View Full Version : Magik
Mikiel Gimb Alert
02-11-2010, 19:03
Siema
Włączcie sobie piosenke plus i minus od tyłu
Magik spiewa o swojej smierci są inne słowa tylko trzeba sie wsłuchać ...
Ja jeszcze wiem, pół minuty"
30 sekund, wiec to był czas spadania Magika, gdy wyskoczył z okna, ale to niemożliwe, ponieważ jest to niemożliwe, aby człowiek tyle czasu spadał z 9. piętra Druga hipoteza była taka, że 30 sekund symbolizuje 30 minut, w czasie których Magik umierał. Wyskoczył z okna o 6.15, zmarł o 6.45 w szpitalu. Możliwe, ale nie do końca.utwor trwa 4:55
"boze moj tylko nie mow mi, ze ja jestem..." pada 1:26 przed koncem utworu co od tyłu oznacza: "ja jeszcze wiem, pół minuty..."
lekarz
mowi Magikowi, ogłaszając wynik badania w utworze: "jest to minus", słowo "minus" wypowiada 56 sekund przed koncem piosenki 1:26=86 sekund 86-56=30 - tajemnicze pół minuty, które oznacza czas do momentu, w którym Magik dowiaduje się, że nie jest zarażony AIDS
"Jeszcze cztery"- Proponuję zwrócić uwagę, że utwór był wydany w 1996r..JESZCZE CZTERY..? Cztery lata później popełnił samobójstwo..
Bardziej kontrowersyjne jest "Jeszcze cztery", tak jakby Magik sam zaplanował swoją śmierć. Wygląda tona plan, albo podświadomie wiemy co mamy zamiar zrobic w przyszłości. To dalej pozostaje nie wyjaśnioną zagadką..
16:53:24
0:10 - Uwierz !
0:13 - Leci od tyłu, wiesz ?
1:09 Kościół nie przepraszał
2:09 - jeszcze cztery, tez nie wierzysz w to?
2:44 - ach te ciało, ach ta dama, patrzcie jaka rzez, możne ja bym się pozbierał w Marty ramieniach
3:23 - cztery po cztery
3:58 - ayy myślę, ze to odsłuchasz chyba zaraz, odydy, od tylu od końca
4:26 - liczymy
4:31 - jeszcze cztery i tez nie wierzysz co?.
16:53:54
Lekarz : ...odwrócić,przeczytam panu wynik
minus,cynk?
Mag : Niezwykłe...
M :mm minus mam?...
L : no jaki zdziwiony...
M : śni...śniło mi się to....
L : no i pewnie miał Cię kto obudzić.
L : gościu przepraszam...wypi****lić
M : wypi****lić...
2 (prawdopodobnie wyobraża sobie upadek...)
...Jezu lecę ja jeszcze wiem,pół minuty,gdzie one są,to już nie ma więcej
TO ZA CO!...
3 (prawdopodobnie określa za ile lat to nastąpi śmierć...)
...jeszcze cztery,jeszcze cztery...jeszcze cztery też nie wierzysz w to
jeszcze cztery,
jedyne jedyne
to rymy snu...
cztery po cztery
to rymy snu,
cztery po cztery
to rymy snu,
jedyne jedyne to rymy snu
to nie mit...dla nidowiarków zarzucam to...
WIERZE mikiel w to. Coś w tym tkwi........
polecam, dobry temad
btw. NOWE, ZOSTAŃ
rip tupac :(
@tet
pisząc delikatnie: w stanie nietrzeźwym.. -.-
nie ma to jak gimbus ktory chwali sie na gadu ze wypil alkohol XD!
ale lans najlepszy co? x D
Τettmeier
02-11-2010, 19:07
Dobra prowokacja, aż mnie skłoniło do napisania posta
Przesłuchałem sobie od tyłu. I co? Było naprawdę super..
