View Full Version : B??d w obliczeniach balansu.
Zarexoholik?
01-11-2010, 21:23
2575 ms (Sarumar) vs 2569 ed (Torus). Sarumarem biję 12,5k best hit z great UE, a Torus we mnie 12,2 best hit z morta. 300 dmg różnicy w profesjach gdzie jedna jest przeznaczona do walki, a druga do leczenia.
Dodam też, że Torus leczy się:
Heal Friend 22622 23385
A ja Sarumarem:
Ultimate Healing 16874 20623
300 dmg różnicy w hicie oraz średnio 5-6k większe leczenie?
Także zakładam, że jest to błąd w obliczeniach, że profesja jaką jest druid (typowo do leczenia) bije tylko o 300 mniej niż mag, a leczy się 5-6k więcej. Skoro leczy się 5-6k więcej to powinien bić te 2k~ mniej - przecież jego główną zaletą jest leczenie, dlatego są dwie różne profesje sorc/druid. Jedna do zadawania dużych obrażeń, a druga do leczenia. Jeśli ma tak zostać to poproszę o zmianę profesji na elder druid.
No muszę cię zasmucić jeszcze bardziej. Czemu? Bo administracja jest nieudolna i nie potrafi zrobić prawdziwych profesji. Przykład też knajt, bić mniej z broni białej... To ja się pytam co wy robiliście od powstania APO?
Powiększyć hity z great ue o 10% i będzie git
Sensimila <3
01-11-2010, 21:28
Niewiem czy jest to błąd w obliczeniach, ale jest to widoczne. Na moje w druidzie powinni minimalnie zbalansować leczenie się, i osłabić tak samo morta. Czy zmieniać coś w Ms'ie? Niewiem, ale z tego co widze, balans totalnie nie wypalił, bo cały czas ktoś na coś narzeka.
TyruS aka Tyr'ek XD
01-11-2010, 21:28
Weź też pod uwagę mlvl, torus ma 4 mlvle mniej od cb , gdyby mial ten sam bilbym tyle samo, mimo, ze mlvl daje nie wiele... XD.
Jak najbardziej jest to błąd i należy to poprawić niedość ze ma lepszy heal, to i ma tak samo bic? o.0
@down
Nie ma potrzeby zwiększać siły hitów ms'a bo bedzie rowne profesje edków sciagal na spam...
no tak ale jesli powiekszycie hity sorca to znowu placz bedzie ze ek i rp sie nie ulecza i od nowa zacznie sie...
Hm mlvle tez daja we znaki, no to nawet jak to Tyrus napisal bilby tyle co Ty. XDDDD
Do zmiany, bo jak sie leczy w chooy wiecej to powinien i walic mniej. -,- Normalka.
Patryk1551
01-11-2010, 22:33
No tak niby druid profka do leczenia, ale tutaj przydaje się to tylko na questy i jakieś najazdy. Tutaj wszyscy expią solo i biją się też solo, a te 2k w dmg to raczej duża różnica i osłabi się tym pvp ed vs ek/rp
no wiesz kalkulator chyba nie zaktualizowany bo ja mam 500ed i lecze sie z vity bo z vity o troszke wiecej sie lecze niz z sio..
ps nie placz tak przegrales solo z Torusem to juz szukasz jakis bledow
Kalkulator nie jest aktualizowany od długiego czasu - to raz.
Dwa - sio zostało udupione (już na teście było widać), teraz druidzi leczą się raczej vitą.
Trzy - rozbieżność hitów u ms'a jest znacznie mniejsza niż u ed.
Magnatek
02-11-2010, 00:37
Panowie jakbyście jeszcze nie zauważyli zawsze jest coś nie tak z balansem...
Przyczyny są proste kazdy ma swoje gusta i guściki...
Zawsze znajdzie się grupka osob co będzie marudzić o różnice setkową...
Zamist cieszyć się bardzo dobrym serverm , to jak zwykle spotykamy się z placzem i konwersacja "maruderów"
Pozdrawiam...
Może tak miało być.
Ed nie może być identyczny jak ms.
Dokładnie nie wiem jak to w praktyce wygląda, bo gram obecnie na rooku,
ale słyszałem że ed teraz gromi.
!!sQaua!!
02-11-2010, 07:17
Niepłacz cioto tylko byś płakał myślisz że tak łatwo zrobić balans na apo ?? Mortiis musi glany pastować ,a nie jakieś balanse mu w głowie.
Za takie komentarze, to ja na miejscu Mortiisa wyjebałbym ten server w piździec.
