View Full Version : Update 7.6 - poprawki
exura vita - lekko zwiększona siła dla ms/ed/pal
UH - lekko zwiększona siła
exura sio - zmiana wzoru na nieco słabszy na wyższych poziomach, a mocniejszy na niższych.
Widziałem na test serwerze jak testowaliście. :P
Dobra zmiana. Teraz napewno będzie balans dobry!
http://www.armia.toproste.pl/wykresy3.png
Krulowiec
04-11-2010, 13:04
Świetnie, teraz jest jeszcze lepiej , widać , że ekipa coś robi.
Old Vienio
04-11-2010, 13:05
No teraz jest extra http://i51.tinypic.com/14t8r47.jpg
jeszcze tylko troszkę uha zwiększyć i będzie git
nie chodzi mi juz o pvp tylko o pvm...
//nie bedziesz sie leczyl wiecej od pala
no to zwiększycie tez vite pala... nie mam nic przeciwko...
ale w pvm knight i tak jest najgorszy.. ms/ed bija sobie dużo z ue+wand obszarowy przez co nie trzeba im dużo hp bo potworki padają zanim dobrze zaczną bić...
ek bije i leczy się tyle co pall ale palek ma jeszcze silnego obszarowego bolta... który bardzo pmaga w expie (gralem 1000+ palek i exp z boltem był wspanialy)
Super, teraz widac bardziej dopracowany balans, bo te sio ed na wyzszym w porownaniu do vity ms'a to porazka byla :D
Git, czekamy na jakies nowe tereny / nowego questa xdd
Metaxa Grzesiek
04-11-2010, 13:15
No to ładnie :D
Teraz dzieci nie będą płakały xD
Fan Alkoholika
04-11-2010, 13:19
exura sio - zmiana wzoru na nieco słabszy na wyższych poziomach, a mocniejszy na niższych.
I bardzo dobrze, ze chociaz troche zostal poprawiony uh bo to byla ZENADA. Ale jak wyzej ktos wspomnial, mozna by bylo jeszcze zwiekszyc jego sile :D
Magnatek
04-11-2010, 13:25
Droga administracjo skoro już popraweczki robicie...
Czy pomyślicie o spoleczeństwie na rooku ?
Dokładnie chodzi mi o leczenie sie Life Fluidem i Ihem..
Mała poprawka zeby Lf leczył o 30-40hp wiecej a iha zostawić?
Dziekuje z górty za odpowiedz.
`diGiel <3
04-11-2010, 13:35
ale w pvm knight i tak jest najgorszy.. ms/ed bija sobie dużo z ue+wand obszarowy przez co nie trzeba im dużo hp bo potworki padają zanim dobrze zaczną bić...
rp bije i leczy się tyle co pall ale palek ma jeszcze silnego obszarowego bolta... który bardzo pmaga w expie (gralem 1000+ palek i exp z boltem był wspanialy)
WON stond czeczen bo jestes większym debilem niż Jola Rutowicz,zdecydowanie.
@Top
i gitez
Demolka Knight
04-11-2010, 13:37
Balan niedopracowany. Druid moze siohac i wali tak samo jak sorc? AHAH zenada.
Bardzo ciekawa teoria. Od wiska w górę potworki zaczynają "dobrze bić" od pierwszego hita. Expienie sorkiem/drutem na np. FW jest możliwe na dużo większym lvl niż palkiem czy ek.
rp bije i leczy się tyle co pall
Aha. Nic dodać nic ująć.
rp bije i leczy się tyle co pall ale palek ma jeszcze silnego obszarowego bolta
Trzy nowe profesje? Beka z ciebie czeczen :\
#
Dobre zmiany, jest okej.
Teraz to można powiedzieć że jest jakiś balans...
jest git.
1st R. Boonek
04-11-2010, 14:14
Beka w chuj, jedno pytanie czemu druid jako magiczna profa ma najslabsze combo juz od 1.5k lvla?
//dlatego ze EK i PAL sa przeciwni zmianom w sile ich broni, to ich bron powoduje wieksze combo. Jednak jeżeli obecny balans, będzie odpowiadał to można pomyśleć nad zmianą wzoru na broń tak, aby wykres był bardziej liniowy.
No to my bardzo poprosimy o zmniejszenie broni u tych 2 prof ;o bo jak wiadomo ek/rp stanowia 70% wszystkich osob tu grajacych :O
Poprawki zdecydowanie lepsze od poprzednich i moim zdaniem tak już powinno zostać.
ek bije i leczy się tyle co pall ale palek ma jeszcze silnego obszarowego bolta... który bardzo pmaga w expie (gralem 1000+ palek i exp z boltem był wspanialy)
Chyba cie pojebało dzieciaku.
Zwiększyli ci uha i jeszcze płaczesz. Nie graj - proste.
@topic
Balans jest chujowy. Wczoraj testowałem i 2576 ed nie mogłem wyspamować SCIXA ! 2100 + PALLKA !
I jeszcze mu kur.wa vite zwiększyłeś? Ogar na maksa widzę.
Przekliniak
04-11-2010, 14:54
No i teraz to jest dobrze : ] Moim palkiem gra mi sie dobrze teraz czekac na jakies nowe tereny / quest : p
Dareluss v0.5
04-11-2010, 15:20
Bardzo fajnie , ciesze sie z tego uptade.
Wyjdź stąd w końcu, proszę!
#topic
No i teraz już powinno być dobrze. Każda profa jest odpowiednio zbalansowana. :)
Mam nadzieję, że to ostatnie poprawki.
Lesny Ludek
04-11-2010, 15:23
No i wkoncu jest juz prawie wszystki wyrównane, oby tak dalej to podniesiecie server bo jak narazie to upada.
^Hmm^ o.O
04-11-2010, 15:31
dobrze Mortiis tylko zauwaz ze ek ma na wyzszym lvl: NAJWIEKSZE COMBO , Leczy sie WIECEJ od Palka i ma NAJWIECEJ HP.....troche to dziwne moim zdaniem....musicie mu cos oslabic...albo lekko hity albo lekko sile Uha bo jest nadal zdecydowanie najlepszy...(jak widac po Twoich wykresach)
@Xenius (Pudel)
za malo? pewnie Tobie to odrazu exure vite co leczy full HP dac na tego zjebanego Wulfgara i dalej bys mial malo....
@boonek
za duzo czasu spedzasz przed kompem i juz nie dowidzisz. combo ed staje sie najgorsze przy 2500lvlu a nie przy 1500lvlu....:/
Strycnine
04-11-2010, 15:35
No teraz jest git ;) Teraz trzeba tylko pomyslec nad nowym wzorem dla broni RP, EK iz tak maja najwieksze Combo... A ED najbardziej w najznaczeniejszy sposob odstaje w combo...
Przesada... Ek największe combo? (śmiech)...
Podnieść siłę silver wanda/spire wanda (dobrze podnieść) i może to jakoś wyrówna te profesje...
Przesada... Ek największe combo? (śmiech)...
Podnieść siłę silver wanda/spire wanda (dobrze podnieść) i może to jakoś wyrówna te profesje...
największe combo na 3k lvl... ogarnij się
nikt nie ma takiego lvl i mieć szybko nie będzie
.Vimpexx.
04-11-2010, 15:46
Nooo... teraz płacz Allegro kida, który kupił knight'a, a teraz zmniejszyli uh'a :[
Teraz sprzedaj tego chara i kup następnego na Allegro.
See You.
@Topic
Bardzo dobre zmiany, jest jeszcze lepiej :D:Dhttp://i52.tinypic.com/dc68eb.jpg
.Voorlon.
04-11-2010, 16:13
Noo brawo !
Myślę że teraz jest idealnie :P
Przed tymi zmianami nie miałem nic przeciw... ale jeśli ma to poprawić pvm i tym samym nie zmieni pvp to jestem zadowolone.
Widać że administracja się nie obije i jest dobrze :)
`diGiel <3
04-11-2010, 16:30
@boonek
tam chodzi o combo na 2500lvl a nie 1500lvl ,za dużo tibi !
@Topic
trochę ogarnąć pallka i powinno być okej bo jak byłem u kumpla to ek był git :D . .
chcecie knightowi bron osłabiać ale jak knight biegnie za kimś to z broni i tak nie trafia... a z maxa nie zawsze bo ma mały zasięg...
pvp to nie tylko dach...
Patryk1551
04-11-2010, 16:49
Dobra czeczen kup inną postać na allegro albo zacznij coś ogarniać, bo co zrobią to źle. W sumie Knight już miał swoje 5 minut teraz inne profesje mogłyby być lepsze.
