View Full Version : [Forum] Punkty Reputacji - Zmiana
Sherlock
01-11-2010, 10:06
Jak wiecie, bądź nie wiecie Santano podjął heroiczną decyzję jaką jest wprowadzenie tego podłego punktu w nowy regulamin:
Zabrania się proszenia o punkty reputacji.
W sumie mi to wszystko jedno, ale przecież nie zbanuje teraz połowy forum, która się wymienia/prosi o punkty reputacji, przejdźmy do meritum propozycji.
Proponuje aby ten punkt z regulaminu ponownie usunąć, jeżeli w propozycji będzie znaczna przewaga głosów za usunięciem owego punktu - zakaz proszenia/wymieniania się punktami reputacji zostanie usunięty/cofnięty. :)
Głosować!
Nie trzeba warnować/banować. Wystarczy tylko i wyłącznie zerować reputację :) Albo za każdą prośbę, symboliczne -25% całej reputacji.
@topic
Jestem na nie, bo prawda jest taka, że tylko niespełnione dzieci proszą o reputy. Dlatego niestety "wygrają" w sondzie, bo jest ich za dużo ;c
Reputacja to nie wyznacznik tego kto jak najwiecej prosi.
Ofc na nie
Lesny Ludek
01-11-2010, 10:08
Jestem za usunięciem tego pkt z regulaminu poniewaz kolekcjonuje te wszystkie gwiazdki i kwadraciki.
Ja w ogóle nie rozumiem na jakiej zasadzie ma działać ten punkt w regulaminie. W postach już nikt nie prosi o reputy, a osoby, które sobie je oddają, przecież nie będą na siebie donosić. W repucie piszesz swój nick, dostajesz gwiazdeczki i jestes podniecony na cały dzień : D
//Veto
Tak, ale zauważ, że są tacy hejterzy którzy sobie potrafią wrzucić gwiazdeczke w podpis i dodać obok tego iście boski napis "Pomóż mi ją zdobyć!". Właśnie to ma ograniczać ten punkt regulaminu. Jak chcecie sobie oddawać to to róbcie, ale litości - nie publicznie.
.Vimpexx.
01-11-2010, 10:15
Oczywiście, że usunąć...
Mimo, że nigdzie nie miałem napisane, że proszę o te fajne kwadraty, to jestem za usunięciem tego pkt. z regulaminu. http://i52.tinypic.com/dc68eb.jpg
Każdy kto zbiera (kolekcjonuje) te kwadraciki, wie OCB. :D
'Oxidosis'
01-11-2010, 10:18
Dla mnie reputacja to dobra sprawa, kiedy umie się z niej korzystać. Chodzi mi o to, kiedy przyznaje się ją za mądre lub pomocne posty, a nie po to, by mieć jej po prostu więcej. Jaki jest sens zabawy, skoro ilość reputacji nie świadczy o użytkowniku lub świadczy w sposób negatywny? Dla mnie byłoby ok, gdyby się ją przyznawało tak jak napisałem wyżej, wtedy można poczuć choć odrobine zabawy, a tak to reputacja nie jest nic warta.
@Topic
Normalnie byłbym na nie, ale teraz jest mi to obojętnie wiedząc, że większość z użytkowników ma przyznaną reputacje nie za zasługi, ale za sępienie.
Jestem na nie, już wcześniej chciałem aby ten punkt wprowadzono, ale nikt chyba nie miał na to czasu.
Reputacja jest po aby wynagradzać kogoś za coś, w tej chwili wymieniają się ludzie reputami za darmo, a akceptowanie ze strony ekipy "proszenia o reputy" pomaga tylko użytkownikom do reputów za free.
@Sherlock
Nie było wtedy żadnego punktu o tym, a skoro inni tam pisali, to dlaczego ja nie miałem? Pytałem kogoś czy dodadzą ten punkt i odpowiedź brzmiała "póki co nie", skoro tak to pogodziłem się z tym i to zaakceptowałem. Zgadzam się z decyzją Santano i dlatego mam takie zdanie.
