PDA

View Full Version : Zagadki czarodziejów

Dareluss v0.5
20-11-2010, 20:57
Witam! Jako iż panuje nuda na forum , chciałbym zorganizować konkurs - do wygrania pacc 21 dni !

1 osoba , która odpowie na pytanie - 3 pkt
2 osoba - 2 pkt
3 osoba - 1 pkt

Kto będzie miał najwięcej punktów po całym konkursie dostanie pacc. Możliwe są nagrody pocieszenia.

Pytania (w całym konkursie będzie 10)

1.Pewien wielkolud wybierał się do niedalekiego królestwa , by porwać niczego nie spodziewających się wieśniaków. By szybciej dotrzeć do celu , sięgnął po omacku do szafy , w której trzymał dwie pary butów sześciomilowych i cztery part butów siedmiomilowych.Ile butów musi wyciągnąć , żeby na pewno były wśród nich przynajmniej dwa do pary?

2. Król polecił swym synom bronić królestwa przed wielkoludem. Dwóch królewiczów udało się do zbrojowni,w której przechowywano czarodziejski oręż
przeciw olbrzymom : cztery sztylety , trzy miecze i dwa topory. Obaj książęta chcieli broni tego samego rodzaju.
Ile sztuk broni musi wyjąć zbrojmistrz , by móc spełnić ich życzenie?

Prywatną wiadomość zatytułować : Zagadki czarodziejów #1
Odpowiedź można udzielić tylko raz

Dareluss v0.5
21-11-2010, 09:01
Refresh . .

Dareluss v0.5
23-11-2010, 17:51
Next pytania

3.Krol nie byl pewny , czy ksiazeta poradza sobie z wielkoludem , wiec wyslal ich do nadwornego czarodzieja po napoj dodajacy sil.
By czarodziejskie napoje nie wpadly w niepozadane rece , czarodziej ukrywa je w trudno dostepnej skrtytce , skad wyciaga je po omacku.W skrytce stoja:
1. cztery butle napoju dodajacego sil w walce z wielkoludami
2.trzy butle napoju dodajacego sil w walce ze smokami
3. dwie butle napoju odczarowujacego ofiary zaklec

Ile butli musi wyciagnac czarodziej , by kazdy z obu ksiazat dostal wlasciwy napoj?
4. Wielkolud stwierdzil ze zlosia , ze wyciagnal z szafy wylacznie buty siedmiomilowe , by moc zapuscic sie na rabunek w glab kraju.
Ile butow musi wyciagnac , zeby miec pare butow siedmimilowych , skoro w szafie znow sa dwie pary butow szesciomilowych i cztery pary butow siedmimilowych?

Zarexoholik?
24-11-2010, 13:20
Nikogo to nie interesuje, a ty tylko durnie nabijasz sobie posty. Po co komuś takie konkursy? Powinni usunąć ten temat...

Konkursami niech zajmie się administracja, im to znacznie lepiej wychodzi.

lord max
25-11-2010, 14:54
dareluss
3odp - 2 butle.

Diabolix
25-11-2010, 15:31
Nikogo to nie interesuje, a ty tylko durnie nabijasz sobie posty. Po co komuś takie konkursy? Powinni usunąć ten temat...

Konkursami niech zajmie się administracja, im to znacznie lepiej wychodzi.

Jak ci się nie podobają jego konkursy, to na co tu piszesz?
Mówisz, że on nabija posty? A ty co robisz? Od dawna wiedziałem, że piszesz jak młotek, ale to już mnie w tym utwierdziło. Może sobie robić co chce, niech robi te konkursy, w końcu sam ma zamiar za sponsorować nagrody. Masz w tym jakiś problem? to nie pisz, proste, co? Proste i daje wiele satysfakcji, że nie trzeba czytać takich postów, jak twoje.

On przynajmniej coś robi, a ty? A ty piszesz głupie posty i ile to ty nie masz lat. A wiesz, co? Mnie to mało interesuje. Takie napiny są dobre na 12 latków, więc źle trafiłeś.

@topic
Nie wiem, czy będę miał ochotę się w to bawić, ale jak coś, to na pewno napiszę.
Fajnie, że ktoś się bawi w takie rzeczy, szkoda, że ludzie nie chcą się do tego przyłączyć.

Relonix
25-11-2010, 16:24
On zawsze się wcina bo myśli, że wszystko wie:) A ja nie wiem o co biega xD