PDA

View Full Version : [Konkurs] Stwórz w?asne miasto Soran!

KaZeK
31-10-2010, 09:34
Witam, nie będę się rozpisywać napiszę dość krótko (mam nadzieje)

Jak dobrze wiecie miasto Soran od początku istnienia nie było zapewne przerabiane, dodawane domki czy coś. I zapewne Tygrysowi nie chce (chyba) zbytnio myśleć jak przerobić to stare i wyludnione miasto.

Moja propozycja polega na tym aby zorganizować konkurs na stworzenie w map edytorze miasta Soran.
Konkurs polegał by na tym że gracze tworzą mapę (bez żadnych schowanych przedmiotów, każdy taki wybryk skończy się banem*) później Tygrys przeglądnie najciekawsze prace i wybierze 3 najlepsze i na test serwie przetestują je gracze. A na sam koniec playerzy bądź Administracja wybiorą najlepszą z nich.

Nagrodą w takim konkursie byłoby własnoręcznie (w map editorze) wybudowany domek (max 250 sqm/2-3 treiner/4x dp/tabliczka i pomnik z dopiskiem) oraz wprowadzenie wygranej mapy do gry.

Dla tych którzy nawet nie widzą jak wygląda to miasto screen:
http://img227.imageshack.us/img227/536/soran.png

* bądź coś innego :/

Sorki że tak chaotycznie (?) ale mi się nie chciało ;d

Bondi
31-10-2010, 09:36
Jestem na tak, świetny pomysł. To miasto Soran i tak jest bardzo rzadko odwiedzane przed graczy, więc trochę ożywienia się przyda :)

Przekliniak
31-10-2010, 09:43
Tez jestem na tak : p bo , to miasto można , by uznać za miasto "umarnietych"
: d : d : d

Lesny Ludek
31-10-2010, 09:45
Na tak , każdy może coś wygrać. Ja akurat nie wezmę udziału w tym konkursie bo nie ogarniam map editora

Vivek
31-10-2010, 09:49
Było, chyba Vivek założył taki temat... xD
Jestem na tak.
Najlepiej jakby dali miesiąc++ na jej zrobienie.

Krulowiec
Jeżeli konkurs przejdzie na pewno coś wykombinuje.

Arcik
Jestem na tak... Wielu ludzi zwyczajnie korzysta z tego miasta jedynie gdy chce się dostać na Volcano, a może do być o wiele bardziej potrzebne miasto :)

Ale mam nadzieje że użytkownicy, którzy podejmą się udziału w tym konkursie nie będą spełniać swoich marzeń i nie stworzą jakiś podziemnych respów z potworami których im brakuje na respach na Expgardzie... :)

`Arcuś
31-10-2010, 09:50
Pomysł zajebisty, lecz nie wiem czy Tygrys się na to zgodzi. Xd

Benn
31-10-2010, 09:50
Jestem na nie, to nie jakiś noob ots, pomyśl ile osób zrobi to miasto Soran i ile będzie chciało oszukać Tygrysa. Więcej zajmie mu sprawdzanie tych wszystkich prac i przeszukiwanie czy nie ukryli gdzieś jakiegoś przedmiotu jak udoskonalenie samemu tej wyspy :)

/kazek
Dając mapę chyba dasz kilka zdjęć jak wygląda he? Z tych 'screenów' wybierze 3 najciekawsze...

Salik Shoter
31-10-2010, 09:59
Ofc na tak :D tylko domek mógłby być na facc :c albo cóś : D Ogólne pomysł dobry. Chętnie bym wziął udział : ) zobaczymy co admini powiezdą...

a każda próba oszustwa to delete all psotaci z tego ip i by styknęło jak dla mnie : D

Sub Zero 2
31-10-2010, 10:00
Jestem na tak.Amatorów by się zebrało i by była mapka ! No właśnie amatorów , bo wpadnie taki mapper i iine prace pójdą się jeb...walić.

Lagga v3
31-10-2010, 10:01
jestem na tak . mozna zrobic to samo co jest na exp tzn. nowy wyglad nowe respy. super pomysl. !

Soi
31-10-2010, 10:03
Dobry pomysł, ale inna nagroda bo sporo osób ma domek a dwóch mieć nie wolno. (?) Więc lepiej by było gdyby był wybór domek albo jakiś item/y ..

Ogólnie za samym pomysłem jestem za tylko nagrody trzeba przemyśleć ;C

/kazek
Jeżeli osoba X posiada domek w mieście Y to dostaje Z czasu aby się go pozbyć/przepisać na kumpla czy coś.

