View Full Version : Ceny items na mainie ....
Witam.
Postanowiłem zrobić temat i dowiedzieć się co wy o tym sądzicie.
A więc chodzi mi o ceny items na mainie.
Proponowałbym o podniesienie cen przez graczy z większym lvl jak i z mniejszym
S set - 35 / 40kcc
Klapy - 40kcc
Brocha - 25kcc
M Macka - 30kcc
M axe ma dobrą cenę ~40kcc nie ma co zmieniać
Kaptur - 200kcc
P armor - 15kcc
Bh - 20kcc
Msh - 15kcc
s legi 25kcc
s armor - wiadomo , że to nie kosztuje więcej jak 1.5kcc
winged - 1.5kcc
Softy - 1kcc
C Arrow - 2kcc
G bolt - 50kcc
S wand - 50kcc
Hota - 40kcc
Co do amletów to ceny są podane poprzez items
Jeśli by się wszyscy zmobilizowali to by się to udało zrobić ale trzeba chcieć.
Na servie jest tak dużo kasy , że jeśli by komuś zależało na itemie to by kupił.
Chciałbym żebyście się wypowiedzieli na ten temat.
Bardzo bym prosił o nie usuwanie tego tematu :)
Pozdroo
^Hmm^ o.O
05-11-2010, 18:43
BARDZO DOBRA MYSL :] chetnie pomoge w podniesieniu cen :):)
Lagga v3
05-11-2010, 18:47
jestem oczywiscie na nie. itemow jest co raz wiecej to i cena spada. ;
poza tym jakby podnioslo sie ceny itemow to na wszystkie nie bloby mnie stac;(
jestem oczywiscie na nie. itemow jest co raz wiecej to i cena spada. ;
poza tym jakby podnioslo sie ceny itemow to na wszystkie nie bloby mnie stac;(
Popatrz ile jest kasy na servie 100 lvl mają już full eq -.-
Myslisz, ze to przejdzie? Niby jak chcesz to zrobic? Hahaha, nie ogarniam Cie XD
Ceny sa jakie sa, tylko wprowadzenie sklepu to zmienia, lub jakby 90% ludzi co ma np. klapy wrzucilo je do wody, to te 10% bedzie tansze. Tak o sobie nikt nie podniesie cen o 20%, bo nikt nie kupi :D
Goatee 2.0
05-11-2010, 19:09
Winged 1.5kcc
softy 1kcc
Spadłem z krzesła xd
Jestem na nie, ceny są dobre ;]
Winged 1.5kcc
softy 1kcc
Spadłem z krzesła xd
Jestem na nie, ceny są dobre ;]
Bo grasz na apo max rok i nie wiesz jak było wcześniej i nikt nie płakał tylko zaczęła się era allegro kidów i tak jest. -.-
Hmm chcesz żeby ceny były większe jest tylko i wyłącznie jedno rozwiązanie
*Usunąć all items* Joke :D
Wiesz jak byś grał rok temu gdy nie było amuletów to dopiero Klapki 17kc p armor już za 6kc bh? 7?(nie wiem dokładnie)....
To co ty napisałeś to jest bezsens i tak jak ktoś będzie chciał kupić dany items będzie czekał na małą cenę więc jak np 20 graczy zacznie sprzedawać items po twojej cenie to i tak to nic nie zmieni bo nikt od niego nie kupi...
Goatee 2.0
05-11-2010, 19:32
Bo grasz na apo max rok i nie wiesz jak było wcześniej i nikt nie płakał tylko zaczęła się era allegro kidów i tak jest. -.-
Nom, gram rok od 2006 ;] Ogarnij synek ;]
Aaa, i to ty jesteś alegro kidem ;] Sam kupiłeś chara ;]
Azbestowy v.62.0
05-11-2010, 19:33
Najbardziej mnie rozwala obecna cena s seta, która nadal spada. Pomysł autora dobry bo to co się teraz odwala na servie zaczyna się robić śmieszne.
Hmm chcesz żeby ceny były większe jest tylko i wyłącznie jedno rozwiązanie
*Usunąć all items* Joke :D
Wiesz jak byś grał rok temu gdy nie było amuletów to dopiero Klapki 17kc p armor już za 6kc bh? 7?(nie wiem dokładnie)....
To co ty napisałeś to jest bezsens i tak jak ktoś będzie chciał kupić dany items będzie czekał na małą cenę więc jak np 20 graczy zacznie sprzedawać items po twojej cenie to i tak to nic nie zmieni bo nikt od niego nie kupi...
Hmm gram już jakieś 4 lata a Ty mi piszesz takie rzeczy omg
Lagga v3
05-11-2010, 19:38
chcialem ci przypomniec ze za nim nie bylo all amuletow klapy kosztowaly 14kcc i nikt nie plakal ze ceny sa za niskie.
http://img261.imageshack.us/img261/8388/coolstorybrohc.jpg (http://img261.imageshack.us/i/coolstorybrohc.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
Nie będzie takich głupich cen.