nie interesuj sie ;] takiej cipy co cale dnie przed kompem siedzi nawet na liscie nie mam xD
@@ wy
słabe prowo, bym powiedział żebyście mi zrobili laske ale nie chciałbym
Mikiel Gimb Alert
02-11-2010, 19:08
Dobra prowokacja, aż mnie skłoniło do napisania posta
Przesłuchałem sobie od tyłu. I co? Było naprawdę super..
najebany to do domu a nie na forum
^
wierze mocno
^down
Nie kłam marna prowokacjo
Morfevious
02-11-2010, 19:08
Gdybyś się interesował, a nie oglądał wyłącznie filmiki na Youtube, to byś wiedział, że to bujda, ponieważ prawdziwy backmasking, musi pokazywać ZROZUMIAŁE słowa od tyłu - obczaj produkcje zawierające ten trick, Ostrego. Fokus i Rahim całkowicie zaprzeczyli jakiemukolwiek backmaskingowi.
"Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść
Niepokonanym
Wśród tandety lśniąc jak diament
Być zagadką, której nikt
Nie zdąży zgadnąć nim minie czas"
Czyż to nie jest prawda? ;) Moim zdaniem, to nie prawda. Ludzie próbują sobie jakoś wytłumaczyć śmierć Magika, tak samo, jak i 2Pac'a ;x Nikt nie pozna prawdy... Wielka tajemnica, a oni jak najbardziej zeszli ze sceny w najbardziej odpowiednich momentach przez co zostali zapamiętani przez miliony ludzi... ;)
już dawno znali ten backmasking... ale to jest chujnia a nie prawda... magik umarł bo za dużo wziął... i sobie wyskoczył...
Mikiel Gimb Alert
02-11-2010, 19:39
ja wierze ze to prawda, bo zobaczcie sami nie nagral by takiej piosenki gdyby o cos mu nie chodzilo chyba ale przeciez nie wiadomo raczej nie ale pewnie tak
Morfevious
02-11-2010, 19:45
ale to jest chujnia a nie prawda... magik umarł bo za dużo wziął... i sobie wyskoczył...
Czeczen, Ty mi tu kurw.a, publicznie bzdur nie będziesz opowiadać.
Znam ich wszystki kawałki na pamięć, czytałem książkę o nich 3x, słuchałem wywiadów z Magikiem za czasów K44 oraz pośmiertnych z Rahem i Fokusem.
Prawda jest taka, że od dłuższego ćpania i natężenia kłopotów i problemów, Magik sobie po prostu nie radził. To przez presję i myśli o problemach życiowych i głównie rodzinnych, pod wypływem chwili Magik wyskoczył.
Degustator
02-11-2010, 20:05
Magik aka kapitan NIEDOLOT ?... słyszalem ten bakmasking z 2 lata temu nie wierze i mysle ze jest to robienie czegos z niczego;d
magik umarł bo za dużo wziął... i sobie wyskoczył...
Gówno prawda, nie myta kurwo.
//Ws. Backmaskingu to bujda, ale pare argumentów za mozna uznać. Osobiście wierze w to, że to co on zrobil bylo impulsem i czynione pod wpływem chwili. Ta rozkmina nie ma sensu. Jeśli komuś na prawde zależy na zlokalizowaniu źródeł poczynań pana Piotra, to znajdzie. Pierdolenie wyssane z chuja na kształt Xienusa, tylko was osmieszy.
napisałem to samo tylko w skrócie... nie trzeba było ćpać... tak kończy każdy kto bierze prędzej czy później
Radze Ci przeczytać książke, Ciebie nawet życie tyle razy nie kpnie w dupe co Magika ;].
@topic
Jestem na to obojętny, cóż po co spekulować już po jego śmierci skoro i tak umarł? To na tyle.
Nie prafda.
