PDA

View Full Version : Zamiana nicku!

Zarexoholik?
21-11-2010, 00:34
Skoro nadal nikt z administracji nie wypowiedział się na temat propozycji o zmianie nicku to napiszę kolejną.

Proponuję, by można było zamienić się nickami. Chodzi o to, że np. jeśli ktoś ma na koncie 2 postacie (lub więcej) to może je zamienić nickami. Zamiana nicków też jest jakimś rozwiązaniem, tak by swoje postacie mogły zamienić się nickami. Oczywiście za opłatą w wysokości kcc, by kasa znikała z serwera.

#niżej

No tak, ale musiałby za to zapłacić. Lepiej by było wprowadzić normalną zmianę nicku za kcc, ale jeśli to im się nie podoba to może zamiana będzie lepsza... I co z tego, że ktoś zrobi sobie postać o jakimś nicku i zamieni się tym nickiem z inną? Przecież o to właśnie chodzi by móc zmienić nick w taki sposób za odpowiednią ilość kcc.

Karpek
21-11-2010, 00:39
Niestety jestem na nie. Ktoś by chciał sobie zmienić nick, to zrobiłby nowego chara z wymyślonym nickiem i zamienił na główną postać, a to by było troche bez sensu. :x

<Magiczny>
21-11-2010, 01:23
Dobry pomysl. Jak ktos ma noob chara i nim nie gra to moze sie zamienic z kims innym. Jestem na TAK!

P.s zmienic nick mozna max. 3x

Splaxor
21-11-2010, 01:25
Zarex sorki, ale jakoś nie podoba mi się ta propozycja. Wyjaśnij mi w jakim celu ktoś miałby zamieniać nicki? Po co?
Jeżeli ktoś kupił postać to jego problem, a jeżeli ktoś zrobił postać od "zera" to chyba powinien mu pasować nick. Nie bardzo rozumiem Twoją propozycję...

DilerFTW
21-11-2010, 01:37
Dobra propozycja dla allegro kidków ale zróbcie za to opłaty minimum 200kcc :) TAK!

James
21-11-2010, 01:43
Sygnuję to co napisał Splaxor. Nie rozumiem sensu tej propozycji. Zaraz Ci z większą ilością kasy zaczną zmieniać nicki, a zamieszanie będzie takie że nie będzie wiadomo kto kim gra. Bez sensu stworzy się pierd**nik moim zdaniem z tymi nickami wtedy.

Zarexoholik?
21-11-2010, 02:02
Zarex sorki, ale jakoś nie podoba mi się ta propozycja. Wyjaśnij mi w jakim celu ktoś miałby zamieniać nicki? Po co?
Jeżeli ktoś kupił postać to jego problem, a jeżeli ktoś zrobił postać od "zera" to chyba powinien mu pasować nick. Nie bardzo rozumiem Twoją propozycję...

Na rl Tibii jest taka możliwość tylko dlatego że może komuś się znudzić nick. Chce zmienić nick - dobrze, ale niech za to płaci. O to chodzi.

Sygnuję to co napisał Splaxor. Nie rozumiem sensu tej propozycji. Zaraz Ci z większą ilością kasy zaczną zmieniać nicki, a zamieszanie będzie takie że nie będzie wiadomo kto kim gra. Bez sensu stworzy się pierd**nik moim zdaniem z tymi nickami wtedy.

Od tego masz zakładkę namelocks.

//James - I będziesz sprawdzał codziennie 20 nowych namelocków żeby wiedzieć kto w ogóle kim jest?

Esine Palladin
21-11-2010, 16:21
Zarek,
Spamujesz w każdej propozycji kogoś na ułatwienie gry, że jesteś na nie i twoje pomysły nie są zbyt inteligentne.
Sam chciałbym zmienić kilka razy nick na kilku postaciach, ale to mój problem, że nie pomyślałem wcześniej.
Allegro kidy będą kupowac postacie i zmieniać nicki po 5-6 razy żeby nikt nie wiedział, że kupili postać.
Kolejny minus?
Po 100 razy będziecie nicki zmieniać i automatycznie dany nick będzie zajęty.
Pzdr
http://i52.tinypic.com/28872j9.jpg

Tfój Janek
21-11-2010, 16:25
//James - I będziesz sprawdzał codziennie 20 nowych namelocków żeby wiedzieć kto w ogóle kim jest?

Kto będzie chciał, to sprawdzi, jeżeli nie to nie....Nie sprawdzisz to będziesz miał tzw. pierd**nik jak to nazwałeś :O

# Topic
Jestem na tak, maksymalnie tą opcje można wykorzystać dwa razy.

Xienu$
21-11-2010, 17:48
nie... w ten sposób z serva szybko znikną legendarne nicki...

jak chcesz mieć inny nick to zrób nowego chara i expij od nowa...

Adasik
21-11-2010, 17:58
Jestem na tak. Skoro na realu da się, to czemu tu miałoby tego zabraknąć?
Aczkolwiek oczywiście kosztem jakiejś zapłaty. W tym wypadku niechaj będzie to opłacane w kcc lub za jakiegoś skromnego przelewu/sms. Myślę, że 10kcc byłoby rozsądną ceną-taka sama jak za zmianę outfitu na krasnala/nimfe.
@Top
Tak :D

Joogi
21-11-2010, 18:02
Chcialem kiedys sobie zamienic nick, mialem postac na rooku Joogi a chcialem taki name dac na Joogolasa ; ).