Dla mnie reputacja to dobra sprawa, kiedy umie się z niej korzystać. Chodzi mi o to, kiedy przyznaje się ją za mądre lub pomocne posty, a nie po to, by mieć jej po prostu więcej. Jaki jest sens zabawy, skoro ilość reputacji nie świadczy o użytkowniku lub świadczy w sposób negatywny? Dla mnie byłoby ok, gdyby się ją przyznawało tak jak napisałem wyżej, wtedy można poczuć choć odrobine zabawy, a tak to reputacja nie jest nic warta.
@Topic
Normalnie byłbym na nie, ale teraz jest mi to obojętnie wiedząc, że większość z użytkowników ma przyznaną reputacje nie za zasługi, ale za sępienie.
Dokładnie, w sumie na innych forach nie ma czegos takiego jak proszenie o reputy, tylko przyznaje się je faktycznie za pomoc. Wtedy można zobaczyć kto naprawdę pomaga, a kto takiego tylko udaje. Administracja niestety nie może nic zrobić w tym kierunku, bo atmosferę budujemy my sami : D
Nie trzeba warnować/banować. Wystarczy tylko i wyłącznie zerować reputację :) Albo za każdą prośbę, symboliczne -25% całej reputacji.
@topic
Jestem na nie, bo prawda jest taka, że tylko niespełnione dzieci proszą o reputy. Dlatego niestety "wygrają" w sondzie, bo jest ich za dużo ;c
tak ! ja to bym ja wylaczyl ; )
@@@
beka zz benna : O
Jestem na nie, już wcześniej chciałem aby ten punkt wprowadzono, ale nikt chyba nie miał na to czasu.
Reputacja jest po aby wynagradzać kogoś za coś, w tej chwili wymieniają się ludzie reputami za darmo, a akceptowanie ze strony ekipy "proszenia o reputy" pomaga tylko użytkownikom do reputów za free.
w jednym temacie prosisz o reputy a w tym piszesz ze nie wolno tak robić...
ogarniesz się?
@Sherlock
Nie było wtedy żadnego punktu o tym, a skoro inni tam pisali, to dlaczego ja nie miałem? Pytałem kogoś czy dodadzą ten punkt i odpowiedź brzmiała "póki co nie", skoro tak to pogodziłem się z tym i to zaakceptowałem. Zgadzam się z decyzją Santano i dlatego mam takie zdanie.
wchodzisz w dupę administracji dlatego masz takie zdanie
@topic
wali mnie reputacja bo ona od chwili wprowadzenia nie odzwierciedlała "reputacji"
Sherlock
01-11-2010, 10:39
I Ty Brutusie przeciwko mnie?
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?p=782458#post782458
Temat w którym każdy prosił o punkty reputacji, sam się dołączyłeś, teraz nie wiem czy masz rozdwojenie jaźni, czy masz coś z głową, może schizofrenia?
Z takimi problemami nie wiem czy nadal możesz piastować funkcje moderatora, moim zdaniem moderator powinien mieć wyrobione zdanie a nie jak "wiatr zawieje".
Jestem oczywiście za, pytanko jak się prosi kogoś przez reputy czy coś też ma się dostać?
/up, z jakiej paki obrażasz Benn'a ?. nonsens
Za mało poważne forum na takie zmiany.
Dla mnie reputacja to zabawa.
Lubię rywalizować w taki sposób.
Nie popieram jego decyzji.
Nie wiem co Wam przeszkadza w tym że ktoś zbiera/żebra/prosi o punkty pixelowych reputków.
Chyba od zawsze byłem nazywany żebrakiem (HAIL ŁUKARZ JP MY MASTAH UND MENTOR) pixeli ;d
Osobiście mi to zwisa i tak kto wie to wie że oddać trzeba żeby być w TOP10 ;d
Dobre posunięcie ze strony Santano, chociaż mogłoby zostać to usunięte bo w czym to niby przeszkadza? :/
#Lordzik#
01-11-2010, 11:13
I Ty Brutusie przeciwko mnie?Z Benna taki Brutus, że ... XD
Bezsensem jest dla mnie wprowadzanie takiego punktu. Reputacja jest bynajmniej według mnie zbierana dla beki, aby być szeryfem wszystkich szeryfów ;c.