Topic.
Oczywiście powinni to zmienić, o 300 dmg to hity powinny się różnić na 300lvlu.
Powal sobie tym kubkiem w pyszczek bo tam na pewno masz błędy slitasny studencie :D
t.
Jest dobrze, ten kalkulator zle liczy :P.
Dobrze jest... już zaczyna się płacz... wam nigdy nie dogodzi -.- jak zawsze tylko płacz i płacz ....
Domcio666
02-11-2010, 10:16
powinni nto poprawic jak i powinni poprawic uha u knighta bo 500 ek prawie padam na 4 kingach :<
Zarexoholik?
02-11-2010, 10:38
Kalkulator nie jest aktualizowany od długiego czasu - to raz.
Dwa - sio zostało udupione (już na teście było widać), teraz druidzi leczą się raczej vitą.
Trzy - rozbieżność hitów u ms'a jest znacznie mniejsza niż u ed.
A co mnie obchodzi jakiś kalkulator - to raz.
Dwa - sio nie zostało 'udupione' na żadnym teście (nie było tego widać), teraz drudzi w tym TORUS leczą się czarem exura sio od 20 do 24~k. Testowaliśmy na sobie nie na kalkulatorze.
Trzy - HAHAHHAHAHAHAHHAHAHHAHAHHAHAHHAHAHHA! Nie testowałeś - nie wiesz, to po chuj się wypowiadasz? Hity są praktycznie identyczne. Jakbyś ze zrozumieniem przeczytał pierwszy post to byś nie pisał takich głupot.
Powal sobie tym kubkiem w pyszczek bo tam na pewno masz błędy slitasny studencie :D
t.
Jest dobrze, ten kalkulator zle liczy :P.
Uspokój się, bo chyba zrobiłeś się taki czerwony ze złości, że zaraz wybuchniesz.
kalkulator może i źle liczy, ale do testów nie był nam potrzebny, bo sprawdzaliśmy czary podczas walki BEZMÓZGU.
i bardzo dobrze... nie trzeba było kupować sorcerera
Czeczen tutaj chodzi o dobry balans, a ty ciągle płaczesz o knighta. Zresztą co ja ci będę pisał reprezentancie mniejszości narodowej skoro ja więcej wbiłem na APO niż ty. :O !
Popieram w 100% :)
Do tych co płaczą , jak tak wam się nie podoba czy was ktoś tu trzyma?
Gówno. Balans ma być dobry, a nie zrobiony na 'odpierdol'.
Gówno.
Hasło przewodnie balansu na APO.
Opt. Mortiis się ucieszył bo nooby nie znające się na balansie zaczeły wypisywać w temacie z test serwerem że jest spoko full git extra kiedy miały miejsce takie zmiany jak w poście pierwszym.
Assassin Mateusz
02-11-2010, 11:18
Aha, no i? Teraz dajcie druidowi byc najlepsza profesja, bo jeszcze nigdy nia nie byl (chyba). :D
Wiedzialem ze bedzie placz z twojej strony, czy bedzie dobrze czy bedzie zle, wnioskuje ze jestes skonczonym debilem. Ulepszyli ci ms`a - jest placz, ulepszyli eka - jest placz, o wszystko placzesz, zajmij sie wreszcie tymi "twoimi studiami" bo jak widac kretyn jestes xd
Teraz czekam aż znow odejdziesz i ponownie wrócisz, cześć
tak btw. to ty jestes taki tester jak z koziej dupy trąba <zarexoholik?>
Magnatek
02-11-2010, 12:51
Gówno. Balans ma być dobry, a nie zrobiony na 'odpierdol'.
Jak nie zauważyłeś na serwerze gra dziennie 200 osób , a ile osób wpisało tutaj swoje negatywne opinie? 10?
Tak naprawde jakby mieli jakieś "Helou" to by się cały serwer dołączył :)
Wyluzujcie :P co za róźnica 5k w tą czy w tą:eek: :P
Ja tam proponuje w ogóle druida udupić tak żeby nikt nim nie grał... :|
Ciągle płacz.. Druid pójdzie raz na tyg na siochanie żeby zarobić na exp. A tak to normalnie expi i nie widzę powodu żeby walił w chuj mniej bo ty kupiłeś sorca..
I nie myśl sobie, że jak ty " pro elo ogar apo" napiszesz temat na forum to wszyscy będą Ci przytakiwać..