Goatee 2.0
04-11-2010, 16:59
Dlaczego knight i pall tak samo się leczą?
Dlaczego 3k ek ma większe combo od 3k msa? W końcu ms jest stworzony aby dużo napierdalać...
Jak zwykle do kitu...
#up
To są uroki 3 k lvl...
Na 3 k lvl cały balans się psuje.
Arcano Druid
04-11-2010, 17:26
jaki zal exure sio zchrzanili na h lvlu -.-
Wzieliscie sie za 7.6 na powaznie.
Olejcie ten 8.42 i zajmujcie sie tylko 7.6, bo jesli stracicie graczy tutaj to juz wasz koniec bedzie.
Octavious
04-11-2010, 17:44
Dlaczego pal co ma mniej hp leczy sie tyle co ek?
Dlaczego pal co ma mniej hp leczy sie tyle co ek?
paladin leczy się nawet jak biegnie map clikiem
paladin ma bolta którym zawsze trafia a knight trafia tylko gdy jest blisko...
paladin ma czar bardziej obszarowy
Co Ty nie powiesz?
Balans jak najbardziej dobry.
Pallek nie ma tarczy. Zawsze w niego trafisz kozackie hity ekiem. On ucieka Ty go gonisz, takie pvp.
I proszę Cię już Xienus o jedno. Nie wypowiadaj się. Bo jesteś tak głupi ze to ku.wa porażka ..
@topic
Vita pallka po zwiększeniu jest za dobra. Wypowiadałem się wcześniej i zdania nie zmienię.
PA
Fan Alkoholika
04-11-2010, 18:20
odpierdolcie sie od ek w koncu! moze niech jeszcze ***** zmniejsza hp, hity z maxa i jako najlepsza bron dadza knife ;s
Domcio666
04-11-2010, 18:40
no narescie powiekszyli sile uha :) teraz tro sie da ekiem expic jak dali te poprawki i bardzo dobrze ze ta ekipa cos robi :)
Knight Lukas
04-11-2010, 18:41
Mortiis według mnie to powinno wystarczyć na dłuższy czas jest o wiele lepiej niż wcześniej (jedynie hity ek z maxa trochę są duże w porównaniu do ed/ms i jego hp :D). Teraz przydałby się jakiś świąteczny update mapy :)
Serwer 7.6 powraca.
Jeżeli pójdzie tak dalej ,usuniecie hotkeys ,i będziecie coraz lepiej radzić sobie z botami - APO podniesie się do (moz) 400 graczy ;)
Pozdrawiam!
Pallek nie ma tarczy. Zawsze w niego trafisz kozackie hity ekiem. On ucieka Ty go gonisz, takie pvp.
I proszę Cię już Xienus o jedno. Nie wypowiadaj się. Bo jesteś tak głupi ze to ku.wa porażka ..
@topic
Vita pallka po zwiększeniu jest za dobra. Wypowiadałem się wcześniej i zdania nie zmienię.
PA
kupiłeś torusa za rl kasę nie potrafisz zabić scixa i od razu się przypierdalasz??
a wiesz dlaczego brox,nive ci tego nie powiedzą?? bo liczą ze im kccki odpalisz... tacy kumple... elo nara
TyruS aka Tyr'ek XD
04-11-2010, 21:10
@up
Jestes idiotą, myślę, że fiszu nie musi sie tlumaczyć jakiemuś plebsowi, w tym tobie aka czeczen, skąd ma chara.
@top
Zjebanie troszke.. :/
@edit
Xienus czy jak cie tam zwą, znalazleś sobie temat do spinania? Zapewne nie wiesz, co to opcja edit? bezmózgu. Aha i jeszce jedno, "kopiles" chara od szymka c'nie?
kupiłeś torusa za rl kasę nie potrafisz zabić scixa i od razu się przypierdalasz??
a wiesz dlaczego brox,nive ci tego nie powiedzą?? bo liczą ze im kccki odpalisz... tacy kumple... elo nara
HAHAHAHHAHAHA! Ale to było dobre ;DD !!!
Kupiłem Torusa za zł :DD??? O dobrze wiedzieć , kto kupił chara na allegro ten kupił ,allegro kidzie jebany. Słucham, jak mam zabić Scixa jak on się vita za 15-16 k ? Coś jest nie tak (: HELLO ! Ja tylko walę 15k z wandem ;/
Powiedziałem Ci żebyś wypierdalał z forum bo przez takich idiotów APO upada ;D
Pozdrów kur.wa Jadzie i pa.
HAHAHAHHAHAHA! Ale to było dobre ;DD !!!
Kupiłem Torusa za zł :DD??? O dobrze wiedzieć , kto kupił chara na allegro ten kupił ,allegro kidzie jebany. Słucham, jak mam zabić Scixa jak on się vita za 15-16 k ? Coś jest nie tak (: HELLO ! Ja tylko walę 15k z wandem ;/
Powiedziałem Ci żebyś wypierdalał z forum bo przez takich idiotów APO upada ;D
Pozdrów kur.wa Jadzie i pa.
każdy wie ze dałeś 400zl za torusa... a ja kopiłem chara za kccki od luko the mastera...
i nie ty decydujesz kto na 4um jest a kto nie!!!
to ze masz kumpli dla pieniędzy to ni znaczy ze się możesz odgrażać na innych gnojku ;/
Skocio i jego giildia maja z was ładna polewkę ;/
@downie
tylko 700kcc?? szkoda ze tak mało...
kablonapinacz się cieszy bo mieszka na 2 końcu polski ;/
każdy wie ze dałeś 400zl za torusa... a ja kopiłem chara za kccki od luko the mastera...
i nie ty decydujesz kto na 4um jest a kto nie!!!
to ze masz kumpli dla pieniędzy to ni znaczy ze się możesz odgrażać na innych gnojku ;/
Skocio i jego giildia maja z was ładna polewkę ;/
Ty Łebku co ty pierdolisz ? Jakie 400 zł za Torusa? Dałem postać Woder Bone + domek -.- Widzę że ***** więcej wiesz ode mnie ;D! Ty ale naprawdę jesteś aż tak pojebany? Ty powinieneś się leczyć idioto.. Skocio mnie jebie (: Jest to złodziej zajebany.
Nie mówił jak opierdolił mnie na 700 kcc ;DD??
Myślisz że skąd Old wulf ma Luka? BO ode mnie go kupił ;D!
Kupiłeś chara za kcc'ki kupione na allegro ;D!!
Zabawny z Ciebie chłopak :) Napisz coś jeszcze. Ale proszę popraw ortografię.
^Hmm^ o.O
04-11-2010, 22:34
@Octavius
ek leczy sie tyle co rp dlatego ze.....Tacy ludzie (allegro kidy) jak Xenius (Wulfgar Von Cookie , w skrocie PUDEL) placza o kazde oslabienie EK....a ze ek to wiekszosc servera to Mortiis idzie im na reke...:/
Czyli ogólnie w tym update zmieniło się:
- osłabienie hitów knighta z broni
- osłabienie sio druida
- polepszenie exury vity dla ms/rp
- powiększenie maxymalnych hitów knighta
Nic więcej. I to ma być balans? Przeciez rp/ek są za mocni, a wy osłabiacie ed. Brawo.
z wykresu leczenie wynika ze po jakims czsei ek z wieksza iloscia hp od pala bedzie sie wiecej leczyc looz
dobrze ze wrescie zobaczyliscie ze ms mail z chu,, vite ; ]
Zarexoholik?
05-11-2010, 01:56
Dobrze, że wyrównałeś te zmiany w druidzie, ale leczenie sorca polepszyło leczenie pala. Nie łatwiej i szybciej zrobić nowy czar leczący dla ms/ed lub dla rp?
Świetnie, że szybko reagujesz gdy widzisz, że coś jest źle.
/up
Istnieje możliwość zwiększenia siły czaru tylko dla jednej profesji, ale zmiany, które wprowadził Mortiis dla rp są celowe.
diamondback#
05-11-2010, 10:53
Ek najmocniejsze combo to jest śmieszne.. ;] Będę się z was śmiał ,bo to jest żałosne ludzie ;]
Wiadomo ,że najlepiej grac ek ,bo najlepszy dmg, najwięcej hp ..
Old Vienio
05-11-2010, 11:17
Ek najmocniejsze combo to jest śmieszne.. ;]
na 2,5k lvlu -.- .
