Zaloguj się

View Full Version : Ulepszenie Czaru exvia !

Holz aka Paladyn
22-11-2010, 14:23
Zobaczylem temat z propozycja ulepszenia czaru exiva + u gracza "szukanego" mialo by sie wyswietlac "Ktos Cie Szuka". Ja wpadlem na lepszy pomysl zeby za dodatkowa oplato np. 1sc za tydzien <mniej kasy na serwerze> wykupywalo by sie Exiva + miasto wiec , pisalo by :

- exiva "Holz
- Holz jest w City na Zachodzie.

Co wy na to ?

Morfevious
22-11-2010, 14:26
Nie. Dlaczego? Exiva właśnie polega na logicznym myśleniu oraz orientacji w terenie. Możesz swobodnie przesuwać minimapkę Alt'em + strzałką, gdzie możesz mniej więcej określić, w jakim mieście jest dana osoba.

Co do 'Ktoś Cię szuka' - sam kiedyś miałem ochotę napisać taką propozycję, lecz na ochocie się skończyło ;). Za tym byłbym jak najbardziej za.

Karpek
22-11-2010, 14:32
Czar exiva jest teraz dobry... (ciesz się, że w ogóle taki czar istnieje ;]). A gdyby wprowadzili taki dodatek, byłoby za łatwo! Niech zostanie tak jak jest.

TyruS aka Tyr'ek XD
22-11-2010, 14:34
Według mnie to głupi pomysł, gracz x wbije rsa, gracz y wpisze exive, i wie w jakim jest miescie.

Splaxor
22-11-2010, 14:35
Byłoby za łatwo gdybyś szukał powiedzmy RS'a. Czar exiva jest po to, aby się natrudzić z odnalezieniem przeciwnika. Jestem na nie!

Zbigniew Wodecki
22-11-2010, 14:57
Propozycja dobra, lecz łatwo wtedy kogoś znaleść, a tak to musisz sie troche pomęczyć, a pierwsza propozycja odpada, osoba ktorą szukamy, już wie że musi uciekać.
Niech będzie druga.

Knight Lukas
22-11-2010, 15:02
Trochę orientacji nikomu nie zaszkodzi. Ofc jestem na nie.

Kinderek
22-11-2010, 15:06
Trochę orientacji nikomu nie zaszkodzi. Ofc jestem na nie.

też jestem na nie, ponieważ było by za łatwo znaleźć np. rs.
ale natomiast jestem żeby wyskakiwało że ktoś Cie szuka :)

#Lordzik#
22-11-2010, 15:09
Nie? Byłoby za łatwo np. co biegną po kogoś a tamten daje loga? To nie 8.4+
Stanowcze NIE.

Arcano Druid
22-11-2010, 15:28
jestem na nie !
szukasz kogos to biegaj po mapie

Stoner
22-11-2010, 15:32
Jestem na nie.
Gra jaka jest tibia toczy się w odległych czasach magów i rycerzy.
Takie coś jest zbędne.
Co jest trudnego w pójściu do miasta w którym ktos rs'a wbił?!
Lepiej jest się pogłowić gdzie ten ktoś jest, bo:
Po pierwsze rozwijasz swoją wyobraźnie.
Po drugie uczysz się stron świata.
Po trzecie gracz na rs'ie jest nieco spokojniejszy ze tak latwo go nie znajdą.

Diduus v.0.2
22-11-2010, 15:35
Jestem na nie.. chodzi o to zeby pomyslec gdzie ktos jest a ta exiva ma Ci troche pomoc .. a nie powiedziec dokladnie jeszcze na jakim sqm stoi ^^

Azbestowy v.62.0
22-11-2010, 16:11
Ale jak to wytłumaczysz? Szukany gracz jest jasnowidzem i wie kiedy ktoś go szuka? A może szósty zmysł? Jestem na nie, bo jak będę chciał kogoś zabić, to ta osoba poprostu da loga.

Domcio666
22-11-2010, 17:27
niepotrzbne i za duze ulatwienie ... ten ots nie ma byc w stylu mazurka gdzie napiszesz exiva "nick i pisze gdzie dokladnie koles sie znajduje to nie noob ots ;p potrudz sie troche a znajdziesz kolesia kiedys napewno

<Magiczny>
22-11-2010, 17:41
Mysle ze wiesz gdzie jest Polnoc-Poludnie-Zachod-Wschod? Jestem na NIE.

Demon
22-11-2010, 17:41
nomonom, czego jeszcze?
i tak jest dobrze, ze macie po polsku, bo na 8.42 niektorzy maja problem z rozkminieniem slowa east czy west XD!

_
nie

Esine Palladin
22-11-2010, 20:06
Nie!
Wiesz ile razy ja rs lubie wbijać? (takzw ubijać 60lvl'em 50 lvl'e)
3 razy nie dziękuje dobranoc!

http://i52.tinypic.com/28872j9.jpg

Zarexoholik?
22-11-2010, 20:19
Z jednej strony dobry pomysł, bo obecna exiva działa tak słabo, że exivując kogoś w city pisze mi że jest blisko, a on jest w zupełnie innym miejscu na mapce... Określenie chociażby miasta to dobra propozycja, ale czy by to nie było zbytnim ułatwieniem gry? Jestem na 50/50.

Adasik
22-11-2010, 20:25
Tak jak ktoś napisał wyżej exiva to czar dla myślących i szybko ogarniających kierunki świata.

23:34 Airon Bolt: polnoc na dol?

Dla takich by się przydała ale nie dajmy im ułatwień i niechaj się pofatygują.
Poza tym exiva jest niedokładna, ale my już na to nie mamy wpływu.

@Co do tematu to nie popieram autora.

Elderius
22-11-2010, 20:36
Hmm, jestem raczej na nie. Dlaczego? Ponieważ te dzieci które maja po 8-10 lat nie znają kierunków świata, może tibia ich tego nauczy (wątpie). To tylko by szkodziło dzieciom. Do tego łatwo by się wyszukiwało RS'a przez co gra była by troszkę nudna(nie wiem jak wy sadzicie ale ja wole sie nagłowić, aby znależć tego ktorego szukam).

@edit
Przez przypadek zaznaczyłem "Nie mam zdania"(ale i tak jest przewaga "Nie" ;])

Joogi
22-11-2010, 21:35
Hah, jeszcze latwiej dla dzieci allegro ktore nawet w stronach swiata w zgraniu z mapa nie moga sie polapac? -,-

Jestem stanowczo na nie, ja np. wyszukuje mysle o mapie i wiem gdzie mniej wiecej jest, pomyslec troche moj ty koleszko ;x

Li$ek Von Lid3n
22-11-2010, 22:15
No chlopie malo i jeszcze do tego zeby sam szukal nie? ;>

Pier*** sie w czolo ;)

ViVuSeK
23-11-2010, 13:04
W tej chwili kłania się znajomość mapy i kierunków geograficznych.
Niestety propozycja nie może przejść - jak powiedział Karpek musisz cieszyć się ,że czar w ogóle istnieje. A tam poza tym nie ma sensu ułatwiać gry jeszcze bardziej.

SlimShady
23-11-2010, 13:19
Jestem na tak , nie raz szukam kogoś np : rs;D okazuje się on w cod albo coś.
Propozycja fajna tylko żeby trzeba było płacić więcej np : 1kcc za tydzień , albo żeby usługa była tylko i wyłącznie dla osób z pacc za free.