
Smoki były?
kup sobie achtungi troszke lepsze od tamtych
Domcio666
13-10-2010, 14:01
te korsarze to juz pewnie jakas szkode z reka by ci Zrobily ;p ale najelepiej kupic achtungi to sa najlepsze ;p
co wy wiecie o petardach, z kumplem testowalem jak zrobic calkowity rozpierdol rozebralismy 3 achtungi i cala paczke malych korsarzy, w sreberko to wjebalismy, mocno ubilismy, lont = taki rozpierdol byl ze dziura w ziemi XD a w uszach piszczalo kilka minut a stalismy daleko
Bierz numer 1.
Mniejsze niebezpieczenstwo.
Tumanbuga
13-10-2010, 17:34
Do petard jestem średnio nastawiony , w sylwestra większy super cośtam wypierdzielił mi prawie w łapie. Co do achtungów pamiętam jak z 4 lata temu brat wziął sobie takiego achtunga na 1m patyk (ten achtung był bardzo duży) , odpalił , wyjebało , z patyka zostało mu jakieś 20-30cm . Raz miałem też taką akcje , że postawiłem wyrzutnie na piachu odpalam 6 rakiet poszło w górę , wyrzutnia się przechyla, jedna rakieta w klatkę , druga komuś w okno , szkód nie narobiłem ale widok i sranie niezapomniane . : D
Co do tych dwóch propozycji wziąłbym dwójeczkę. Ale zamiast bawić się takimi słabiakami polecałbym Ci trochę pooszczędzać, poczekaj do sylwestra i zakup achtungi i jakieś wyrzutnie.
Ostatnio na sylwka kupiłem zajebiste petardy podpaliłem ledwo zdążyłem rzucić od razu wybuchały z dużym hukiem ;).
#Nie kupuj Rakiet; D kupisz za 20zł to jakby flaszek w powietrze wywalić :D
Jaja dinozaura
Achtungi oczywiscie
Korsarki
Motylki
Korsarze
E tam zabawy draskami.Jak znasz się trochę na pirotechnice to z saletry można niezłe bomby robić i dymne i hukowe (race zajebiście wychodzą).Niestety jest to kosztowne bo poza samą saletrą trzeba trochę odczynników jeszcze kupić by mieć dobre efekty.
Z tych dwóch to bym 2 wybrał.Jednak j/w powiedzieli achtungi lepsze.
Kup se korsarza 2 opcje.
Według mnie piratki wymiatają.
Mój tata miał wyrzutnie taką co wkłądało się takie duże okrągłe kule do niego i tak wyrzucało do góry. Dał taką jedną kolesiom ok 15 lat. Oni to wzieli tam do rury od trzepaka i tak jebnęło że trzepak rozwaliło. Miesiąc poźniej postawili nowy trzepak :)
Kup sobie Ahtungi i jazda gwiazda:D
_Morfevious_
05-12-2010, 14:00
Jak już odświeżyliście temat, to dodam swoje dwa grosze -.-.
Nie opłaca kupować się komercyjnych petard, ja w tym roku robię 50x30g SSA, które będzie mnie kosztować ok. 50zł + vikol na korpusy - przy jednej takiej petardzie, achtung jest jak Picollo :/.
Kamor Wielki
05-12-2010, 16:27
dobrze jest kupic 2-3 strzałówki i rzucać sobie pod nogi,fajnie sie tańczy
wyjebal mi w reku korsarz w zacisnietej rece leciala mi tylko krew ale nie kupuj tego
lepiej rakiety kup;p lepsze widowisko xd
wyjebal mi w reku korsarz w zacisnietej rece leciala mi tylko krew ale nie kupuj tego
lepiej rakiety kup;p lepsze widowisko xd
Mi rakieta wyjebała w oko tylko rzęsy popalone
_T
Bierz mocniejsze :D
Ero Senin
05-12-2010, 18:54
Hahaha o Boże, petardy kupować... zapewne 13 lat masz i jara Cię takie gówno. ; d
Nie ma to jak achtung, zawsze do klatek w blokach rzucaliśmy za czasów gnojka. jak pierdolnęło to prawie szyby leciały. ;-D
Też kiedyś tyle miałeś artas : ///
dobrze jest kupic 2-3 strzałówki i rzucać sobie pod nogi,fajnie sie tańczy
BEKA
@top
Tak jak większość osób wyżej polecam kupić coś wiekszego ; P
Tylko uważaj tam bo Ci ręke urwie i nie będziesz miał jak klikać : /
Kamor Wielki
05-12-2010, 20:39
jak chcesz np. zrobić totalną zasłonę dymną to kup rakietke za 2 zł i odwrotnie puść przez studzienkę kanalizacyjną.
dymówka maks :D
jak chcesz np. zrobić totalną zasłonę dymną to kup rakietke za 2 zł i odwrotnie puść przez studzienkę kanalizacyjną.
dymówka maks :D
beka w chuj.
Kup se saletry za 2 zeta i tyle samo cukru i wtedy jest totalna zasłona dymna
Sub Zero 2
05-12-2010, 21:14
Kup se "karabinek".Miałem kiedyś , to coś w rodzaju aktunga który co troche wybucha.Huk , że uszy rozbolały.Fajne są żuczki , małe gówna , ale efekt fajny.
Co do tematu , żeby nie odbiegnąć za bardzo , 2 lepsza.