Polecam książkę o paktofonice.
nie widzicie, ze on ma polew z psyhofanów magika, z których szczerze mówiąc każdy by sie roześmiał.
dobry temat
Puść sobie Gumisie od tyłu, to usłyszysz przepis na sok z gumijagód... :eek:
Ogólnie to "+ i -" słuchałem kilka razy od tyłu, i za każdym razem wydaje Ci się, że słyszysz więcej... A jak się zjarasz to może jeszcze zobaczysz to w 3D :rolleyes: ;)
Wyobraźnia ludzka nie ma granic - a ta piosenka to zbieg okoliczności + właśnie wyobraźnia... Puść sobie cokolwiek od tyłu i przesłuchaj parę razy, a zawsze się trafi jakieś słowo... Potem są szukane "dowody", bla bla bla i na końcu jest to nagłaśniane...
Ps. Myślałem, że to temat o mnie. :< Tylko dział "muzyka" mi nie pasował. xd
Moim zdaniem to tylko zbieg okoliczności. Wiem to po tym że sam w swoim kawałku puszczonym od tyłu miałem zajebisty refren " O napchaj mi do ust " HAHAHAHAHA XD
http://img52.imageshack.us/img52/5766/72503917.jpg
nie wierze w to , prowokacja, smierdzi mi tu ruskimi
P.S. ostrzezenie, znaleziono gimbusa
Zarexoholik?
03-11-2010, 14:15
Marna prowokacja. Poszukaj innych ciekawych artykułów z innego forum i wklej tutaj to znowu pośmieję sie z twojej głupoty. Na siłę chcesz udawać kogoś fajnego, śmiesznego, kto podchodzi z dystansem do takich rzeczy i wszystko najlepiej wie, ale ci to nie wychodzi. : [
Mikiel Gimb Alert
03-11-2010, 22:21
Marna prowokacja. Poszukaj innych ciekawych artykułów z innego forum i wklej tutaj to znowu pośmieję sie z twojej głupoty. Na siłę chcesz udawać kogoś fajnego, śmiesznego, kto podchodzi z dystansem do takich rzeczy i wszystko najlepiej wie, ale ci to nie wychodzi. : [
nie rozumiem czemu mnie obrażasz, zostałeś już zgłoszony do administracji, nie upiecze ci się
^top
Magik żyje????
http://www.youtube.com/watch?v=6uF7C9lgYjw&feature=player_embedded
Polecam książkę o paktofonice.
Podpisuję się pod tym, naprawdę przez tą książkę lepiej zrozumiałem ich muzykę.
@Top
To się nazywa backmasking.
Magikowi to się czasem udawało :)
Morfevious
03-11-2010, 22:30
"Magik nie umarł, tylko poszedł do Jezusa, nauczyć go rapować" ;).
^top
Magik żyje????
http://www.youtube.com/watch?v=6uF7C9lgYjw&feature=player_embedded
Utwierdziłeś mnie w przekonaniu, że jesteś kretynem.
Woder (: !
03-11-2010, 22:51
Zbieg okolicznosci.
Uwazacie "Magika" za jakiegos swojego "Boga" , przeciez to tez byl normalny czlowiek...
Nic niezwykłego - to moim zdaniem mógł być tylko zbieg okoliczności ,bo on nie był jakims wielkim panem.
Fejk ;p
Ślędząc słowo w słowo piosenki Magika, można popaść w obłęd. Nie dowiemy się tego, chyba, że Abradab lub Joka wypowiedzą się na ten temat, bo z pewnością wiedzą dużo na ten temat. Dodam jeszcze, że żaden normalny człowiek nie nagrałby utworu z którym wiąże się jego późniejsza zaplanowana śmierć, Magik był na tyle człowiekiem inteligentnym, by nagrać sensowne i zrozumiałe utwory. Idealny przykład co narkotyki robią z człowiekiem.