@Down

Szczerze wątpie żeby tych prac było aż tyle żeby musiała je sprawdzać cała ekipa..

Jak będzie z 10( takich porządnych, bo nie mówimy o zmienionych skrzynkach od depo i dorobionych dwóch kwiatkach ) to i tak myślę, że będzie dużo..

Flamaster
31-10-2010, 10:05
Jestem na tak. Miesiąc na wykonanie prac ?
PS; przecież nie tylko Tygrys musi je wybierać... Cała ekipa może oblukać prace i wybrać najlepsze a Tygrys wybierze już tylko najlepsze z najlepszych:cool:
@up

gdyby był wybór domek albo jakiś item/y ..
OK. Ty wal hasłami a my będziemy rozszyfrowywać.

Xienu$
31-10-2010, 10:11
Jestem na nie, to nie jakiś noob ots, pomyśl ile osób zrobi to miasto Soran i ile będzie chciało oszukać Tygrysa. Więcej zajmie mu sprawdzanie tych wszystkich prac i przeszukiwanie czy nie ukryli gdzieś jakiegoś przedmiotu jak udoskonalenie samemu tej wyspy :)

/kazek
Dając mapę chyba dasz kilka zdjęć jak wygląda he? Z tych 'screenów' wybierze 3 najciekawsze...

widziałeś kiedyś jak się robi mapę 14 latku??
jest taka fajna opcja pozwalająca pokazanie wszystkich items ;/

@top
po przeczytaniu bylem na nie.. ale ze propozycje napisał KaZeK i benn jest na nie to ja jestem na TAK

Morfeuxsz
31-10-2010, 11:21
Jestem na tak, ponieważ to miasto jest odwiedzane jedynie przez tych, którzy chcą dostać się do Soni.

Cinasek
31-10-2010, 11:45

Schowaj sie.

//
Jestem na tak, gracze robią screeny i przesyłają je Tygrysowi. Najlepsze Soran będzie wzorowane przez tygrysa.
http://i52.tinypic.com/dc68eb.jpg

Stoner
31-10-2010, 11:52
Pisałem kiedyś propozycję na temat tego miasta, aby zrobić z niego 'miasto' walk.
Co do propozycji myślę, że Administracja uzna, że to więcej zachodu z organizowaniem takiego konkursu niż zrobienie normalnego update.
Jednak, może cos takiego zorganizują.

Jestem za!

Arcano Druid
31-10-2010, 11:53
Jestem na TAK !
Mozna byloby stworzyc miasto + respy z potworkami ;d

Joogi
31-10-2010, 11:55
Jestem za, moj real moze wygrac, bo nawet ladnie mapki robi xDD

Calkowicie na tak, nagroda tez fajna bo sam mozesz sobie zrobic :)

Solson.
31-10-2010, 11:55
Bardzo mi się podoba Twoja propozycja. Ale jest strasznie pracochłonna dla administracji , nie ogarneli by tego w 2 miesiące.
Ten domek gdzie miał by być wybudowany? W Soran rozumiem?(:

@topic

TAK!

Domcio666
31-10-2010, 11:59
propozycja dobra nawet moze zrobie taka mapke jak mi sie bd chcialo ale gdzie pomysl :<

Zark
31-10-2010, 12:04
Jestem na tak, pomysł super. Tygrys się zbytnio nie namęczy a jeszcze można wygrać domek xD!

#Tak

sPoxter
31-10-2010, 12:07
Pomysł bardzo dobry !! Popieram ! ;]

Zarexoholik?
31-10-2010, 14:17
Jestem na NIE. Żeby zrobić coś dobrze trzeba zrobić to samemu. To nic trudnego poprosić Tygrysa o rozbudowę tego miasta, przecież on też zauważył, że nic się tam nie dzieje.

ViVuSeK
31-10-2010, 16:42
Jestem za.
Bardzo ładny pomysł ,na pewno wygram więc nie macie co próbować ;)
Dobrze ,też opisałeś odbywanie się "konkursu".

.Vimpexx.
31-10-2010, 17:17
Jestem na tak, świetny pomysł. To miasto Soran i tak jest bardzo rzadko odwiedzane przed graczy, więc trochę ożywienia się przyda :)

Ta, jest tylko wtedy odwiedzane, jak ktoś leci do Soni :D
hi. sor
hi.cyc
I Tyle. :D

@Topic
Moim zdaniem dobra propozycja, może jakieś respy tam wstawić? ;) http://i56.tinypic.com/256dbh1.jpg

Voomex
31-10-2010, 17:21
jestem jak najbardziej na tak gracze beda mieli troche rozrywki a tygrysa to odciazy w pewnym stopniu :)

Dragos Pal
31-10-2010, 19:00
nie lepiej by tam quescika zrobić;) (np jakieś ani 3 czy ile to już ma być) zamiast demonów apocalipto albo atomy by stały quest byłby nie wiadomo na co albo jakiś na new broń ;d np bolt co mocniejszy niż g bolt ale nie jest powierzchniowy tylko na 1sqm(według uznania administracji ps chodzi o to, ze broń pod dana profe new albo item )

#Lordzik#
31-10-2010, 19:08
Czemu by nie. Zawsze kogoś "talent" wyszedłby na jaw.
Można by tam jakieś respy dorobić, aby to miasto ożyło.