Fan Alkoholika
05-11-2010, 15:30
Ek najmocniejsze combo to jest śmieszne.. ;] Będę się z was śmiał ,bo to jest żałosne ludzie ;]
Wiadomo ,że najlepiej grac ek ,bo najlepszy dmg, najwięcej hp ..
Najpierw wbij ten lvl pozniej sie pluj -.-
N-series
05-11-2010, 19:51
CZY KU***A NIKT TEGO NIE WIDZI?
przedstawiam wam sytuacje rp vs ek
2k ek i 2k rp takie same eq(full)
2k ek 62k hp / 2k rp 42k hp
2k ek bije z axe 5.0k , 2k rp 4.5k
magia po 7k
i kur*** jak tu wygrać skoro
A)ek ma 1/3 więcej hp i uha na hocie
B) pall bijąc z bolta nie nosi tarczy i dostaje cały czas 5k ( a nie jak mag czy ed co lata z tarczą )
C)knight mimo że ma x3 słabszy mlvl bije z magii tyle co rp
Knight powinien bić co najmniej 10%z maxa mniej
poprawcie ripper lance żeby biło równo , miałeś to naprawić!
przy 120 skilu i 2.4k lvl bije 3-5k czasem wgl nie wejdzie
co do ms i ed nic nie mam wgl mnie dobrze nimi się gra teraz po poprawie sio i vity oraz wanda, szkoda tylko że bolt tak znaczenie został
to ty chyba nie umiesz uhać się jak ładujesz uh zaraz po maxie to się nie dziw, nie mam szans ubić eka na odległość muszę podejść , axe ma zasięg 2 sqm , wgl weź już tu nic nie pisz bo szkoda gadać należysz do grupy największych pajaców na forum
CZY KU***A NIKT TEGO NIE WIDZI?
przedstawiam wam sytuacje rp vs ek
2k ek i 2k rp takie same eq(full)
2k ek 62k hp / 2k rp 42k hp
2k ek bije z axe 5.0k , 2k rp 4.5k
magia po 7k
i kur*** jak tu wygrać skoro
A)ek ma 1/3 więcej hp i uha na hocie
B) pall bijąc z bolta nie nosi tarczy i dostaje cały czas 5k ( a nie jak mag czy ed co lata z tarczą )
C)knight mimo że ma x3 słabszy mlvl bije z magii tyle co rp
Knight powinien bić co najmniej 10%z maxa mniej
poprawcie ripper lance żeby biło równo , miałeś to naprawić!
przy 120 skilu i 2.4k lvl bije 3-5k czasem wgl nie wejdzie
co do ms i ed nic nie mam wgl mnie dobrze nimi się gra teraz po poprawie sio i vity oraz wanda, szkoda tylko że bolt tak znaczenie został osłabiony
tylko ze tobie vita siada za każdym razem... a knightowi nie bardzo... jak suwasz knighta to juz wgl co 3 uh siada... jak biegasz kolo knighta to nie trafia cie z broni... a ty go zawsze nawet zza mapy...
@downie
od 2,5k lvl a nie 1,5k imbecylu
Jeden zarex płacze i osłabiacie ed który i tak ma najmniejsze combo. Ja się pytam jaki to ***** ma sens że ed ma najmniejsze kombo od 1.5 k lvla będąc profą magiczną ?
edit. nie wierzę że takim problemem jest zwiększenie siły s wanda tak żeby combo było ms-ed-rp-ek. Po co się bawić w czary jak można w broniach zmienić to combo.
W ogóle sio zabierzcie edowi tylko dlatego że jeden zarex płacze za wymienionego saru na 2300 ? lvlu i nie wie jak jest na niższych. Zamiast zjebać ek/rp to wy się czepiacie i tak najgorszego ed.
^Hmm^ o.O
06-11-2010, 10:19
@N-series
bardzo dobrze to napisales
jedynie co MOZNA zrobic to zostawcie juz tego UHA knightowi albo go oslabcie troche zeby LECZYL SIE MNIEJ NIZ PALEK bo palek to profa bardziej MAGICZNA...nei mozecie czegos wyblokac?(do ekow) to sobie zalatwcie jakiegos druida ktory Was bedzie siochal (od tego sa przede wszystkim ed)
nie mozecie troche pomyslec allegro kidy? macie NAJWIEKSZE COMBO macie NAJWIECEJ HP i leczycie sie WIECEJ od rp....
MORTIIS BALANS rp/ed/ms jest dobry......ale ek to jest ku*wa porazka....zmniejsz mu TROCHE sile uha i oslab mu combo moze miec MAXIMUM takie jak RP ale napewno mniejsze niz ED/MS
ORAZ Polepsz combo ed/ms tak aby bylo najwieksze combo MSa a EDka troche slabsze od MS i bedzie balans miodzio.....tylko musicie nie zwazac na PLACZE EKOW....wiedome beda plakac bo ich jest wiekszosc servera ale to nei znaczy ze maja miec sie lepiej niz inni.....
ktos mi pewnie odpisze "zamien swojego rp za ek" odrazu mowie -nie dlaczego? bo nie lubie grac EKiem...proste?
Mortiis przemysl to i zrob tak..zobaczysz ze bd OK!
a to co napisze Wulvgar von Czeczen ( Xenius ) to nie zwracaj na to uwagi.....sam wiesz ze to skonczony debil jest :)
to tyle z mojej strony...:)
//nie zauwazasz ze na wykresie ek combo ma wieksze ale dopiero powyzej 2,5k lvl, wczesniej mial wieksze chybana 1,7klvl wiec ogolnie w tych zmianach chodzilo o to, aby zmniejszyc te roznice, poniewaz jak juz pisalem, aby calkiem rozwiazac problem potrzebny jest nowy wzor na sile broni, udalo mi sie taki juz napisac, ale wprowadzenie go spowoduje dosc duze zmiany w sile, na nizszych lvl sila wzrosnie, a na wyzszych spadnie.
no tak ale wogole nie powinien miec wyzszego combo poniewaz to rycerz :/ powinien miec najslabsze...uhac tez powinien sie mniej od rp....dlatego ze ma tyle hp...tylko ze Ci co graja ek tego nie moga ogarnac :/:/
//nie powinien, chociaz biorac pod uwage jego slabej jakos bron moglby miec mocniejsze hity od pala.
a co do broni o nawet nie o bron chodzi...oslabic ek CZAR troche i Uha troche i bd wszystko ok...bo RP jest juz dobry....ed/ms powiekszyc MINIMALNIE hity by mieli najwieksze combo i wtedy bylo by tak
//czarow wlasnie bym nie zmienial, przynajmniej nie na poczatku, poniewaz cale to zamieszanie z nieliniowo rosnacym combo spowodowane jest wzorem na bron, przedstawie zaraz wykresy jak mogloby to wygladac po kolejnych zmianach. ed/ms maja najwieksze combo tylko psuje sie to w pewnym momencie na wysokim lvl.
MS - vita troche slabsza od sio EDa , najwieksze combo i najmniej hp //sio i vita zostaly juz lekko poprawione, mysle ze nie ma sensu wprowadzac wiekszych zmian
ED - exura sio lepsze od vity MSa , troche mniejsze combo niz MS i najmniej hp ( tyle co ms ) //przeciez tak jest
RP - exura vita lepsze od UHa ek , combo lepsze od ek ale gorsze od MS/ED i hp posrodku EKa i MS/ED //combo lepsze od ek mogloby byc przesada w zwiazku z tym iz pal ma gbolta i jego sposob i mozliwosci walki sa jak u maga.
EK - UH gorszy od vity rp , combo gorsze od combo RP , najwiecej hp //w tej chwili akurat lecza sie podobnie, ale ek ma utrudnione leczenie sie, rp robi to z palcem w nosie.
co Wy na to? chyba to najsprawiedliwsze.....a Hity z broni zostaw takie jakie sa....tylko czary pozmieniaj tak jak proponuje....chociaz sproboj i przetestujcie to Wy (ekipa APO) jesli pomoglem to sie ciesze :)
//jezeli cokolwiek ma zostac naprawione i macie przestac mowic ze na 3klvl ek bedzie mial najwieksze combo to wlasnie nalezy zmienic hity z bronii
Deads Shooter [2425rp] vs Torus [2586 ed] - solówka 10 min .
0 : 1 ledwo go wyspamowałem na golden ringu na redzie. To nazywasz balansem Mortiisku ? Zamierzasz coś z tym zrobić ? Czy jeszcze coś genialnego wymyślisz i rp bd się vital za całe hp ?
