View Full Version : Nie w??czaj?cy si? monitor?
Witam!
Jeżeli monitor się nie włącza a komputer normalnie. Próbowałem 2 monitorów, żaden się nie włącza czy to wina karty graficznej?
Kamor Wielki
04-11-2010, 19:01
a skad masz pewnosc ze komputer dziala normalnie ?
3rd Dimension
04-11-2010, 19:04
Jak Kamor napisał - nie masz pewności, czy to komputer. Jeśli masz płytę główną ze zintegrowaną kartą graficzną, spróbuj podłączyć monitor pod tę grafikę na płycie głównej. Jeśli dalej nie działa, to raczej wina komputera. Jeśli działa na tej, Twoja główna karta graficzna jest spalona : )
Pozdrawiam,
3rd Dimension
Ja już 2 spaliłem :)
Zapraszam do sklepu po karte graficzną :)
Lub sprobój zanim kupisz karte Wez od kogos pozycz wloz jego i jak dziala to znaczy ze kupujesz karte a jak nie dziala to popracuj nad nowym kompem ;]
#up
Tylko na takie wejście nikt nie ma. -.-'
Kamor Wielki
04-11-2010, 19:47
agp ?
takie niebieskie ?
Morfevious
04-11-2010, 19:47
Podłącz monitor do prądu. http://img89.imageshack.us/img89/4876/trollfacec.png
Jak piszesz na forum skoro monitor nie dziala? ^^
Moze zasilacz padl moze cos z kompem. Zamiast pisac na forum tibijskim popros o rade w sklepie informatycznym.
A jak ci sie wlacza komputer to slychac to : "pi" ?
Bo jezeli nie to cos z plyta glowna tak jak w moim starym kompie
adrianeq :)
04-11-2010, 19:55
Kiedyś miałem podobnie. Rozwiązanie może leżeć po stronie właściwości pulpitu. Możliwe, że ustawiłeś lub jakieś nie powołane do tego narzędzie bez Twojej zgody zbyt wysoką roździelczość pulpitu. Poszukaj w googlach, a znajdziesz rozwiązanie :) Pomogłem?
1st R. Boonek
04-11-2010, 19:58
Moze masz zepsute wejscie w kompie i wtyczka od monitora nie dziala looool a moze to poprostu mortiis zbanowal ci monitor
A jak ci sie wlacza komputer to slychac to : "pi" ?
Bo jezeli nie to cos z plyta glowna tak jak w moim starym kompie
Dokładnie! Pewnie coś z płytą główną.
#ktoś tam
piszę z lapka? :/
To z pewnością karta graficzna dokładnie miałem ten sam problem :)
Gdy się włączał komp to było słychać jedynie "pi". A na monitorze pisało "Brak Sygnału"
Domcio666
04-11-2010, 22:57
hmm jak piszesz teo posta z niedzialajacym monitorem xD ? pewnie to wina karty graficznej kup nowa i zobacz albo cos ci sie przepalilo w kompie od monitora :)
Jeżeli monitor pozostaje w stanie uśpienia, natomiast komputer działa poprawnie, to 100 procentowo to wina karty graficznej, gdyż tak samo robiło się z moim geforcem. Kupiłem dziś nową kartę i działa wszystko jak należy.
Wymień kartę.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.