PDA

View Full Version : Mikrofon mi si? !@#$%^&* ?

Morfevious
29-10-2010, 13:54
Cze. xd
Mam problem - a mianowicie - bardzo dużo korzystałem z mikrofonu oraz skype'a. Pewnego razu po prostu przestał mi działać. Uważałem, że to wina mikro, zatem poszedłem wczoraj kupić nowy. Sytuacja się powtórzyła.

I tutaj moje pytanie. Czy to rozwalone gniazdo (wychwytuje mikrofon, ale podczas nagrywania jest tylko trzeszczenie), czy może wina konfiguracji komputera?

Pozdrawiam.
Morfevious aka Devil Murder.

@Down
Przez skype i w rejestratorze dźwięku tylko trzeszczy :(.

@Demon
Chyba jednak nie xd.

Joogi
29-10-2010, 14:04
Moze nowe sluchawki tez sa zepsute? http://img826.imageshack.us/img826/9526/platkorzercaa.png

Nie no na serio, to pewnie sprawdzales juz na skype czy Cie slychac. Moze cos w ustawieniach skype, ale jak na vencie tez nie dziala, to moze wejscie. Mi od sluchawek nie dziala na kompie w polsce, troche poruszam kabelkiem i raz dziala raz nie. Zainstaluj tez na wszelki wypadek sterowniki do tego, o ile sa ;|

Demon
29-10-2010, 15:15
zapewne masz wyciszony w wlasciwosciach dzwieku, ja tak mialem xd

Poziomeʞ
29-10-2010, 19:28
Jeśli masz tak jak ja to możesz podpiąć mikrofon np. pod wejście słuchawek, a potem ci wyskoczy okienko ze sterowników i ustawiasz, że to jest mikro i działa. Jeśli też tak masz to sprawdź czy to przez to gniazdo, a jeśli tak nie możesz to pewnie masz na obudowie wejście na mikro.