@
Weź to popraw bo to jest żenada,
^Hmm^ o.O
06-11-2010, 18:49
@up
no i akurat dobrze.....rp jest dobry....ed/ms powinni miec troszke lepsze combo tylko....a ek slabsze combo i slabszego uha jak to opisalem wyzej...
KOLEGO CHODZI WLASNIE O TO ABY SOLO NIE TRWALO 20 SEKUND TYLKO ZEBY TRZEBA BYLO SIE POMECZYC.....zrozumcie to w koncu :/
Cienkie te wasze zmiany, Panie Mortiis. Sila uha jest beznadziejna, mvp jest poprostu do chrzanu. Prosze cos z tym zrobic.
//nie zauwazasz ze na wykresie ek combo ma wieksze ale dopiero powyzej 2,5k lvl, wczesniej mial wieksze chybana 1,7klvl wiec ogolnie w tych zmianach chodzilo o to, aby zmniejszyc te roznice, poniewaz jak juz pisalem, aby calkiem rozwiazac problem potrzebny jest nowy wzor na sile broni, udalo mi sie taki juz napisac, ale wprowadzenie go spowoduje dosc duze zmiany w sile, na nizszych lvl sila wzrosnie, a na wyzszych spadnie.
i co na 1850+ mam bić po 2k z broni?? o to ci chodzi??
od elite knighta padają tylko ci ms/ed/rp co dają się uderzać z broni (nóóby)
//dlatego bron ek moglaby byc silna i powodowac combo np takie jak ma ms, ale obrazenia bylyby wysokie wlasnie fizyczne i tylko z bliska.
Deads Shooter [2425rp] vs Torus [2586 ed] - solówka 10 min .
0 : 1 ledwo go wyspamowałem na golden ringu na redzie. To nazywasz balansem Mortiisku ? Zamierzasz coś z tym zrobić ? Czy jeszcze coś genialnego wymyślisz i rp bd się vital za całe hp ?
@
Weź to popraw bo to jest żenada,
bo ty masz słabe pvp
i nie pisz mi ze miałeś xx charow bo to nie ma znaczenia... nie ogarniasz eda bo grałeś knightami ;/
@top
balans jest zly... silver wand ma za dużego krytyka...
@downie
aushuahsauhs
z tego co widzę to własnie ty plączesz ze nie umiesz zabić scixa
hahaahh może to ty kupiłeś za mały lvl tylko zrozum ze jak ktoś się tylko leczy to go nie zabijesz...
jak tam pisałeś:
Torus: chodź na dol bo na dachu mam lagi
Torus: dojadę cie do zera (a było 50:0 dla edzia ;/)
kidzie?? może się spotkamy kiedyś w rl i zobaczymy kto jest starszy ;/
bo ty masz słabe pvp
i nie pisz mi ze miałeś xx charow bo to nie ma znaczenia... nie ogarniasz eda bo grałeś knightami ;/
@top
balans jest zly... silver wand ma za dużego krytyka...
Ku.. czego ty jeszcze nie wymyślisz ? Jakies krytyki jebnij się w czoło. Przestań płakać , kupiłeś za mały lvl - kup większy allegro kidzie. Nabijasz te posty bezsensowne jak pojeba.ny , o bana się prosisz synek.
#
Nie ogarniam eda ? To chodz zmierzymy się.
@up
no i akurat dobrze.....rp jest dobry....ed/ms powinni miec troszke lepsze combo tylko....a ek slabsze combo i slabszego uha jak to opisalem wyzej...
KOLEGO CHODZI WLASNIE O TO ABY SOLO NIE TRWALO 20 SEKUND TYLKO ZEBY TRZEBA BYLO SIE POMECZYC.....zrozumcie to w koncu :/
Ty nie jesteś lepszy od Xienusa , nie grasz to zamknij japę.
Rp jest dobry ? Za dobry ! Mocny jest dla tych którzy grają tą profesją. Duża vita [ za duża!]. Ms/ed nic nie trzeba zmieniać. Ek jak mówisz ma mieć słabszego uha? To w ogóle nie wystoi na potworkach. Ogarnij co piszesz imbecylu..
#
Mortiis nie widzisz tego że zjebana jest vita pallka ? Popraw to i bd dobrze. Wyjeb się na płacz dzieciaków.
//mozesz troche grzeczniej zamieszczac swoje propozycje?
O.o Teraz jest jeszcze lepiej ! :)
Moim zdaniem, zwiekszenie uh/vity u ek/rp było blędem. Ale jak dla mnie może byc, ja tylko skorzystałem :D
Dragos Pal
06-11-2010, 22:21
Poco poleprzać uha :|
Balans średni:)
Bravo Pall
06-11-2010, 22:23
Dla mnie to dobra zmiana.
Mi na moim lev'lu to i tak obojętne.
Fan Alkoholika
07-11-2010, 02:24
@N-series
bardzo dobrze to napisales
jedynie co MOZNA zrobic to zostawcie juz tego UHA knightowi albo go oslabcie troche zeby LECZYL SIE MNIEJ NIZ PALEK bo palek to profa bardziej MAGICZNA...nei mozecie czegos wyblokac?(do ekow) to sobie zalatwcie jakiegos druida ktory Was bedzie siochal (od tego sa przede wszystkim ed)
nie mozecie troche pomyslec allegro kidy? macie NAJWIEKSZE COMBO macie NAJWIECEJ HP i leczycie sie WIECEJ od rp....
MORTIIS BALANS rp/ed/ms jest dobry......ale ek to jest ku*wa porazka....zmniejsz mu TROCHE sile uha i oslab mu combo moze miec MAXIMUM takie jak RP ale napewno mniejsze niz ED/MS
ORAZ Polepsz combo ed/ms tak aby bylo najwieksze combo MSa a EDka troche slabsze od MS i bedzie balans miodzio.....tylko musicie nie zwazac na PLACZE EKOW....wiedome beda plakac bo ich jest wiekszosc servera ale to nei znaczy ze maja miec sie lepiej niz inni.....
ktos mi pewnie odpisze "zamien swojego rp za ek" odrazu mowie -nie dlaczego? bo nie lubie grac EKiem...proste?
Mortiis przemysl to i zrob tak..zobaczysz ze bd OK!
a to co napisze Wulvgar von Czeczen ( Xenius ) to nie zwracaj na to uwagi.....sam wiesz ze to skonczony debil jest :)
to tyle z mojej strony...:)
no tak ale wogole nie powinien miec wyzszego combo poniewaz to rycerz :/ powinien miec najslabsze...uhac tez powinien sie mniej od rp....dlatego ze ma tyle hp...tylko ze Ci co graja ek tego nie moga ogarnac :/:/
a co do broni o nawet nie o bron chodzi...oslabic ek CZAR troche i Uha troche i bd wszystko ok...bo RP jest juz dobry....ed/ms powiekszyc MINIMALNIE hity by mieli najwieksze combo i wtedy bylo by tak
MS - vita troche slabsza od sio EDa , najwieksze combo i najmniej hp
ED - exura sio lepsze od vity MSa , troche mniejsze combo niz MS i najmniej hp ( tyle co ms )
RP - exura vita lepsze od UHa ek , combo lepsze od ek ale gorsze od MS/ED i hp posrodku EKa i MS/ED
EK - UH gorszy od vity rp , combo gorsze od combo RP , najwiecej hp
co Wy na to? chyba to najsprawiedliwsze.....a Hity z broni zostaw takie jakie sa....tylko czary pozmieniaj tak jak proponuje....chociaz sproboj i przetestujcie to Wy (ekipa APO) jesli pomoglem to sie ciesze :)
po 1 sam placzesz nad jeb...nym palem po 2 ku..rwa ek nie leczy sie tak jak rp w biegu po 3 zagraj ek to zobaczysz roznice, a nie pierdo.. lisz farmazony jak cos sie nie podoba to nie graj. Chcialbys pewnie aby rp tak jak kiedys rozkur..wial ek na combo -.-
Moim zdaniem balans na chwile obecna jest bardzo dobry :) Ja na swoim EK nie widze zadnej prawie roznicy w expieniu, zarowno przed jak i po upku i jego poprawce :) Co do palka - lecznie wydaje mi sie jest dobre, moge isc na solo ze 100 lvli wyzszym pallem i ciezko bedzie zarowno jemu jak i mi wygrac. :D A co do magicznych prof. - wiadomo, przy kazdej aktualizacji, ktoras prof. musi oberwac, a ze padlo na druida to nie nasza wina. MS fakt faktem ma slabe leczenie, ale najgorszy nie jest, bo zsolowac go i tak jest ciezko (oczywiscie na podobnych lvlach) :)
Fan Alkoholika
07-11-2010, 02:28
[QUOTE=^Hmm^ o.O;786683]@up
KOLEGO CHODZI WLASNIE O TO ABY SOLO NIE TRWALO 20 SEKUND TYLKO ZEBY TRZEBA BYLO SIE POMECZYC.....zrozumcie to w koncu :/[/QU
zastanow sie sam co ty pier...dolisz nie chcesz zeby solo trwalo 20sek a po zmniejeszniu uha dla kina bedzie trwalo 10 sekund z ms. A i to jest ots jak masz jakis problem z tym to wykur....wiaj na rl tibie ;s Mortiiis juz nic nie zmieni!!!
