Zaloguj się

View Full Version : Jak oderwa? si? od tej uzale?niaj?cej gry - tibia.

Dareluss v0.5
03-11-2010, 15:26
1. Czym jest ta gra?
Jest to diabelski pomysł na zarabianie pieniędzy i stracenie czasu.
Bardzo uzależnia - mając 10 lat przekształcacie się w dziecko neo.
(http://pl.wikipedia.org/wiki/Dziecko_neo#Dzieci_Neostrady)
2. Jak się od niej oderwać?

Sprzedać lub dobrowolnie oddać wszelkie postacie , które posiadasz,
Pożegnać się z swoimi pixelowymi przyjaciółmi , którzy czekają na to , abyś oddał im postać ,
Odinstalować Tibię.

3. Jak nie myśleć o tej grze?

Usunąć niektóre konta na forach o tematyce tibia ,
Usunąć wszystkich znajomych z gg , facebooka , nk itp , których znasz z tibii.

4. Plusy :
- mniej straconego czasu na tą beznadziejną gre bez przyszlości ,
- mniej wydanych pieniędzy na prąd , pacc itp. ,
- więcej czasu na inne atrakcyjniejsze gry lub życie prywatne ,
- wreszcie zostaniesz pozytywnym człowiekiem nie grającym w tibie.
5. Informacje ogólne
Wszelkie błędy, propozycje zgłaszać do mnie , prywatna wiadomość - każdy błąd , propozycja - reput.
6. Copyright (http://pl.wikipedia.org/wiki/Copyright) ˆ , wszelkie prawa do kopiowania zastrzeżone

Kaziu Extreme
03-11-2010, 19:17
Mam te Twoje plusy grajac w tibie. Tibii nie odinstaluje za bardzo zzylem sie z moimi kolegami, ktorych jak bede mial prawko odwiedzie. Nie dorobiles sie kumpli w tibii wiec lekko Ci to pisac, lus:) pewnie jestem uzalezniony nie boje sie przyznac. Ten sposob i tak nie dziala bo tibie mozna sciagnac nie idzie z tym zerwac z dnia na dzien:).

Joogi
03-11-2010, 19:26
Pszeciesz tibja to moje rzycie...

Poradnik nie wiem po co powstal, kazdy wie jak to zrobic lecz nikt z tego nie korzysta ;D Sa nieliczni...

100/10..

Azbestowy v.62.0
03-11-2010, 19:29
Już kiedyś próbowałem (nie z własnej woli) i wytrzymałem tylko 5 tygodni. Żal mi siebie

Stoner
03-11-2010, 22:11
Jedna wielka zbieranina farmazonów !
Pokaz mi dyplom doktorancki panie doktorze !

Miodzik
03-11-2010, 22:20
Zrobiłem prawie wszystko co w poradniku i działa!:D
10/10 !:P

Morfevious
03-11-2010, 22:22
Znam lepszy sposób ;C Nie dochodzić do komputera przez 1,5 tygodnia, NAWET NA KROK. Działa, uwierzcie mi xd. Tak m.in. odzwyczaiłem się od Traviana i innych gier przeglądarkowych, które zabierały mi bardzo dużo czasu z mojego cennego życia.

Teotihuacan
03-11-2010, 22:54
albo przezucic sie na cos innego?
Ja przezucilem sie na Fajki alko a potem na narko ;]

Bondi
03-11-2010, 22:59
Nie nazwałbym tego nawet poradnikiem, a zbiorem rad :p Co do samej treści to IMO każdy to wie, ale chodzi tu o to, że nie chce się przestawać grać. Jeżeli chodzi o mnie to chęć grania sama minęła, nie potrzebowałem żadnych poradników :)

Xelix
04-11-2010, 06:57
Ja tam wole sprzedac postac niz ja oddac ;] ale niekoniecznie musisz zegnac sie ze swoimi kump;ami z tibii ;]wystarczy ze stracisz postacie i niemasz do czego wrocic ;]

Domcio666
04-11-2010, 10:30
hmm i po co taki poradnik jesli ktos chce grac to gra a jesli ktos nie chce grac to nie gra ... to ze takie cos napisales nikomu nie pomoze bo nawet jesli to zastosuje to predzej czy pozniej bedzie chcial zwrot chara albo zalozy nowego ... naprawde jesli ktos chce skonczyc ta gre to musi wydoroslec to moje zdanie ...:>

Dareluss v0.5
04-11-2010, 15:18
Mam te Twoje plusy grajac w tibie. Tibii nie odinstaluje za bardzo zzylem sie z moimi kolegami, ktorych jak bede mial prawko odwiedzie. Nie dorobiles sie kumpli w tibii wiec lekko Ci to pisac, lus:) pewnie jestem uzalezniony nie boje sie przyznac. Ten sposob i tak nie dziala bo tibie mozna sciagnac nie idzie z tym zerwac z dnia na dzien:).

