Zaloguj się

View Full Version : [Forum] Dwie zmiany w systemie reputacji.

Kapitan Alkohol.
21-11-2010, 02:17
Cze, wpadły mi do głowy 2 pomysły dot tych całych reputów, a więc.

1. Proponuję wprowadzić, możliwość dawania ujemnej reputacji dla każdego, kto posiada minimum 100 postów i 5k reputów. Ujemne reputy były by dawane za taką samą warość co dodatnie, ten sam limit etc. Poprostu przy dawaniu repów jak wyskakuje to okienko to by była opcja do zaznaczenie 'Daj użytkownikowi ujemne punkty reputacji.

2. Druga propozycja jest bardziej od strony i kwestii technicznej - jak patrze jak jakieś noobki, wgl nie znane sępią te reputy, tylo żeby mieć to aż mi się tego żal robi. Proponuję, aby każdego kto ostentacyjnie sępi reputy, wysyła pw, o daniu reputa, dają repy o treści 'oddaj' itp były sowicie wynagradzane - 1 pkt karny, -1000 pkt reputacji. Jak miały by być to namierzane etc ? Mamy ekipę forum - niech ma wgląd w ustawienia, a jeżeli niby oni nie powinni mieć tam względu, to sory bardzo, ale skoro zostali wybrani do ekipy to chyba są zaufani :rolleyes:

Głosujcie ;]

Zarexoholik?
21-11-2010, 02:24
Zgadzam się. Zaznaczyłem 1 i 2. Lepsze to niż patrenie jak każdy prosi o te punkty reputacji. Wgląd w reputy to kolejne dobre rozwiązanie.

James
21-11-2010, 02:33
Cze, wpadły mi do głowy 2 pomysły dot tych całych reputów, a więc.

1. Proponuję wprowadzić, możliwość dawania ujemnej reputacji dla każdego, kto posiada minimum 100 postów i 5k reputów. Ujemne reputy były by dawane za taką samą warość co dodatnie, ten sam limit etc. Poprostu przy dawaniu repów jak wyskakuje to okienko to by była opcja do zaznaczenie 'Daj użytkownikowi ujemne punkty reputacji.

2. Druga propozycja jest bardziej od strony i kwestii technicznej - jak patrze jak jakieś noobki, wgl nie znane sępią te reputy, tylo żeby mieć to aż mi się tego żal robi. Proponuję, aby każdego kto ostentacyjnie sępi reputy, wysyła pw, o daniu reputa, dają repy o treści 'oddaj' itp były sowicie wynagradzane - 1 pkt karny, -1000 pkt reputacji. Jak miały by być to namierzane etc ? Mamy ekipę forum - niech ma wgląd w ustawienia, a jeżeli niby oni nie powinni mieć tam względu, to sory bardzo, ale skoro zostali wybrani do ekipy to chyba są zaufani :rolleyes:

Głosujcie ;]

1. Jestem na nie, ponieważ właśnie Ci którzy mają powyżej 5k reputacji, zaczynają się ścigać z innymi użytkownikami w tym jakże ważnym i istotnym elemencie jak reputacja na forum internetowym. Wszyscy skupialiby się na tym by pogrążyć swoich rywali dając im -reputy.

2. Nie jest to głupi pomysł, ale mimo wszystko również jestem na nie. Tych którzy namiętnie proszą o reputy wystarczy olewać. Jeśli mają coś w podpisie lub w inny sposób proszą o te reputy publicznie, to są karani warnem bądź minusową reputacją od Vipów (wbrew pozorom chyba to drugie jest dla nich większą karą :rolleyes: ) i są zmuszeni zaprzestać tego procederu.

1st R. Boonek
21-11-2010, 02:49
z 1 sie nie zgodze z reszta chyba by ci nie bylo milo jakbym ci po 550 pkt sciagal co 2/3 dni xd Tu ludzie nie ogarneliby ze ujemna reputacja jest po to aby kogos ukarac za glupi post a nie po to zeby sie mscic za deda w grze czy jakies tam inne sprawy ;o

Z 2 sie zgodze :)

KaZeK
21-11-2010, 07:59
W pierwszej niestety muszę się nie zgodzić, jak wiesz plusowa reputacja jest bezmyślnie rozdawana i tak samo by było z ujemną i byłby tylko płacz, ogólnie to Super Admini powinni mieć możliwość dawania tak dużej ujemnej reputacji (np: 30%) że ludziom odechciałoby się 'żebrać'

Co do drugiej to już z lekka wyjaśniłem w pierwszej części postu, jestem na tak.

Blood Raven
21-11-2010, 08:39
1 i 2 powinny zostać wprowadzone przyda się to bo już sam dostałem z 10 wiadomości dałem Ci reputa, oddasz?

sqlterpa
21-11-2010, 11:08
pierwsza na pewno nie ;D, to jest taki przywilej więc niech zostanie tylko dla osób wtajemniczonych.
a co do 2 to jak najbardziej a co ;D

Cinasek
21-11-2010, 11:36
Zaznaczyłem 1 i 2.

W 1 propozycji zmienił bym to, że ujemną reputację mogą dawać osoby posiadające 15k pkt reputacji czyli min. srebrną gwiazdkę. Gdy będą dawać ujemną reputację muszą podać powód. Gdy powód się nie zgadza, osoba która dostała ujemną reputację zgłasza to moderatorom/adminom i osoba która oddała negatywną reputację, dostaje 1 punkt karny.

Karpek
21-11-2010, 11:44
1. Jestem na nie, możliwość dawania ujemnych reputów powinny mieć tylko osoby z rangą VIP.

2. Może być. Takie osoby mogliby zgłaszać gracze screenem. Bo nie chce, żeby ktoś grzebał mi w ustawieniach. x d

btw. niechcący zaznaczyłem 'żadna', potem jednak zmieniłem zdanie i jestem za drugą propozycją. xd

Joogi
21-11-2010, 12:57
Co do pierwszej sie nie zgodze, ujemna reputacja kiedys byla juz i nie przechodzilo, zawsze byla po jakims czasie usuwana. Jak dla mnie wystarczy to dla VIP'ow i SM, Adm. ;)

Z druga jestem na tak, troche ludzi mialo 'oddaje zielone' lub 'gram w zielone' w opisach, ale juz ich nie widze :D Jak sie ktos pojawi, to combo od VIP'ow + warn ;)

Okey
21-11-2010, 13:00
Co do 1, jestem na tak... Od samego początku chciałem mieć minusową reputacje!

Drugi punkt jest beznadziejny, bo każdy prosi o reputy na swój sposób i jestem za usunięciem kar za proszenie o reputy.

Wybrałem opcje tylko 1.

Sherlock
21-11-2010, 13:43
Wgląd w ustawienia mają tylko admini i super moderatorzy. Moderatorzy oraz cleanerzy mieć go nie będą, więc druga opcja z góry odpada, z resztą pierwsza też bo wy nie wiecie czym są reputy i co się z nimi robi.