PDA

View Full Version : Blair Witch Project

Ktoś II
02-11-2010, 03:16
Witam

Napiszę krótko. Prosiłbym, aby przed obejrzeniem filmu nie szukać żadnych wiadmości na jego temat. Niżej podam link do obejrzenia online. Chciałbym, aby osoby które napiszą komentarz nie zdradzały wszystkiego na temat filmu.

Jeden z najbardziej kontrowersyjnych filmów. Trójka studentów szkoły filmowej wyposażonych w kamery wideo i podstawowy ekwipunek turystyczny, wyrusza na wyprawę w okolice Burkittesville, żeby nakręcić dokumentalny film inspirowany lokalną legendą o Wiedźmie z Blair. Legenda głosi, że od dwóch wieków w okolicznych lasach wiedźmy torturowały i zabijały dzieci. To co miało być prostym zadaniem zmieniło się w koszmar. Studentów już nigdy nie odnaleziono.

reżyseria: Daniel Myrick, Eduardo Sánchez
scenariusz: Daniel Myrick, Eduardo Sánchez
premiera: 3 marca 2000 (Polska) 25 stycznia 1999 (Świat)
produkcja: USA
gatunek: Horror, Dokumentalizowany

Link do obejrzenia(film z lektorem):
http://kino-online.name/index.php?podstrona=wyswietl&id=357

Krulowiec
02-11-2010, 10:00
Dla mnie jest to bajka, tak jak tam po komentarzach czytam , niski budżet na film a zarobił masę kasy, kiedyś kumpel opowiadał mi , że widział kulisy tego filmu to po prostu było robione dla efektu, a pewnie reżyser chciał dać lepszy efekt i powiedział , że na faktach.

Zarexoholik?
02-11-2010, 10:48
Mam go od tylu lat w swojej kolekcji, a nigdy nie znalazłem czasu żeby go obejrzeć. Skoro aż tak się nim jarasz to go obejrzę w tym tygodniu i zdam relację. xd

Poziomeʞ
02-11-2010, 13:44
Oglądałem to jak byłem mały. Przez tydzień bałem się w nocy do łazienki chodzić. ;d

Ktoś II
02-11-2010, 14:17
Mam go od tylu lat w swojej kolekcji, a nigdy nie znalazłem czasu żeby go obejrzeć. Skoro aż tak się nim jarasz to go obejrzę w tym tygodniu i zdam relację. xd

Teraz to już chujnia... Bo ten co napisał pierwszy komentarz zepsuł klimat ;|

Masstiv
02-11-2010, 15:12
Szkoda że fake ale film nakręcony w sposób wgniatający w fotel