Jestem na tak, zmiany nie chcieli to moze zamiane zaakceptuja :)

Coterson
21-11-2010, 18:18
Tyle, że na RL Tibii ludzie nie pozwalają sobie na takie luksusy po 3x dziennie zmieniać nick bo jest tak o wiele ciężej z kasą, jestem na nie.

Akuz
21-11-2010, 18:24
Na rl Tibii jest taka możliwość tylko dlatego że może komuś się znudzić nick. Chce zmienić nick - dobrze, ale niech za to płaci. O to chodzi.

Na rl tibii.. Nie rób z apo rl tibię i nie rób takich debilnych propozycji bo to jest smieszne co ty wyczyniasz..

Solson.
21-11-2010, 18:32
Jestem na TAK ! Ale cena musiała by być bardzo duża ;D
Żeby nie wszyscy zmieniali nicki (:
Jaka cene ZAREX proponujesz?

$ëтhaη
21-11-2010, 18:37
Jestem na nie.
Nie pasuje ci to graj od nowa z wlasnym nickiem.

Jesli juz mialoby cos takiego powstac lepiej zeby placilo sie paccem (Zmiana nicku - 30dni pacca)

Tak poza tym juz nie miales grac, studenciku (10h online) ;x

Demon
21-11-2010, 18:39
ja ogolnie jestem tak, bo nie raz wyczaje jakis fajny nick i mam ochote zrobic new chara dla samej nazwy postaci, a wytrenowanie jej i zdobycie od nowa doswiadczenia chyba nie jest wygodne : O!

_t
tak ; - )

Berol :)
21-11-2010, 18:40
Według mnie jest to http://img177.imageshack.us/img177/9358/coolc.png pomysł

Assassin Mateusz
21-11-2010, 18:45
Mysle, ze takie cos moglo by wejsc, ale bylaby mozliwosc tylko JEDNEGO uzycia tej opcji.;)

adrianeq :)
21-11-2010, 18:52
Jestem na tak. Skoro na realu da się, to czemu tu miałoby tego zabraknąć?
Aczkolwiek oczywiście kosztem jakiejś zapłaty. W tym wypadku niechaj będzie to opłacane w kcc lub za jakiegoś skromnego przelewu/sms. Myślę, że 10kcc byłoby rozsądną ceną-taka sama jak za zmianę outfitu na krasnala/nimfe.
@Top
Tak :D

Tylko, że APO to nie real.

@Topic

Nie, wszystko ładnie i pięknie, ale jak grasz postacią od zera to chyba podoba Ci się Twój nick?

Stoner
21-11-2010, 19:57
Z tego co zrozumiałem chodzi o to, że:
Są dwie postacie, np. Bart, który jest rycerzem i Sarumar, który jest sorcererem.
Właściciele chcą zamienić się charami. Jednak ich nicki im sie podobają.
I nie chcą wraz ze zmianą postaci dostawać czyjegoś nicku.
Czyli w takiej wymianie zamieniali by się profesjami, a nie całymi postaciami.

Jestem na nie bo to zbyt skomplikowane.

G_R_U_L_I_X
21-11-2010, 20:12
Jestem na nie. Namelock jest dawany tylko jeżeli nick jest obraźliwy itd (zapraszam do "lektury"), po co łamać tradycje?

Demolka Knight
21-11-2010, 20:14
http://i56.tinypic.com/160t16o.jpg

Tu piszesz tak a teraz taka propozycja>?

Jestem na Nie!

DaVx
21-11-2010, 21:39
Jestem na NIE! http://img831.imageshack.us/img831/6553/alec.png

Zarexoholik?
22-11-2010, 00:22
Tu piszesz tak a teraz taka propozycja>?

Jestem na Nie!

A zauważyłeś na głównej stronie tj. armia.toproste.pl w dziale 7.6 Statystyki dział Namelocks? Jak ktoś dostaje namelocka to tam można zobaczyć jaki miał wcześniej nick. A teraz postaraj się mi wyjaśnić jak to się ma do wymian postaciami? Przecież nie ma tam odpowiedniego działu kto za jaką postać się wymienił. Kolejny przykład, że jesteś jeszcze bezmyślnym dzieckiem. xd

Splaxor
22-11-2010, 01:31
@Zarex
Sam wiesz, że odnalezienie kogoś konkretnego w namelockach trwa bardzo długo bo jest masa namelocków dziennie, ale większość to jakieś noobskie chary z nickami typu "Ukradli mi jeża" etc...

@topic
Wcześniej Twoją propozycję zrozumiałem tak jak Stoner, ale wyjaśniłeś mi o co chodzi, więc może to przejść. Jednak zamiana mogłaby być tylko jednorazowa i jeżeli ktoś zamieni nick to nie może go już nikt mieć, a nawet do niego wrócić.
Przykład? Sarumar zmieni nick na inny, więc nikt nie może mieć już nicku Sarumar, a i właściwy Sarumar nie może wrócić do poprzedniego nicku jakim był Sarumar.
Mam nadzieję, że zrozumiały przykład.

Cena? Myślę, że z 50kcc...

Po raz drugi
777 post