Zaloguj się

View Full Version : [Forum] Punkty reputacji

Veto
30-10-2010, 13:22
Prosta propozycja. Opiszę może na przykładzie mojej osoby.

Osoba X zasłużyła sobie postem na mojego reputa. Nie mam w zwyczaju miotać nimi na prawo i lewo. Dałem jej reputa. Dajmy na to 2 tygodnie później również chcę jej dać reputa. Nie mogę. Dlaczego? Bo jest durna blokada, która zmusza mnie do dania reputa ~~20 innym osobom. Propozycja jest następująca:

Zmienienie rodzaju blokady: z 20 osób, na blokadę okresową - dajmy na to tydzień.

Morfevious
30-10-2010, 13:23
Jestem za, bo sam, osobiście daje niezmiernie rzadko reputy. Dodaj sondę http://img89.imageshack.us/img89/4876/trollfacec.png

#Edit
Ja proponuję, żeby blokada obejmowała 20 rozdanych reputów ALBO 2 tygodnie.

Cinasek
30-10-2010, 13:24
Propozycja dobra, można to wprowadzić. http://i54.tinypic.com/a2xk9.jpg

Panek Kitara
30-10-2010, 13:25
Propozycja jest dobra,dawanie reputów za "free" to jakieś nieporozumienie. Blokada by się przydała,lecz nie wiem czy ten temat przejdzie ponieważ zwolennicy reputów będą narzekać na braki pkt reputacji :(

Nie zbieram reputów xD!

Camell
30-10-2010, 13:26
Jestem na tak, wtedy bedzie jeszcze trudniej zdobyc cała reputacje i nie bedzie błagania o reputy.

ViVuSeK
30-10-2010, 13:30
Oczywiście ,ogólnie daje reputy jak mi się spodoba jakiś post ,lub jak chce komuś dać.
A abyś mu znów mógł dać musisz w 3 dni rozdać wszystkie reputy :D
Sugestia ,jaką dałeś ,jest pomysłowa ,zmniejszyłaby tego typu "problemy" na forum ,jako że jesteś cleanerem daje 50% szans ,że propozycja wejdzie w życie ;)

Xelix
30-10-2010, 13:39
Jestem na tak nie wszyscy dają reputy za free byle komu ;)

Lesny Ludek
30-10-2010, 13:40
Tak , ale myślę ,że tydzien to za długo lepiej już te np 5 dni.

Diabolix
30-10-2010, 13:55
Jestem na "tak" i pomysł, aby to był tydzień, bardzo mi się podoba.
Jest tu niewiele osób, które mogłyby dostać ode mnie reputa, a nie mam ochoty ich dawać komukolwiek, żeby dać go komuś, kto na niego zasłużył.

Dark Devorious
30-10-2010, 14:25
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=78172

Proszę bardzo :O
Na tak.

//Veto
Nie widziałem tego tematu, poza tym nie ośmieliłbym się odświeżyć wątku sprzed 3 miesięcy ;D

Azbestowy v.62.0
30-10-2010, 14:38
Zmienienie rodzaju blokady: z 20 osób, na blokadę okresową - dajmy na to tydzień.

Problem w tym, że jesteś w mniejszości. Większość rzuca jednak ciągle reputami i nie mają takich problemów jak ty. Dla więszkości twoje ułatwienia będą utrudnieniem. A i jeszcze jedna sprawa. Przecież tutaj się nie daje reputów za mądre posty.

Oczywiście na "tak" głosowały osoby z wyłączoną reputacją/małą ilością postów, więc nie jest to wiarygodny wynik.

Okey
30-10-2010, 14:47
Azbest, nie daje się za mądre posty bo tu takich nie ma! XD Na szczęście od kiedy nie ma scoop'a jest sporo luzu i można sobie na więcej pozwolić (oczywiście w granicach rozsądku).

A z tym jestem na tak. Również daje reputy tylko wtedy gdy komuś chcę dać, a nie mogę... Chociaż lubię komuś dać reputa i napisać "ODDAJ PLS NIE BONC HUJ".
Jestem na tak.

ten post to trochę jak zagadka - ułóż wyrazy aby powstało prawidłowe zdanie ;| ale nie chce mi się zmieniać

_edit
jednak scoop już jest

Sherlock
30-10-2010, 15:22
Jestem na nie, razem z moderatorem KaZeK jesteśmy koneserami punktów reputacji i notorycznie je zbieramy z niewielką grupką innych użytkowników a.k.a. koneserów vel pasjonatów zielonych, jasno-zielonych, złotych kwadracików oraz brązowych, srebrnych i złotych gwiazdek.

