View Full Version : Jak zarobi? pieni?dze?! help !
Siemano,
dziś koleżanka spytała się mnie jak można łatwo zarobić troszkę pieniążków.
Czy znacie jakieś stronki przez które można zarobić kase.
Albo napiszcie mi tu jakieś propozycje pracy dla dziewczyny w wieku 16,5 lat.
Co może robić.
Nie piszcie mi tu o robieniu gały bo to odpada!
dziewczyna, to niech rozdaje ulotki, jezeli sponsoring odpada
No sponsoring to dla laski dobre, tylko musi byc ladna i troche latwa XDDDD
Ulotki roznosic / sprzedawac gazety itp. W wieku 16 lat nie ma za duzo mozliwosci pracy -,-
Normalnie przykro aż czytać niektóre posty.
Naprawdę tej dziewczynie los nierówno rozdał.
A stronki może jakieś znacie?
jesli Twoja kolezanka lubi dzieci to moze popracować jako opiekunka małych dzieci.
party starter
12-11-2010, 16:27
po prostu zasugerowala ze za pare zlotych moze byc twoja :) Moja siostra jakies kosmetyki sprzedaje i ma z tego prowizje. Avon czy jakies tam inne chujstwo ktore oferuje prace dla konsultantek.
Patryk1551
12-11-2010, 16:43
Jak stronki to np. bux.to ale kasa mała z tego chyba, że ma się poleconych którzy codziennie klikają w te reklamy.
Ulotki lipna praca, węgla raczej też nie zrzuci xd
Prawie wszystkim na górze należą się warny za nabijanie postów. Założyciel wyraźnie napisał, że gały nie zrobi.
#top
Ulotki, praca przez neta - kup taniej sprzedaj dorżej, może być konsultantką z jakiejś firmy z kosmetykami. Moja koleżanka jest konsultantką Oriflame i miesięcznie ma ok. 400zł. Wystarczy zbierać dużo zamówień, a od zamówień są procenty które idą do konsultanta ;]
Berafito Ryathhh
12-11-2010, 17:33
Dobrze zarobić? Niech poszuka gier przeglądarkowych, gdzie konta w miare drogo mozna sprzedawac i niech uzywa botów (na mpcforum do kazdej gry znajdziesz :p).
Ale i tak gowno zarobi, wiem ze teraz zbocze na temat sponsoringu ale nie do konca. Niech sobie zrobi fotki, nawet w ubraniu i bez twarzy i niech da na jakis portal. Niech napisze, ze nie interesują ja znajomosci a tym bardziej spotkania w real, tylko za doladowania robi pokaziki :).
Moze sie wydawac, ze to sprzedawanie siebie, ale wlasnie, ze nie! Poprostu kolesie beda jej spamamowac, a ona tylko bedzie siebie pokazywac na probke siebie, ze nie jest facetem tylko laską za ktorą sie podaje. Kolesie zadowoleni, ze wkoncu zobaczyli laske (z reguly, tzn w 99% takie pokaziki oferują oszusci wiec to bedzie cos innego) dadzą jej doladowanie a ona albo bedzie mowila, ze nie chodzi i ma kupic nowe albo blokuje. Ja tak dymam 20% osob ktore do mnie napisze, ale czasem jak mi siostra pomaga to stary kazdy koles jest moj :d.
mowie Ci, sprobuj ją namowic jeszcze zeby sie kasą dzielic ;d twarzy pokazywac nie musi i niech to nawet traktuje jako robienie sobie jaj :DD ja przynajmiej tak siostre namowilem, zebysmy sobie jaja porobili ze starego zgreda :))) chociaz mala pizda juz mowi, ze za duzo tego i sam kombinuje, ale zle nie jest... sms shopy tibijskie są moje <3
Sub Zero 2
12-11-2010, 18:53
Jak nie ma ochoty roznosić ulotek i robić takich innych rzeczy , to niech na jakąś stronke internetową wejdzie i zarabia.Mnóstwo takich stron pewnie jest.Albo niech idzie do KFC jak gdzieś blisko macie i niech sprzedaje albo w tym zajeździe dla samochodów się pyta co chce klient.
Jeśli sie dobrze uczy może udzielać korepetycji jakimś dzieciom z podstawówki z matematyki lub czegoś innego.
Mikiel Gimb Alert
12-11-2010, 18:59
W takim wieku trudno znaleźć prace i do tego w takich godzinach, może niech poszuka czegoś do sprzątania weekend'ami.
jak sie nie boisz przypału to keylogger tibia/metin, dobre zrodlo zarobku, znajomi tak zarabiali po 1000zl na miecha ++ . tylko troche z tym roboty :D
Jak niektorym osobom wyzej jedyne rozsadne rozwiazanie to konsultantka jakies firmy kosmetykowi dawanie korkow, o ile dobrze sie uczy. Na rozdawaniu ulotek, gazet niewiele zarobi.
Zarexoholik?
12-11-2010, 23:22
Nie piszcie mi tu o robieniu gały bo to odpada!
