Zaloguj się

View Full Version : [Strona] W?a?ciwie czemu ?

Kamor Wielki
20-11-2010, 15:07
nie można się wymieniać postaciami,kasą za konta w innych grach i takie tam ?

na innych serwerach w wiekszości to dozwolone,ale na apo musi być to zabronione

np. ja mam tyle rzeczy z innych gier,że jakbym chciał wymienić je za coś na apo to nie moge,bo leci ban za reklame

!
nie kasować,temat do poważnej dyskusji
!

Mioo
20-11-2010, 22:54
To samo pytanie sobie samemu zadaję.
Po prostu nie powinno być banów za pisanie na trade, ktoś napisze na game-chat - od razu dać bana. Ale dlaczego trade?
Wymiany na własną odpowiedzialność i w ogóle.

Dajmy przykład:
Mam kilka postaci które "leżą" bo nimi nie gram, gdybym je komuś sprzedał to by pewnie kupił pacca, wyższy lvl zakupionej postaci zmotywowałby go do gry a nie przestaniu na 200-500 lvl. :o
Dużo osób zniechęca się do gry gdy myśli że ma 100 lvl i na czołówkę top listy musiałoby naprawdę dużo i długo grać.

Obecnie gra po 200+/- osób na serwie więc wprowadzenie oficjalnego pozwolenia na pewno by tej liczby nie zmniejszyło, a co możliwe - zwiększyło.

Uważam że powinien się tutaj wypowiedzieć Mortiis/Tygrys.

Krulowiec
20-11-2010, 23:05
Wydaję mi się to oczywiste , ponieważ będzie płacz , że ktoś został okradziony.

Zarexoholik?
20-11-2010, 23:25

Podbijam i dodam jeszcze, że APO nie ma nic do innych serwerów/gier, bo z nimi nie współpracuje - więc po co ma je promować? : [

Krsix
21-11-2010, 00:08
Nie wiem dlaczego. Moim zdaniem powinni zezwolić na ogłaszanie na trade sprzedaży postaci tylko i wyłącznie za kcc, albo stworzyć do tego jakiś specjalny temat na forum. Wszystkie wymiany by były za pośrednictwem kogoś z obsługi (obecnie jest to Kazek) i 5% sumy by było usuwane z serwera :)

<Magiczny>
21-11-2010, 01:28
Mi sie wydaje ze jak ktos kogos okradnie to potem bd pisac do Mortiisa i bedzie nieciekawie dlatego jest to zabronione.

James
21-11-2010, 01:50

Dokładnie o to chodzi. Potem są pretensje że skoro jest to dozwolone, to powinniśmy albo pomagać w tych wymianach, albo pomagać potem w odzyskiwaniu skradzionego majątku, a prawda jest taka że jest to niestety nierealne, czego niektórzy nie rozumieją.

Nie wiem dlaczego. Moim zdaniem powinni zezwolić na ogłaszanie na trade sprzedaży postaci tylko i wyłącznie za kcc, albo stworzyć do tego jakiś specjalny temat na forum. Wszystkie wymiany by były za pośrednictwem kogoś z obsługi (obecnie jest to Kazek) i 5% sumy by było usuwane z serwera :)

Kazek nie działa na rzecz serwera, tylko na swoją. On nie ogłasza wymian, więc działa zgodnie z regulaminem, ale prowizję którą pobiera zatrzymuje sobie a nie jest ona defraudowana.

Mi sie wydaje ze jak ktos kogos okradnie to potem bd pisac do Mortiisa i bedzie nieciekawie dlatego jest to zabronione.

Dokładnie :)

Od siebie dodam że zakaz ogłaszania tego typu wymian itp ogranicza przynajmniej w jakimś stopniu kradzieże i właśnie po to jest to wszystko.
Jak już kupować to od osób zaufanych (o ile takie macie), wtedy nie trzeba niczego ogłaszać publicznie.