Ludzie wolą tak jak jest teraz, była ankieta większość wygrała.. chcesz to kup ed.. ;<
BTW. Drut od zawsze był jedną z gorszych postaci ( nie mowie o zarobku bo wiadomo na siochaniu sporo można przytulić) więc może wreszcie osoby co mają druidów będą mieli łatwiej ??
nie wiem wtf, byl mocny rp, potem ek to moze teraz przyszla kolej na ms'a czy tam ed'a nie wiem w jakiej kolejnosci, bo nie gram
te roznice sa niezauwazalne przy pvp, bo z deep red'a tak samo szybko sie wyleczysz ed'em jak i ms'em. o.o
grajcie i tak sie pozamieniacie postaciami i bedziecie szczesliwi ; /
Odbiegajac troche od tematu, to chcialem zauwazyc ze uh u eka tez jest powaznie udupiony na 1.1k ekiem ciezko wystac na 3 queenach wiec pytam sie FTW?! Ten balans trzeba jeszcze dopracowac, teraz ek ma zjebane mvp.http://img831.imageshack.us/img831/6553/alec.png
Flamaster
02-11-2010, 17:00
Kurde fajnie jakby przywrócili tamten system balance z Old APO. Wtedy wygrywało się naprawde dzieki PVP, a nie tak jak teraz złym rozkładem sił.
No cóż nie ma już co narzekać i zakładać co rusz kolejnych takich samych tematów, ekipa widzi co się dzieje. Poczekajcie jeszcze troche a na pewno balance w końcu się wyrówna:cool:
Kalkulator źle oblicza, sio zostało zmniejszone ;)
Kurde fajnie jakby przywrócili tamten system balance z Old APO. Wtedy wygrywało się naprawde dzieki PVP, a nie tak jak teraz złym rozkładem sił.
No cóż nie ma już co narzekać i zakładać co rusz kolejnych takich samych tematów, ekipa widzi co się dzieje. Poczekajcie jeszcze troche a na pewno balance w końcu się wyrówna:cool:
No było by ci dobrze ,ale zapomniałeś o jednej istotnej rzeczy ,przez którą to właśnie balans trzeba poprawiać bo się "pogorszył" - hotkeys ;)
#temat
Duża różnica ? - być może ,ale ja nie widzę tutaj dość wielkiego błędu przy obliczaniu balansu - to jest przecież kalkulator....
Im większy poziom ,tym bardziej balans ,może być niedokładny ,ale w tym przypadku moim zdaniem - nie jest to istotny błąd.
Goatee 2.0
02-11-2010, 17:33
załeks, trzeba było kupić druida a nie wylewać teraz łzy na tym jakże zacnym forum ;]
#top
Balans jest dobry. załeks nie ogarnia msa więc płacze.
1st R. Boonek
02-11-2010, 17:45
Aha, no i? Teraz dajcie druidowi byc najlepsza profesja, bo jeszcze nigdy nia nie byl (chyba). :D
I nadal nie jest
Odbiegajac troche od tematu, to chcialem zauwazyc ze uh u eka tez jest powaznie udupiony na 1.1k ekiem ciezko wystac na 3 queenach wiec pytam sie FTW?! Ten balans trzeba jeszcze dopracowac, teraz ek ma zjebane mvp.http://img831.imageshack.us/img831/6553/alec.png
Udupiony bo ty grasz ekiem? hah ledwo zabijam na spam 1000 ek 1340 druidem wiec o czym ty pierdolisz
#T Tak tak jestem druidem i nichuja sie nie zgadzam na zadne zmiejszanie.. na 1340 lvlu mam jedyne 17khp lecze sie po 12 przy pelnym eq i to ma byc qrwa duzo? hah bez jaj... to rp i ek za duzo sie lecza a nie ed ...
#Down fajnie masz na bani czlowieku i teraz dalej druid ma miec przejebane bo 2 osoby sie poplakaly?
Powiem tak: decyzja o polepszeniu exevo gran mas mort faktycznie nie byla zbytnio przemyslana, co nie zmienia faktu ze nawet po jej cofnieciu druid i tak niewiele slabiej od sorca uderza z czaru, przy czym duzo wiecej leczy sie za pomoca sio. Ciekawe troche jest to ze dopiero teraz ktos to zauwazyl, przeciez mieliscie tak dlugo test serwer odpalony... a jeszcze dluzej glowny serwer na ktorym nie widzialem zeby ktos zwrocil na to uwage, dlatego postanowilismy ze zmiany w Exevo gran mas mort zostana cofniete i sila tego czaru bedzie taka jak wczesniej. Sila powinna sie zgadzac z kalkulatorem na stronie, poniewaz nie zostal on jeszcze poprawiony.