Ceny same się zmieniają ,po update ,dodawaniu nowych items ,lub gracze je podwyższają z każdym miesiącem.
chcialem ci przypomniec ze za nim nie bylo all amuletow klapy kosztowaly 14kcc i nikt nie plakal ze ceny sa za niskie.
http://img261.imageshack.us/img261/8388/coolstorybrohc.jpg (http://img261.imageshack.us/i/coolstorybrohc.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
A co nooby mają płakać , jak kupią coś taniej ??? Omfg
Darken Shadowbolt
05-11-2010, 19:56
Spadlem z krzesla. Czlowieku po co ci takie duze ceny. Mowisz 100 lvl ma full eq, to twoj problem on sobie kupil na allegro i smiga sobie w full secie i tak jak Joogi napisal, jak bys chcial to zrobic. Jedynie rozwiazanie to byl by sklep. Jestem zdecydowanie na NIE
Zarexoholik?
05-11-2010, 20:31
Jestem ZA tylko, że ludzie nakupowali itemów/kcc na allegro więc stale zaniżają ceny by coś szybciej sprzedać. Na to nic nie poradzimy.
Elite Vegox
05-11-2010, 20:47
Popatrzcie do jakiej ceny spadl kaptur 110 kcc zenada
hmm temat powinien byc chyba w propaozycjach . w ogole jestem na nie bo to nie przejdzie ceny same spadna kiedys jak APO jeszcze bd istnieć.
To i tak za przeproszeniem chuja da. Jak ceny troche wzrosna to allegrosy poprostu kupia sobie kilka k cc wiecej wiec na jedno wychodzi ;s
.Vimpexx.
05-11-2010, 21:51
Bardzo dobry pomysł, teraz będę sprzedawać wszystko po Twoich cenach :D
^Hmm^ o.O
05-11-2010, 21:52
chodzi o to by gracze chocby prowizorycznie sprzedawali np klapy za 40kcc (nawet jesli ich by nie mieli) nooby by sie na to nabraly i tez by dawaly takie ceny , pozniej wszyscy za nimi i klapy poszly by w gore i tak z kazdym itemem , to nie problem....nawet jesli nei chcemy sprzedac np swojego eq a napiszemy ze je sprzedamy to nic wielkiego....a ceny wzrosna :)
<Magiczny>
05-11-2010, 22:29
Ceny zakladaja gracze. Administracja nic z tym nie moze zrobic :P
.Voorlon.
05-11-2010, 23:53
Nie przejdzie... najlepiej zrobić jakieś questy żeby te itemki poznikały i bdzie git.
Dla mnie to bez różnicy bo jeszcze nie mam tyle kasy żeby kupować coś, ale tego się nie uniknie. Zobacz ilu jest nowych ambitnych graczy. wbijają chociaż 1klvl i masz już następny zestaw eq. cena spada o ok. 0.5% kilku ludzi i masz znów taniej i taniej...
Adobe Man
06-11-2010, 09:32
Fajnie.;/
ale nie wiem co TY chcesz zdziałac.. ze za softy, brac po 1kcc.. jak masz u soni po 5 sc,i winged 2kcc. . pomysl ziomek zanim cos pomyslisz.. :D
pozdro.
Nom, gram rok od 2006 ;]
I dziwnym trafem zapomniałeś ile kosztowały kiedyś softy i winged ;)
@topic
Ciekawe jak chcesz to zrobić?
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTEVAjlIQSoqyvv6jR0tpUoQUUu0k9bA qnZqs3IYCWkKxK9CGc&t=1&usg=__TyH6DdKYf2dTzxYJf0A9gYc1UiU= na drogę http://img827.imageshack.us/img827/3852/wowcc.png
^Hmm^ o.O
06-11-2010, 10:00
PRZECZYTAJCIE WKONCU CO NAPISALEM TO BEDZIECIE WIEDZIEC JAK TO ZROBIC....
chodzi o to by gracze chocby prowizorycznie sprzedawali np klapy za 40kcc (nawet jesli ich by nie mieli) nooby by sie na to nabraly i tez by dawaly takie ceny , pozniej wszyscy za nimi i klapy poszly by w gore i tak z kazdym itemem , to nie problem....nawet jesli nei chcemy sprzedac np swojego eq a napiszemy ze je sprzedamy to nic wielkiego....a ceny wzrosna
Ewenementem jest gość o nicku Averion Druid, jak grałem Seviperem, to
gość potrafił 2 tygodnie pisać na trade, że sprzeda klapki, np. za 35kcc
a w rezultacie cena się podniosła.
Wszyscy przecież nie będą tak robić, zawsze znajdzie się dziecina, której zależy na 'czasie' i sprzeda coś zamiast za 150kcc to za 100kcc, a potem ktoś jak bd chciał sprzedać kaptur po normalnej cenie, np. 150kcc to potencjalny kontrahent mu powie a gość X sprzedał panu Y kaptur za 100kcc.
Czyli cena spada...