Nie interesuje mnie to, po co odgrzebywac jakies stare jego historie? Skoczyl, deda zlapal i tyle. -,-
Mikiel Gimb Alert
16-11-2010, 19:44
Ciekawe kto zagra Magika w filmie o PFK, Rahim mówił że Magik wyjdzie z podziemia zagrać tą jedną role. Co myślisz 1z2 odp
Magik tyle lat w podziemiu wiernie, chyba sie nie sprzeda dla tej 1 roli ale nic nie wiadomo
Habemus Papam
16-11-2010, 20:48
Ciekawe kto zagra Magika w filmie o PFK, Rahim mówił że Magik wyjdzie z podziemia zagrać tą jedną role. Co myślisz 1z2 odp
Magik tyle lat w podziemiu wiernie, chyba sie nie sprzeda dla tej 1 roli ale nic nie wiadomo
aha XD
Mi się wydaje, że Magik powróci w 2012 roku na dzień przed końcem świata i zagra wspólny kawałek z Peją oraz Tede. Mocno w to wierze!
magik nagra feata na najnowszej plycie szybki szmal - wypierdalam 2 (feat. magik) potw info
Strycnine
22-11-2010, 19:38
Siedziałem w tym dosc dlugo i po wielu przemysleniach cos w tym jest.
Ten backmasking "+ i -" to 50% sciema.
<ironia> Magik tak jak Elvis, 2Pac, Michael Jackson żyje!!! </ironia>
Edit: Osobiscie bylem pod jego domem i patrzylem na miejsce na ktore spadl, postanowilem pojsc do jego domu. Rozmawialem z jego ojcem, powiedzialem ze dla mnie to legenda polskiej psychozy i polskiego hip-hopu, zaczal ze mna rozmowe, bardzo mily czlowiek. Zapytalem, czy ma Pan w domu jakies rzeczy "Magika". Dostalem jego koszulkę z markerowym napisem. Co bylo napisane to zostaje dla mnie. Ale to bylo naprawde poruszajace przezycie.
Piszta co chceta, zdjec koszulki robil nie bede.
Pozdrawiam
Gruba Impra z Mikielem
28-11-2010, 12:05
Dziś o 12:37
jego teksty to nie jest tylko coś na myślenie... to już jest poza naszym światem..prędkość rozszerzania się kosmosu...
też tak sądzicie? dla mnie coś w tym jest
eM A Gie I Ka ;( Wraz z nim, umarło 90% polskiego rapu :s
Magik zawsze bedzie w moim sercu.codziennie słucham jego twórczości.to dzieki niemu zrozumialam wiele spraw i dzieki niemu dzisiaj jestem tutaj i teraz! Stworzył coś,czego juz nikt nigdy nie powtorzy.wszystko co go meczylo ujal w swoich utworach:)
byles jestes i bedziesz w naszych sercach poklony dla wielkiego czlowieka i artysty!!!! "nie 90% ale z 70 napewno" co Ty 99,99 % heheOto nadchodzi Magik Z języczkiem uwagi Robię ci kiełbie we łbie Nie gorzej niż dragi. ... xD
PaTrYcJa3792
7 lutego 2008
Boże powiedz mi że już jest ANIOŁEM chcę do niego iść choć wiem że nie mogę SZACUNEK MISTRZU HH
Eliiinka
14 listopada 2007
byl za mądry na ten świat ... był Bogiem ... ' bo ta muzyka jest nieuleczalna, Bo ta muzyka to ułamek tarcia! Między naszym, ziemskim wymiarem A czymś więcej, a czymś dalej! ... '
użytkownik XXX:
wicie co zauważyłem? Odwrócona czwórka oznacza strzałkę w dół, czyli skok z 9 piętra!!!!!!!!!!
Kamor Wielki
28-11-2010, 12:13
magik ma pewnie teraz wiecej girls niz dżej zi
Don Amus
28-11-2010, 12:24
nie prawda bo tu pak ma wiecej
magik to muj zimek byl
tu joka
"Magik nie umarł, tylko poszedł do Jezusa, nauczyć go rapować" ;).
Utwierdziłeś mnie w przekonaniu, że jesteś kretynem.
Utwierdziłeś mnie w przekonaniu, że jesteś kretynem. [2]
@Top
Nie wierze w te twoje kopiowane artykuly pisane pzez jakiegos neokidsa z problemami.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.