^Hmm^ o.O
07-11-2010, 11:51
ehh dzieci....moglibyscie przeczytac cale to jak napisalem a nei kopiowac nie czytajac? chodzi o to by bylo wyrownane hity i vita co do hp....
a i prosze sie nei spinac i mnie nie obrazac ze mam "wykurwiac" prosze o warna dla tego uzytkownila.
po 1 sam placzesz nad jeb...nym palem po 2 ku..rwa ek nie leczy sie tak jak rp w biegu po 3 zagraj ek to zobaczysz roznice, a nie pierdo.. lisz farmazony jak cos sie nie podoba to nie graj. Chcialbys pewnie aby rp tak jak kiedys rozkur..wial ek na combo -.-
Ciekawie kiedy Rp r"ozkurwiał" ek na combo?
http://img155.imageshack.us/img155/8545/ayfkmc.png
Bo ja takiego czegoś nie pamiętam..
Knightem trzeba wiedzieć jak się uhac :/ I nie wiem o co płaczesz bo jest on nadal najmocniejszą prof, tylko nie ściąga już tak ms/ed na combo.
wypowiedziałem się
Mozna naprawic hity z broni, przedstawie wam wykresy zmian dla poszczegolnych profesji oraz wykres wszystkich nowych obrazen:
http://www.armia.toproste.pl/propozycja.png
nowy wykres combo, ek ma duze combo poniewaz z broni jak wiadomo ciezko trafia:
http://www.armia.toproste.pl/combonew.png
Jak widać zmiany u MS/ED bylyby niewielkie, wiecej jednak zmienia sie u ek i rp jednak na spora korzysc osob do 2000lvl poniewaz beda miec wyzsze combo, niestety powyzej 2k sila oslabnie w porownaniu do obecnej. Jednak uwazam ze to konieczne jezeli chcecie miec dobry balans, powinnismy wyrownac hity combo tak, aby na kazdym lvl, byly proporcjonalne do innych profesji. Po takich zmianach, mozna kombinowac z czarami leczacymi, aby lepiej zbalansowac profesje. Co Wy na to?
Tak trochę dziwnie te wykresy wyglądają, bo wychodzi, że na mniejszym lvlu, ek więcej będzie bił, a to nie taki miał być rezultat... Ed/ms na mniejszym będą biły trochę więcej, ale od 2.5k za to mniej. Ten wykres combo wszystkich profesji wygląda za to bardzo dobrze i można było by sprawdzić, czy będzie dobry. Moglibyście otworzyć test serwer, albo wprowadzić to szybko na zwykły serwer, bo z samego patrzenia na wykres nic nie będzie.
raczej bym powiedzial ze stare wykresy wygladaly dziwnie, nowe sa bardziej w porzadku, jednak nie wiadomo jak bardzo moga zmienic rozgrywke, dlatego zapraszam na test serwer port 7173 hasla: 1/1
1st R. Boonek
08-11-2010, 11:49
Czemu miedzy sorcem a ed jest taka roznica hitow skoro sio praktycznie jest juz na takim poziomie jak vita?
//nie czytales zbyt dokladnie moich postow, sio nadal jest mocniejsze od vity i to o tyle, aby roznica byla podobna do roznicy w hitach.
No czytalem ale co mi da lepsze sio skoro ms zajebie mnie na 2+wand i nie dam rady nawet sie siochnac?
Tóż ed/ms vs ed/ms nie ma teraz najmniejszego sensu. Na test serwerze, wand+2 czary i cze... prawie za każdym razem. 1060 ms z full eq bije 4,2k z wanda a 6k crita, wtf? A co to w ogóle za balans, skoro ek znów bije tyle z broni? SORY, 1k ek bije 4,9k z mace?! A przed wszystkimi zabawami bronią bił jakieś 3,8... Nie czaje ocb, ale to raczej nic nie zmieni w balansie, a go pogorszy... Wychodzi na to, że ek został polepszony, a nie osłabiony.
//przestan narzekac i przyjrzyj sie wczesniejszym wykresom, moze zauwazysz ze powyzej pewnego lvl wszystko drastycznie sie zmienialo, nie ma problemu, aby obnizyc troche te wykresy combo, zmniejszajac sile broni, jednak wtedy jeszcze wieksze oslabienie nastapi na wyzszych lvl.
Zarexoholik?
08-11-2010, 13:26
Po co znowu coś zmieniać? Przecież teraz na głównym 7.6 jest znacznie lepiej niż kiedyś. Im więcej zmian tym gorzej. Wiadomo, że nigdy się nie dojdzie do idealnego balansu. Na serwerze 7.6 walka ed vs ms ma sens i tutaj jest dobrze, z knightem również. Palek ma silnego bolta, ale widocznie tak ma być. Jedyne zmiany jakie powinny być przeprowadzane to w sile knightów i palków, bo ed i ms mają bić najwięcej gdyż mają znacznie mniej punktów hp.
//to zauwaz ze nowy wykres combo niewiele zmienia u ms/ed natomiast wiele zmienia u EK/RP i tak powinno byc, jednak sadze ze zmiany w rp/ek na wyzszym poziomie beda dla pewnych osob nie do przyjecia.
Fan Alkoholika
08-11-2010, 15:01
Moim zdaniem u ek jest juz dobrze, a jesli juz tak bardzo chcecie oslabic attk ek to zwiekszcie uha -.- ciagle pvp pvp ale pvm tez powinniscie brac pod uwage mowie do tych ktorzy ciagle placza o ek. Gracie innymi prof to kmincie u nich zmiany a nie zmiany u prof ktorymi nie gracie ;s
^Hmm^ o.O
08-11-2010, 15:26
juz sprawdze to na tescie ale na wykresie widac ze EK ma wieksze combo od RP a tak tez nie powinno byc...Mortiis zrozum w koncu ze RP to postac polmagiczna... i powinna bic mniej niz ms/ed ale wiecej niz ek....
troche wieksze combo dla RP albo mniejsze dla EK.....chociaz zeby mieli rowne a nie ek wieksze....
//wez poprawke na to ze ek ciezko trafic z miecza i ciezej tez trafic UHem, ale jeszcze pomysle nad tym.
obecne wykresy combo na tescie:
http://www.armia.toproste.pl/nowy.png
Zarexoholik?
08-11-2010, 16:22
No i profesje magiczne mają swoje combo. Dardzo dobrze. A jak wygląda wykres obrażeń z samej broni? Paladyn nadal odstaje z boltem?
#Lordzik#
08-11-2010, 16:24
Jeżeli to są comba z samych czarów to jest elegancko.
Rp'kowi jeżeli dojdzie bolt równa się z ekiem.
down# Aha. Czyli pewnie zaraz będzie płacz rp, że za mało bije. Xd No, ale zobaczymy.
No i profesje magiczne mają swoje combo. Dardzo dobrze. A jak wygląda wykres obrażeń z samej broni? Paladyn nadal odstaje z boltem?
Jest prawie tak jak teraz, różnice są bardziej widoczne na większym lvlu.
Jeżeli to są comba z samych czarów to jest elegancko.
Rp'kowi jeżeli dojdzie bolt równa się z ekiem.
w combo jest wliczona broń
Jak dla mnie ten balans jest bardzo dobry ; d
//jest to laczny hit czar+bron wykresy broni sa dosc liniowe, jezeli chodzi o ek to ma wieksze combo ze wzgledu na kiepskiej jakosci bron (slaby zasieg i mala trafialnosc) oraz mozliwosc nietrafienia runa leczaca, mozliwwe ze jest to nadal lekko przesadzone, kwestia dokladnego przetestowania np rp vs ek. Zmienilbym jeszcze minimalnie czar ED na minimalnie mocniejszy bo jak widac zbliza sie do linii combo ek co swiadczy o tym ze roznice sa co raz mniejsze, a powinny byc przynajmniej na rownym poziomie lub zwiekszac sie wraz ze wzrostem lvl.