Co dalej nalezaloby zrobic z druidem czy sorcem to jest raczej temat na dluzsza dyskusje.
Powiem tak: decyzja o polepszeniu exevo gran mas mort faktycznie nie byla zbytnio przemyslana, co nie zmienia faktu ze nawet po jej cofnieciu druid i tak niewiele slabiej od sorca uderza z czaru, przy czym duzo wiecej leczy sie za pomoca sio. Ciekawe troche jest to ze dopiero teraz ktos to zauwazyl, przeciez mieliscie tak dlugo test serwer odpalony... a jeszcze dluzej glowny serwer na ktorym nie widzialem zeby ktos zwrocil na to uwage, dlatego postanowilismy ze zmiany w Exevo gran mas mort zostana cofniete i sila tego czaru bedzie taka jak wczesniej. Sila powinna sie zgadzac z kalkulatorem na stronie, poniewaz nie zostal on jeszcze poprawiony.
Co dalej nalezaloby zrobic z druidem czy sorcem to jest raczej temat na dluzsza dyskusje.
jak nie pisalem kiedys to zlaliscie mnie cieplym moczem ;]
@@@
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=75701
Trzeba było myśleć o ed a nie o ms. ; ) Gdybyś wziął się za to inaczej, normalnie bez spinania, to pomyślałbym nad tym, ale ty od razu spinke jebiesz do każdego, lecz się.. ;)
Proponuje nie zmieniac sily czarow, jednak minialnie oslabic sio, oraz polepszyc exure vite, aby roznica pomiedzy sila czarow, a leczeniem byla mniej wiecej taka sama, dodatkowo zwiekszona bylaby rozbieżność sio, tak aby przypominala exure vite, ale silniejsza, dzieki temu od najnizszych poziomow sio bedzie mocniejsze od exury vity, a nie tak jak do tej pory ze dopiero od pewnego lvl.
http://www.armia.toproste.pl/ustawienia.png
A exura vita dla pallka? Też powinna być lekko powiększona.
Proponuje nie zmieniac sily czarow, jednak minialnie oslabic sio, oraz polepszyc exure vite, aby roznica pomiedzy sila czarow, a leczeniem byla mniej wiecej taka sama, dodatkowo zwiekszona bylaby rozbieżność sio, tak aby przypominala exure vite, ale silniejsza, dzieki temu od najnizszych poziomow sio bedzie mocniejsze od exury vity, a nie tak jak do tej pory ze dopiero od pewnego lvl.
Druid to profesja do leczenia, a nie do bicia, więc powinniście osłabić tego morta, a nie żeby się leczył tyle co ms o.o Sio jest dobre, tylko mort zjebany. Nikt nie płakał, że mort jest za słaby. Wybierając druida każdy zdaje sobie sprawę, że to jest profesja do leczenia - dużo leczy, mało bije. ;o
A exura vita dla pallka? Też powinna być lekko powiększona.
Taaa... Żeby ed/ms całkiem szans nie mieli? I tak nie da się go wyspamować.
Show 2.9.1
03-11-2010, 12:49
Wszystko chielibyscie powiekszac a moze cos wkoncu zmniejszyc pata%(!)% ? Robicie z Tego Ots jakies wielkie G.... Niedlugo kazdy kazdego zabijac bedze na 2x hity bez eq....
Zarexoholik?
03-11-2010, 13:25
Wystarczy polepszyć minimalne leczenie exurą vitą i osłabić exevo gran mas morta druidowi. Nie może być tak, że druid, który z założenia dobrze leczy również bije zajebiście. Coś kosztem czegoś. Dlatego są dwie różne profesje - ed/ms. Jeden więcej leczy i może leczyć też innych, ale bije mniej, a drugi więcej bije, ale ma słabsze leczenie. Jeśli różnica w czarach ofensywnych ma być niewielka to ja chcę zmienić profesję, bo chyba lepiej się znacznie więcej leczyć niż minimalnie więcej bić...
#Mortiis
Zauważ, że zgodnie ze statystykami postaci jakie podałem w pierwszym poście druid leczył się ode mnie średnio 5-6k więcej. Nie chcę albo był poszkodowany w leczeniu, bo to ma być jego atutem, a chcę by różnica w czarach ofensywnych była widoczna.