Darken Shadowbolt
06-11-2010, 10:06
PRZECZYTAJCIE WKONCU CO NAPISALEM TO BEDZIECIE WIEDZIEC JAK TO ZROBIC....
chodzi o to by gracze chocby prowizorycznie sprzedawali np klapy za 40kcc (nawet jesli ich by nie mieli) nooby by sie na to nabraly i tez by dawaly takie ceny , pozniej wszyscy za nimi i klapy poszly by w gore i tak z kazdym itemem , to nie problem....nawet jesli nei chcemy sprzedac np swojego eq a napiszemy ze je sprzedamy to nic wielkiego....a ceny wzrosna
06-11-2010, 10:20
i tak klapy kiedys kosztowaly 15kcc a teraz ekipie udalo sie podniesc jej cene to po co znowu zwiekszac, jest dobra jaka jest
Klapki mają dobrą cene... Nie uda się podnieś cen na takie jakie rozpisałeś, powód? Każdy chce zarobić sprzedając dany item jak najszybciej... z drugiej perspektywy nikt Ci nie kupi klapków za 40kcc skoro wie, że za 35 też kupi...
Problemem jest ludzka chciwość:rolleyes:
#Lordzik#
06-11-2010, 10:38
Takie "akcje" nie przejdą, ludzie przyzwyczaili się do dość stałych cen i raczej trudno będzie to zmienić.
A czemu się przyzwyczaili ?? Bo tak ich nauczyliście i nie ma się co okładmywać -.-
Macios Knight
06-11-2010, 10:58
Propozycja moze i dobra jednak napewno cały server sie nie zmobilizuje.
Pierwszym rozwiązaniem jest dodatnie tych itemów do npc ktory by je skupował
Drugie rozwiązanie to nowy quest za który płaciło by się tymi wszystkimi itemami a wzamian wchodziło by się do solo romu z nowym potworem- hity i hp np demona jednak exp. ogromny. Nie znam sie bo długo tu nie grałem ale np. exp jak za 15000 wardów.
Propozycja moze i dobra jednak napewno cały server sie nie zmobilizuje.
Pierwszym rozwiązaniem jest dodatnie tych itemów do npc ktory by je skupował
Drugie rozwiązanie to nowy quest za który płaciło by się tymi wszystkimi itemami a wzamian wchodziło by się do solo romu z nowym potworem- hity i hp np demona jednak exp. ogromny. Nie znam sie bo długo tu nie grałem ale np. exp jak za 15000 wardów.
No nie no teraz to dojebałeś , że tak powiem " hity i hp jak demona a exp jak za 15000 wardów to byś miał za potwora którego składasz na hita = 24750000000 expa za niego shuahsuahusahushua "
Idź na mazurski :) to ja mając 1600+ lvl miałbym za1e maxa hmm ze 100 lvl hsuahushaushua
Lesny Ludek
06-11-2010, 11:51
Jestem na nie, poniewaz itemków jest juz wiecej i wiecej dlatego cena idzie w dół, gdy było mało itemów to cena była wysoka, nic na to nie poradzimy.
Nikt za taka cene nie kupi http://i53.tinypic.com/11gkqxl.jpg
Domcio666
06-11-2010, 14:14
jestem za podniesiem cen ale to i tak nie przejdzie poniewaz nikt by nie chcial drozej kupowac i jedynie zrobienie sklepu z tymi itemkami by bylo dobrym rozwiazaniem podniesienia cen i wtedy ceny by byly stale :)
Jestem na nie... co z tego że są kidy 100lvl full eq? allegro, kumpel lub 2char.
Ja mam 180lvl i jakoś nie mam full eq, mam skromną sume 5sc. i mam płacić za softy 1kcc? Prędzej se kupie life ringa albo roha...
Jak można podnieść cenę jak tych itemów jest coraz więcej. Ktoś napisze sell kaptur 200kcc ,a inny sell kaptur 150kcc. U którego kupisz? No właśnie myśl logicznie, ale chętnie był bym za tym aby podnieść cenę:D
diamondback#
07-11-2010, 13:02
Jedyny sposób na podniesienie cen jest chyba tylko tak, aby dodać npc który by skupował te itemki....
Panek Kitara
07-11-2010, 13:09
Udane zakupy na allegro,to mają.
Ceny spadają drastycznie,oczywiście nie wszystkich itemów które wymieniłeś,np taki kaptur w ciągu dwóch tygodni spadł na cenie o jakieś 60kcc co jest moim zdaniem żałosne.
Jeżeli aż tak Ci zależy by ceny były stałe,to w tym momencie administracja musiałaby zrobić npc który by skupował takowe itemy,innego wyjścia w tej sytuacji nie widzę.
Adherent
07-11-2010, 14:21
No way!
Nie ma bata by takie coś przeszło i jestem zdecydowanie przeciwny.
Jeśli mają mieć jakieś tam super itemy to niech mają!
A co Ci szkodzi?
Nie pasuje to nie kupuj ani nie sprzedawaj :P:P:P:P
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.