Ogólnie zdania sprecyzowanego nie mam w tym temacie ;c.

.Voorlon.
31-10-2010, 20:27
Ofc jestem na tak.
Sam zrobię to miasto od podstaw tylko jest jedno ale,
Ostatnio pisałem do Tygrysa czy mógłbym wysłać swoje prace a on na to " nawet jak była by zaje****, że w chuj, ale on chce mapę 7.6 zrobić w 100% sam :/"

Gdzie wysyłać propo ?

Szugi Bugi
31-10-2010, 20:59
Pomysł świetny, lecz trzy najlepsze prace powinni wybrać gracze.

Przemas
31-10-2010, 21:52
serafin wygra;p

jestem oczywiscie na tak;d

ale tygrys sie nie zgodzu

Shaman
01-11-2010, 16:10
Jestem na tak, Soran potrzebuje updatu, a jak na razie nic się nie zapowiada. Taki konkurs byłby fajną zabawą, ale raczej administracja się na to nie zgodzi. Tygrys woli sam wymyślać mapy. :/

Pako Kimg
01-11-2010, 18:16
Jestem ZA!
Wreszcie te miasto zostanie ożywione ;]
Osobiście nie wezmę udziału iż jestem zielony w map editorze ; )

@Benn
Schowaj się :)))))

Oby był taki konkurs http://i52.tinypic.com/dc68eb.jpg

19NrX06
02-11-2010, 12:20
Jestem na tak , pobawił bym się tak a długo już jestem mapperem , jak bedzie taki konkurs ucieszę się.

Seiren
04-11-2010, 10:21
Zgadzam się wszystkie miasta są przerobione tylko ta wyspa taka sama jak na każdym serwerze , a co do nowej mapy jestem maperem od ponad 2 lat , mogę zrobić mape.

<Magiczny>
05-11-2010, 22:19
Jak sie nie myle kiedys byl taki konkurs na policzenie itemkow na screenie.

@top

Oczywiscie ze tak. Sam sie w to pobawie :d

Li$ek Von Lid3n
05-11-2010, 22:34
Mysle ze lepiej by bylo samemu wymyslic jakies miasto i je zrobic ;P

Ktoś II
06-11-2010, 01:29
Co z tą propozycją? Może ktoś z administracji by się wypowiedział.

Jestem jak najbardziej na TAK. Pewnie wziąłbym udział ;]

Exoo
06-11-2010, 09:14
Taak ... :-) miasto Soran miało by większe znaczenie, a nie tylko Hi Sor, Hi cyc : pp
;]]]

Krsix
06-11-2010, 10:40
Bardzo dobra propozycja, jestem tak :)
Chętnie bym się pobawił edytorem 7.6 :rolleyes:

Stoner
06-11-2010, 13:25
Taak ... :-) miasto Soran miało by większe znaczenie, a nie tylko Hi Sor, Hi cyc : pp
;]]]

No właśnie dalsza część miasta jest na chwilę obecną niepotrzebna.

@Topic
Tygrys wypowiadaj sie bo ja sie już uczę obsługi map editora !

DaVx
06-11-2010, 13:28
Moga tam po robic expowiska np od 500 :P i przerobic ja :d

Ktoś II
11-11-2010, 21:43
Nie wiem czemu administracja nie chce wypowiedzieć się w temacie. Może po prostu nie zauważyli go?
Odświeżam, bo pomysł jest naprawdę godny uwagi.

Grot
11-11-2010, 21:47
Pomysł bardzo dobry, przynajmniej soran będzie częściej odwiedzane : )

Tygrys
13-11-2010, 09:47
Bardzo podoba mi się ten pomysł :)
I jestem jak najbardziej za! :]

Jest jedno ale - wybacz Kazek, ale chyba trochę pozmieniam zasady ;)

Konkurs się taki odbędzie, ogłoszę go oficjalnie na stronie APO.
Jak na razie ten temat zamykam, ale nie martwcie się, w przeciągu paru dni powstanie ten konkurs :)