Dla mnie wszyscy mogą mieć po xx złotych gwiazdek :/
Jestem za skasowaniem tego punktu w regulaminie.
Mi tam obojętne ,zaznaczyłem na tak. Może też być tak 5 upomnień =1warn
Morfevious
01-11-2010, 11:54
Jak wiecie, bądź nie wiecie Santano podjął heroiczną decyzję jaką jest wprowadzenie tego podłego punktu w nowy regulamin:
Zabrania się proszenia o punkty reputacji.
W sumie mi to wszystko jedno, ale przecież nie zbanuje teraz połowy forum, która się wymienia/prosi o punkty reputacji, przejdźmy do meritum propozycji.
Proponuje aby ten punkt z regulaminu ponownie usunąć, jeżeli w propozycji będzie znaczna przewaga głosów za usunięciem owego punktu - zakaz proszenia/wymieniania się punktami reputacji zostanie usunięty/cofnięty. :)
Głosować!
Jaki dajesz przykład, "Brudasie" aka "Brutusie"? XDDD
A tak poważnie, gdyby można było prosić o reputy, byłby taki chaos, jak u Benna w domu po wywiadówce :/
A Ty, Sherloku, z tego co wiem, możesz sam sobie dawać reputy, więc trzymaj cicho buzie xd.
Tutaj nie chodzi o mnie tylko o użytkowników, ale skoro sami chcecie być warnowani moim zdaniem za tak nieistotną sprawę to ok.
//Holmes
No to dobrze, duzo osob mialo w opisach 'gram w zielone' czy cos. Ja osobiscie nigdy publicznie o reputy nie prosilem. ;)
Ja uważam, że taki punkt w regulaminie powinien być. Ci co mają już nabitą reputację i co mieli w opisie jakieś gwiazdeczki to będą przeciw temu punktowi, a ten kto wie, że reputacja jest nie po to, aby się w niej ścigać to będzie za punktem.
Niestety na forum jest za dużo dzieci, dla których reputacja jest zwykła frajdą, a to nie jest dobrze.
Chciałem jeszcze dodać, że większość osób, które są za usunięciem tego punktu mają sporą reputację i wiadomo z jakiego powodu chcą, aby punkt ten nie widniał w regulaminie.
Zarexoholik?
01-11-2010, 13:34
Moim zdaniem błaganie o reputy jest żałosne. W dodatku jak proszą nas o to osoby, które zawsze mają do nas jakieś ALE. Ja bym za każde proszenie o reputy dawał ujemną reputację w postaci -20% całej reputacji.
Woder (: !
01-11-2010, 23:14
Jestem na TAK.
I tak nikt nie stosuje sie do tego punktu regulamiu , wiec jest on zbedny.
Jestem za, w końcu i tak prawie wszyscy wymieniają się reputami i prawie nikt nie daje ich za pomoc w czymś, więc ten punkt jest zbędny w regulaminie.
Krulowiec
02-11-2010, 10:02
Za mało poważne forum na takie zmiany.
Dla mnie reputacja to zabawa.
Lubię rywalizować w taki sposób.
Nie popieram jego decyzji.
Dokładnie, rywalizacja to taka mini zabawa forum , skoro zabrali nam czatboksa, to bawimy się reputacja , jestem kolekcjonerem kwadratów i gwiazdek <3
Domcio666
02-11-2010, 10:19
jestem na tak choc nigdy nie zebralem o reputy ... ale ci co je zbieraja i wgl to by mogli usunac ten punkt z regulaminu przeciez nikomu nie szkodzi ze ktos zebra o reputy co nie >?