Watpie , moze na apo nic nie osiagnalem , jednakze nie znasz mnie wiec sie nie udzielaj.

Lesny Ludek
04-11-2010, 15:20
To jest zupełnie nie mozliwe, moj komputer nie wyobraza sobie nie działania 24h na dobe i bocenia na rl tibi. A tak całkiem powaznie, to i bez tego potrafił bym nie grac w tibie.

Serenio?
04-11-2010, 15:31
Haha epicki poradnik, ja swoją postać oddałem właśnie na tym forum, ale Kazek jeszcze jak miał moda usunął mój temat w którym były podane passy, sam zapierdolił postać i temat usunął xd Oczywiście nie mam mu tego za złe bo chciałem przestać grać w to gówno ;)

pomozplz
04-11-2010, 15:53
Tak pewnie pomoze..... Niektorzy placza jak biora logouta a ty im dajesz te porady :D

`diGiel <3
04-11-2010, 15:59
0/10 n/c... a dlaczego?

żeby skończyć z tą grą trzeba poprostu dorosnąć ,wiele razy tak miałem ,że przerzucałem się na CS'a lub inną grę i po 2 miechach wracałem nadal.Teraz z Tibią nie miałem stycznosci z pół roku i jakoś nie mam zamiaru w najblizszym czasie wracać

Romus
04-11-2010, 16:02
Jak mi sie znudzi gra w 100% to po prostu przestane grac.

.Voorlon.
04-11-2010, 16:20
omg... nie powiem, że poradnik zły ale jak piszesz taki poradnik to czemu sam się do niego nie stosujesz ?

Btw. to jak ktoś chce skończyć z tibią to nie stosował by się do tego poradnika :/

Patryk1551
04-11-2010, 16:57
Jak można się uzależnić od Tibii ;o W każdej chwili mogłem z tym skończyć, a długo grałem i jakoś nigdy nie miałem tak, że "oo kurde muszę poexpić". Nie chciało mi się to nie grałem teraz nie gram na apo, a na rl już prawie się nie loguje.

SedaN*
04-11-2010, 17:07
Takie poradniki są zbędne, ponieważ jeżeli faktycznie ktoś chce grać w tibie to będzie w nią grał :X A co do samej treści, to chyba każdy zna te plusy i minusy. 7/10

`Arcuś
04-11-2010, 20:41
Aff, nie wiem wgl po co ktoś zaakceptował taki poradnik, no ale niech będzie.
Łał poradnik na prawdę spoczko, ale niestety nie pomógł mi się oderwać od tibii, bo zrobiłem to sam pare tygodni temu.

Krulowiec
04-11-2010, 21:00
Jeżeli ktoś chce skończyć grę to po prostu kończy, nie gram już od miesiąca kontakt ze znajomymi utrzymuję , tibie zainstalowaną posiadam, nie ciągnie mnie już ta gra więc już do niej nie wrócę , dziękuje Panu ( up ) , że pomógł mi się oderwać od tego ścierwa http://i53.tinypic.com/25pkb3a.jpg

Ktos_
04-11-2010, 21:01
Ja dalej mam w hooy gg z tibi, Tibie chary ale nie gram : )

.Vimpexx.
05-11-2010, 06:02
Ja dalej mam w chooy gg z tibi.
Ja też!

@Topic
Mam GG ludzi z Tibi i jakieś 6 charów na APO + 3 na rl.
Jakoś mnie nie ciągnie do gry na APO.
http://i56.tinypic.com/256dbh1.jpg
Poradnik jak najbardziej fajny
9/10

Zarexoholik?
05-11-2010, 20:41
Śmieszy mnie ten temat, bo jak ktoś chce odejść to odejdzie, a jak nie chce to nadal będzie grać.

Drunkus
05-11-2010, 20:55
Jesli szybko sie z niechcasz i gasz na RL to proponuje pasc ;d

Kurczak
05-11-2010, 21:00
ten etap mam już za sobą http://i56.tinypic.com/1410gsm.jpg

Ryśku xD
05-11-2010, 22:01
Mi tibia już się dawno znudziła jestem tylko tutaj na forum , od czasu do czasu wbije na postać ...