^Hmm^ o.O
08-11-2010, 18:08
Mortiis masz racje EK ciezko ma trafiac z broni. Uh tez nie rowna sie z vita ale nadrabia mu to liczba HP...a jak ktos wybral ek to chyba wiedzial ze nie bd trafial za kazdym razem z broni i ze EK uzywa UHow a nie E Vity wiec powinien miec MAXYMALNE combo zrownane z RP napewno nie wieksze od RP....a najlepiej nawet troche mniejsze, Eki sa za mocne...
@Azielu$
taaa napewno.....za duzo byscie chcieli i tak macie combo za mocne , hity Wam powinni oslabic jeszcze. Masz od chuja HP i to Ci wystarczac powinno...
RR bije boltem nei zaleznie od defa tak? a co mu def daje jak nie ma tarczy? bo ma zalozona kusze....omg...
Kuźwa co to ma być? 1,9k ek bije z broni od 7.4 do 8.4k mając 134 club... Przed zmianami biłem ok. 10k i było to zdecydowanie za dużo, ale to co bije teraz to są śmieszne hity. Maksymalne jeszcze jakoś ujdą, ale żebym uderzył 7.4k? Tyle to bił 1,5k ek przed zmianami. Zmień wzór na broń tak, aby hity ek'a były bardziej stabilne skoro rp ma bolta, z którego bije niezależnie od def'a. Co do reszty to chyba jest ok, ej!
p.s.
Jeśli możesz to napisz jak na ts'ie hity ek'a zależą od jego skilli.
#up
Zauważ, że combo ek'a zależy od tego jak blisko jest przeciwnika i od tego czy ma full def/full attack. Ty stoisz w miejscu jak się z ekiem bijesz? Kto cie pvp uczył? Kingusia?
#down
Idąc twoim tokiem rozumowania ek ma być czołgiem, więc? : o Może niech zrobią inaczej: zwiększą combo, ale zabiorą wam vite, oks? Na apo zawsze ek miał minimalnie większe combo, ale to dlatego, że nie ma vity, którą zawsze trafi i bolta, którym bije po całym ekranie.
Goatee 2.0
08-11-2010, 18:14
Pall powinien mieć większe combo niż knigt. W końcu pall to pół mag, pół czołg...
#down
Idąc twoim tokiem rozumowania ek ma być czołgiem, więc? : o Może niech zrobią inaczej: zwiększą combo, ale zabiorą wam vite, oks? Na apo zawsze ek miał minimalnie większe combo, ale to dlatego, że nie ma vity, którą zawsze trafi i bolta, którym bije po całym ekranie.
Ale za to ma uha na hotku. Więc? Można przerobić bolta i wanda aby bił przeciwnika oddalonego o max. 5 kratek.
Jak dla mnie wszystko dobrze :D
Można poprawić RP i powinno być wszystko dobrze ;)
Strycnine
08-11-2010, 20:03
Byle by nie oslabiac UH ek bo znow bedzie smiesznie ....
Jak wiadomo najbardziej po dupie dostał rp
Mnie interesuje zależnosc miedzy combem rp a iloscia hp ms/ed
Prosty przyklad.
1k MS ma 13khp (1k rp wali 2x 4.5 +2.5 bolt) MS/ED Zostaje 2khp. czyli jeden bolt!
2.1MS ma 27.5khp(2.1k rp wali 2x8k +4k bolt) MS/ED Zostaje 7.5hp czyli prawie 1 e max!
Siła obrażen
2.1ms combo za 2x12k+4k wand = 28khp Vita RP 13k
2.1RP combo za 2.8k+4k bolt=20 vita 19k
Dziekuje
Moim zdaniem teraz ms jest zbyt silny.
Ale róbcie jak chcecie ja mam to gdzies :D
Zeby 2.1 Rp walil 4k z bolta w ludzi!
Jak wiadomo najbardziej po dupie dostał rp
Mnie interesuje zależnosc miedzy combem rp a iloscia hp ms/ed
Prosty przyklad.
1k MS ma 13khp (1k rp wali 2x 4.5 +2.5 bolt) MS/ED Zostaje 2khp. czyli jeden bolt!
2.1MS ma 27.5khp(2.1k rp wali 2x8k +4k bolt) MS/ED Zostaje 7.5hp czyli prawie 1 e max!
Siła obrażen
2.1ms combo za 2x12k+4k wand = 28khp Vita RP 13k
2.1RP combo za 2.8k+4k bolt=20 vita 19k
Dziekuje
Moim zdaniem teraz ms jest zbyt silny.
Ale róbcie jak chcecie ja mam to gdzies :D
Zeby 2.1 Rp walil 4k z bolta w ludzi!
Vite masz polepszoną, więc nie vitasz się już 13... A z boltem rp, to trochę za mało bije, rzeczywiście, ale nie może bić znowu 5+k gdyż wyjdzie na to samo... bijesz 4,4 a nie 4k a przy hp msa to dosyć spora różnica ;P W ludzi bijesz jakieś 1,4k mniej niz wcześniej? Czy nawet 1k, jak dla mnie to niewielka różnica przy i tak dużych hitach...
Fan Alkoholika
09-11-2010, 02:40
Mortiis masz racje EK ciezko ma trafiac z broni. Uh tez nie rowna sie z vita ale nadrabia mu to liczba HP...a jak ktos wybral ek to chyba wiedzial ze nie bd trafial za kazdym razem z broni i ze EK uzywa UHow a nie E Vity wiec powinien miec MAXYMALNE combo zrownane z RP napewno nie wieksze od RP....a najlepiej nawet troche mniejsze, Eki sa za mocne...
@Azielu$
taaa napewno.....za duzo byscie chcieli i tak macie combo za mocne , hity Wam powinni oslabic jeszcze. Masz od chuja HP i to Ci wystarczac powinno...
RR bije boltem nei zaleznie od defa tak? a co mu def daje jak nie ma tarczy? bo ma zalozona kusze....omg...
ku...rwa wybrales rp to sie odp...ierdol od ek zrob sobie msa to bedziesz mial lepsze hity niz rp. A ty masz wiecej many, masz vite i masz mozliwosc attk na odleglosc ;ss
Fan Alkoholika
09-11-2010, 02:43
Kuźwa co to ma być? 1,9k ek bije z broni od 7.4 do 8.4k mając 134 club... Przed zmianami biłem ok. 10k i było to zdecydowanie za dużo, ale to co bije teraz to są śmieszne hity. Maksymalne jeszcze jakoś ujdą, ale żebym uderzył 7.4k? Tyle to bił 1,5k ek przed zmianami. Zmień wzór na broń tak, aby hity ek'a były bardziej stabilne skoro rp ma bolta, z którego bije niezależnie od def'a. Co do reszty to chyba jest ok, ej!
p.s.
#up
Zauważ, że combo ek'a zależy od tego jak blisko jest przeciwnika i od tego czy ma full def/full attack. Ty stoisz w miejscu jak się z ekiem bijesz? Kto cie pvp uczył? Kingusia?
#down
100% zgadzam sie z Toba! jak sie nie podoba combo to niech rp straca vite ;] a zostana przy uhu tylko.
Fan Alkoholika
09-11-2010, 02:47
Dodaj mortiis jakiegos ultra spear'a dla rp zeby mogl z tarcza latac i bedze ok ;] bo po co polepszac rp kosztem innej prof
Vite masz polepszoną, więc nie vitasz się już 13... A z boltem rp, to trochę za mało bije, rzeczywiście, ale nie może bić znowu 5+k gdyż wyjdzie na to samo... bijesz 4,4 a nie 4k a przy hp msa to dosyć spora różnica ;P W ludzi bijesz jakieś 1,4k mniej niz wcześniej? Czy nawet 1k, jak dla mnie to niewielka różnica przy i tak dużych hitach...
Sprawdzałem 10x Vitam się 13k-/+ (2.1krp)
Od razu mówię że testy robiłem w Full EQ!
Bolt napisałem że 4 ponieważ nie wale całych 8K tylko 7.5-8.
Kwestia jest taka, że siła combo RP nie rośnie wprost proporcjonalnie do ilości hp ed/ms, tylko ciągle się oddała, co oznacza ze im większy lvl, tym trudniej zabić ms/ed (i tutaj jest ogromna różnica)
A Siła combo MS/Ed rośnie minimalnie więcej względem hp RP, co oznacza iż na większym lvl można szybciej ściągnąć RP.!
Moim zdaniem balans zrobiony pod MS/ED! Nie dziwie się, bo kto go robił! To nie będzie balans!