Jestem na tak , za bardzo się prosili mojego old konta o Reputy prawie all wiadomości od jakiś nobów , zgadzam się z postem wyżej że reputacja nie jest po to żeby się scigać .
Punkt reputacji powinien być przyznawany za jakiś poradnik, mądrą wypowiedź, zaangażowanie w życie forum. Nie jako coś do wymiany, dzięki czemu staje się ktoś lepszy, bo jako pierwszy zdobędzie złotą gwiazdkę i zostanie 'tap madl'.
Zależy ,ponieważ formy proszenia o reputacje są różne.
Możesz wysłać komus wiadomość PW ,i mówić "ODDAWAJ REPUTA" ,lub proste danie punktu reputacjii ,jak to było zawsze ;p
Prosili też na Chatboxie ,ale jako ,że go nie ma ,chcę aby usunąć ten "przepis" z regulaminu forum.
@topic
Dokładnie.
Po co warnować, jak można zrobić na złość i usunąć (jak się da) te pkt.
Jestem na nie, punkty reputacji są dla zasłużonych osób a nie zabawa w oddaj... Jak mi się nudzi to rozdaje te reputy ale moim zdaniem powinni wprowadzić ujemną reputację dla każdego, a nie tylko dla VIP i punkty powinny mniej dawać, a nie tak jak KaZeK daje po 300~ i jest wesoło...
Najlepiej zostawic ten punkt.
Ehm...w sumie mi to obojetne.
Kapitan Alkohol.
02-11-2010, 20:23
Jestem na nie. Reputy w ogólnym założeniu miały być dawane za pomoc w jakimś problemie, dobry poradnik, ciekawy temat czy coś w tym guście, a nie 'SIEMA ODDAJ !'.
Lepiej żeby ten punk został.
Trikol <3
02-11-2010, 20:32
Mnie to zwisa , ja nie prosze o pkt reputacji , a jak ktos daje i prosi ,zebym oddal to tez zalezy.Reputki dostaje ,za posty , albo kawalki mp3 , audio, albo repy z pozdro od gites ludziuff ;>
Bravo Pall
03-11-2010, 18:07
Dla mnie może być .
Trochę ludzie się wkurzą .. Lubią prosić o kwadraciki ;>
Usunac ten punkt, bo nie idzie mi w tibi to poexpie chociaz na forum, a tak btw to poczytajcie sobie moj opis!
nie wiem po co takie tematy wgl powstaja i tak Nie będzie inaczej jak jest.
Jestem za usunięciem tego punktu! Powód? Już wyjaśnie, bo reputacja jest prestiżem jak dla mnie i powinna być zapracowana z innymi :cool:
Esine Palladin
14-11-2010, 19:48
Ja lubie zbierać reputy takzw moim mażeniem jest taka gwiazdka :P
DilerFTW
14-11-2010, 20:09
All nooby proszą o te punkciki... Oczywiście, NiE!
Adherent
15-11-2010, 21:31
NIE!
Reputacja to reputacja czyli coś określać powinno człowieka posiadającego ją jak najwyższą a nie umiejącego się bardziej reklamować niż pozostali.
Dla mnie to w ogóle nie ma znaczenia jaką mam "reputację", bo i tak to jest określenie niczego tak naprawdę.
Ja bym wyzerował wszystkim reputację i wprowadził ten zakaz wtedy miałoby to jakiś sens.
Dziękuję do widzenia!
Dobry pomysł :)
Reputy to taka ,,walka" kto jest 1, 2 itp
http://i51.tinypic.com/oqbpqh.jpg
Jestem na takhttp://img826.imageshack.us/img826/9526/platkorzercaa.png
Alojzy Bąbel
17-11-2010, 19:27
Jestem za odpowiedziąnr. 2. :/ Niech ten punkt zostanie.
SlimShady
24-11-2010, 08:03
Aż tak surowo nie powinno być , no ale jednak usunąć za takie proszenie komuś całej reputacji to jest dobra kara. Niech na nowo się stara .
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.