View Full Version : Internet
Witam!
Co jakiś czas mam takiego laga 2-7 sek i nic nie mogę zrobić, wszyscy się ruszają i nic nie mogę zrobić. Wydaje mi się, że to jakby nie było internetu na chwilę i znowu były. Co zrobić?
Witam!
Co jakiś czas mam takiego laga 2-7 sek i nic nie mogę zrobić, wszyscy się ruszają i nic nie mogę zrobić. Wydaje mi się, że to jakby nie było internetu na chwilę i znowu były. Co zrobić?
Zrob mu restart zobacz czy dobrze odlaczony badz docisnij kable a jak nic nie da to masz slaby zasieg czyms zaklucony i musisz zadzwonic do dostwacy ;>
Morfevious
05-11-2010, 20:40
Zrob mu restart zobacz czy dobrze odlaczony badz docisnij kable a jak nic nie da to masz slaby zasieg czyms zaklucony i musisz zadzwonic do dostwacy ;>
Nie pierdol głupot.
To przez to, że router przerywa pakiety. Przeprowadź internet po kablu i po problemie.
Nie pierdol głupot.
To przez to, że router przerywa pakiety. Przeprowadź internet po kablu i po problemie.
Nie mam jak. :/ Jest jakiś inny sposób?
Sensimila <3
05-11-2010, 22:11
Kradniesz komuś sieć?, wtedy masz słaby zasięg i tak jest. Ja laptopem podłączam się do swojej sieci, i nawet z 10-15 m potrafi zakłucić od routera.
Jak tak miałem na moim PC jak miałem Internet przez wi-fi (na laptopach było normalnie), widocznie miałem lipną karte wi-fi... Podłączyłem Internet przez kabel i jest dobrze. :D
Chyba jedynym rozwiązaniem jest podłączenie się przez kabel, ale... Możesz tez spróbować doprowadzić bliżej router do nadajnika, może to coś da - tylko nie zawsze jest taka możliwość. :p
Możesz też wejść na router i ustawić sygnał na mocny, jeśli masz w ogóle takie ustawienia... U mnie trochę pomogło, ale i tak gubił pakiety. :/
Morfevious
06-11-2010, 12:23
Nie mam jak. :/ Jest jakiś inny sposób?
Niestety nie ma. Rozmawiałem na ten temat z administratorem mojej sieci i powiedział, że to jedyne rozwiązanie. Ja mam ten sam problem i cierpie strasznie, bo ciągle padam, ale jakoś daje radę ;).
Lesny Ludek
06-11-2010, 12:25
Jesli jest internet przez kabel to tez tak bedzie, przez router jest to samo, musisz zgłosic sie do swojego operatora internetowego on Ci napewno powie co zrobic aby nie było czegos takiego, najlepiej zaprzestan gry w tibie.
Ja czasami tak samo mam :/ i czesto wlasnie przez to padam ; < Jude Multimedia :P
Zrestartuj modem. Jak nie pomoże skontaktuj się z administratorem.
Mam to samo, ale na dluzej :D Router nie wysyla pakietow, najlepiej jest podlaczenie neta przez kabel, tak chce sam zrobic. ;)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.