Ale jak już napisałem, nie interesuje mnie to, pośmieję się, najwyżej z prawie najlepszej prof będę grał prawię najsłabszą, bez zmiany prof! XD
Btw.Teraz z bolta wale do 5.8!
Aha i doczepiłem się RP, ponieważ tylko jego mogłem przetestować
p.s.
#up
#down
Nie wiem czy chciałbyś z cuba bić jak rp po 4k :D a nawet nie, bo ja na 2.1 wale 4.4max a ty na 1.9 z 3.9? :D!
Nie wiem czy chciałbyś z cuba bić jak rp po 4k :D a nawet nie, bo ja na 2.1 wale 4.4max a ty na 1.9 z 3.9? :D!
http://i51.tinypic.com/2z7hb20.jpg
http://i56.tinypic.com/2009o1z.jpg
Co z tego, że walne max 4,9k [raz na rok]? Może i taki rp bije 3,9k z bolta, ale zauważ, że nakurwia nim stałe hity po całym ekranie, a od broni ek'a można spokojnie uciec i w dodatku czasem walnę 1k... Poza tym te hity są przy skillu 134, więc przeciętny 1,9k ek bije o ok. 400 mniej, czyli tyle co Ty.
Zarexoholik?
09-11-2010, 13:47
Sprawdzałem 10x Vitam się 13k-/+ (2.1krp)
Od razu mówię że testy robiłem w Full EQ!
Śmieszą mnie twoje farmazony, bo prawie 2,6k msem LEDWO co mogę wyspamować 2016 rp (Arcon Shooter) - do tego muszę mieć na sobie blue robe. Jak ucieka to nie mam szans go wyspamować. Więc ty mając od niego 150 lvl więcej vitasz się znacznie więcej niż on i nie jestem w stanie cię wyspamować, więc NIE KŁAM.
#Topic
Skoro bolt jest przesadzony to musi być osłabiony. 2,1k ek nadal spokojnie wyuhał się od spamu 2,6k msa w miejscu, dopiero gdy założyłem gold ringa i blue robe to go poskładałem.
^Hmm^ o.O
09-11-2010, 15:33
@Fan Alkoholika
Tys jest jakies jebniety? vite palowi skasowac? ile Ty w tibie grasz? 2 dni? 3?
pall to pol mag wiec MUSI miec wieksze combo od EK ktory jest do blokania....Uha macie ***** mocnego to hity musicie meic gorsze....Mortiis popraw to zeby EK mial mniejsze combo od RP , no MAXIMUM rowne z rp ale nei wieksze bo to zalosne , maja pecha za wala tylko na 2sqm trza bylo wybrac rp/ms/ed kazdy zna chyba sie na profesjach to niech wybierze sobie rp/ms/ed jak chce walic na caly ekran a jak chce blikac potwory i miec w chuj hp to niech nie beczy pozniej ze ma za male combo...EK jest za mocny , oslabic mu combo i balans bedzie palce lizac , Mowie Ci Mortiis sprawdz to sam :)
@Tyrek
bolta? o ile nam juz go oslabili.....mamy juz najgorsze combo a chcesz nam jeszcze bolta oslabic? popatrz co sie dzieje a nie peir*ol tego samego co Ci wyzej.
oslabic to powinni e maxa KNIGHTOWI bo ma za mocne combo , mocniejsze od rp przy czym RP to postac pol magiczna a EK wogole nie magiczna
a po 2 nie placze tylko chce WYROWNANEGO BALANSU a teraz jak jest?
MS / ED - najmniej hp , dobra vita/sio , najwieksze combo (wedlug mnie to dobrze)
RP- HP pomiedzy ek a MS/ED , vita w sam raz, NAJMNIEJSZE combo(czego nei rozumie bo najmniejsze combo powinien miec ek jak opisalem to wyzej i w wielu innych postach)
EK - najwiecej hp , UH (chyba najlepszy na wyzszym lvlu jak widzialem na poprzednich wykresach Mortiisa) i combo lepsze od polmaga czyli od RP PARANOJA ek jest za mocny
TyruS aka Tyr'ek XD
09-11-2010, 15:43
@up
Płaczesz, bo grasz rp, trzeba było wybrać inna prof !
@top
Skoro, 2,1k ek wyuha sie od spamu 2,6k ms to jest cos nie tak? ;/
Oslabic bolta, Elo
Moim zdaniem troche ms odstaje hitami... Jesli tak wyglada jego sila to bedzie problem zeby sie wyuhac ek-owi na rownym lvl. Proponowal bym zwiekszeniu uha zeby ek nie padal od 1 ms na tym samym lvl bo to bedzie porazka.
Mała poprawka!
Vita RP/
Uh Ek jest zbyt duży
Hity Z bolta zbyt małe.
Teraz poprawiles erexa wiec nie wiem.
Mała poprawka!
Vita RP/
Uh Ek jest zbyt duży
Hity Z bolta zbyt małe.
Teraz poprawiles erexa wiec nie wiem.
Widac odrazu kim grasz. UH jest zbyt duzy?? popatrz sobie jak rosnie sila ms-a a ja sie uha knight. Zaniedlugo bedzie tak ze ms rozwali kazdego
^Hmm^ o.O
09-11-2010, 16:13
@Mentor
uhasz sie NAJWIECEJ posrod profesji i Ci malo jeszcze? popatrz na wykresy Mortiisa poprzednie , moze Ci combo zrobic najwieksze? i hp dodac jeszcze z 20k co?
EK POWINEIN MIEC MNIEJSZE COMBO OD RP !!!! JEDYNA POPRAWAW TYM BALANSIE I BEDZIE GITES MALINKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@Mentor
uhasz sie NAJWIECEJ posrod profesji i Ci malo jeszcze? popatrz na wykresy Mortiisa poprzednie , moze Ci combo zrobic najwieksze? i hp dodac jeszcze z 20k co?
Taa najwiecej sie uha, pozdro. Co z tego ze ma najwiecej hp jak teraz wystarczy kilka szczalow ms-a i ek sie nie wyuha bo nie ma takiej mozliwosci
Fan Alkoholika
09-11-2010, 16:31
@Fan Alkoholika
Tys jest jakies jebniety? vite palowi skasowac? ile Ty w tibie grasz? 2 dni? 3?
pall to pol mag wiec MUSI miec wieksze combo od EK ktory jest do blokania....Uha macie ***** mocnego to hity musicie meic gorsze....Mortiis popraw to zeby EK mial mniejsze combo od RP , no MAXIMUM rowne z rp ale nei wieksze bo to zalosne , maja pecha za wala tylko na 2sqm trza bylo wybrac rp/ms/ed kazdy zna chyba sie na profesjach to niech wybierze sobie rp/ms/ed jak chce walic na caly ekran a jak chce blikac potwory i miec w chuj hp to niech nie beczy pozniej ze ma za male combo...EK jest za mocny , oslabic mu combo i balans bedzie palce lizac , Mowie Ci Mortiis sprawdz to sam :)
@Tyrek
bolta? o ile nam juz go oslabili.....mamy juz najgorsze combo a chcesz nam jeszcze bolta oslabic? popatrz co sie dzieje a nie peir*ol tego samego co Ci wyzej.
oslabic to powinni e maxa KNIGHTOWI bo ma za mocne combo , mocniejsze od rp przy czym RP to postac pol magiczna a EK wogole nie magiczna
a po 2 nie placze tylko chce WYROWNANEGO BALANSU a teraz jak jest?
MS / ED - najmniej hp , dobra vita/sio , najwieksze combo (wedlug mnie to dobrze)
RP- HP pomiedzy ek a MS/ED , vita w sam raz, NAJMNIEJSZE combo(czego nei rozumie bo najmniejsze combo powinien miec ek jak opisalem to wyzej i w wielu innych postach)
EK - najwiecej hp , UH (chyba najlepszy na wyzszym lvlu jak widzialem na poprzednich wykresach Mortiisa) i combo lepsze od polmaga czyli od RP PARANOJA ek jest za mocny
Idz sie jeszcze powies .... To wlasnie ty jestes newbie bo placzesz lebiodo, jak sie nie podoba to wy..kurwiaj , a nie przyj...ebales sie do ek -.-
zabierzcie to, obnizcie tamto.... Druga sprawa to ty masz pecha ze grasz rp zmien na msa to bedziesz mial wysokie combo. A i mortiis nie sluchaj go bo to dziecko wojny jako on jedyny placze nad ek . Rp leczy sie w biegu, napier... na caly ekran, ma wiecej many i nic wiecej mu nie tzreba ;s
Fan Alkoholika
09-11-2010, 16:35
jak moze byc uh silny jak ms napie..rdala wiecej niz ek jest w stanie sie uleczyc -.- ZENADA
^Hmm^ o.O
09-11-2010, 16:37
@Fan Alkoholika
a Twoj nick z czego powstal? jestes fanem swojego starego?