Salik Shoter
05-12-2010, 21:24
dobra kij z tym xd jak odświeżamy to wszyscy razem : D
@topic
Najlepiej kup te 2 jak masz do wyboru tylko te a jak byś się skusił na coś mocniejszego to achtungi :D moj kolega zawsz ekupuje tego za 150-200zl i napierd**a pod okna ; d w tamtym roku jedna ziomalka rozwaliła sobie pół zastawy na wigilię jak zajeb*ł pod okno. Beka ostro.
a według mnie nie kupuj petard, umów się z qmpalmi na flaszke a nie...
silver ghostek
05-12-2010, 22:15
Bierz numer 1.
Mniejsze niebezpieczenstwo.
To niech kupi zimne ognie. : |
#topic
Lepiej popatrzeć jak inni strzelają i mieć kasę dla siebie, hehs. ;d A jak już to te drugie.
Kup sobie pare rakietek i przeznacz je na powitanie nowego roku a nie jak zdowniony gimbus bedziesz latał z hukowcami po osiedlu i straszył ludzi i zwierzęta.
@p.s.
666 post :D
1st R. Boonek
15-12-2010, 19:17
Nie podobaja mi sie ani te 1 ani te 2 ... lepiej kup wiecej trunku a petardy i tak beda... na niebie ^^ xd
..:KoMBoj:..
16-12-2010, 19:38
Ja polecam ci nr 2. Ale lepiej kupic jakąś Lepszą jedną petardę niż 50x słabych ; o
Berol :)
16-12-2010, 22:13
Ja myśle na sylwestra kupic sobie race/flare morską a tak do tematu to nie kupuj zainwestuj w drozsze troszke bo huk jest kozak.
Poziomek Twuj Koleszko
16-12-2010, 22:30
Nie mam zamiaru wymieniać rąk na plastikowe, więc petardami się nie bawię.
jedno i drugie gowno, kiedys mi pierdolna korsarz w reku, oj nie bylo fajnie. rozjebalo mi caly palec zdarlo skore i odrazu taki brazowy babel nie pamietam tego za bardzo, ale nie bylo fajnie. oczywiscie krew sie lala
kup1
Lord Morgan.
17-12-2010, 13:43
Mi by było szkoda kasy na petrady, nie lepiej wyjść i popatrzeć jak inni strzelają to jest to samo tylko że ty nie podpalasz :) Ale i tak jak kupisz to pewnie tata bedzie podpalał :D:D
Jbc kup już te pierwsze :P
Zarexoholik?
18-12-2010, 00:41
Ja bym wziął te mocniejsze! Lepsza zabawa, po co komu petardy dla dzieci? To było spoko w podstawówce jak się piracikami bawiło. Możesz też kupić sobie dynamit! Zrobisz bombową imprezkę!
lepiej se achtunga kupic fajnie bucha i chyba wszedzie mozna dostac: P
bierz drugie
ale te pierwsze są chyba najbardziej znane petardy;d
Jak już kupujesz petardy to bierz te drugie, tylko ostrożnie xd
Chcesz robić duży huk? kup sobie achtungi, raz kupiłem, tak tylko by zawitać nowy rok, naprawdę - opłaciło się.;d
Lolipops
26-12-2010, 22:07
Ja jak zwykle kupie sobie dwie kredki po 0,50 gr żucę dwa razy i pójdę spać xD albo na apo spędze sylwestra
Woder (: !
26-12-2010, 22:20
Piccolaki to jest gówno :).
Lepsze korsarze chociaż też nie są mocne.
Panek Kitara
26-12-2010, 22:58
Wasze Achtungi chowają się przy tej małej petardzie
http://www.speed-fajerwerki.pl/petardy-7-%C5%BBUKI+6szt.htm
Sam je kupowałem i patrząc na efekt wybuchu są o wiele lepsze i oczywiście tańsze.
Master Maniek
27-12-2010, 00:06
Ja raz odpaliłem achtunga za piątala to je@ło, że klosz z lampy na polu oddalonej o 12m spadł :D
@Panek
Achtung zrywa dachówki więc szczym do ludzi ;(
Li$ek Von Lid3n
31-12-2010, 19:00
W tym roku kupilem sobie 20 sztuk fajnych hukowych jestem zdziwiony :eek: Wlozylem do plastikowej butelki po minerlanej to z kumplem szukalismy jej 15 min i znalezlismy tylko sama gore (szyjke)
@top
Kupa to i to
Nie wiem czy wiesz ale w świetle prawa nie ma petard dla dzieci ;p są trochę gówniane to fakt ale jak dla mnie to te 1 ;p
Mateusz Soprano
01-01-2011, 12:13
Ja kupiłem korsarze 60 sztuk,z 6-8 sztuk trochę mocniejszych takich dłuższych lekko, i 6 achtungów,achtung niebezpieczny ale były achtungów z 2 niewypały i nie chciałem podchodzić i drugi raz zapalać.Bo nie można!Do tego dostałem paczuszkę małą strzelających diabełków:D:D Rzuca się o ziemię i wybuchają,takie małe słabe ładuneczki zawinięte w papier;d.
Co Ci mogę poradzić?Jak dla brata to weź te słabsze a sobie kup coś mocniejszego,nie achtungi ale takie jak ja kupiłem,takie trochę mocniejsze od korsarzy i tyle.W sumie to już po sylwestrze ale możesz pomyśleć na przyszły rok.
Położyłem dużego achtunga i na to garnek to garnek to ze rozerwany troche to jakies 30m od wybuchu był. ;oo , o 24 nie widzialem fajerwerek bo bylem najebany.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.