Ale nie mam ochoty do grania .

A co do poradnika , może być tylko nie wiadomo czy każdemu pomoże ... xD

Ktoś II
06-11-2010, 01:32
Jeżeli komuś naprawdę zależy, aby się oduzależnić, to niech swoje konto sprzeda lub komuś da. Największym demotywatorem, aby przestać grać w Tibię jest hack.

Arcano Druid
06-11-2010, 07:58
omg Tibia to SATAN i ciezko sie od tego oderwac ;d
ja nie gralem w to 3 i pol miecha raz wszedlem pogadam z ziamami i znow zaczelem grac ;f

xD

Jak sie chce przestac grac to sie przestaje i koniec .

DaVx
06-11-2010, 13:51
To jest jak z Papierosami łatwo zacząć trudno skończyć...

deeL `
06-11-2010, 14:08
Ale się namęczyłeś ..
Dlaczego to gra bez przyszłości ? Gra jak każda inna, tyle, że jest bardziej uboga graficznie od innych MMO, ale nawet Ty Dareluss powiesz, że Tibia ci się spodobała.
Jakbyś napisał poradnik o Most Wanted, co za różnica ? Gra to gra.

4/10

Dareluss v0.5
06-11-2010, 14:14
@up
Na poczatku tak , teraz nie - chcesz moge ci dac ubogie konto z 300 knightem

Keszuwa
06-11-2010, 20:46
To jest glupie, to poprostu musi sie znudzic, jak mi. Ile mozna caly czas grac w jedna gre, ja pogralem 2 miesiace nalogowo ze sie tak wyraze i juz mam dosyc. Logne czasem pogadac z kims, pobawic sie z pk albo wbic ten lvl moze dwa i tyle.

Shelog
13-11-2010, 18:59
A jak ktoś zrobił to wszystko i mu dalej nie przeszło :confused:

:D 10/10 :D

Karpek
13-11-2010, 20:40
Aha. To co tutaj napisałeś to chyba każdy wie i na pewno ten 'poradnik' nikomu nie pomoże. Na pewno nie takiemu Biberkowi dla którego tibia to całe życie.

1/10.

DilerFTW
14-11-2010, 01:07
Człowiek bez wyobraźni może się tylko uzależnić od tak płytkiej gry...

Ananas bananas : )
14-11-2010, 09:42
Troche to dziwne jak mozna nie odejsc od gry ...? Chcesz i nie grasz proste a nie jakies glupie teksty ".... coś mnie tu trzyma i nie moge odejść" n/c ;|

Rodowity _/
14-11-2010, 10:37
Nie wiem po co Powstał ten Poradnik ; c

Jeżeli nie chce komuś sie grac to nie gra Proste ;)

Diabolix
14-11-2010, 12:50
4. Plusy :
- mniej wydanych pieniędzy na prąd , pacc itp. ,
- więcej czasu na inne atrakcyjniejsze gry lub życie prywatne ,

Mniej wydanych pieniędzy? Ale zgodzę się, że tylko na pacc. Założę się, że nikt z was, kto przestał grać w tibie, wydaje mniej pieniędzy na prąd (może z wyjątkiem osób, które, po prostu, nie mają czasu na siedzenie przy komputerze). Każdy z was znajdzie sobie inną grę, na którą będzie spędzał tyle samo czasu, albo, po prostu, będzie siedział na necie.

2 myślnik mnie dobił. czym tibia jest lepsza od innej gry? Każda gra "nie ma przyszłości". W każdą się przestaje grać po jakimś czasie. No dobra, chyba, że zarabiasz na tym grając, np w Warcrafta albo Cs'a czy inną, tego typu, grę.

Ogólnie to poradnik nie jest jakąś nowością, nie wiem, po co go tworzyłeś. Każdy, kto chce przestać w to grać, robi to, bo przestaje mu się ta gra podobać.

Maly
14-11-2010, 19:22
1/10 taki poradnik to by wymyślił każdy, jak ktoś ma słabą psyche to sobie nie poradzi ja tam nie miałem problemu, poprostu mi sie znudzilo...

Co do tematu ma ktoś znajomych z tibii na nk czy facebooku?
Ja nawet nk nie posiadam...

Trikol <3
14-11-2010, 19:32
Ja nawet nie probowalem rzucac :) Samo przyszlo , rok nie gralem , minal rok i sobie pogrywam jak mam czas ,czyli jakies 1-3h :)