Odjeb to Ty sie od rp i wykurwiaj to tez mozesz skierowac do Ciebie
Dziecko? wojny? no ja w rodzinie alkoholika nie mam wiec wojen nie mam , skoro Ty masz , szczerze wspolczuje :) Dziecko? hm no milo slyszec takie komplementy , poczuje sie mlodziej :)
po 2 nie placze tylko chce aby bylo wyrownanie a nie ze ek jest jak czolg :) yo
@edit
@up
popatrz na wykresy Mortiisa (wszystkie) to sam zobaczysz ze EK sie najwiecej leczy
Fan Alkoholika
09-11-2010, 16:39
Taa najwiecej sie uha, pozdro. Co z tego ze ma najwiecej hp jak teraz wystarczy kilka szczalow ms-a i ek sie nie wyuha bo nie ma takiej mozliwosci
Dokladnie! typ kur..wa nie gra ek a pierd..oli badziewie. BTW i nic mortiis nei zmieniaj u ek przez jednego placzka z forum, ktory nie ma pojecia nic o ek. Jego wypowiedzi nie sa w ogole adekwatne z tym co dzieje sie na tibi...
Zarexoholik?
09-11-2010, 16:43
Moim zdaniem troche ms odstaje hitami... Jesli tak wyglada jego sila to bedzie problem zeby sie wyuhac ek-owi na rownym lvl. Proponowal bym zwiekszeniu uha zeby ek nie padal od 1 ms na tym samym lvl bo to bedzie porazka.
Ja proponowałbym nauczyć się pisać i czytać. Pisałem wyraźnie, że 500 lvl mniejszy ek się wyuhuje od ms'a, ale ty tego nie zauważyłeś. Siła uhów eka nadal jest bardzo mocna. Paladyn bije za dużo z bolta, dlatego na teście ma go osłabionego.
^Hmm^ o.O
09-11-2010, 16:43
po 1 strzalow a nie szczalow....."miszczu"
a po 2 poszukaj sobie na forum , wykresow Mortiisa , dokladnie przedstawiaja ze EK uha sie NAJWIECEJ na wyzszych lvlach
znasz bajke o Tymitu? ja Ci chetnie opowiem:
Ty mi tu nei pier*ol ze nie wiem co sie dzieje na serverze
@zarex
z tego co widze to jestes za oslabieniem vity rp i za oslabieniem jego g bolta , no nie za duzo tego? na tescie rp jest tak chu*owy ze masakra....na NORMALNYM serverze (teraz) jest dobry rp , i sa dobre ms/ed tylko ek ma za duze combo , to sie zmieni i bedzie git
Uha ek niech ma juz takiego dobrego bo w koncu jest do blokania to neich tyle maja (choc to i tak za duzo nawet przy oslabieniu combo dla ek)
Fan Alkoholika
09-11-2010, 16:45
@Fan Alkoholika
a Twoj nick z czego powstal? jestes fanem swojego starego?
Odjeb to Ty sie od rp i wykurwiaj to tez mozesz skierowac do Ciebie
Dziecko? wojny? no ja w rodzinie alkoholika nie mam wiec wojen nie mam , skoro Ty masz , szczerze wspolczuje :) Dziecko? hm no milo slyszec takie komplementy , poczuje sie mlodziej :)
po 2 nie placze tylko chce aby bylo wyrownanie a nie ze ek jest jak czolg :) yo
@edit
@up
popatrz na wykresy Mortiisa (wszystkie) to sam zobaczysz ze EK sie najwiecej leczy
hahaha jaki ogar co ty w ogole na banie sobie wjebales lesny dzbanie xDD jak ty tak interpretujesz wszystkie nicki to pozdro dla twoich dwoch ojcow ;] a jak sie nie podoba balans to na staw kaczki jebac xD
Fan Alkoholika
09-11-2010, 16:52
Ja proponowałbym nauczyć się pisać i czytać. Pisałem wyraźnie, że 500 lvl mniejszy ek się wyuhuje od ms'a, ale ty tego nie zauważyłeś. Siła uhów eka nadal jest bardzo mocna. Paladyn bije za dużo z bolta, dlatego na teście ma go osłabionego.
Co ty Zarex nie ma bata. Akurat mialem sytuacje, ze mialem solo na 414 ek z 400 ms oboje bez full eq i on bil po 3k+ gdzie moj ek leczyl sie po 2,5k ( ofc mowie tu bez obrazen z wanda)
^Hmm^ o.O
09-11-2010, 16:54
@Fan Alkoholika
nie interpretuje wszystkich nickow , Twoj szczegolnie przypadl mi do gustu bo po Twoich wypowiedziach , oraz nicku widac wysoko rozwinieta patologie w Twojej rodzinie, Lesny Dzbanie , widze nawet wyzwiska innych sprowadzaja Cie do ulubionego trunku Twojego tatusia :/
@down
ale ja tu o swojej rodzinie nie opowiadam :( cos Ci ta "riposta" Hhahahahahaha nie wyszla jak zreszta wszystkie inne , a i naucz sie uzywac opcji edit
@joker
aha. tez proponuje usunac spinki i zostawic to co cokolwiek wnosi do tematu poprawek
@Fan Alkoholika
@up
ciagle masz aluzje dotyczace alkoholizmu, w takim razie idz na inny portal tam moze bedziesz mogl sie zwierzyc ;D
no to idz juz na ten inny portal bo jak widze napisales sam do siebie @up , poniewaz nad Twoim postam jest rowniez Twoj drugi post :)
a co do nabijania postaw to ja chociaz uzywam opcji edit , Ty zrobiles to po raz pierwszy a ta to wklepales tutaj juz z dobre 5-6 postow jak nie wiecej
@Fan
aha , a wiesz co to ironia? ehhh
Fan Alkoholika
09-11-2010, 16:56
po 1 strzalow a nie szczalow....."miszczu"
a po 2 poszukaj sobie na forum , wykresow Mortiisa , dokladnie przedstawiaja ze EK uha sie NAJWIECEJ na wyzszych lvlach
znasz bajke o Tymitu? ja Ci chetnie opowiem:
Ty mi tu nei pier*ol ze nie wiem co sie dzieje na serverze
@zarex
z tego co widze to jestes za oslabieniem vity rp i za oslabieniem jego g bolta , no nie za duzo tego? na tescie rp jest tak chu*owy ze masakra....na NORMALNYM serverze (teraz) jest dobry rp , i sa dobre ms/ed tylko ek ma za duze combo , to sie zmieni i bedzie git
Uha ek niech ma juz takiego dobrego bo w koncu jest do blokania to neich tyle maja (choc to i tak za duzo nawet przy oslabieniu combo dla ek)
Nic k...rwa nie zmieni!! zamien sobie mozg gni..do. A i jeszcze jedno ja rp sie nie czepiam tylko ripostuje twoje wypowiedzi, dla mnie to moga wam dac nowa lepsza bron abyscie z tarcza latali i chuj, ale wykurwiaj od ek -.-
Fan Alkoholika
09-11-2010, 16:59
@Fan Alkoholika
nie interpretuje wszystkich nickow , Twoj szczegolnie przypadl mi do gustu bo po Twoich wypowiedziach , oraz nicku widac wysoko rozwinieta patologie w Twojej rodzinie, Lesny Dzbanie , widze nawet wyzwiska innych sprowadzaja Cie do ulubionego trunku Twojego tatusia :/
Ja tam nie wiem co twoi ojcowie lubia wypic, ale mozesz jeszcze opowiedziec jak masz w domu :D niezla z ciebie zwala ;]
@up
ciagle masz aluzje dotyczace alkoholizmu, w takim razie idz na inny portal tam moze bedziesz mogl sie zwierzyc ;D
@joker
masz racje typ nabija posty piszac w kolko to samo ...
@Hmm
Kazdy normalny czlowiek domysli sie ocb :p im wiecej sie wypowiadasz tym bardziej sie kompromitujesz ;] skoncz juz...
Lesny Ludek
09-11-2010, 17:00
Proponuje zamknięcie tematu, poniewaz robi sie tutaj niepotrzebna spinka/rozmowa dwóch graczy którzy nabijaja bezsensowne posty. :|
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.