Niech robi skarpetki na drutach skoro robienie gały jej nie odpowiada... Może też pracować jako kelnerka jeśli wygląda jak kobieta i ma ładne nóżki, a jeśli nie to może rozładowywać towar w biedronce o 2 w nocy.
#niżej
Poprawiasz mi humor. xD
@Do Panow up
To nie M jak Milosc. Zeby zarobic hajs trzeba sie narobic. Kazdemu polecacie ulotki. Jakby kazdy mial was sluchac to by bylo wiecej pracownikow niz ulotek ;/
Wg mnie nie zarobi sobie dziewczyna no chyba ze zrobi ta gale...
Rapujące Skwarki
13-11-2010, 00:20
Jeszcze na uploadzie plików można nieźle zarobić. Ofc, jeśli masz dobrego neta, a jeśli nie masz to musisz zainwestować około 30zł i korzystać z remote uploadu. Osoby znające się na uploadzie wiedzą o co chodzi.
@down
Upload jest bardziej opłacalny od ulotek, uwierz.
Zostać opiekunką do dzieci bo w tym wieku już sobie poradzi. Lub może być sprzątaczką xd albo ulotki.
Zostać opiekunką do dzieci bo w tym wieku już sobie poradzi. Lub może być sprzątaczką xd albo ulotki.
Opiekunka, to bardzo trudne zajęcie, uwierz mi :) a jeszcze z takim dzieciakiem małym, co jeszcze nie chodzi, nie mówi, to już całkiem. Chyba, że dzieciak ma gdzieś ze 3-4 lata, to już lepiej ;)
Hmm... Moim zdaniem może spróbować jako ta konsultantka AVON'u, czy innej firmy kosmetycznej, lub może niech zainwestuje trochę i kupi probówki z próbkami perfum z FM i niech sprzedaje "oryginalne" perfumy po niższych cenach itp. Słyszałem, że na tym można z 500zł zarobić na miecha :)
Andreas Jacques
14-11-2010, 11:34
Opiekunka do dzieci, ale musi mieć zajebistą cierpliwość :0
Dobrze zarobić? Niech poszuka gier przeglądarkowych, gdzie konta w miare drogo mozna sprzedawac i niech uzywa botów (na mpcforum do kazdej gry znajdziesz :p).
Ale i tak gowno zarobi, wiem ze teraz zbocze na temat sponsoringu ale nie do konca. Niech sobie zrobi fotki, nawet w ubraniu i bez twarzy i niech da na jakis portal. Niech napisze, ze nie interesują ja znajomosci a tym bardziej spotkania w real, tylko za doladowania robi pokaziki :).
Moze sie wydawac, ze to sprzedawanie siebie, ale wlasnie, ze nie! Poprostu kolesie beda jej spamamowac, a ona tylko bedzie siebie pokazywac na probke siebie, ze nie jest facetem tylko laską za ktorą sie podaje. Kolesie zadowoleni, ze wkoncu zobaczyli laske (z reguly, tzn w 99% takie pokaziki oferują oszusci wiec to bedzie cos innego) dadzą jej doladowanie a ona albo bedzie mowila, ze nie chodzi i ma kupic nowe albo blokuje. Ja tak dymam 20% osob ktore do mnie napisze, ale czasem jak mi siostra pomaga to stary kazdy koles jest moj :d.
mowie Ci, sprobuj ją namowic jeszcze zeby sie kasą dzielic ;d twarzy pokazywac nie musi i niech to nawet traktuje jako robienie sobie jaj :DD ja przynajmiej tak siostre namowilem, zebysmy sobie jaja porobili ze starego zgreda :))) chociaz mala pizda juz mowi, ze za duzo tego i sam kombinuje, ale zle nie jest... sms shopy tibijskie są moje <3
HAHAHA BERA, właśnie namierzyliśmy Twój adres IP.
#top
hmm..
1. ulotki (może chodzić po blokach, ale również stać np koło rynku i wręczać do ręki)
2. zmywak
3. konsultantka
Temat już "stary" ale się wypowiem.
Niech dziewczyna znajdzie dość nie nudną ,ale nie za ciekawą pracę.
Tak jak wiele osób powiedziało może roznosić ulotki ,także jest praca sprzątania (miotła) ,u fryzjera (?) ,albo przynajmniej coś za co zarobi średnio małe pieniądze.
Jest dużo form pracy ,można także poszukać jej w pobliżu.
Kanibaal
26-11-2010, 23:42
Polecam udac sie do sklepu z odzieza, sportowego itp. ladnie sie ubrac, zapytac sie wlasciciela sklepu czy nie znalazla by sie jakas robota. (okolo 200-300 zl tyg).
Ja osobiscie w wieku 16 lat mam robote za 1200/miech. Ale w gre wchodzi ciezka praca fizyczna, fakt ze mam sporo krzepy ulatwia sprawe ale nie jest to praca dla dziewczyn. :)
Rapujące Skwarki
26-11-2010, 23:45
Może się sprawdzi mój poradnik?
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=85243
Ale jeśli to koleżanka to pewnie nie lubi przesiadywać przed kompem.
niech robi za galerianke.
a tak serio niech roznosi ulotki, pilnuje dzieciakow u jakis sasiadow obojetnie :P
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.