Konrus
30-10-2010, 15:29
Świetna propozycja. A co do tych dni to myśle, że 5-7 dni wystarczy.

Keszuwa
30-10-2010, 15:43
Zgadzam sie z Sherlockiem, on ma zawsze racje ja tez gram w ta gre 'reputy' i w ogole lubie expic na forum. http://img826.imageshack.us/img826/9526/platkorzercaa.png

.Vixen.
30-10-2010, 15:55
Dobra propozycja.
A co do dni to myślę, że 5 dni wystarczy

KaZeK
30-10-2010, 16:03
Nie wiem co Wam przeszkadza w tym że ktoś zbiera/żebra o reputy..
To są TYLKO pixele do jasnej cholery ;d Jak Wam nie pasuje to wyłącz i elton.
A jak chcesz komuś dać to rozdaj te x reputków w 1/2/3 dzień i daj tej osobie.

Jestem na nie.

Stoner
30-10-2010, 16:03
Jestem na tak !
Mało siedzę na forum ostatnio i nie zawsze o każdym pamietam.
A takie coś załagodzi problem.
Np. rozdam każdemu co niedziele.

Arcano Druid
30-10-2010, 16:47
jakbys umial czytac to pisze ze musisz rozdac XX ilos reputof zanim dasz znowu danej osobie -.-
jestem na N I E

Joogi
30-10-2010, 16:54
KaZek dobrze ujal, jak sie nie podoba te nabijanie reputow zawsze mozna wylaczyc ; D
Teraz wychodzi, ze co okolo 3 dni mozesz dac komus reputa. Jak nie mozesz wystarczy codziennie dac paru osobom i jest git. Nie wymaga to zadnej zmiany, jest dobrze ; O !

Sugestia ,jaką dałeś ,jest pomysłowa ,zmniejszyłaby tego typu "problemy" na forum ,jako że jesteś cleanerem daje 50% szans ,że propozycja wejdzie w życie ;)
To, ze jest cleanerem nie daje mu zadnych dodatkowych szans, ze zostanie wprowadzona. :)

Morfeuxsz
30-10-2010, 16:58
Jestem na tak, bo czasem jakiś użytkownik pomoże mi kilka razy i po prostu nie mam go jak wynagrodzić poprzez ten limit.

.Vimpexx.
30-10-2010, 18:17
Jestem na nie, razem z moderatorem KaZeK jesteśmy koneserami punktów reputacji i notorycznie je zbieramy z niewielką grupką innych użytkowników a.k.a. koneserów vel pasjonatów zielonych, jasno-zielonych, złotych kwadracików oraz brązowych, srebrnych i złotych gwiazdek.

YHY :D

@Topic
Jak sami wiecie, ja nie zbieram reputów, więc jest mi to ...
Tzn... jestem na NIE! ;P
Co ja zrobię ?http://i56.tinypic.com/256dbh1.jpg

Zarexoholik?
30-10-2010, 18:34
Na takie zmiany to już chyba stanowczo za późno. Chyba, że każdemu wyzeruje się licznik punktów reputacji.

Ordonka
30-10-2010, 21:20
yyy, poco? jestem na nie... nierozdaje reputów bo tu prawde mówiąc nawet kto wstawi najfajniejszy post na niego niezasluguje... -.- ja mam 2 niewiem czemu je rozdają a pozatym to jest tylko pare pixelków z kolorkiem wiszącym przy wizytówce ;d

.Voorlon.
31-10-2010, 00:30
Może być tylko nie tydzien tylko 3 dni ?

Krulowiec
31-10-2010, 09:14

Jestem na NIE tak jak Sherlock, ponieważ dla niektórych reputacja to część zabawy.

Domcio666
31-10-2010, 12:05
oczywiscie jestem na tak nie raz chcialem komus dac reputa a tu zonk nie moge bo musze rozdac 20 osobom :< poprawcie to