Co do samego faktu związanego z sio i czarami to się z tobą nie zgodzę. Pisałem Ci o tym jak testowaliśmy pvp na dachu sarumar vs torus. Pisałem drukowanymi, że znacznie więcej się leczy, a bije tyle samo, więc ja ten problem poruszyłem już dawno temu. xd
Juz napisalem ze czar druida powroci do starych ustawien, jednak roznica w hitach nadal nie bedzie duza i w zwiazku z tym wzor na sio zostanie zmieniony, aby dzialal podobnie do exury ale mocniej, a sama exura ms'a tez zostanie zwiekszona, nie mowie ze bedzie to idealne ustawienie. Byc moze nadal ed bedzie mial zbyt duze hity w porownaniu do leczenia, jednak beda te roznice mniejsze niz wczesniej, wiec jakas poprawa powinna wystapic pomiedzy ms/ed.
Juz napisalem ze czar druida powroci do starych ustawien, jednak roznica w hitach nadal nie bedzie duza i w zwiazku z tym wzor na sio zostanie zmieniony, aby dzialal podobnie do exury ale mocniej, a sama exura ms'a tez zostanie zwiekszona, nie mowie ze bedzie to idealne ustawienie. Byc moze nadal ed bedzie mial zbyt duze hity w porownaniu do leczenia, jednak beda te roznice mniejsze niz wczesniej, wiec jakas poprawa powinna wystapic pomiedzy ms/ed.
Ale przed up'em wszystko było ok? ;O Różnica hitów to było coś koło 1k. Sio zostaw w spokoju, przecież ed ma się siochać więcej o.o Ta różnica teraz to jest 1k w maxymalnych i 3k w minimalnych, więc jeżeli osłabisz sio, a polepszysz vite - wyjdzie na to, że ms się więcej leczy niż ed? wtf
//byles juz w 6 klasie podstawowki? bo slyszalem ze tam ucza odczytywania danych z wykresu.
ogarnij się człowieku, te twoje zajebiste wykresy nie stosują się w praktyce, teraz sio = vita, więc o czym ty mi tu pierdolisz ;o grałeś kiedyś w tibie?
Octavious
03-11-2010, 13:56
Ta ek wali prawie tyle co pal to jest zal reszta jest dobra :D
Wystarczy lekko pomniejszyć hity ed. Żeby te 500 mniej walił na równym lvl z ms. Czar druida (sio) jest dobry. Tylko niech mniej wali ;S
2575 ms (Sarumar) vs 2569 ed (Torus). Sarumarem biję 12,5k best hit z great UE, a Torus we mnie 12,2 best hit z morta. 300 dmg różnicy w profesjach gdzie jedna jest przeznaczona do walki, a druga do leczenia.
Dodam też, że Torus leczy się:
A ja Sarumarem:
300 dmg różnicy w hicie oraz średnio 5-6k większe leczenie?
Także zakładam, że jest to błąd w obliczeniach, że profesja jaką jest druid (typowo do leczenia) bije tylko o 300 mniej niż mag, a leczy się 5-6k więcej. Skoro leczy się 5-6k więcej to powinien bić te 2k~ mniej - przecież jego główną zaletą jest leczenie, dlatego są dwie różne profesje sorc/druid. Jedna do zadawania dużych obrażeń, a druga do leczenia. Jeśli ma tak zostać to poproszę o zmianę profesji na elder druid.
Powinien mniej walić ale o 2 k ;S?
Co mam 2570 edem walić 10 k w ludzi ;D??
Niech wali gdzieś około 400-500 mniej od ms'a..
Mogą zmniejszyć hity ale sio zostawić.
Assassin Mateusz
03-11-2010, 19:57
Proponuje zabrac czar 'Exeve Gran Mas Mort' i nie bedzie juz placzu! _/
A tak rly, to placzecie o to jakby to wam utrudnialo zycie... :|
Darken Shadowbolt
03-11-2010, 20:08
Ale czemu Ek bije z czarow tyle samo co Rp. TROSZECZKE polepszyc hity u palka. 500 pallem nie moge wymaxowac 400 + eka...
Fan Alkoholika
03-11-2010, 21:07
Oczywiscie nic nie zmniejszac u ek a wrecz polepszysc uha. Co to za balans skoro ek teraz nie moze wyuhac sie w wlace z ms? Teraz ms wiecej wali niz uh ek leczy.Zenada
//dlaczego nie stwierdziles tego jak byl test serwer tylko teraz?
zielony kwadracik.,
04-11-2010, 14:31
Zarex nie placz.
#top
Jest dobrze : D
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.